Cum să spălați rapid mâncărurile?

Cum să spălați rapid mâncărurile?

Prin tradiție, oaspetele este întotdeauna invitat la masă sau cel puțin. Și cum poate fi neplăcut că acest ceai este turnat într-o ceașcă cu raid de ceai. După o astfel de vizită la oaspeți, prima dorință își poate verifica mâncărurile acasă și se asigură dacă totul este curat și strălucește.

Cât de corect și rapid spălați felurile de mâncare, păstrați-l frumusețe și scăpați de grăsime, placă și scară?

Unde sa încep?

Răspunsul la această întrebare depinde de mai mulți factori:

 • Aveți o mulțime de familie și de multe ori trebuie să spălați mâncărurile+
 • Cum să acționați pe piele pentru spălarea vesela+
 • Ce fonduri sunt utilizate mai des: folk sau industrial+
 • este o mulțime de feluri de mâncare grase+
 • Se spală sticlele (de exemplu, pentru copii).

Pentru o familie mare, o mașină de spălat vase va fi o mașină de spălat vase. Dar fără ea, cea mai mare parte a populației încă costă și se ocupă. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să fiți stocuri la feluri de mâncare, protecția mâinilor și o mică parte a răbdării.

În plus față de mănuși și șorț, ar trebui să stoc cu diferite bureți, perii, perii, bureți de baie cu fire metalice. În funcție de preferințele pentru diferite tipuri de feluri de mâncare va fi nevoie de lichid și se usucă detergenți pentru îndepărtarea plăcii, grăsime, ars alimente. Unele tipuri de feluri de mâncare pot și trebuie să se spele cu apă rece, Dar, fără apă caldă, este încă dificil de făcut. În lipsa apă curentă, veți avea nevoie de un pelvis sau fel de mâncare. În natură, acest rol realizează, de obicei, o găleată.

Alegerea orice mod de spălare, trebuie să vă amintiți că trebuie să clătiți vasele din toate preparatele chimice sub jet de apă timp de cel puțin 15 secunde.

De asemenea, trebuie respectate următoarele reguli:

 • Înainte de spălare, vasele trebuie să fie îndepărtate toate resturile de alimente, astfel încât să nu blocheze chiuveta.
 • Nu ar trebui să uităm de sortarea și ordinea de spălare de obiecte murdare.
 • tacamuri Toată lumea are două fețe: interne și externe, și ambele au nevoie de spălare.
 • Jupuirea ustensile grase este mult mai ușor după înmuiere.
 • Uscarea se efectuează într-unul din următoarele două moduri: uscare naturală într-o formă inversată sau uscarea cu un prosop.

Selectați fonduri

Industria modernă oferă o cantitate mare de detergent și produse de curățat. Alegerea, nu uitați că:

 • De mare preț – nu o asigurare a calității, ci un mijloc de plată pentru publicitate+
 • Un număr mare de componente crește riscul de reacție alergică la agentul+
 • Mirosul puternic de arome poate ascunde mirosul chimic de componente de slabă calitate+
 • fluorescente (acide) Bright culori ale detergenților lichizi sunt o consecință a utilizării unui număr mare de coloranți, care poate negativ alergii răspunde.

Deci, un gel transparent, fără miros – o alegere bună pentru cei care au grijă de sănătatea lor. Și cine nu vrea să-i riște deloc, pot alege remedii populare.

Există un număr foarte mare de feluri de mâncare oamenilor de curățare. Numiți câteva:

 • muștar uscat poate fi utilizat în formă nedeghizat ca material abraziv. Se freacă la suprafață și se lasă timp de 10 minute, după care spălați cu apă curentă. Muștar poate fi diluat în apă și ud preparate în ea. alimente uscate eliminat perfect în acest fel.
 • Produse alimentare sifon utilizare în mod similar. Se poate zgâria suprafața, dar se descurcă bine cu alimente arse care au pete, ceai și cafea fascicul, galben pe cratițe emailate, pete intunecate pe dispozitivele de masă. Și sifon elimină mirosurile neplăcute din orice feluri de mâncare. Pentru a face acest lucru, trebuie omisă în soluția de sodă (1 lingura la 1 litru de apă).

 • Soda a fost calcinată – mai puternic. Este necesar să se lucreze cu ea în mănuși, utilizați sub formă de soluție sau de paste.
 • Tabelul otet (nu esenta) degresează remarcabil suprafață, lupte țipând, albește mâncăruri ușoare și ucide microbii. Pentru utilizare aveți nevoie pentru a dilua 2 st. Linguri de oțet în 1 I de apă și de umectare un burete în soluție, se spală vasele. În plus, oțet elimină mirosurile de la obiecte de bucătărie. Și Bay remediul în tigaie și lăsându-l timp de mai multe ore, puteți trage ustensilele de la Nagara.
 • săpun economic are un alcalin în compoziție, datorită căreia o perfect dezinfectează și se descurcă cu orice noroi. Trebuie să utilizați un săpun maro clasic cu un miros neplăcut.

 • Ammade are miros prea ascuțit. Dar unul pe care ea nu sperie, se poate face prelevarea de probe pete în feluri de mâncare și a altor suprafețe de bucătărie cu mai multe picături.
 • Acid Lemonic va curăța, înălbitor, dezinfecta, elimina scară și elimina mirosurile neplăcute. 5 g de acid citric, divorțată în 1 litru de apă, se spală ajutor ustensile de casă.
 • cenușă de lemn – o componentă rară uneori curente. Dar este cel mai bine ei pentru a curăța feluri de mâncare de la cabana, în natură, în campania. Rămășițele focului se va face foarte mult cu grăsime în melon și găleata warded.
 • Sare alimentare – abrazive disponibile tuturor. Tigaie cu o grăsime sau necesitatea prigar congelate să fie pompat printr-un strat de sare centimetru și se toarnă în apă ușor. Lăsați Capacitatea pentru noapte, după care impuls. Această metodă nu poate fi aplicată pentru acoperiri de teflon.

 • nisip River, precum și cenușă, va ajuta la curățarea vasului. Dar acasă, acest abraziv cu sclipici va pedepsi oale de aluminiu și tigăi din fontă.
 • Cu ajutorul rechizitelor, puteți curăța, de asemenea, murdăria pustiu pe vase. Pentru a face acest lucru, este necesar să se toarnă într-o cratiță mare cu apă la fierbere cu un chips-uri de o bară de săpun economic 72%, ½ cana de papetărie (silicat) lipici, ½ cana de sodă calcinată sodă. Fierbere a apei la cădere, reduce cratițele în ea, tigăi, se fierbe timp de 2 – 5 ore. Mirosul compoziției este plăcută nu poate apela, astfel încât trebuie să lucrați atunci când hota este activată sau fereastra deschisă. În tigaie trebuie să adăugați periodic apă, astfel încât vasele sunt acoperite cu apă. Când se închide la culoare de apă și tarte din tigaie sau tigaie va scoate vasele din rezervor și să înceapă să perie racleta, un cuțit sau un burete de aluminiu.
 • Parafina, care cade pe vasele de lumânări, în primul rând, trebuie să își bat joc cât mai mult posibil. Resturile sunt încălzite cu un uscător de păr și îndepărtată cu un șervețel de hârtie sau un prosop. Într-un alt caz, o capacitate mai mare în picioare pe foc, a pus feluri de mâncare în parafină, adăugați detergent (mai bună decât un suc calcinat) și se aduce la fierbere. Dizolvarea, resturi de parafină în apă. Rămâne să se spele vasele sub jet de apă caldă.

reguli de sortare

Indiferent de metoda de spălare, vasele sunt pre-sortate. Cele mai grase, trebuie separate de degresate, pahare – din farfurii, tigăi – din pahare și tacâmuri. O astfel de sortare se va accelera în mod semnificativ activitatea, deoarece este mai ușor de a pune atât de ușor vasele de spălare, iar memoria musculară va aminti mai repede că, de aceea, și în cazul în care pentru a pune. Prin urmare, este mai ușor să se spele vasele, incepand cu linguri – furci, continuând cu pahare și cupe, prinderea cu farfurii, farfurii și feluri de mâncare și terminând cu farfurioară, sauceries și curbe.

Luați în considerare tipul de material

Într-adevăr, nu orice tip de feluri de mâncare pot fi spălate cu aceleași mijloace. În caz contrar, cratițele pot întuneca, iar aurirea să coaja.

Sticlă

Pentru a spăla vasele de sticlă, trebuie să urmați următoarele sfaturi:

 • Hot sărate și vase din sticlă jgheaburile de apă. După spălare, este necesar să se rezolve sub apă rece.
 • crusta de lamaie sau cateva picaturi de suc adăugat la apă pentru spălare, da luciu cu subiecții de sticlă.
 • In loc de lamaie pentru strălucire, puteți adăuga bucăți mici de cartofi cruzi.
 • articole din sticla pot fi curățate cu cereale granulată fin sau de sare: se toarnă într-un decantor sau vaza (sticla), se adaugă un pic pentru a adăuga apă și se agită bine. Această metodă de curățare va ajuta în absența unor berbeci pentru sticle.
 • Apa în care cartofii gătită, sticla perfect curatata, faianta si vase din lut.

Dar sticlărie necesită o uscare specială: sticlă transparentă trebuie să ștergeți cu atenție pânză, fără un teanc, de exemplu, un prosop de vafe.

Noi pahare, pahare, farfurii de sticlă sunt întărite cu punct de fierbere pentru a le da puterea. Într-o cratiță, se toarnă râu nisip curat cu o grosime de 1 cm, se adaugă apă rece, se aduce la fierbere și se fierbe timp de 15 minute. Apoi se toarnă 2-3 st. L. Sare alimentare și se fierbe încă 30 minute. Se răcește apa, apoi se scoate vasele și clătiți cu atenție.

Metal

Printre ustensilele de uz casnic sunt cele mai diverse metale: fontă și argint, aur și melchior, oțel inoxidabil și smalț, cupru și aluminiu. Pentru a nu strica, trebuie să ia în considerare următoarele:

 • Nu utilizați pentru spălarea mâncărurilor din oțel inoxidabil, agenți abrazivi din aluminiu lustruit, spongi rigizi sau prostii metalice, altfel acoperirea este zgâriată.
 • Toctlery de la argint și melchior după utilizare sunt coborâte în apă clocotită, adăugând niște sodă de alimente acolo.
 • Pentru a curăța o tavă smalțată dintr-o acoperire galbenă în interior, trebuie să vărsați apă în ea și să adăugați o sare de masă la o viteză de 5-6 st. Linguri pe 1 l de apă. Soluția poate fi lăsată timp de câteva ore sau se fierbe 40 de minute.

 • Nu poate pune imediat cratița smalțată în apa rece – fisuri de smalț.
 • Vasele metalice sunt șterse cu felii de cartofi brute la sclipici.
 • Ustensile de bucătărie cupru ușor dispărută cu jumătăți de lămâie, sare lipită. Lămâie cu grijă de cupru, clătiți și ștergeți uscarea cu o cârpă moale.
 • Pentru a nu apare pete albe pe o cratiță din oțel inoxidabil, nu trebuie să adăugați sare în apă rece. Numai în fierbinte, în timp ce agitat. Pentru a scăpa de pete albe, puteți, de asemenea, să ridicați partea de jos a sărbătorii jumătății de lamaie.

Plastic

Mâncărurile din plastic în timp acoperă un raid neplăcut și apare mirosul. Puteți scăpa de ele cu ajutorul sifonului: diluați sifonul cu apă și este ridiculos pășind pentru a păcătui plasticul, spălați după 24 de ore.

Motivele de cafea, aplicate la feluri de mâncare timp de 3-4 ore, îl vor salva de la mirosuri, iar sacul de vanilina (nu zahăr) este crescut în apă caldă, turnat în recipient. Containerul este acoperit cu un capac, se agită timp de câteva secunde și se lasă timp de 2-3 ore, după care recipientul este clătit.

Porţelan

vase din porțelan și faianță nu pot fi spălate cu substanțe abrazive. in afara de asta, Nu-i place temperatura scade: Spălare și clătire cu apă necesară a unei temperaturi. Salvarea china de întunecare poate fi amestecat cu sodă și oțet sau suc. Flip de ceai este, de asemenea, îndepărtat prin sifon sau variace.

cu aurire

Placate cu aur feluri de mâncare nu se spală într-o mașină de spălat vase. Se spală în coajă cu mijloace lichide. Ceaiuri linguri de negri pot fi curățate cu sifon de băut. Și strălucirii este întoarcerea purcea cu ou Belkov, care frecarea vasele folosind șervețel flanel.

grăsime Eliminați

Deasupra deja mai multe moduri de a scăpa de bucătărie grăsime la domiciliu. apel Să ceva mai mult:

 • 100 g de sodă alimentar peroxid de hidrogen rasa la compoziție sub formă de pastă. Frecarea feluri de mâncare și se lasă pentru o vreme. Această metodă nu va numai ustensilele de ajutor de grăsime vechi spele, dar, de asemenea, ei disinfects.
 • Soda și oțet (1: 1) grăsime rapid divizat și după 10-15 minute. se spala cu preparate fără divorțuri. Pentru contaminanți prea puternic, procedura poate fi extinsă.
 • O apa fierbinte este turnat în de fontă tigaie, astfel încât acesta este complet acoperit de fund. Capacitatea de a pune pe foc și se adaugă 2 st. Linguri de sare. După fierbere, atât de mult sifon adormi și se fierbe timp de 15-20 de minute. După răcirea apei, suprafața este curățată și clătite.

consumabile pentru copii

Pentru a nu provoca dezvoltarea alergiilor la un copil, se recomandă utilizarea sodă în loc de produse chimice, sare, praf de muștar. Cu posibilitatea de feluri de mâncare de fierbere. Dacă acest lucru nu se face, peroxid de hidrogen sau sodă. Principalul lucru este cu atenție și după spălarea peirderilor.

Sfat util

Recomandări: stewardese

 • Soluție acetic va ajuta pentru a scapa de mirosul de ceapa sau pește.
 • Se spală caramel congelat folosind apa carbonatată.
 • Pentru a nu forma o rugina pe produsele din metal, vasele trebuie să fie de uscare cu atenție.
 • Pentru a îndepărta sedimentul din vaza, trebuie să toarne apă cu acid acetic în ea (la 1 litru de apă 1 oră. L. acid).

 • Ustensile din lemn va fi lung naturale, dacă o împinge în apă rece înainte de utilizare.
 • vase de cristal se spală muștar, se spală cu o soluție acetică slab.
 • spălare săpun economic off grăsime chiar și în apă rece.
 • Spălat ceainicul de sudare de zbor va ajuta soluție de sodă, umplut timp de mai multe ore într-un vas.

Despre cum este corect și în condiții de siguranță pentru a spăla vasele fără a recurge la ajutorul unui mașină de spălat vase, vezi următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: