Cum să se spele petele de pe haine in zona axilei?

Cum să se spele petele de pe haine in zona axilei?

Apariția unor mijloace eficiente de combatere a mirosului sudoare și transpirație crescută – antiperspirante, deodorante obișnuite și parfumate, rezolvat cu succes problema deghizat ca un miros neplăcut de glande sudoripare. Dar, o altă problemă a apărut – utilizarea fondurilor dezodorizarea, indiferent care nu erau calitative, provoacă educația pe lucruri în zona depresiunii axilară a spoturilor inesthetical. Distruge poluarea de acest tip și de a reveni rapid bluza preferată sau maiou atractive promisiuni arata aproape fiecare producător de produse chimice de uz casnic care se respecta.

In fiecare zi, noi oferim o gamă largă de curățare medicamente cu formule revolutionare de oxigen activ ca un catalizator de spălare, un efect antibacterian, fără clor și analogii de vârf inofensive. Toate acest lucru este bun, dar Nu uita despre posibilitățile agenților testate, Excelent face față cu înlăturarea urmelor perfide de sudoare și divorțuri din DEO bastoane și geluri. Discuție despre cum să se spele petele de pe haine în zona de subsuori și ce metode de curățare cele mai eficiente.

Cauzele apariției

Sweat pentru o persoană – proces absolut normal. Atunci când glandele sudoripare (PJ) de lucru, acest lucru indică procesele de schimb apărute în corpul nostru. Numărul de PJ este de aproximativ 2.5-3,000,000. Ei răspund la termoreglarea și să participe la eliminarea toxinelor.

Cât de mult miroase sudoare, în mare parte depinde de respectarea regulilor de igienă personală, ceea ce implică utilizarea de deodorante antiperspirante-. Atunci când mijloacele DEO sunt în contact cu atunci, și reprezintă concentrația cea mai mare pentru zona axile, hainele în acest loc sunt adesea acoperite cu divorțuri urâte și pete.

Cele mai multe lansatoare comune ale acestui fenomen neplăcut:

 • Conținutul de zinc în majoritatea covârșitoare a mijloacelor de deodorizare din sudoare – este cauza №1 a aspectului de pete galbene. Și multe de-fonduri determină transpirația anormală la persoanele cu alergii sau cu intoleranța individuală a componentelor cosmeticelor de îngrijire. Concluzia este evidentă: mai transpirație, cu atât mai intensă culoarea petelor.
 • Rafiness, adică ignorarea banală pentru igiena sau respectarea necorespunzătoare a conținutului corpului în puritate. Mângâia în câmpul axilor este adesea formată ca o consecință a activității vitale a bacteriilor și a ciupercilor, iar transpirația pentru ei este un obiect de interes crescut, deoarece este un mediu favorabil întemeiat în mod activ.

Cauză destul de rară a „formării la fața locului”, dar nu ar trebui exclusă – Chromidroza (cromohidroza). Aceasta este manifestarea oricărei patologii din organism sub formă de descărcare de culoare produsă de glandele apocronice. Datorită activității microorganismelor care populează glandele sudoripare ale pielii și, sudoare capătă nuanțe gălbui, verzui, roșu. Indiferent de absența sau prezența unor boli concomitente de crom, provoacă o culoare aparte a bilirubinei.

sudoarea glandelor celor care trăiesc în zone cu o situație ecologică nefavorabilă sau lucrări în producție dăunătoare.

Reguli generale

Dăm mai multe recomandări din planul general cu privire la activitățile de curățare de îmbrăcăminte de poluare, originea, care este asociat cu procesul fiziologic de transpirație.

Ceea ce este important de știut:

 • Noi moduri de a elimina petele sunt testate după cum urmează: O mică parte a materiei este procesat în locul „invizibil“. În cazul în care țesutul este deteriorat, defectul nu se va grăbi în ochi.
 • La îndepărtarea petelor, partea greșită a lucrurilor este întotdeauna procesată, mai ales dacă sunt utilizate substanțe puternice.
 • Nu sunt permise efecte mecanice puternice asupra petelor în procesul de curățare a țesăturilor. Frecarea și comprimarea îmbunătățită pot perturba structura fibrelor materiei, precum și provoacă distrugerea pigmenților de colorat în straturile profunde ale țesutului, ceea ce va duce la pierderea culorii pe acest site.
 • Condiția principală la îndepărtarea urmelor de transpirație pe haine din țesuturile albe – utilizarea unei soluții de lucru a unei temperaturi admise la 30 ° C. Tratamentul apei calde va fixa locul, transformându-l într-o viață grea. Impactul asupra chestiunii aerului încălzit din uscătorul electric va crește mirosul neplăcut.
 • Când lucrați cu substanțe chimice, este important să utilizați mănuși de cauciuc pentru a proteja pielea și a respecta regulile de igienă personală.
Citește mai mult  Cum să spălați vopseaua de la haine?

Fonduri interzise

clarifica imediat problema a ceea ce agenții de curățare ar trebui să fie abandonate îndepărtarea petelor în domeniul subsuori. Cu excepția cazului, desigur, deteriorarea intenționată nu este inclusă în planurile tale.

Deci, pentru pete de sudoare este contraindicată:

 • Contact cu orice fel de clor, și nu contează ce lucruri au nevoie să se spele – colorate sau alb. Ca urmare a unei reacții chimice, participanții din care sunt clorul și proteinele conținute în umflarea glandelor, textilele se înnegrește și zonele cu probleme dobândesc o culoare mai intensă.
 • Pe produse de mătase – Acid methancarboxylic (esență acetic) / acetonă.
 • Pe (acetat de ață sintetice, nylon, caprone) – utilizarea benzinei, a substanțelor care conțin benzină, acetonă și impurități acetic.
 • Pe țesături din bumbac – tratament cu acizi puternici (Sorval, sare), materie distruge și agenți oxidanți.
 • Pe tesaturi – utilizarea de acizi anorganici puternici și bicarbonat de sodiu.
 • Pe lucruri din lână naturală – implicarea soluțiilor alcaline, inclusiv diluate, precum și medicamente oxidante.
 • La lucruri de culoare – interacțiune cu cel mai simplu reprezentant al cetonelor – acetonă (propanonă-2). Acetona – una dintre provocatori de albire a țesăturii.

În plus, asigurați-vă că să acorde o atenție la etichetele de pe haine. Pe ei, de regulă, toate informațiile vor fi indicat că va ajuta nu strica lucru după spălare.

Scapă de diferite culori poluare

Posibilitatea de a utiliza aceste sau alte mijloace pentru a elimina petele de transpiratie este determinată în primul rând de culoare. Pentru prelucrarea unuia și aceleași medicamente, lucruri din tesuturi de culori diferite, de asemenea, să reacționeze în moduri diferite. Ceea ce este potrivit pentru materia alba poate fi absolut nepotrivit pentru negru, să nu mai vorbim de țesături colorate capricioase. În plus, atunci când alegeți o metodă de curățare, culoarea petelor în sine este luată în considerare.

Galben

Mulți dintre noi, realizând în mare măsură impracticality completă a lucrurilor luminoase, continuă să le poarte. La urma urmei, este destul de dificil de a rezista magiei albe. Cum atașarea bluze albe și tricouri uite, același spectacol dezgustător este contrastul de pete galbene din tesatura sudoare și alb ca zăpada.

Deoarece lupta împotriva transpiratii de sudoare pe haine strălucitoare se face de mai multe ori, deoarece, atunci când stewardesele nu au avut pete progresive, atunci poluarea de acest fel a fost îndepărtat prin obiecte de artizanat.

Și cu ajutorul lor au reușit să obțină un rezultat excelent.

Eliminați îngălbenire proaspăt în următoarele moduri oamenilor:

 1. Sifon. Rețetă pentru amestec curățare: apă (30 ml) + soda (90 g). După prelucrare, îmbrăcăminte rezista la câteva ore și șterse la o temperatură de 15-20 ° C.
 2. acid acetic 9%. Asigurați-o soluție de lucru: apă (1 l) + 9% esență acetică (15 ml), petele umede și apoi lucru este șters în mod obișnuit.
 3. Peroxid. Se prepară o soluție de înmuiere: 3% peroxid + apă (1l) și se lasă produsul pentru o jumătate de oră.
 4. Acid acetilsalicilic. Aspirina (1 g sau 2 comprimate) sunt zdrobite consistenței sub formă de pulbere și se dizolvă în apă (100 ml). Amestecul rezultat trebuie să fie similar cu smantana groasa. Se aplică la zonele cu probleme și să reziste în decurs de 3 ore.
 5. Gatiti Sali. Rețetă pentru extract de curățare: apă (200 ml) + sare (30 g). locuri Manevrați contaminate, se lasă timp de câteva ore.
 6. Acid de lamaie. Reteta Spray: apa (200 ml) + Acid de lămâie (30 g). Spray în regiunea galbenului, se spală după 2 ore. Apa de spălare ar trebui să fie rece.
 7. Somon cu saltu. Sare și amoniacul se dizolvă în apă, se ocupe de un loc, așteptați o jumătate de oră și se spală.
 8. Săpun economic cu acid oxalic. Rețetă de un înălbitor puternic: chips-uri de săpun (½ cana) + apa (200 ml) și acid (15 ml). Se aplică în zona de problemă, după 10 minute, produsul este stabilit, iar apoi șterse.
Citește mai mult  Cum să curăț haina acasă?

Nu neglija fierbere tradițională, Mai ales atunci când este necesar pentru a scăpa de urmele de sudoare sub Soarece de pe cămăși și bluze din bumbac sau lenjerie de țesături. Pentru a face ca efect fierberea sa fie maxim, ½ cana de chips-uri de săpun adăuga la rezervor cu lucruri. timpul de fierbere optim – 3 ore. Este important să se mențină un foc lent și nu uitați să se amestecă periodic lenjerie.

Eficacitatea fondurilor enumerate ca pete este distribuit în principal pe țesuturi naturale. Tratamentul prin metode populare de dantelă, sifon, vascoza si tesuturi delicate similare sunt nedorite. Lucrurile de ele sunt mai bine la pete de oxigen de încredere, fără clor sau zână bine-cunoscut, numai în mod necesar transparent.

Soluție de lucru se prepară: 30 ml ZINA + apă (18 ml sau 1. l) și aplicat pe pata. După câteva ore, lucrurile șterge.

îngălbenire Soased trebuie să fie îndepărtat prin combinarea diferitelor moduri:

 • Inmuiere într-o soluție de săpun cip + prelucrare cu furie de thusguard aspirina + spalat + jumătate de oră înmuiere în peroxid + re-spălătorie.
 • Jumătatea de oră înmuiere în soluția de esență 9% acetic (dozare: apă 5 l, oțet 30 ml) + amoniac procesare + limpezire + lamaie tratament suc și 2 ore înmuiere + spălare cu o pulbere convențională.
 • Benzina cerere + amoniac ciclu de spălare de procesare + 2-3 mașină pentru a elimina mirosurile specifice.
 • Tratamentul cu gălbenuș de ou cu gălbenuș denatura. Produsul este lăsat înainte de formarea unei cruste caracteristice, apoi o glicerină încălzită este aplicată și șterse în modul normal.
 • Puteti brad pete vechi pe axile folosind o combinație: sodă + 3% peroxid + detergent. Din aceste ingrediente pregătesc un amestec, mângâia locurile murdare, se lasă timp de 2 ore și bine luminată

alb

Apariția transpirației de sudoare răsfățați apariția atât a lucrurilor albe, cât și neferoase. Numai pe sudoare strălucitoare se manifestă pe galben și pe materie de culoare – divorțuri albe. Dacă spălarea obișnuită este eliminată din pete proaspete, atunci vechea poluare acoperită cu nul de săruri de deo-mijloace trebuie îndepărtate prin mijloace mai radicale. Urme de pași pe lucruri de la deodorant sunt bine curățate cu alcool. Ai nevoie pentru a umezi în ea un disc de bumbac și cu atenție freca zona de divorțuri.

se presupune a fi prelucrate Alte metode de curățare:

 • Lichid pentru vase: timpul de expunere – o oră, apoi produsul este șters.
 • 9% esență acetic: timp de expunere – 10 minute.
 • Acid Lemon – așteptând reacția și ștergere.
 • Vara: timpul de expunere – nu mai mult de 2-3 minute.
 • Sare de sodiu / Sare de gătit: Timp de expunere – jumătate.

pete de uz profesional, respectând cu strictețe recomandările producătorului.

Întuneric

Purtarea de haine de culoare închisă – fie nu este un panaceu la formarea urmelor laborette în domeniul axile. Pentru curățarea lucruri maro și negru, aceleași metode sunt adecvate pentru ca produsele tesatura colorate. Reperul principal atunci când alegerea unei metode potrivite – tipul de materie.

Ceea ce înseamnă că este recomandat să se ocupe de îmbrăcăminte de culoare închisă:

 • Din lână – așchii de săpun, tiosulfat de sodiu (30 g per 200 ml de apă), acetonă cu acetonă + amoniac + într-un raport se denaturează de 3: 2: 4.
 • Din bumbac / in – amoniac diluat, un amestec de alcool cu ​​sare de amoniu.
 • Din matase / satin – o soluție de sare caldă, un amestec de ammistry spirit + alb de la calculul 1: 2, tiosulfat de sodiu soluție a unei acțiuni mai economisesc.
 • Din piele – sare sărată, soluție de amoniac.
Citește mai mult  Cum să spălați cerneala de pe mâner din haine?

Cum de a elimina mirosul?

Există mai multe moduri:

 1. Pentru a elimina mirosul de sudoare insidios de haine, produsul prelucrat și ștergere trebuie lipite prin materialul umezit cu otet, expunerea la o temperatură ridicată și utilizând o funcție pereche. După aceea, produsul va fi plăcut pentru miros.
 2. Ultraviolet și aerul înghețat se confruntă în mod eficient cu îndepărtarea parfumului persistent. După uscarea lucrurilor la soare în timpul zilei sau pe balcon toată noaptea dintr-un miros ascuțit nu va fi lăsată și urme.
 3. Înainte de final, se spală tricou, un tricou sau cămașă după prelucrare cu mijloace colorate, este de dorit să se pulverizează cu 3% peroxid, acid boric, acid acetilsalicilic sau soda de mai multe ori. Este deosebit de convenabil pentru a face acest lucru atunci când sunt utilizate metode combinate de curățare. În întreruperile dintre procesarea trebuie doar să nu uitați să utilizați spray-ul.

Cum să se usuce?

Radiatoare pentru încălzire și uscătoare electrice – ajutoare nedorite pentru uscare lucruri prelucrate. Condiții optime pentru acest lucru – aer curat și razele de soare drepte. De aceea, produsele spălate dovedit interior, mai bine stai pe stradă sau balcon. Dacă trebuie să le usuce în cameră, atunci trebuie să asigure o bună ventilație.

Sfat

După cum sa menționat, transpirație crescută poate fi o consecință a diferitelor motive. Fără a lua în considerare boala, glandele sudoripare de multe ori de lucru în modul armat din cauza deodorante și utilizarea lor necorespunzătoare.

Prin urmare, problema desemnată poate fi rezolvată urmând reguli simple:

 1. La terminarea deodorantul subsuoară, trebuie să-l dea să se usuce complet, și abia apoi începe dressing.
 2. Selectați antiperspirante de înaltă calitate.
 3. Înlocuiți cristalul de obicei deodorant. achiziția lui va costa mai mult, dar efectul aplicării este în valoare de.

Semne de instrumente bune DEO:

 • Oferă o protecție antibacteriană pe termen lung și un sentiment de prospețime în timpul zilei.
 • Are acțiuni de hidratare și înmuiere.
 • Are absorbție de mare viteză.

La alegerea unui deodorant, este necesar să se țină seama de caracteristicile individuale ale corpului: gradul de transpirație și predispoziție la alergii.

Nu mai puțin important:

 1. În fiecare zi punem lucruri proaspete, mai ales în sezonul de vară.
 2. Cu transpirație intensă pentru a se apleca sub tricou. Tricou alb subțire absoarbe excesul de sudoare.
 3. Achiziționați lucruri naturale. Bumbac, in și lână au o respirație bună.

Prevenirea

Bineînțeles, formarea de galben și divorțuri pe haine este mai bine împiedicată decât să-și petreacă timpul în căutarea unui agent de curățare adecvat și vă faceți griji cu privire la reacția lucrurilor dvs. preferate pe rememorarea petelor.

Măsuri de prevenire:

 1. Cel mai eficient ghid pentru a elimina petele de sudoare: „Nu întârzia niciodată mâine Ce se poate face astăzi”. Cu cât trageți mai mult cu curățenia, cu atât petele pătrund în interiorul țesutului.
 2. Să se angajeze în spălarea lucrurilor albe în valoare de „în avans”, fără a aștepta formarea de galben. Obiectiv, îmbrăcămintea albă de zăpadă pierde atractivitatea după primele două șosete.
 3. Cei care transpiră foarte mult, merită să cumpere garnituri anatomice pentru ax. Ei vor absorbi alocările și nu vă veți îngrijora din cauza petelor.
 4. Depilarea și epilarea armpiturilor, luând zilnic un suflet, mai ales în timpul verii – toate acestea ajută, de asemenea, la avertizarea apariției pieselor de transpirație.
 5. Transpirație sporită, precum și a exprimat chihlimbarul neplăcut – un motiv pentru o vizită la medic. Dacă sănătatea este normală – excelentă, înseamnă că rămâne ușor să urmați sfaturile și recomandările date mai sus.

Mai multe detalii despre cum să se spele petele de pe haine în zona axile, a se vedea următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: