Care sunt dimensiunile de pe masă pe masă și cum să le calculeze?

Care sunt dimensiunile de pe masă pe masă și cum să le calculeze?

Fiecare amantă de sine stătătoare are mai multe fețe de masă folosite pentru cazuri diferite. Fabricat din diverse materiale, ele sunt folosite în viața de zi cu zi sau pentru decorarea mesei festive. Capacele de masă sunt moștenite, cumpărate sau cusute independent. Și adesea apare întrebarea, cum să calculați corect dimensiunea plăcii de masă, astfel încât să fie privită organic, creând impresia potrivită.

Dimensiuni standard pentru diferite tabele

Practic, se utilizează tabelele standard, astfel încât să puteți găsi fețe de masă și seturi adecvate în formă și dimensiune adecvate. Este mai dificil când mobilierul este creat de un proiect individual. Apoi sunt necesare fețe de masă de cusut. Poate fi comandat în Atelier sau coase pe cont propriu.

Tabelele sunt dreptunghiulare și pătrate, rotunde și ovale, alunecare sau pliere ca o carte. Și pentru fiecare, puteți alege o față de masă de dimensiunea corespunzătoare și o formă adecvată. Principalul lucru este să cunoaștem dimensiunile blatului și să determinați ce fel de coperți de corp vor fi utilizați. Aceste informații sunt necesare deoarece lungimea marginilor agățate pentru fiecare caz este diferită.

Iată valorile minime:

  • În cazul utilizării zilnice a marginii, ascund lungimea de la 15 cm până la 20 cm pe fiecare parte+
  • Pentru decorarea festivă, granița agățului nu scade sub 30 cm+
  • Dacă se așteaptă o recepție oficială sau un banchet, marginea trece la 40 cm de marginea mesei+
  • Și numai pe găleata marginea feței de masă se îndreaptă spre podea, ascundeți complet picioarele mesei.

O altă nuanță: de masă trebuie să fie de cel puțin două dimensiuni. Acest lucru este necesar, deoarece tabelul trebuie să fie acoperit cu o dimensiune mai mare decât asamblarea. Și pe masa de bucătărie pentru utilizare zilnică puteți pune cutia uleioasă, care în dimensiune este egală cu partea de sus a tabelului.

Pentru pătrat și dreptunghiular

Cel mai adesea în case sunt tabele dreptunghiulare sau pătrate. Tabelele pentru ele ar trebui să fie mai lungi și mai mari de 30-40 cm, dacă se planifică utilizarea de zi cu zi și 60 cm pentru o situație festivă. Forma de masă trebuie să se potrivească cu forma de sus a tabelului. Deși este posibil să se folosească paturile rotunde pentru o masă pătrată.

Citește mai mult  Toate fețe de masă despre pe mese rotunde

Pentru oval

Cunoscătorii de mobilier oval pot alege o masă acoperită din două opțiuni: ovală sau dreptunghiulară. Alegerea se face în funcție de conceptul general de proiectare a conceptului. Pentru a determina dimensiunea de masă, aceleași standarde ale marginilor agățate, precum și pentru clasic.

Pentru rotund

Masa rotundă poate fi acoperită cu o masă rotundă sau pătrată. Dimensiunea sa depinde de diametrul tabelului. Atunci când alegeți un depaspeer pentru tabelul de alunecare, trebuie să luați în considerare ce formă este luată de mobilierul implementat. Poate fi o masă rotundă cu diametrul mărită sau elipsă. Prin urmare, atunci când cumpărați o masă de masă ar trebui să ia în considerare acest factor.

Pentru o masă

Mulți au cărți de cărți. Mobilierul compact are trei opțiuni de formă. În starea pliată, acesta este un blat îngust care poate fi fondat de ranner (frumoasa mese de masă). Alegerea unei fețe mari depinde de opțiunea de aspect tabel: se utilizează doar o singură aripă sau o întoarcere completă.

Caracteristicile de calcul

Determinarea dimensiunii de masă este cea mai ușoară cale. În aceste scopuri, trebuie să măsurați lungimea și lățimea superioară a tabelului sau diametrul său, dacă tabelul este rotund. Lungimea mesei ovale este măsurată de linia centrală care trece prin cele mai înalte puncte ale părților rotunjite. Lățimea este măsurată pe masă în partea centrală. Este necesar să se elimine dimensiunile în stările pliate și extinse. Alături de mărimea dimensiunilor ar trebui să adăugați dublu lungimea agățeniei în funcție de utilizarea dorită. De exemplu: Dimensiuni hardware 140×80 cm. Apoi, dimensiunea plăcii de masă trebuie să fie de 170 × 110 cm (180 × 120 cm) pentru utilizarea de zi cu zi. Este considerat astfel:

  • 140 cm + 2 × 15/20 cm = 170/180 cm – lungime+
  • 80 cm + 2 × 15/20 cm = 110/120 cm – lățime.

Pentru o petrecere festiv sau banchet la lungime și lățime adăuga la dublu corespunzătoare de agățat. Pentru înregistrarea bufet, aveți nevoie pentru a măsura înălțimea mobilei. Apoi este posibil să se calculeze în conformitate cu astfel de formule de: lungime / lățime / diametru + înălțime dublă. De exemplu, pentru o masă cu un diametru de 150 cm și o înălțime de 75 cm, o față de masă cu un diametru de 3 metri (150 + 2 x 75 = 300) va fi necesară.

Citește mai mult  Soiuri și secrete de selecție de fețe transparente

Mai jos este un tabel de dimensiuni pe care puteți naviga atunci când aleg o față de masă.

Table, cm2

Față de masă Casual, cm2

Festiv,

SM2

Conferință, see2

60 × 110

100 x 150

120 x 160

140 x 180

60 × 140

100 × 180

110 × 190

220 x 150

60 × 180

100 × 220

110 x 220

250 x 150

80 × 140

120 x 180

130 × 190

260 x 220

90 x 180

200 x 120

130 × 225

250 x 150

90 × 210

120 × 240

130 x 250

150 × 300

120 x 180

150 x 220

160 × 220

200 x 260

120 x 220

150 x 250

160 x 260

200 × 300

120 x 260

150 × 300

160 × 300

200 x 340

140 x 80

110 × 170

130 × 190

150 x 220

100 x 100

140 x 140

150 x 150

180 x 180

Dacă trebuie să calculați dimensiunea plăcii circulare pentru mobilier pătrat, lungimea diagonalei mesei este luată ca bază. O dublă alocație pentru agățare este adăugată la aceasta, rezultatul obținut va fi diametrul necesar al patului de tăiere.

Reguli pentru alegerea unei compartimente de masă în dimensiune

De masă alegeți, concentrându-vă pe propriul gust. Dar există mai multe nuanțe pe care merită să le luați în considerare pentru a ridica corect patul de pe masă pentru uz casnic. Când alegeți o masă, trebuie să acordați atenție mai multor factori. Toate acestea sunt importante: acesta este materialul de fabricație, gamă de culori, precum și dimensiunea și forma produsului. Cu toate acestea, unul dintre cele mai importante elemente care sunt luate în considerare în mod necesar la alegerea este dimensiunea patului de tăiere. Dimensiunile de masă afectează cel pentru care acesta va fi utilizat. Tonetul de masă selectat corespunzător trebuie să stea frumos de la marginile cu cel puțin 15-20 de centimetri în timpul utilizării zilnice.

Pentru o astfel de cerere în bucătărie, o mușama convențională sau o față de masă impermeabil este adecvat pentru materiale moderne cu teflon sau impregnare acrilic. Camera de zi va arata bine pentru o față de masă realizate din tesatura mai scumpe: poate fi tapiserie, catifea, matase, in sau bumbac. gama de culori este selectat în funcție de conceptul general. Pentru o masă festivă, lungimea agățat crește față de masă de la 20 cm la 80 cm, în funcție de situația și gradul de importanță al celebrării.

Citește mai mult  Tipuri de lenjerie de pe masă și alegerea lor

Pentru o sărbătoare festivă, sunt folosite bumbac și in kituri, precum și fețe de masă din materiale în amestec moderne, cel mai aproape de senzațiile de naturale. Culoarea selectată în funcție de vacanță. Pentru o sărbătoare sau de a folosi banchet speciale fețe de masă din materiale scumpe. În plus, o față de masă festivă poate fi decorat cu broderii, dantele, franjuri. Și poate fi o formă diferită, nu numai pătrat sau dreptunghiulară, ci și rotundă sau ovală sau alte forme fantezie.

Dacă tabelele non-standard sunt folosite pentru prânzul festiv, atunci fereastra de masă este selectată în funcție de ele, astfel încât marginea agățată să fie sub nivelul scaunului. În viața de zi cu zi ar trebui să fie mult mai mare. Pentru mobilierul glisant, de regulă, utilizați două opțiuni pentru fețe de masă, mai ales dacă tabelele sunt prea lungi.

Important: Atunci când alegeți o masă de masă din materiale naturale, ar trebui să luați în considerare posibilitatea contracției țesăturii după spălare. Prin urmare, cumpărarea unei fețe de masă este puțin mai necesară.

Dacă în vânzare nu există nici o masă de masă de dimensiunea dorită, preferința merită să dăruiți cel mai mult. Pentru un banchet, nu puteți cumpăra o masă de masă separată, dacă puteți cumpăra un set cu o fustă specială de banchet (bufet). La proiectarea unei mese festive, puteți utiliza cuverturi de pat de diferite dimensiuni și nuanțe, bifând una peste alta. De multe ori există opțiuni pentru decorarea atunci când sunt adăugate piese speciale în ton sau culori contrastante peste accesoriul principal. Ele pot fi poziționate în centru, sau pot aranja colțurile mesei.

Concentrându-se pe aceste reguli, puteți alege fata de masa de dimensiunea și forma dorită. Nu pierdeți masa copiilor. Dimensiunea cuvertura de tăiere pentru mobilier pentru copii se calculează după aceleași principii ca și pentru adult. Numai lungimea marginii agățat va fi mai scurtă, deoarece înălțimea masa copiilor este mult mai puțin. Deci, în loc de 15-20 de centimetri, mobilier standard pentru camera copilului va fi în termen de 10 cm.

Pentru opțiunea festiv, același principiu se păstrează – marginea trece chiar sub scaunul scaun.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: