Soiuri de pachete de vid pentru produse și aplicația lor

Soiuri de pachete de vid pentru produse și aplicația lor

Problema păstrării lungi de prospețime a produselor este relevantă și pentru companiile implicate în producția și punerea în aplicare a acestora, precum și pentru gazde economice. Astăzi, pachetele de vacuum sunt perfect confundate cu această sarcină. În fiecare zi, gama de produse similare se extinde, deci merită să fie tratată cu caracteristicile și soiurile lor.

Ce este?

Orice ambalaj de vid pentru alimente este valabil conform unui principiu. În interiorul spațiului fără aer este creat. Exact Absența oxigenului permite minimizarea activităților de bacterii periculoase, împiedică procesele de fermentare, putrezire, apariția ciupercilor.

Faptul este că pentru dezvoltarea unor astfel de procese negative, sunt necesare condiții speciale (umiditate, lumină, aer). O atmosferă complet diferită este creată în vid, eliminând prezența factorilor care duc la fast food.

Ca urmare, perioada de valabilitate a produselor alimentare este în creștere, prospețime, aromă, aspect atractiv și beneficii pentru corpul uman sunt conservate;.

Crearea unui vid, de obicei, are loc sub acțiunea de mașini speciale. Îndepărtarea aerului manuală cu pompa. Ca urmare, filmul este așa cum au fost pentru a se potrivi conținutul, protejându-l nu numai de la daune rapid, dar, de asemenea, de influență externă, ceea ce este util și în ceea ce privește vânzarea de produse, precum și în viața de zi cu zi.

Avantaje și dezavantaje

depozitarea alimentelor Considerat Ea are o mulțime de avantaj.

 • Produse rămână în stare proaspătă, Chiar dacă acestea sunt imposibile (sau nu posibilitatea) a pus în frigider.
 • Rămășițele de protectie consistenta (Suculență, moliciune sau duritate). uscare uscată, încurcarea procesează în jos lent.
 • Protecție miros străin devine important în stocarea în comun a diferitelor arome.
 • Respectate cerințele de igienă Când transportați alimente de la furnizori, depozitarea sa în depozite, la punctele de implementare. Conținutul pachetelor este izolat de murdărie, praf, murdărie, care este, de asemenea, convenabil atunci când călătoresc în țară, picnic, plecând de lungă în tren.
 • Ambalajul ermetic arată bine, Ce vă permite să mențineți estetica furnizării intervalului în magazin. În același timp, pachetele sunt transparente, datorită căreia o persoană poate evalua vizual conținutul înainte de a cumpăra.
 • Deoarece vidul crește compactarea produsului cu produsele,salvează locul în frigider și pe rafturile de ieșire.
 • O astfel de metodă de stocare vă permite să împărțiți alimentele pentru o porțiune, Slepker.
 • Oportunitatea de mai ține de fitness alimente să utilizeze contribuie la economisirea de bani, deoarece nu trebuie să arunce produse ratate.
 • Principiul de ambalare în vid este destul de simplu. Nu necesită abilități speciale, atât de perfect potrivite pentru utilizarea la domiciliu.
Citește mai mult  Alege pachete pentru packer vid

Cu toate acestea, în ciuda numeroaselor avantaje, ambalaje sigilate are dezavantajele.

 • grad mic de protecție împotriva impacturilor mecanice. Spre deosebire de containere, pachete nu sunt prea durabile.
 • Probabilitatea de a schimba conținutul conținutului. În ciuda protecției împotriva mirosurilor externe, vidul se poate reduce, uneori, calitatea gustului.
 • posibil lipire. Dacă într-un singur pachet există mai multe unități de unele produse, cu o suprafață uleioasă (de exemplu, felii de brânză bucăți), ele se pot lipi unul de altul.
 • Incapacitatea de produse alimentare proteja de toate bacteriile existente. soiuri anaerobe se pot dezvolta chiar si in spatiu fara aer.

Vizualizări

Pachete de vacuum sunt utilizate atât în ​​industrie și în viața de zi cu zi. În funcție de acest lucru, ele sunt două specii principale.

Industrial

Industria de obicei utilizare specială Camera Packer Masini. În acest caz, fiecare produs împreună cu pachetul este plasat într-o cameră specială. În primul rând, rolele de aer afară din camera. Apoi, acesta este scos din ambalaj. Datorită acestui fapt, etanșare fiabilă este asigurată. Și instalațiile au capacitatea de a lipi filmul. La sfârșitul procesului, pachetul este căutat, care vă permite să păstreze în interiorul spațiului fără aer.

Al doilea tip de echipamente industriale populare – maşini Terminorming. În acest caz, filmul acoperă produsul culcat pe substrat. Camere foto nu sunt utilizate aici.

Gospodărie

Opțiuni pentru pachete sigilate utilizate în viața de zi cu zi, mai diversă. Alocați ca pungi de unică folosință și reutilizabile de depozitare și alimente congelare. Și produsele diferă în tipul de film de utilizat.

Cele mai populare materiale ieftine: Loven, poliester, polietilenă.

sunt aplicate opțiunile polimer multistratificată. În acest caz, pachetele pot fi standard, termocontractibile, ondulat, metalizată.

Citește mai mult  Totul despre ambalajul vidului

Diferite metode de ambalare. Condițiile interne sunt utilizate mai des. În acest caz, pachetul este în afara dispozitivului. Cu toate acestea, modelele fără camere, la rândul lor, sunt, de asemenea, împărțite în mai multe soiuri. Există opțiuni cu o pompă, supapă și un dispozitiv de fixare. Și, de asemenea, există modele cu funcții automatizate de îndepărtare a aerului și a scaunelor.

Aparatele de uz casnic pot avea o serie de moduri diferite:

 • Pentru produsele moi sau solide (alegerea afectează rata de îndepărtare a aerului pe care depinde conținutul conținutului conținutului)+
 • Pentru produsele lichide sau solide (astfel încât viteza de ședere este determinată, care în primul caz va fi mai mare)+
 • Tranziția la controlul manual (vă permite să reglați procesul de pompare a aerului, să obțineți etanșarea parțială)+
 • Posibilitatea de a se așeza fără lichidarea aerului+
 • Marinare (îndepărtarea cu aer pe etape)+
 • Memorarea regimului anterior.

Dimensiuni

Parametrii pachetului de vacuum pot varia. Lungimea minimă este de 160 mm, iar lățimea este de 110 mm. În ceea ce privește dimensiunea maximă, Pentru nevoile casnice, de obicei, nu iau produsul mai larg de 300 mm. Acest lucru este suficient pentru majoritatea produselor. Cu toate acestea, există și opțiuni cu o lățime de până la 450 mm și o lungime de până la 300 mm.

Cum se utilizează?

În primul rând, este important să vă amintiți principalele condiții care garantează calitatea siguranței alimentelor în ambalajul ermetic:

 • Pachet în vid numai produse curate și proaspete+
 • Dacă produsul este fierbinte, asigurați-vă că așteptați să se răcească înainte de etanșare+
 • Respectați modul de stocare a temperaturii recomandate (ceva trebuie depozitat în frigider și ceva, dimpotrivă, la temperatura camerei)+
 • Utilizați pachete potrivite pentru un anumit model de ambalare+
 • Evitați punctele și alte daune de film+
 • Nu depozitați pachetele cu conținut în lumină puternică și în condiții de umiditate ridicată.

Acum luați în considerare procesul de ambalare în sine. Numai dacă totul se face corect, puteți crea un vid absolut.

 1. Pregătiți produsele (dacă este necesar, spălați-le).
 2. Luați pachetul (întoarceți-l de la rolă și luați o margine dacă această opțiune este utilizată).
 3. Locul în interiorul produsului.
 4. Introduceți celălalt capăt la dispozitiv și apăsați butonul corespunzător. Vor fi etanșarea și peruca a celei de-a doua margini a pachetului.
Citește mai mult  Toate ambalajele în vid despre legume

Termenul de depozitare

Etanșarea extinde prospețimea alimentară, dar nu nedefinit. În același timp, diferite produse au timp de depozitare diferit, chiar și în ambalaje în vid. Acest lucru ar trebui luat în considerare.

Carne crudă și pește

Este mai bine să le păstrați răciți sau înghețați. Acest lucru nu va pierde. Perioada maximă de valabilitate pe raftul frigiderului – 7 zile. În congelator (într-o stare de îngheț la -18 ° С) această perioadă este extinsă la un an și jumătate.

Este demn de remarcat faptul că carnea de vită în spațiul fără aer se poate întuneca. Cu toate acestea, acest lucru nu este un semn de deteriorare.

legume

Unele hostesse doar spala legumele înainte de ambalare. Alții petrec preliminare coloritului. Cu alte cuvinte, în fața camerei în pachet, legumele sunt tratate cu apă clocotită. Aceasta ajută la păstrarea pe deplin aroma și gustul produselor.

Green ar trebui să fie păstrate în apă clocotită aproximativ 2 minute. Morcovii suficient de prelucrare de 5 minute. Cerealele rezista în apă clocotită aproximativ 10 minute. Apoi legumele sunt răcite și uscate. După aceea, ele sunt plasate în ambalaj și Pârghia de declanșare.

Această metodă vă permite să extindă conservarea conținutului ambalajului de la 1 la 3 săptămâni.

Brânză

În cazul în care o bucată mare de brânză este plasată într-un vid, Acesta va stoca capacitatea sa de până la 40 de zile. Dacă există o tăiere brut în pachet, prospețimea va fi salvat timp de 20-25 de zile.

Pâine

Produse de panificație sunt plasate într-un vid rar. Chiar și produsele vândute în magazine în ambalaje sigilate, conțin în interior aer.

Cu toate acestea, dacă creați încă o etanșeitate absolută pentru pâine, se pare că o păstrează proaspătă pentru o săptămână.

Cum de a alege pachetele de vid dreapta, consultați următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: