Cum se poate curăța de acid de lamaie ceainic?

Cum se poate curăța de acid de lamaie ceainic?

Cât de curat nu era apa, atunci când fierbe în fierbător, acesta va fi, de asemenea format. Reprezintă un precipitat de var-sare, care se acumulează progresiv pe pereții elementelor vasului și de încălzire, ceea ce duce la distrugerea lor.

În plus, la scară afectează în mod negativ sănătatea umană, așa că trebuie să fie eliminate prin curățarea regulată.

Pentru a spăla interiorul ibric din calcarul și sare raid, nu este necesar să achiziționeze mijloace speciale care conțin substanțe chimice agresive. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza acidul citric obișnuit.

Particularități

Apa de la robinet conține un număr mare de impurități care se încadrează în ea atunci când trece de mai multe stadii de curățare necesare pentru eliminarea gunoiului și dezinfectarea. Dar, în același timp, lichidul devine mai rigid, deci nu este recomandat să-l folosească în RAW. Datorită filtre moderne de la domiciliu, apa poate fi curățat de cele mai multe impurități, inclusiv clor și metale grele, dar ele nu sunt capabile de echitatie-l de var. Cu toate acestea, cantitatea de sediment în fluidul filtrat va forma mult mai puțin.

Precipitatul care apare ca rezultat al apei de fierbere, se acumulează treptat pe suprafețele interioare ale fierbătorului și cu formele de timp straturile de sare dense. Scara contribuie la o scădere a transferului de căldură a materialelor, deci ca urmare a încălzirii, vasul este încălzit și pur și simplu a izbucnit. Dacă în casă se utilizează un ceainic electric, atunci se dovedește elementul de încălzire, T. La. Este pe punctul de vedere că gardul de sare de var se acumulează.

Eliminarea obligatorie a scalei se datorează nu numai bobinei de vase, ci și un impact negativ asupra sănătății umane. Când se utilizează apa dintr-un ceainic brut în organism va cădea un precipitat de var-sare, ceea ce va duce la dezvoltarea bolilor de stomac, ficat și rinichi.

Avantaje

Eliminarea scară cu acid citric nu numai în mod eficient, dar în condiții de siguranță. După utilizarea de curățare speciale, fierbătorul trebuie să fie atent purjat și se fierbe apa de mai multe ori, în scopul de a complet scăpa de substanțe chimice. In caz contrar, elementele agresive vor cădea în organism, care poate duce la intoxicații, reacții alergice sau arsuri chimice ale membranelor mucoase. In timp ce După utilizarea acidului citric, vasul se va spăla suficient sub jet de apă.

Stratul dens de scară corrodies metal, lăsând fisuri pe ea, chips-uri și zgârieturi care nu pot fi observate cu ochiul liber. În cazul în care elementele deteriorate sunt supuse efectele substanțelor agresive conținute în produsele de curățare, viteza de distrugere a acestora va crește de mai multe ori. În plus, particulele de substanțe chimice vor rămâne în fisuri mici, și va cădea cu siguranță în corpul uman, împreună cu apă.

Acid Lemonic delicat curat electric, din metal, sticlă și ceainic smaltuite. În același timp, după procedura, nu numai sedimente de var-sare nu va rămâne, dar, de asemenea particule nocive. De asemenea, trebuie remarcat disponibilitatea acestei metode de fixare la scară, deoarece 1-2 lamaie pachet de acid va costa mult mai ieftin, decât un agent de curățare specială.

Eliminarea stratului subțire de scară

Pentru perie fierbătorul dintr-un strat subțire de var raid, este necesară o cantitate minimă de timp și efort. Dar trebuie remarcat faptul că eficiența procedurii depinde proporțiile relative de acid citric la lichidul. Pentru fiecare litru de apă, trebuie luate 40 g de acid cristalizat. De asemenea, puteți utiliza 1-2 lămâie medie, care ar trebui să fie pre-tăiată în cuburi mari.

Capacitatea curățată nu se umple neapărat în apă, Nivelul său ar trebui să fie suficient pentru a îmbrățișa numai suprafețele de suprafață.

Cazanul umplut cu lichid de lămâie trebuie să fie pus pe soba și să aducă conținutul pentru fierbere. Apoi ar trebui să deschideți capacul și să continuați să fierbeți apă pe un foc mic aproximativ 2-3 minute. Când se elimină valul celui electric, o soluție cu acid citric trebuie reapărută după 3 minute după primul ciclu. În ultimul caz, coperta ustensilelor nu trebuie să se deschidă.

Cazanul cu apă caldă nu trebuie să se spele imediat, ar trebui să-i dau să răcească calea naturală. În timpul răcirii acidului citric va deranja treptat scara. Răcit turbiditate împreună cu particule de lichid val var-sare trebuie turnat. Dacă după procedura pe elementul de pereți și de încălzire, urme de raid a rămas, se recomandă să re-curat. În plus, în cazul în care prima dată, nu au putut fi eliminate, chiar o parte a scalei, concentrația de acid citric trebuie dublată.

După îndepărtarea completă a scară, procedura de curățare poate fi finalizată. Fierbătorul trebuie să fie spălați bine cu un burete de spălat vase cu detergent. Apoi, prima și a doua apă după fierbere ar trebui să fie tras în afară, și numai de-al treilea ciclu va fi adecvat pentru utilizare.

O procedură similară poate fi realizată utilizând băuturi carbogazoase, cum ar fi limonada, care nu au o culoare strălucitoare. Compoziția lor conține lămâie și fosforic, care au un impact distructiv asupra depunerilor de calcar. Cazanul contaminat trebuie să fie umplut cu producția de gaze și lasă-o cu un capac deschis până la o priză completă de gaz – aproximativ 2 ore. Apoi, lichidul este ajustat la fierbere și lăsați rece, ca în cazul unei soluții de lamaie.

Îndepărtarea unui strat gros de placă

În ciuda eficacității acidului citric, pentru a elimina stratul gros de scară, acesta trebuie utilizat cu oțet. Trebuie remarcat faptul că o astfel de curățare este mai agresivă, prin urmare Este important să efectuați în mod corespunzător procedura, astfel încât să nu rupăm ceainic și să nu răniți corpul.

Pentru curățarea mâncărurilor din oțel inoxidabil sau cu acoperire emailată, se recomandă utilizarea acidului citric împreună cu oțet.

Această metodă este, de asemenea, potrivită pentru aparatele electrice, cu condiția ca acestea să fie echipate cu un element de încălzire ascuns, T. La. În caz contrar, acoperirea galvanică poate fi deteriorată. În plus, este de dorit să se elimine soluție acetică precipitat în recipiente de plastic.

Pentru procedura, oțetul de masă va fi necesară în cantitate de 0,5 pahare per 1 litru de apă și 60 g de acid citric. În primul rând, fierbătorul este umplut cu soluție acetică și se lasă timp de 20 de minute. Apoi, se adaugă acid citric la lichid și este ajustat la fierbere, după care se fierbe timp de câteva minute, cu un capac cu capac.

În cazul curățarea ceainic electric, apa ar trebui să fie fiert cu un capac închis De două ori cu un interval de 3 minute. Soluție Hot-lămâie acetable trebuie să se răcească, și numai după aceea poate fi turnat. Daca scara nu a fost complet eliminată, procedura trebuie repetată, dar dacă este eliminat în condiții de siguranță, containerul trebuie să fie bine spălați cu detergent și se fierbe în ea câteva porțiuni de apă.

poluarea Alpine

A scăpa de scară multi-strat strans este cea mai dificilă sarcină. Ca o regulă, o astfel de stare de funcționare se observă în ceainice emailate vechi. straturi groase de plimbare de var sunt adesea încredințate pereții fierbătorului atât de mult încât atunci când acestea sunt eliminate, este posibil să observați subțierea metalului și chiar fisuri. În nici un caz nu se poate înscrie straturile de scară, T. La. Acest lucru va avea ca rezultat chiar mai mare deteriorare a suprafețelor interioare ale rezervorului.

Pentru a elimina raiduri multistrat, este nevoie de sodă alimentară, acid citric, precum mere sau struguri oțet. În primul rând, în fierbător trebuie să se toarnă apă cu bicarbonat de sodiu în calcularea 2 st. L. Pulbere pe un litru de apă și se fierbe conținutul de aproximativ 20 de minute pe un foc mic. Soluția trebuie sodă apoi se scurge, clătiți fierbătorul și se toarnă cu apă, cu acid citric în calculul 60 g de materie uscată per litru de apă. Lichidul trebuie fiert 5-7 minute, după care urmează să-l lase în capacitatea de a o răcire completă.

Acțiunile descrise mai sus trebuie efectuate de două ori pentru a sparge bine. Numai după aceea clătiți bine ceainicul și mergeți la a treia parte a procedurii – procesarea acetică. Apple sau oțetul de struguri este turnat în fierbător la 1/3 parte a volumului său și se adaugă 2/3 părți de apă. Lichidul trebuie să fie fiert pe căldură lentă cel puțin o jumătate de oră. Trebuie remarcat faptul că în timpul curățării fierului, camera trebuie să fie în mod constant aviz de la vapori acetic.

După o jumătate de oră, scara multi-strat va deveni pasty și va fi ușor de eliminat cu o lamă de lemn sau plastic. La sfârșitul procedurii, capacitatea trebuie să se spele cu un burete cu detergent și se fierbe în ea mai multe porțiuni de apă.

Prevenirea

Pentru a preveni straturile sedimentelor de sare de var în interiorul fierului, este necesar să efectuați în mod regulat curățarea profilactică. Pentru a face acest lucru, capacitatea este umplută cu apă și acidul citric este adăugat în cantitatea de 1 st. L. Materiale uscate pe fiecare pahar de lichid. Soluția rezultată este lăsată în fierbător timp de 2 ore, după care este spălată temeinic cu un burete cu detergent.

Procedura trebuie repetată de două ori pe lună, dacă apa de la robinet a crescut rigiditate. Dacă apa este moale, atunci prevenire poate fi efectuată 1 dată în 2-3 luni. Este important să ne amintim că, după fiecare curățare, este necesar să se spele bine fierbătorul din reziduurile de acid și precipitat.

Despre modul în care pentru a curăța acidul citric ceainicul, uite în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: