Cum se curata o canapea luminos la domiciliu?

Cum se curata o canapea luminos la domiciliu?

Canapele ușoare cu tapițerie de țesături incredibil de populare. Datorită varietății modelelor și materialelor de execuție, această bucată de mobilier poate fi semnată cu succes în orice interior. Dar tapițeria strălucitoare este mai puțin practică decât întunericul și există mai des pete în procesul de funcționare. Prin urmare, proprietarii unei astfel de canapele trebuie să fie pregătite pentru curățarea regulată și eliminarea în timp util a diferitelor locuri.

Pregătirea suprafeței

Înainte de a continua curățarea canapelei la domiciliu, Este necesar să se facă următoarele acțiuni:

 1. Decideți cu tipul de detergent. Ce este potrivit pentru mobila din piele nu este uneori recomandată utilizarea pe modelele cu tapițerie de țesut și vice-versa. Acesta este punctul cel mai important nu numai rezultatul de curățare acasă va depinde de ea, dar, de asemenea, siguranța suprafeței canapea, astfel încât atunci când aleg un mijloc (d-liber sau industriale), urmați recomandările de utilizare a acestuia.
 2. Temeinic petrec suprafața țesăturii sau ștergeți cu o cârpă moale, în cazul în care canapea este confectionata din piele naturală sau înlocuitori. Această etapă, în nici un caz nu trebuie ratat, deoarece, ignorarea, puteți adăuga divorțuri murdare la pete existente, care sunt apoi problematice pentru a elimina cu mobilier lumina.
 3. Pre-proces spoturi cu mijloace speciale existente. În cazul în care nu are canapea pete pronunțate, atunci puteți începe imediat curățarea instrumentul selectat.

Astfel, în scopul de a curăța canapea fără divorț, este necesar de a alege instrumentul potrivit care nu doare la suprafață și va pune pentru tapițerie.

Canapele din piele și modele de microfibră sunt cele mai rezistente la formarea de pete și divorțuri, acestea sunt ușor de îngrijire pentru ei, spre deosebire de astfel de materiale, cum ar fi capricioși Jacquard sau tapiserie.

Unele tapițerie sunt special înmuiate cu compozițiile care poluarea Repel facilitează astfel de îngrijire mobilier.

Tipuri de pete și moduri de a le elimina

Problema principală de canapele albe și luminoase sunt persistente contaminare care apar în timpul funcționării. De multe ori pe cafea mobilier șopron capitonate și alte băuturi vopsea, ciocolata picături. Copiii și animalele de companie pot contribui, de asemenea, contribuția lor – urme de mânere, markere, pix vopsele și pete de urină pot strica definitiv aspectul canapea.

Citește mai mult  Cum de a sifon de argint curat?

din fericire, Cele mai multe dintre aceste pete pot fi îndepărtate cu ușurință cu ajutorul fondurilor industriale.

BLIS, Vanish, Tuba, DR sunt cele mai populare. Schnell, Unicum. Ele sunt produse în formatul de pulverizare și formează o spumă activă, care, atunci când interacționează cu o pata distruge.

Cu toate acestea, aceste fonduri au dezavantaje semnificative – acestea pot provoca reacții alergice, și în cazul în care siguranța mediului este importantă, este posibil să se facă referire la căile de atac populare dovedite.

În funcție de tipul de pete, acestea pot fi transmise prin diverse mijloace non-agresive:

 • Urme de cafea sunt îndepărtate folosind oțet amestecat cu orice detergent moale, cum ar fi Zana sau AOS. Apoi, va trebui să ștergeți bine cu o cârpă umedă și suflat cu șervețelul până la uscare.
 • Sucul de fructe este îndepărtat din tapițeria cu ajutorul alcoolului ammonic (amoniac) și 9% oțet. Ele sunt amestecate în părți egale și se aplică o pată, oferind amestecuri uscate. Apoi hidratata suprafața tratată cu apă și se consideră că poluarea cu o perie.
 • Petele de bere și băuturi carbogazoase sunt tratate cu o soluție de săpun, și pentru a îndepărta mirosul, suprafața este tratată cu o soluție slabă de tacâmuri.

 • Este posibil de a elimina în condiții de siguranță guma cu mobilier tapițat numai după pre-congelare. Pentru a face acest lucru, un pachet cu gheata se aplică pe zona afectată, și apoi guma de mestecat congelată este scris cu ajutorul unui obiect bont, de exemplu, o spatulă de plastic sau o linie de mică.
 • Petele de sânge sunt bine îndepărtate prin apă rece convențională, dar numai imediat, în cazul în care acesta se usucă, apoi numai produse chimice agresive de uz casnic va fi capabil să-l aducă.
 • Urme de markeri și mânerele sunt spălate în mod eficient pix cu acetonă. Pentru aceasta, pata este abundent umezit, și apoi lasă-mă să se usuce. După clătit și uscat cu un șervețel țesut.
 • pete proaspete de la nevoia de vin roșu pentru a obține într-un șervețel uscat și sare stropească. După uscare, sorsă este îndepărtată utilizând un aspirator sau perii pentru mobilier tapițat.
Citește mai mult  Cum se face curățarea umedă?

 • Udarea animale domestice sau copii frunze nu numai urme, dar și mirosul. Pentru a reanima tapițeria „supusă”, este necesar să urcați petele cu săpun economic, iar după uscare este de a procesa cu mușcătură de masă de 9%. Puteți gestiona suprafața peroxidului de hidrogen. Aceasta nu va permite bacteriilor sa se inmulteasca, iar mirosul va dispărea.

Cele mai multe pete proaspete sunt bine îndepărtate, iar unele dintre alinat este foarte dificil de a elimina instrumente chiar și profesionale. Prin urmare, este important să nu pierdeți timp prețios, mai ales că remediile populare listate vor avea fiecare hostess.

Produse chimice de uz casnic

Se spală canapea și reîmprospăta tapițeria – o sarcină dificilă. Din fericire, astăzi toată lumea poate profita de realizările moderne ale industriei de uz casnic și curățați canapea, cu mijloace speciale, care sunt ușor de găsit în magazine. Următoarele mijloace pentru canapele de țesut sunt cele mai populare:

Dispărea

Prezintă trei produse populare: sampon, agent antibacterian și pulbere pentru curățarea mobilierului tapițat și covoare. Acestea din urmă trebuie să fie utilizată pentru curățare uscată. Pentru aceasta, instrumentul este distribuit pe suprafața canapelei folosind peria si rezista la o jumătate de oră, apoi aspirării.

Un sampon este de asemenea disponibil, care poate fi utilizat în aspiratorul de curățare cu vid.

Agentul lichid se diluează cu apă, conform instrucțiunilor, și apoi aplicate pentru mobilă tapițată, păstrat până la uscat, reziduurile sunt îndepărtate folosind o perie sau vid mai curat gospodărie.

„Stickyite” de la Bagi

Acest produs poate fi utilizat ca un mijloc complex și ca agent pentru îndepărtarea petelor. Pentru a curăța petele și a reîmprospăta canapeaua 100-150 ml de „Stychonită” sunt crescute în 5 litri de apă și distribuite uniform peste covor cu un burete. Apoi suprafața este periat.

Este important să nu dați acest instrument să se usuce pe suprafața mobilierului tapițat, Deoarece poate lăsa divorțuri dificile. După procesarea periei, canapeaua imediat trebuie să fie lăsată să elimine lichidul.

Citește mai mult  Decât spălarea banilor o cabină de duș de la placa de var?

Pro brite

Este un lichid cu un pulverizator convenabil, care este aplicat pe întreaga suprafață a canapelei. Cu ajutorul periei, puteți gestiona poluarea complexă. Rezista la tapițeria nu mai mult de 20 de minute și se îndepărtează cu un aspirator. Acest mijloc este sigur din punct de vedere ecologic, poate fi utilizat de către persoanele predispuse la reacții alergice.

Pentru canapele din piele de nuanțe luminoase produc șampoane speciale care elimină poluarea și au grijă de suprafață.

Instrumente cu șurub

Există mai multe persoane de curățare canapea de praf și murdărie. Iată cele mai populare dintre ele:

 1. Oțet și Sol. 50 de grame de unul și al doilea component sunt dizolvate în 1 litru de apă și se aplică cu ajutorul unui burete sau un burete pe întreaga suprafață a canapea. Puteți uda în soluție o foaie și se acoperă cu mobila mea moale. După uscare, cheltuielile suprafeței din mijloacele reziduale. Această metodă vă permite să scapi de praf și simplu pete, precum și a reveni luminozitatea vopselelor tapițerii.
 2. Sampon si alcool amoniac. Timp de 30 de grame de șampon se adaugă 10-15 picături de amoniac și se diluează într-un litru de apă. Soluția rezultată este tratată cu suprafața canapelei, rezista la o jumătate de oră și spălat cu un șervețel țesut. După uscare, mobilier tapițat pot fi cheltuite.

instrumente de casă sunt adecvate în cazul în care tapițeria nu are contaminanți grave, precum și măsuri pentru curățarea regulată și menținerea aspectul canapea. Pentru pete sau mobilier mai sofisticate, care nu au fost curățate de mult timp, ar trebui să fie acordate preferința mijloacelor industriale de consum.

Canapele luminoase necesită relații atente și spălare regulată cu mijloace ferme sau speciale.

Sofa de curățare agent Ar trebui să fie aleasă pe baza materialului mobilierului moale și a tipului de contaminanți, Și apoi rezultatul va fi întotdeauna excelent.

Ce altceva poate fi curățat cu o canapea luminoasă? Puteți afla despre el din videoclipul aplicat.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: