Cum să spălați podelele?

Cum să spălați podelele?

Menținerea curățeniei în casă este una dintre principalele sarcini ale unei amanțe bune. Despre cum să spălați podeaua fără a vă acoperi, acest articol va spune.

Reguli

Curățarea regulată cu drepturi depline include și pardoseli de spălare.

Pentru a începe cu ea este necesar să se pregătească. Free zona de la mobilierul semi-dimensionat stând pe podea (scaune, deputați) și lucruri situate pe ea (jucării și t. D. ). Dacă există gunoi vizibil, merită să-l îndepărtați cu un aspirator sau ușor umezit în mătușa apei. Aceasta va simplifica curățare umedă.

Începeți înmuierea din camera distinctă de la dvs. Astfel încât nu trebuie să treceți pe suprafața proaspăt făcută înainte de a fi uscată completă. Acordați atenție colțurilor și articulațiilor dintre acoperirea podelei și plinte.

Schimbați apa poluată pentru a curăța cât mai mult posibil. Dacă cârpa este prea umedă și podeaua rămâne umedă, împărțiți stratul de acoperire pe zone, prelucrarea fiecăruia dintre ele mai întâi umedă și apoi cu o cârpă uscată.

Dacă utilizați curățarea Mqvabra, Asigurați-vă că mânerul său este la nivelul armpiturilor. Această dimensiune a dispozitivului reduce sarcina pe spate și facilitează accesul la locurile greu accesibile.

Încercați să strângeți cu atenție cârpa de fiecare dată după ce ați coborât-o în găleată.

Fonduri

Pentru ca podea să strălucească curat și înspăimântat cu prospețime, puțină apă obișnuită. Există multe remedii profesionale și folclorice potrivite pentru curățarea umedă. Cu toate acestea, alegerea de medicamente pentru îndepărtarea murdăriei și dezinfecție, este important să se ia în considerare tipul de parchet, astfel încât să nu-l deteriora.

De exemplu, detergenții exclusiv delicate sunt potrivite pentru parchet și laminat. PH mijloace trebuie să fie neutru. Substanțele cu particule abrazive sunt categoric interzise.

Linoleum nu tolerează produsele care conțin alcool. Compozițiile pulverulente sunt de asemenea nedorite. Ele pot crea divorțuri ușoare pe stratul.

Gresie nu trebuie spălate cu săpun lichid. Aici alegerea optimă va fi săpun economic sau compoziția specială.

Indiferent de tipul de acoperire, nu este recomandată utilizarea pentru albului spălarea regulată și alte substanțe cu conținut de clor. remediu popular universal este o soluție de sare. Se pregătește în proporțiile unui pachet de jumătate de găleată de apă. După aceste suprafețe de spălare devin perfect curate și strălucitoare.

O altă opțiune bună – oțet. Cu această soluție, puteți curăța orice acoperitoare de podea, cu excepția pietrei (marmura, granit, etc. ).

Alege o cârpă

Alegerea materialului potrivit pentru spalare podelei nu este mai puțin importantă. Mai multe opțiuni sunt deosebit de populare:

  • Viscoză. Acest material este bine absorbit umezeala, dar atunci când în contact cu apă, țesutul devine mai puțin durabil. Records în timpul împărtășanie, de asemenea, reduce în mod semnificativ durata de viață a materialului.
  • Fabric cu celuloză în compoziție mai fiabile. În plus, are proprietăți absorbante excelente.
  • material sintetic – una dintre cele mai bune opțiuni. Astfel de zdrențe se usucă repede și să rămână în stare bună pentru o lungă perioadă de timp.
  • Fibrele microfibră penetreze cele mai multe locuri greu accesibile și mici lacune. Ei atrag murdăria pentru ei înșiși, lăsând suprafața perfect curată.

Cum se spală?

Pentru a spăla bine podeaua casei sau într-un spațiu de birouri, fără a lăsa divorțurile și fără a deteriora stratul, este important să se ia în considerare tipul său.

Podea cu gresie

Placile au nevoie de îngrijire atentă. Utilizarea perii metalice este inacceptabilă aici. Spălați podeaua cu gresie poate fi doar o cârpă de țesut moale, iar contaminanții serioși sunt îndepărtați de racletele speciale.

Pentru curățare, puteți utiliza un aspirator cu o funcție de detergent sau puteți spăla podeaua în mod obișnuit.

În ceea ce privește curățenii, utilizarea substanțelor chimice speciale de uz casnic destinate acoperirilor ceramice va fi corectă aici. De asemenea, realizați rapid podeaua curată va ajuta și Soluția normală de săpun. În concluzie, acoperirea țiglei trebuie clătită cu apă curată.

Lemn

Dacă podeaua de lemn nu este colorată, este posibilă spălarea de la murdărie cu o soluție de detergent rece. Nu stați prea mult pentru a apăsa ragul. Dimpotrivă, umeziți suprafața și apoi treceți printr-o perie rigidă. Apoi ștergeți lemnul spălat cu o cârpă umedă și la capăt – uscat.

Vopsite sau DVP lăcuite spălate numai cu o cârpă moale. Produsele de curățare sunt, de asemenea, aici sunt permise, dar nu trebuie să utilizați peria. Rag, în acest caz, este bine presat.

Parchet

O astfel de podea a este o varietate de lemn lăcuit. Se spală de asemenea cârpă cu atenție apăsat.

Deși învelișul protector aproape lipsește umezeala în structura arborelui, Aceste suprafețe nu sunt recomandate pentru a uda prea des (nu mai mult de 1 dată pe săptămână).

De la laminata

O astfel de acoperire exterior merită proteja de apariția petelor și a divorțurilor. O soluție apoasă de săpun lichid este potrivit pentru curățarea regulată. Bine, în acest caz și șampon. Dar alegerea cea mai de succes va fi praf de spălare sub forma unui gel. Nu uitați să apă schimbarea în mod regulat pentru a se clăti bine acoperirea.

O altă opțiune pentru curățarea acestor suprafețe este de 9% oțet dizolvat în apă fierbinte. Într-o astfel de combinație de o umiditate instantaneu se evaporă, excluzând apariția divorțurilor.

În cazul în care contaminarea este suficient de puternic, puteți dizolva mai mult detergent în apă decât de obicei. Compoziția spumată trebuie aplicată într-o zonă contaminată timp de 10 minute. Apoi spuma trebuie spălată cu apă curată.

Nu aplicați pentru curățarea sifonului laminat, alcaline, alcool amoniac și alte mijloace agresive. Particulele abrazive aici sunt, de asemenea, inacceptabile. Curățarea regulată a unui astfel de podea poate fi produsă de trei ori pe săptămână.

Linoleum

Regula principală de purificare a linoleumului este cea mai atentă atitudine. Nu este permisă utilizarea apei calde, precum și utilizarea particulelor abrazive. Puteți utiliza soluții de săpun și detergenți de specialitate.

Astfel de acoperiri sunt spălate după cum este necesar. Pentru a menține plasticitate și pentru a preveni apariția de fisuri, acestea sunt șterse cu ulei vegetal. De asemenea, puteți utiliza OLIF.

De la piatră

Piatra de acoperire este modest în îngrijirea. O dată pe săptămână, ștergeți-o cu o cârpă umezită în apă. Produse chimice de uz casnic și alte mijloace de utilizare cu prudență. Ei pot părăsi divorțele. Cu o poluare puternică, puteți reproduce o compoziție delicată cu un echilibru neutru al pH-ului.

Plută

Cork Sexul este foarte higroscopic. Umiditatea ridicată cu astfel de suprafețe este contraindicată. Ei absorb umiditatea pentru ei înșiși, ceea ce afectează calitatea lor.

Regula principală în acest caz este Apăsați cu grijă cârpa. medicamente specializate de curatare nu va fi nevoie. Suficient pentru a dilua în săpunul obișnuit al apei. Substanțele abrazive nu pot fi utilizate.

După mercur

Cum să spălați podeaua după un termometru rupt, toată lumea ar trebui să știe, deoarece Mercur este foarte periculos. Când substanța este afectată, substanța se încadrează în mici picături sub formă de bile, rulând în jurul camerei.

Pentru inceput, Oameni de ieșire și animale din cameră. Închide geamurile, La urma urmei, proiectul poate contribui la o mai mare chiar și de distribuție a mercurului în jurul camerei.

Pune pe mănuși de cauciuc pentru mâini protejari. gauge Marley, umezit în soluție de sodă sau în apă pură, este necesară protejarea organelor respiratorii. Pe picioare, pachete sigure de polietilenă (în absența bochyl).

mercur cu atenție collect. Ia o foaie de hârtie sau folie. Folosindu-l ca o lingura, elimina picăturile cu perii peri. Măturare acest lucru nu este adecvat. Hardpads poate chiar mai mult mercur pisa. O altă metodă – un disc de bumbac, umezită cu 0,2 procente de mangan.

Particulele puțin adânci asambla cu pere de cauciuc. În absența unui astfel de dispozitiv a, utilizați banda scotch sau leukoplasty, dar nu un aspirator! O cârpă obișnuită este, de asemenea, nu este adecvat.

Mercur împreună cu un termometru loc într-un borcan sau alt recipient din sticlă. Pre-l umple cu apă rece sau o soluție de mortar.

Se închide recipientul. Pune-l departe de lumina soarelui și de dispozitive de încălzire (mai bună pe balcon). Toate dispozitivele utilizate (bumbac, bandă, pânză și t. D. ) Pack într-o pungă de plastic. Apoi mână cu angajații băncii Ministerului Situații de Urgență sau o altă instituție specială. Carry camera.

Nu aruncați mercur și termometru în jgheab de gunoi sau în canalizare!

În concluzie, este util. Pentru a face acest lucru, mutați soluția sodă sodă. Lăsați compoziția pe suprafață pentru câteva ore. Apoi, clătiți podeaua cu apă curată. Potrivit pentru dezinfectarea suprafețelor și o soluție „albă“. Această compoziție este să reziste la aproximativ 15 minute. Apoi, se spală cu apă curată.

În termen de 2 săptămâni, se repetă această procedură în fiecare zi. De asemenea, aerisi mai des camera. Nu uitați să ia măsuri de prevenire pentru a păstra sănătatea (clătiți gura, curățați dinții, luați cărbune activ și t. e).

După reparații

Se spală noroiul de construcție după lucrări de reparații, nu este ușor. În astfel de cazuri, podeaua va trebui să se spele de trei ori.

În primul rând, ștergeți suprafața cu apă curată, eliminând poluarea principală.

Apoi, procesul de podea cu soluție de săpun. detergenti specializate pot fi utilizate. În concluzie, se spală podeaua cu apă curată, se spala complet compoziția de curățare.

În cazul în care urme de ipsos sau fericire a rămas pe acoperire, puteți adăuga un pic de sare mică la soluția de săpun. În cazul în care podeaua este recent vopsit, este mai bine să-l curățați cu apă cu oțet.

Se spală laminat de praf de construcții ulei vegetal poate. Adăugați câteva linguri în apă curată și ștergeți podeaua cu compoziția rezultată. Apoi se clătește cu apă dizolvată în el în ea, și apoi din nou, dar de apă deja curată.

O altă opțiune – Casosene halfcan pe galeata de apa. După tratamentul podelei, astfel de compoziție o trebuie spălată cu un detergent. În concluzie, toată lumea ar trebui să fie spălate cu apă curată. Oțet va ajuta să scape de mirosul neplăcut de kerosen.

A treia reteta – o soluție de mortar. Se descurcă bine cu praf de construcție, dar această metodă este adecvată numai pentru pardoseli de podea-nuanțe.

Eliminați petele

pardoseală de gresie nu pot fi curățate cu grăsime în câteva moduri. Dacă aveți un generator de abur, se aplică. Apoi ștergeți suprafața cu o cârpă umedă și curată.

Se spală petele de grăsime pot fi utilizate cu ajutorul săpun de uz casnic. Primele trata petele cu un burete, și apoi se spală cu apă săpun. Modificările cu poluare similară și pudră de muștar. Diluat cu apă la starea pastei, se aplică timp de 10 minute pe o pată. Apoi, compoziția este purificată printr-un burete umed.

Ulei vegetal și sodă – un alt punct neobișnuit de îndepărtare a petelor. Pentru acest floarea-soarelui adecvat sau alt ulei disponibil în casă.

În ceea ce privește poluarea unui alt tip, ele pot fi, de asemenea, gresie cu produse chimice de săpun sau de uz casnic profesionale. Pentru a curăța țigla poate fi folosit chiar și alcoolul. Cu suprafețe din lemn trebuie comunicate mai delicat. Puteți spăla acest etaj cu spoturi folosind mijloace speciale.

Din metodele folclorice în acest caz, cartofii brute sunt potriviți sau talc de farmacie.

Scoateți o pată de la vin roșu cu un săpun pe bază de ulei. Poate, de asemenea, să ajute la consumul de soșe în combinație cu ulei de lenjerie.

Spoturi de la Saloatar pe podea la domiciliu sau apartamente – un fenomen rar. Cu haine, o astfel de poluare este îndepărtată cu sare, sodă alimentară, săpun de uz casnic, îndepărtarea petelor, suc de lămâie. Dacă încă ați uscat motorul pe podea, spălați-l cu un profesionist, pe baza tipului de acoperire sau se referă la specialiști.

Dacă utilizați un instrument de gândaci, care nu este inclus într-un container special, mai întâi clătiți cu un burete umed. Apoi, „umbla“ pe acest loc cu o compoziție mai curat, iar apoi schimba apa și se spală din nou podeaua.

Ce pentru a elimina mirosul?

Pentru a distruge mirosurile neplăcute și pentru a atinge prospetime, nu este recomandat să utilizați substanțe pe bază de clor.

Puteți adăuga sifon alimente la apă, o soluție de oțet sau suc de lamaie si se spală podeaua cu această soluție. De asemenea, bine se descurcă cu o astfel de problemă. De specialitate chimice de uz casnic.

Shine Give

La etajele din strălucirii apartament, trebuie să aibă grijă cu atenție pentru ei.

Placi de ceramica poate fi frecat să strălucească stofa de lână. De asemenea, pentru a forța sclipici țiglă poate acid citric și oțet. Dă-strălucirii cu podea de lemn sau parchet poate, de asemenea, cu o soluție dintr-o soluție de oțet de masă. Pentru parchet, apa cu glicerina este adecvată, precum și lustruire pânză de căprioară.

Sfaturi hostess

Cheltuiți de curățare umedă în mod regulat. Acest lucru va face cu ușurință menține prospețimea și strălucirea acoperitoare de podea. Curățați suprafețele de poluare imediat după detectarea lor.

Când spălați, asigurați-vă că luați în considerare tipul de pardoseală.

Despre cum să spălați laminat, puteți învăța din următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: