Canapea de curățare uscată cu propriile mâini la domiciliu

Canapea de curățare uscată cu propriile mâini la domiciliu

Cu funcționarea pe termen lung a mobilierului, apariția poluării este inevitabilă. Înainte de a contacta compania de curățenie, merită să încercați să aduceți petele sau un miros neplăcut cu mâinile tale. Pulberile și gelurile pentru canapele de curățare uscată la domiciliu pot fi găsite în magazinul obișnuit.

Echipamente și mijloace

Pentru a curăța mobila, poate fi nevoie de dispozitive diferite. În primul rând, este în valoare de a scăpa de praf, așa că pregătește un aspirator cu perii și duze adecvate. De asemenea, în acest scop, puteți utiliza bătut, dar dacă tapițeria dvs. de canapea este făcută din catifea sau velor, atunci efectele grosiere sunt mai bune pentru a evita să nu deterioreze materialul.

Scapă de pete – o sarcină mai dificilă, aspiratorul nu va face față. Geluri, pulberi, șampoane și alte mijloace pentru canapele de curățare uscată vin la salvare acasă. Pur și simplu selectați compoziția corespunzătoare din magazin și urmați instrucțiunile de pe ambalaj pentru a ieși din contaminanți. De asemenea, puteți încerca fonduri mai simple și disponibile: Soda, cretă, alcool.

Cu sarcini simple, acestea fac, de asemenea, se confruntă, mai ales dacă poluarea este proaspătă și nu a avut încă timp să se absoarbă și să se usuce. Pentru a elimina mirosurile neplăcute, sunt utilizate substanțe chimice sau soluția acetică.

Există o altă soluție – curățarea generatorului de abur. Un astfel de dispozitiv este un potrivit pentru majoritatea canapele (cu excepția modelelor cu mătase sau tapițerie lenjerie). Iată câteva avantaje ale generatorului de abur.

 • Datorită efectelor aburului, există o profundă purificare. Pot retrage pete și mirosuri, fără a recurge la substanțe chimice agresive, și va fi un plus pentru alergii.
 • Aparatul vă permite să ajungi la greu accesibile locuri. penetreaza Aburul țesutul și sub tapițeria, astfel încât să poată fi scăpa de capuse de praf cu ea.
 • Există modele compacte de aburitoare, care nu ocupă mult spațiu, ușor de utilizat și la prețuri accesibile. Generatoare de abur produc companii precum Karcher, Kitfort, Ariete și alții specializați în tehnici de curățare acasă.

În plus față de instrumentele și mijloacele, nu uitați să pregătească o pereche de mănuși, mai ales dacă aveți de gând să utilizați substanțe chimice de uz casnic. Unele formulări pot fi destul de agresive, deci este mai bine să preveniți contactul cu pielea cu ei.

Cum să scapi de miros?

Adesea, chiar și după îndepărtarea petelor de pe suprafața mobilierului, rămân arome neplăcute. Miroasele pot apărea din băuturi și alimente, datorită expunerii animalelor de companie, fumatul în interior, umiditatea ridicată. Puteți folosi un deodorant special pentru mobilier sau odorizante de aer, dar ele maschează doar arome, deci este mai bine să faceți o curățare amănunțită.

Citește mai mult  Curățătorie chimică uscată salon auto

Umezeala și lipsa circulației normale a aerului conduc adesea la faptul că mobilierul miroase. Această problemă poate fi eliminată.

 • Este mai bine să faci o canapea de acasă, astfel încât să lipsească în aer și să se vândă, și apoi să petreacă.
 • Dacă nu este posibilă mutarea mobilierului, puteți utiliza un încălzitor ventilator și în compartimentul de lenjerie, puneți un recipient cu sodă și sare: acestea absorb mirosurile.
 • După uscare trebuie să pregătească o soluție de 6% oțet cu apă, ud tifon, stoarce și așezați pe tapițeria. După o oră, se repetă. Curățarea petrece în timpul zilei. În loc de oțet, puteți utiliza, de asemenea, o soluție de acid citric.

În unele cazuri, mirosul nu lasă. Acest lucru sugerează că în interiorul canapea, s-au format dispute de mucegai. Ele reprezintă o problemă serioasă, care nu este rezolvată întotdeauna chiar și prin schimbarea materialului de umplutură. Poate că va trebui să arunce mobilier vechi, în cazul în care ciuperca dăunătoare a crescut în mod semnificativ.

Animalele de companie lasate de animalele de companie sunt îndepărtate cu o grosime de casherne de săpun de uz casnic pe care trebuie să se aplice la fața locului și se lasă timp de o jumătate de oră. După aceea, fiecare trebuie să fie spălate și uscate. Pentru a combate mirosul de voma, trebuie să utilizați sifon kashitsa.

În cazul în care mijloacele de primar nu a ajutat, puteți contacta arsenalul de produse chimice de uz casnic.

 • Spuma „picătură VOX“. Folosit pentru dezinfectarea, curățarea, lasă un miros plăcut.
 • Mijloace de piele Cleaner. Pentru suprafețe de piele. Nu numai curata, dar, de asemenea, elimină mirosurile.
 • Pulbere Profi Extra. Acesta poate fi folosit pentru a pete deducem din urină, sânge. mirosurile corespunzătoare vor dispărea de asemenea.

Pentru o mai mare eficiență, puteți combina mai multe metode. De exemplu, utilizarea de mijloace chimice și generatorul de abur.

A scăpa de praf

Chiar dacă manipulate cu grijă și cu atenție mobilate, microscopice de praf se va acumula în continuare pe suprafața. Scapă de praf în sine este ușor: este nevoie de un aspirator. Cu curățarea regulată, puteți să vă păstrați cu ușurință curat canapea. Este mai bine să utilizați câteva perii: un model cu o grămadă care urmează să fie colectate de la suprafața părului sau lână, precum și o duză fină pentru locuri greu accesibile.

Citește mai mult  Echipamente de curatare uscata de mobila

Se usucă curățarea tapițeriei potrivite pentru obraznic: mătase, catifea, țesături tapiserie. În cazul în care o mulțime de praf și murdărie, apoi utilizați pulberile suplimentare: acestea sunt aplicate la suprafață și apoi îndepărtate cu un aspirator. canapea de piele poate fi, de asemenea, pus în ordine într-un mod similar.

Iată câteva pulberi populare pentru curatare uscata.

 • Sun Lux. Potrivit pentru țesături colorate, acesta nu conține componente corozive care contribuie la decolorare tapițerii. Acesta poate fi utilizat pentru țesături piele de căprioară și diverse, cu un pui de somn.
 • Mitex. Compoziția acestui mediu este sigur și hipoalergenic. Pulberea nu numai că îndepărtează murdăria, dar, de asemenea, ajută pentru a scăpa de acarienii.
 • Flash. Este proiectat pentru a îndepărta petele dificile.

Dacă nu aveți un aspirator, puteți utiliza bătătorul. Înainte de aceasta, pe canapea pentru a pune o cârpă umedă. Materialul umed a va aduna din nou praful de pe tapițeria.

pată

Puteți încerca să scape de poluare, fără a recurge la compoziții chimice. Este necesar pentru a elimina pata de pe margini, se deplasează spre centru astfel încât să nu-l freca pe suprafata mai puternic. Instrumentul este ales în funcție de originea poluării.

 • Grăsime. Puteți folosi cretă sol, talc, sare și sodă. Aceste componente au proprietăți absorbante și ajuta sa scapati de pete proaspete.
 • Sânge. Se curăță cu apă rece, soluție de sare sau de peroxid de hidrogen.
 • Urină. În acest caz, aveți posibilitatea să perie suprafața cu soluție acetică și bicarbonat de sodiu.
 • Cerneală. Se spală pisica în alcool să scadă cu atenție piesele de pe mâner.
 • Ceai și cafea. Aceste pete sunt, de obicei supuse la săpun.
 • Suc de fructe. Urme de ea poate fi îndepărtată prin clipire.

Acasă Metodele sunt, în principal eficiente atunci când se ocupă cu pete proaspete. Ei nu economisesc de poluare vechi, mai ales dacă este vorba despre curățarea o canapea luminos, în cazul în care chiar și divorțuri mici și urme sunt vizibile. În acest caz, este logic să consultați substanțele chimice.

La alegerea acestora, este, de asemenea, necesar să se țină seama de originea punctelor:

 • Preparate, unde elementul principal de actor este acidul, lupta bine cu urme de cafea, fructe de padure și fructe, vin, bere+
 • Compușii alcalini sunt potriviți pentru îndepărtarea petelor de zahăr: urme din gem, sosuri, sucuri+
 • Solvenții organici se confruntă rapid cu poluarea grasă, precum și urme de lacuri și vopsele+
 • Complexe Pav sunt utilizate pentru curățarea de fluide fiziologice.
Citește mai mult  Totul despre Turnadoras

În mod obișnuit, producătorii indică în ce scopuri, produsele lor sunt destinate, dar dacă vă îndoiți, vă puteți familiariza cu compoziția pentru a verifica dacă ingredientul activ va face față problemei dvs. cu problema dvs. Acum luați în considerare câteva mijloace populare pentru a elimina petele.

 • Pro-brite lent. Produsă sub formă de spray. Potrivit pentru îndepărtarea contaminanților din tapițeria textilă. Puteți folosi pentru curățarea manuală: lenjerie cu un burete, înainte de formarea de spumă, se lasă timp de 10 minute, apoi se scoate șervețel. Acest agent poate fi de asemenea utilizat într-un complex cu generator de abur. Produsul se elimină nu numai murdărie, dar, de asemenea, mirosuri, inclusiv fumul de tutun.
 • Tubă. Spumă de curățare. Potrivit pentru materiale naturale și sintetice. Cu acesta, este posibil să se efectueze curățarea uscată și să nu vă faceți griji cu privire la distrugerea tapițerie sau de umplutură. Spuma nu dăunează vopsite tesatura.
 • Ekokemika Interior Textil. instrument de concentrat, înainte de utilizarea de care aveți nevoie pentru a face o soluție. Diferă în fluxul economic, dar unele este mai ușor de a lucra cu curatatorii gata făcute, care nu necesită pregătiri suplimentare. Compoziția îndepărtează petele de alimente, pământ, vopsele. Nu necesită spălare.
 • Nordland. Spumă activă pentru curățarea materialelor naturale. Modificările cu poluare abundente și vechi, inclusiv grăsimi, pete de fructe de pădure și suc, urme de la simțit-metru. Potrivit pentru curățarea uscată, elimină mirosurile neplăcute.
 • Pip. O serie de fonduri este proiectat pentru a îndepărta petele de mobilier și covoare. Produs în formatul de spray-uri. Compoziția are acizi naturali, săruri organice, enzime, extracte vegetale. Toate acestea oferă o eficiență ridicată. Pentru a elimina contaminanți, trebuie să aplicați spray-pe spațiul de lucru, pierde-l pentru a forma o spumă, așteptați un pic, și apoi ștergeți resturile.
 • „Bagi Stychonit”. Cele mai curate se descurcă cu urme de animale domestice, nu doar că elimină petele, dar, de asemenea, mirosuri cu deficiente. Potrivit pentru lupta împotriva trasee solare. Datorita ingredientelor active, se recomanda mănuși de uzură atunci când se lucrează și nu inhalarea o pereche mai curat.

Înainte de a aplica produse chimice, este în valoare de un test preliminar pe o secțiune invizibilă a tapițeriei. Aplicați o cantitate mică și așteptați 10-20 minute. Dacă nu există probleme, puteți utiliza aspiratorul pentru scopul.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: