Cum se curata fierul de calcat?

Cum se curata fierul de calcat?

Fiecare dintre noi foloseste un fier de călcat aproape în fiecare zi. Cu călcare de zi cu zi, noi nu cred chiar cu privire la pericolele care minciuna jos acest aparat de uz casnic. lipsa de concentrare simplă poate duce la poluarea externă sau internă, care poate fi pus într-o gazdă lipsit de experiență impas. Dacă nu produc curățare competentă, atunci fierul va trebui să arunce. Este important să se cunoască cele mai eficiente metode pentru a curăța dispozitivul.

Cauzele Vorab

Un obstacol serios pentru lucrurile din aval poate fi un fier murdar. încetează curs să iasă, ea se manifestă, petele rămân pe lucruri după masă – doar o listă incompletă a ceea ce se întâmplă datorită apariției poluării.

Cauzele poluării fier:

 • conduce la robinet de apă Nefiltrated formarea zgurii în interiorul fierului. Aceasta intervine utiliza pe deplin funcția de evaporare sau hidratare tesatura.
 • divorțuri galbene se manifestă pe hainele tale, dacă sărurile au început pe elementul de încălzire.
 • temperatură prea ridicată sub conduce călcat la formarea unei nagar pe talpa. El, la rândul său, este transferat la haine.
 • un contact mai lung de fier la cald cu fibre sintetice.
 • Montarea pe o substanță unică fierbinte cu o rășină sau lipici duce la contaminarea tălpii.

Folosiți un fier murdar scopul este periculos pentru aparatele de îmbrăcăminte și electrice. Probleme Remarcat – opriți fierul de călcat și începe să ia măsuri.

Reguli de curățare

Pentru a începe, determinați tipul de poluare a fierului. Poate fi rugină, înflorire sau Nagar. Verificați cu atenție talpa pentru prezența zgârieturilor. Notă, nu toată lumea poate vedea ochiul liber.

De asemenea, este important să luați în considerare materialul tăiței fierului, procesul de curățare depinde de el. Toate aceste nuanțe sunt importante, dar există reguli generale pentru curățarea fierului:

 1. Este strict interzis să folosiți bureți și perii grele. Nu încercați să distrugeți mecanic NAGAR. Nu utilizați pentru curățarea pulberii de fier cu abrazivitate ridicată. Neglijarea acestei reguli duce la apariția zgârieturilor.
 2. Zgârieturile mici pe talpa ODE trebuie eliminate printr-un amestec de parafină și sare. Se amestecă componentele într-o proporție egală și se toarnă amestecul pe o foaie de hârtie. Acoperiți șervețele de parafină. Se încălzește fierul la maxim și să leagăn complet acest șervețel. După aceea, fierul dvs. va deveni din nou neted.
 3. Pentru a purifica talpa, puteți utiliza numai acele instrumente care intră în răspunsul chimic cu poluare. Acest lucru va asigura absența impacturilor mecanice.
 4. Efectuarea manipulări cu aparatul numai după oprirea-l de la sursa de alimentare.

Fonduri

Pentru curățare, puteți alege remedii populare sau magazin de construcții. Totul depinde de preferințele dvs. agenți de curățare populare și eficiente:

 • creion speciale. Încălzit (oprit de la sursa de alimentare) de fier este nevoie pentru a freca un creion rapid. Trebuie să o faci cu atenție: nu apăsați creionul, nu atingeți de o parte unică, purtați mănuși de protecție. După dizolvarea într-o mașină, cheltui fier peste tesatura de bumbac.

Atunci când cumpără un creion, să acorde o atenție instrucțiunile, tipul de unic este indicat, pentru care se poate folosi creta.

 • Oţet. Oțet ușor pentru a elimina proaspete Nagar. Se prepară amestecul – 250 ml de apă și 2 st. L. oţet. Umeziți o țesătură de bumbac sau disc de bumbac în soluție și ștergeți talpa caldă a fierului.

 • Amoniac. Substanța este folosită în mai multe variante. Puteți amesteca amoniac și oțet într-o proporție egală sau suc de la o lamaie Adauga cateva picaturi. Uneori, amoniacul este utilizat în formă pură. Într-una dintre soluțiile trebuie să umeziți o cârpă de bumbac și se freacă o talpă ușor încălzită. În cazul unei mașini puternice, a pus fierul de călcat pe cârpă îmbibată și se lasă timp de noapte.
Citește mai mult  fiare de călcat cu aburi pentru o călcare verticală: caracteristici, finețe de alegere și utilizare

 • Apă oxigenată. Astfel de mijloace de o popularitate deosebită se bucură. substanță lichidă poate fi înlocuită cu tablete hydroperite. Soluția este utilizată în același mod ca și anterior. Ștergeți talpa tifon umezit și țesături din bumbac Înghițiți clapă.

 • Pastă de dinţi. Încercați să depășească pasta de dinti poluare. Se aplică un mijloc la o periuță de dinți vechi pe un fier preîncălzit. Este mai bine să acopere întreaga suprafață, în caz contrar puteți sări mici Nagar. Apoi, lăsați un aparat de uz casnic, timp de 30 de minute. Moine șervețelul în apă caldă și îndepărtați pasta de dinți de pe suprafața tălpii fierului.

 • Puteți atingând întotdeauna un obișnuit Sifon. Doar se toarnă o cantitate mică de pulbere tifon și sifon suprafață fier fierbinte. Dacă înțelegeți că aveți nevoie de metode radicale, încercați să curățați „zgomot“. Acestea ar trebui să fie utilizate în conformitate cu instrucțiunile.

Cum să scadă în mod corect fierul de călcat?

La domiciliu, puteți curăța cu ușurință platforma chiar și un fier foarte vechi. Pentru curățare corespunzătoare, să pregătească suprafața și materiale suplimentare. Găsiți case un loc liniștit, unde copiii și animalele de companie nu te va împiedica. In apropiere ar trebui să fie o priză, suprafață netedă și țesătură de bumbac.

Cleaner partea de jos a fierului de călcat este mult mai ușor dacă începeți procedura imediat. Aparatul arsa este în valoare de manipulare instrumentul selectat, în conformitate cu normele de siguranță. Asigurați-vă că vă protejați și membrii familiei de la posibilele arsuri.

Scapă de tesatura arsă și din plastic negru din materiale plastice folosind folie convențională. Această metodă nu este cunoscută tuturor, dar foarte eficientă. Foil Web trebuie să fie descompus pe placa de călcat și să încerce fierul fierbinte. După procedura, este necesar să ștergeți suprafața unei cârpe de bumbac.

Cu ajutorul foliei, puteți trage pista de haine de la sintetice și chiar din lână.

Fierul cu găuri necesită o atenție suplimentară atunci când curățați. Dacă utilizați parafină sau un creion special de curățare, atunci găurile trebuie curățate cu betisoare de bumbac. Nu uitați să conduceți aburul pe ele pentru a elimina aceste instrumente care au ajuns adânc. Dacă nu faceți acest lucru, vor exista urme de grăsime pe toate hainele.

Scapi de arderea veche și negrii cu o baie specială pentru fier. Căci acest lucru folosește adesea un bastard vechi. Se toarnă apă caldă în el 2 cm și adăugați un agent de curățare adecvat acolo. De asemenea, din prigar va ajuta să scape de săpun economic clasic. Purtați doar fierul, așteptați uscarea și scoateți cârpa umedă.

Este necesar să curățați fierul nu numai în afara, ci și din interior. Pentru a face acest lucru, utilizați Numai apă distilată, Aprovizionarea obișnuită a apei agravate.

Verificați fiecărul de fier pentru scară după fiecare aplicație.

Caracteristicile curățării curățării

Doriți să curățați talpa fierul – luați în considerare materialul său. Cu abordarea greșită, există riscul de a strica complet aparatul electric. Ironii moderni sunt cu tălpi de teflon, oțel inoxidabil, aluminiu, ceramică și ceramică metalică:

 • Dispozitiv cu acoperire non-stick teflon te grave de Nagar numai de vina ta. Singurul motiv este selecția greșită a temperaturii la călcare. O astfel de poluare este ușor de îndepărtat cu agenți de curățare clasice. Puteți folosi creion, acid acetic sau citric, peroxid sau lichid cu acetonă. Teflon nu tolerează pulberile și sodă, sare. Din cauza lor, zgârieturi insesizabile pot apărea pe stratul. acoperire deteriorat este aluneca mai rău.
 • Urmatorul cel mai popular este ceramică. Aceste tălpi sunt fiabile și durabile. talpă ceramică salvează temperatura perfect. Curățați dispozitivul cu acoperire ceramică la domiciliu nu este atât de ușor. Ceramica este deosebit de sensibilă la efectele mecanice, necesită o atenție specială. Multe modele cu acoperire ceramică sunt echipate cu o funcție de auto-curățare, dar floare de tei poate rupe. La curățarea tălpii poate fi utilizat exclusiv. În lupta împotriva Nagar, var și la scară, aliatii tai vor fi suc de lamaie, amoniac si peroxid obișnuit.
 • Aparatele cu tălpi din oțel inoxidabil și aluminiu Bucurați-vă de mai puțin populare. De regulă, acestea sunt fiare de călcat vechi, care servesc pentru un timp foarte lung. Materiale Intitulată sunt predispuși la apariția Nagara. Curățarea acestor fiare de călcat nu diferă în special de la epurarea opțiunilor anterioare. Este important să se știe că aluminiul nu pot fi curățate cu acizi. In alte cazuri, coroziune și întuneric pete pot apărea pe suprafață, poate fi deformat. O astfel de talpă cu masă se va strica complet hainele tale.
 • Avantajul principal tălpi metalice – posibilitatea de a folosi substanțe abrazive. Aluminiu și oțel inoxidabil nu sunt absolut tem de daune mecanice. Foarte ușor de curățat poluarea proaspătă, puteți chiar și cu un cuțit de bucătărie convențional.
Citește mai mult  Decât ștergeți suprafețele, astfel încât praful să stea mai puțin?

Cum să se spele în?

Fier de călcat cu aburi necesită o atenție deosebită, uite la rezervorul de apă mai des. S-ar putea să apară poluarea de diferite tipuri de până la placa verde, mucegai și urme de rugină. Pentru a preveni cazurile severe de poluare, utilizați pentru băutură filiată cu fier sau apă distilată.

Dacă o scară a apărut în interiorul rezervorului de apă, veți observa imediat. Dacă vă loviți cu umiditate sau tăcere, lucrurile dvs. vor începe să fie acoperite cu pete gălbui.

Astfel de contaminanți sunt extrem de dificil, unele lucruri se deteriorează iremediabil.

Mulți ironi moderni pot fi curățați independent. Utilizați această proprietate în acest fel:

 1. Se toarnă lichidul purificat rezervorului de apă.
 2. Rotiți fierul la puterea maximă, așteptați ca instrumentul unic.
 3. După aproximativ 5 minute, opriți aparatul electric și faceți clic pe un buton special care activează curățarea.
 4. Veți vedea cum va porni abur. Cuplurile vor ieși din găuri împreună cu poluarea dizolvată. Este mai bine să efectuați această manipulare asupra bazinului.
 5. Pentru o mai bună curățare, ușor se agită aparatul de uz casnic și ștergeți pânză de bumbac.

Uneori există poluare atât de grave încât auto-curățare este lipsit de putere. În acest caz, va trebui să meargă la mai multe metode agresive. Fier de călcat cu aburi poate fi spălat cu ajutorul unor astfel de remedii populare:

 • Lemon Acid. Veți avea nevoie de 25 g de substanță și un pahar de apă. Se dizolvă pulberea și se toarnă în interiorul dispozitivului. Se încălzește fierul de călcat la putere maximă și să se deconecteze de la sursa de alimentare. Păstrați aparatul într-un rezervor de apă convenabilă, activați funcția pereche. Astfel, din rezervor și orificiile tălpi vor fi flambate. După curățare, asigurați-vă că pentru a spăla fierul de călcat cu apă și simplu ștergeți talpa șervețel.
 • Apa cu gaz. Principiul de curățare este similară cu opțiunea anterioară. In loc de un amestec cu acid citric, este necesară o apă gashed pentru a turna în rezervor. Într-o astfel de apă sunt substanțe care sunt capabile de scară dizolvare.
 • soluție de acetat de. Se amestecă apă și oțet în proporții egale și se toarnă lichidul rezultat la 2/3 rezervoare. Instalați fierul în poziție verticală și se încălzește până la temperatura maximă. Lăsați aparatul singur timp de 5-10 minute. În acest timp, aparatul se va deconecta în mod arbitrar și porniți din nou, nu-l lăsa.
Citește mai mult  Care sunt șervețele de curățare?

Acum, păstrați aparatul orizontal de-a lungul bazinului sau chiuveta, porniți funcția pereche. Păstrați aparatul la distanță, astfel încât să nu perechi de oțet de inhalat și murdărie dizolvat. Pentru a elimina oțet, se toarnă în rezervor este deja apă distilată simplă și se repetă procedura.

Piața prezintă substanțe industriale speciale pentru a purifica rezervorul de fier de la poluarea de diferite tipuri. mijloace destul de eficiente – „Antinakipin”. Veți avea nevoie de ½ st. L. Preparate pentru un pahar cu apă. Soluția este turnată în rezervor și încălzi fierul la maxim. Apoi, fierul trebuie să se răcească, iar rezervorul trebuie să fie eliberată din amestec și se clătește cu apă curată.

Petele se scoate din rugină și la scară pot fi utilizați Cillit. Instalați Fier Soda Up și de preîncălzire. Cu ajutorul unei seringi sau pipetă, sape un instrument în găuri cu abur și timp da. După 7-10 minute de găuri, murdăria va începe să coaja, scoateți-l cu o cârpă umedă din bumbac. Iron mă clătește din interior cu apă purificată.

Toate produsele industriale sunt în acid. Lucrul cu ei este strict în conformitate cu instrucțiunile. Principiul de utilizare nu diferă de utilizarea de remedii populare.

Ar trebui să pregătească, de asemenea, o soluție și se toarnă într-un rezervor al unui aparat de uz casnic preîncălzit. Frunze de tină din cauza unui cuplu.

Prevenirea poluării

Este important să se cunoască eficiente metode de combatere a poluării fier, este la fel de important să știți despre prevenirea apariției acestora. Experții dau astfel de recomandări:

 1. Asigurați-vă că pentru a afla instrucțiunile pentru fierul de călcat. Producătorii descriu în detaliu regulile de funcționare, nu le neglija.
 2. Utilizare pentru fier numai apă purificată. de alimentare cu apă obișnuită este prea murdar cu săruri și alte elemente grele. Toate acestea duc la contaminarea gravă a găurilor rezervor și pereche.
 3. Din unic de fier ar trebui să fie șters cu o cârpă umedă din bumbac după fiecare utilizare.
 4. Nu lăsați apa cu apa din rezervor. Este o astfel de creșterea gradului care poate duce la formarea plăcii în interiorul rezervorului.
 5. La apariția Nagara poate provoca lipsa de concentrare atunci când instalarea regimului de temperatură. Pentru a evita astfel de probleme, eliminați comenzi rapide de la haine și urmați recomandările pe care producătorul indică. Deosebit de atent cu privire la țesuturi și lână sintetice, acestea pot fuziona în mod serios în talpa dispozitivului.
 6. Țesăturile delicate ar trebui să dureze prin marla umedă. Când mângâie lână folosiți țesătura de bumbac. Hainele de mătase sunt recomandate să dispară, fără a atinge talpa țesăturii în sine.
 7. Firele moderne nu pot fi curățate cu prostii metalice, perii rude și pulberi abrazive. O astfel de abordare incorectă a procedurii de purificare va duce la formarea zgârieturilor. Defecțiunile mecanice agravează fierul de alunecare, face dificilă apariția lucrurilor. Mai mult, un astfel de fier vă poate strica complet hainele.

În detaliu despre cum să curățați fierul, să căutați în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: