Ascuțite pentru cuțite: ceea ce este și cum să alegeți?

Ascuțite pentru cuțite: ceea ce este și cum să alegeți?

Orice elemente care au o margine de tăiere, chiar fiind făcute din aliaje scumpe, stupide în timp. Din cauza căreia inventarul devine dificil de realizat acțiuni pentru care este destinat. Pentru a corecta problema, merită să cumpărați un ascuțit special. În funcție de cerințele proprietarului, tipul de oțel, din care se efectuează cuțitul, va trebui să fie preferat diferiților ascuțitori. Cum să le alegeți, principiul funcționării instrumentului și ratingul celor mai buni producători de ascuțitori de bucătărie, veți învăța din articolul nostru.

Ce este?

Ascuțitoarea cutit este o panza solida din material abraziv material capabil de a realiza un strat de suprafață de metal moale. Ascutitori sunt prezentate în diverse variante, cum ar fi manuale, mecanice, electrice și așa mai departe. Există, de asemenea, o piatră de rectificat, care este diferit de caracteristicile sale de ascuțitoare de bucătărie de obicei pentru noi.

Toate soiurile de ascutirea Un principiu de utilizare – Marginea exterioară a lamei de cuțit este suprapus pe partea abrazivă a ascuțitoarea la un unghi sau plafhmy (în funcție de tipul dispozitivului) și mișcările anticipative se deplasează înainte / înapoi.

Aceste instrumente sunt adecvate nu numai pentru a da claritatea lama de cuțite de bucătărie, dar ele pot fi ascutite foarfece, seceri și alte inventar cu muchie de tăiere.

strat abraziv poate fi de asemenea utilizat pentru a elimina fisurile din elemente de oțel, rugozitate, alinierea scântei mici de lame, lustruire suprafața instrumentului. Dacă este selectat tipul de ascuțire incorect, mai precis de acoperire sale, dispozitivul de bucătărie poate fi condensată în timpul ascuțire sau, dimpotrivă, suprafața ascuțitoare în sine va fi deteriorat.

Avantaje și dezavantaje

Fiecare are ascutitoare argumente pro și contra. Pentru dezavantajele ascuțitori electriceSe referă frâna de motor, la o puternică presiune de frunze de cuțit pe mașină, Ce poate afecta calitatea ascuțire instrument. Pro – viteză și simplitate ascuțire.

ascuțitori Manual necesită mai mult timp și puterea pentru a accentua faptul că instrumentul pentru unii oameni ar putea fi un minus, dar o astfel de ascutitoare va servi drept credincioși de zeci de ani, precum și nu are nevoie de energie electrică. Aceleași preocupări Mașini mecanice de control. Cu toate acestea, dimensiunea sa voluminoasă, precum și prezența abilităților în lucrul cu dispozitivul, nu fac ca acest instrument să fie utilizat masiv. Dar acești ascuțitori sunt potriviți pentru ascuțirea unei varietăți de articole cu margine de tăiere: panglici, seceri, foarfece și așa mai departe.

Bara de grătare Este convenabil de utilizat, dar acest element se referă la fagure de miere, pentru că nu există nici un mâner sau cadru de protecție pe bara. Viteza vitezei de ascuțire, de înaltă calitate. Bara de măcinare se distinge printr-o durată lungă de viață. Ascuțite cu inele metalice (role) Convenabil în uz, transport și depozitare. Dar calitatea ascuțirii este aproape un nivel mediu. Acest instrument este potrivit doar pentru foarfece de uz casnic și cuțite. Pentru ascuțirea de înaltă calitate a instrumentului de bucătărie, se recomandă utilizarea Musat. Nu necesită abilitatea de posesie, este convenabilă pentru utilizare și vă permite să obțineți o claritate maximă a lamei cuțitului de bucătărie și este de asemenea convenabil să o stocați.

Vizualizări

Instrumentele de ascuțire pot fi împărțite în mai multe segmente prin semn funcțional.

 • Sharpeners standard. Inventarul ușor în formă, materialul abraziv este plasat în cazul obiectului la un unghi din două sau pe o parte a ascuțitorului. Acestea pot fi următoarele opțiuni:
  • Vacuum de vacuum desktop pe Cupa de aspirație, care permite instrumentului să nu se scaloneze și să elibereze mâna+
  • ascuțite-caste sau buzunar, care este pus pe mână+
  • Roller, care este inele metalice construite într-un caz din plastic sau metalic+
  • „Pește” – subiectul este făcut sub formă de pește, unde carcasa peștelui este un mâner pentru a ține ascuțitorul, iar inele de măcinare sau o piatră sunt montate în coadă+
  • ascutitoare rotund, exterior similar cu „yo-yo“ jucărie, în cazul în care în mijlocul design-ul este o pânză de ascuțire.

 • Produse cu fixare lamă de cuțit. Acest lucru este, de obicei, ascuțitori electronice mecanice sau automate. Obiectul cu mecanismul rotativ vă permite să stabilească în mod fiabil cuțit sau un alt element în suporturile de alunecare ale mașinii de rectificat, care produc în condiții de siguranță ascuțirea inventar. Ascuțitoare cu unghi de ascuțire reglabil sau cu o ajustare de grad sunt echipate cu un buton special care vă permite să setați unghiul dorit sub care materialul abraziv va fi plasat în raport cu muchia de tăiere a sculei. Această caracteristică ajută la cuțite ascută rapid și rapid la domiciliu.

 • Ascutitori cu mișcare liberă cuțit atunci când se fixează o piatră de măcinare sau acoperire. accesorii de tip sunt Bolnavului cel mai des utilizate în atelierele de reparații. Ascuțitoare desktop este o structură monolitică, pe care materialul abraziv este întins ca o bandă. ascuțitori panglică sunt întotdeauna electrice. Motorul se învârte cârpă la viteza specificată, ascuțire subiectul are loc în mișcarea liberă.

 • Instrumente pentru ascuțire fără fixare. Acestea sunt orice tip de ascuțitori care nu trebuie să fie plasate pe suprafață. Acestea includ Musat, pliere, bar și altele. Aceste corpuri sunt universale de a utiliza, convenabil pentru transportul. Inventarul cu un unghi de ascuțire liber schimbătoare are un mare avantaj decât ascuțitori cu pietre fixe, dar necesită abilități.

  Mecanism de acțiune

  Mai multe tipuri de soiuri se disting în funcție de mecanismul de acțiune.

  • apelant electrice. Acesta este un instrument de voluminos utilizat în principal în locurile de muncă de catering. Dispozitivul și dimensiunea aparatului permit o perioadă scurtă de timp pentru a ascuți mai bine un lot mare de unelte ascuțite. Astăzi puteți întâlni modele destinate utilizării la domiciliu.

  • Polizor. Poate fi un dispozitiv mecanic sau automat. Dispozitivul este un suport pentru suprasolicitarea discului sau un stand cu un motor. Clema este fixată direct, Flywheel. Când conectați aparatul la sursa de alimentare, motorul accelerează discul de măcinare la viteza specificată. În tipul mecanic, mișcarea discului este determinată de un mecanism de picior. Suprafața ascuțitorului este făcută din piatră cu pulverizare cu crumb de diamante. Instrumentul de bucătărie este aplicat pe planul de disc într-un unghi, panza cuțitului bastoane cu mâna. Pentru ascuțirea lamei va fi suficientă câteva secunde.

  Pentru a utiliza o mașină de rectificat, va fi necesară o abilitate, precum și siguranța siguranței.

  Astfel de mașini-unelte sunt universale, permit să se pună la grădină și alte inventar. Depușătorii automați în dimensiune mai mică decât mecanică și folosită în principal în casă. Este mai sigur, cu ajutorul său puteți ascuți cuțitele din ceramică.

  • Ascuțitori manuali reprezintă o bară abrazivă fixată pe mâner sau doar o unitate de măcinare. Principiul muncii lor este simplu. Aceste corpuri de corp nu necesită abilități specifice.

  Musat

  Instrumentul este fabricat din tija metalică cu lucruri și mânere. Are greutate redusă, ușurință, dimensiuni compacte. Achiziționarea inventarului se realizează astfel: marginea lamei cuțitului este situată în raport cu tija ascuțitorului la un unghi de aproximativ 30 de grade, mișcări progresive, suprafața de lucru a cuțitului are loc. Principalul lucru – mișcările trebuie să fie într-o singură direcție, de exemplu, mâna se mișcă numai înainte. Îmbrăcămintea este produsă pe ambele părți.

  Acest instrument vă permite să setați rapid cuțitele, dar calitatea învelișului nu va fi cea mai acută și efectul durează mult timp. Musat permite bucătărie sau alt inventar pentru a menține starea de lucru timp de câteva săptămâni.

  Bar

  Bara de măcinare este o piatră de măcinare simplă, cu pulverizare abrazivă sub formă de crumburi de diamante sau siliciu. Înainte de utilizare, trebuie să se udă, ca un cuțit. Instrumentul este aplicat pe bară la un unghi, apoi se efectuează marginea de tăiere. O modalitate este suficientă opt mișcări. Pentru a ascuți corect cuțitul, va avea nevoie de abilități și abilități.

  Bara de măcinare este un dispozitiv traumatic, aveți grijă în timpul procesării echipamentului.

  Material de fabricație

  Luați în considerare tipurile de pulverizare utilizate pentru dispozitivele de măcinare, precum și cereale abrazive.

  Aspru

  Acest abraziv este utilizat pentru a gestiona cuțite stupide. Impactul puternic este capabil să dea instrumentul pentru claritatea anterioară, scoateți rahaturile, chips-uri.

  Pentru cuțite sistematice de ascuțit, nu se va potrivi, pentru acest lucru este mai bine să folosiți substanțe abrazive mai moi.

  Ascutitori cu-grosieră granulată abrazive sunt produse sub formă de dispozitive manuale, electrice și mecanice.

  Mediterana

  Cel mai adesea, această opțiune este făcută din diamant, firimituri de siliciu. Este considerat cel mai versatil acoperire. Dispozitivul cu un mediu asieta COPES abrazive, cu eliminarea neregularităților mici de pe marginea de taiere, oferind în același timp lama suficientă claritate. Diamond de pulverizare nu este în măsură să strice tipul de inventar estetic.

  Este potrivit pentru scolding cuțite cu lățimea lamei într-o jumătate de metru, nu mai mult. marginea prea largă este în măsură să strice ascutitoare.

  Thin-grained

  Pentru uz casnic, granulatie fina abrazive nu se potrivește. Ascuțitoare cu date de la abrazive sunt folosite pentru măcinarea și lustruire instrument de lucru, ascutit accesorii pentru manichiură. agrasive subțire este produs sub forma unei duze suplimentare pentru ascutitoare. bare acoperite moi pot fi vindecate instrumente ceramice, dar calitatea ascuțirea va fi media. Pentru o mai bună ascuțire, este mai bine să se aplice ascuțitori cu pulverizare de diamant.

  Cum de a alege?

  Selectarea ascutitoare depinde de următorii factori:

  • în cazul în care se va aplica ascuțitoarea+
  • Tipul de instrument drawable+
  • Adaptare robustă o trage.

  Este demn de remarcat faptul că Musat nu este considerat ascutitoare. Acest element servește numai pentru a corecta lama și este aplicată numai în etapa finală de ascuțire.

  Musat permite mai mult de cuțit de bucătărie să rămână ascuțite și crește durata de viață a inventarului. În cazul în care muchia de tăiere ușor blocat, atunci poate fi folosit Musat. În alte cazuri, ascuțitorii sunt aplicați cu un material abraziv selectat corect. De regulă, Musat este utilizat pe scară largă de bucătari.

  Dacă ascuțirea sculei se va face numai acasă, puteți cumpăra cei mai simpli și universali ascuțitori, cum ar fi produsele cu discuri metalice sau cu acoperire cu granulație grosieră. Un astfel de inventar este de aproximativ 400 de ruble. Obiectele cu piatră naturală sau sintetică (specii electrice, mecanice, manuale) vor costa o medie de 1.500 de ruble.

  Toate produsele destinate cuțitelor de lustruire sau ascuțite ale unui design complex cu un profil de lucru larg vor fi de aproximativ 5-10 mii de ruble. Instrumente profesionale, stații de șlefuit cu abrazive de înaltă calitate sunt cele mai scumpe. Prețul pieței începe de la 10 mii de ruble.

  Evaluați cele mai bune

  Tabelul prezintă partea de sus a celor mai bune produse străine.

  Model

  Material

  Ascuțire unghiul

  Prețul produsului în ruble

  Stayer Maestrul 47511

  ceramică

  100

  KS-3 Mallony

  Oțel sau ceramică

  270

  Kitcheniq 50044

  Ceramică sau carbura

  douăzeci

  650

  Gipfel 2919

  Ceramica + pulverizare diamant

  1000

  Rondell RD-982

  ceramică

  12-25

  1200

  Gipfel 2902 Bond

  Ceramica + strat de diamant

  1380

  Victorinox 7.8715

  carbid

  douăzeci

  1600

  Samura KSS-3000 / Y

  piatra sintetica

  3500

  Arcos afiladores 6101

  oțel inoxidabil

  douăzeci

  15200

  SAMURAI SHARK

  carbid

  450

  Tabelul de mai jos este o trecere în revistă a dispozitivelor rusești.

  Model

  Material

  unghiul de ascutit

  Prețul produsului în ruble

  „Profil K-02”

  Gama de dimensiuni de 5 pietre naturale

  0-40

  19350

  „Depozit”

  baruri Diamond

  0-40

  7600

  „Profil K-01”

  plăci Diamond

  până la 40 de ani

  14900

  Adaptările ale producătorului rus sunt proiectate pentru uz profesional. Produse manuale și simple pentru cuțite de ascuțit pentru a alege cele mai bune dintre produsele Elveția, America, Spania.

  Echipament japonez este cel mai potrivit pentru cuțite realizată în stil asiatic – Ei, de regulă, aliajul este mai gros, marginea de tăiere este mai largă și este necesară o anumită măsură pentru ascuțirea, astfel încât discurile metalice furnizate exact în dispozitivul de măcinare nu se vor potrivi. Același lucru este valabil atât pentru produsele din China. Aceste produse se disting prin prețuri accesibile și de acoperire de înaltă calitate.

  Pentru cuțite mari sau obiecte de formă non-standard, stații staționare cu ajustare a unghiului, strângere.

  Dispozitivele elvețiene se disting prin ușurința de materiale abrazive utilizare, durabilitate, calitate. Produsele Victorinox sunt deosebit de populare. Agenții americani de păsări de ascuțit Chef’s Choice diferă versatilitatea. Fiecare mașină este echipată cu trei găuri de măcinare, care se caracterizează printr-un unghi de ascuțire, acoperire abrazivă. Adică, folosind doar un singur dispozitiv, puteți pune în ordine din diferite materiale, de exemplu, oțel, ceramică și lustruiți-le, efectuați.

  Recenzii

  Printre dispozitivele rusești, puteți aloca ascuțirea convențională Baruri cu diamante. Produsele sunt expediate în capace, prețul dispozitivului fluctuează în jur de 450-750 de ruble. Un manual de instrucțiuni este atașat fiecărei bare. Baza produsului este realizată din aluminiu. Consumul de materiale este minim. Proprietarii Notă Ușurința de utilizare a ascuțitorilor, posibilitatea de editare și ascuțire a bucătăriei și a cuțitelor de vânătoare, a rasoarelor periculoase. Ele nu lasă zgârieturi pe suprafața sculei.

  Hand ascuțite de tip roller au popularitate medie din cauza calității ascunzătoare a cuțitului. Aceste corpuri de corp nu funcționează cu Damask, oțel bogat de carbon și din oțel lucrat. Ei sunt capabili să lase daune pe metal sau, dimpotrivă, să facă o lamă de cuțit mai proastă.

  Produsele cu role sunt potrivite pentru cutite de bucatarie simplu.

  Produsul „Pește” cumpărători au remarcat ca fiind cel mai rău. Pentru a utiliza dispozitivul este incomod și periculos, deoarece în conformitate cu instrucțiunile, ascuțirea nu este de a produce un instrument, dar ascuțitorul în sine.

  La sfatul producătorului, cuțitele merită să țineți mâna pe margine, lame pentru tine. Materialul din care se efectuează ascuțitorul este deformat rapid, calitatea ascuțirii marginii de tăiere este scăzută. Produsul vine rapid la disperare.

  Producătorii japonezi au marcat cu recenzii pozitive. Dispozitivele de date pot fi puse în ordine, cuțite și sunt, de asemenea, potrivite pentru lamele de viteze. Produs ferm Samurai Shark Fabricat din material plastic de înaltă calitate, material abraziv – carbură de tungsten. Dispozitivul este ușor de utilizat, viteza de ascuțire rapidă, de calitate înaltă, instrumentul nu necesită o mulțime de spațiu de stocare.

  În următoarea revizuire, veți face cunoștință cu unele tipuri de ascuțitori de buzunar pentru cuțite și caracteristici identificate care pot duce la consecințe foarte negative.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: