Ceramica de prăjire Pan: Pro și Contra, recenzia producătorilor și alegerea

Ceramica de prăjire Pan: Pro și Contra, recenzia producătorilor și alegerea

feluri de mâncare non-stick cu un tip special de acoperire (pulverizare ceramice) a apărut pe piață în urmă cu 12 ani și sa dovedit cu succes ca un produs durabil, în condiții de siguranță pentru sănătatea umană. În această popularitate special, în majoritatea proprietarilor, prăjire ceramică tigaie. Deoarece aceste produse sunt prezentate pe piață într-un sortiment foarte mare, este necesar să se ia în considerare mai multe nuanțe înainte de a le cumpăra – se va salva de la achiziționarea de fals.

Ce este?

tigaie din ceramică cu un strat neaderent este considerată o vedere modernă a feluri de mâncare, care asigură încălzirea uniformă și este ideal pentru feluri de mâncare care necesită tratament termic de lungă de gătit. Chiar primul brevet pentru fabricarea de loturi ceramice primite William A. Galle, acum el este managerul principal al All-Clad Metalcrafts, care este angajată în producția de feluri de mâncare de înaltă calitate. Datorită tehnologiilor moderne, un strat anti-aparte ceramice poate fi aplicat în două moduri.

 • role de rulare. Aceasta este o opțiune de buget și este considerat cel mai comun. Aceasta necesită utilizarea de aluminiu ștampilat. Mai întâi pregătesc formele corespunzătoare, acestea sunt arse și plasate în containere. După aceea, ele sunt aplicate la suspensie, care include o piatră sfărâmată și nisip fin. Formulare merge să se usuce și produsul viitor re-aplica un nou strat de pulbere de protecție.

 • cu pulverizare. Această metodă asigură un strat gros (până la 70 microni). Aceasta se realizează în două etape: suprafața semifabricatelor este bine lustruit și acestea sunt plasate în camere închise, după care acestea sunt tratate cu un amestec de oxigen și gaz inert. Apoi, utilizarea pulverizatoarelor speciale, se aplică pe semifabrica interioară și în afara pulberii, conținând solvent (acid clorhidric), apă, substanțe care conțin siliciu.

Deoarece amestecul este aplicat la o temperatură de +1500 ° C, este instantaneu topit și strat subțire înconjoară o viitoare tigaie de prăjire.

Avantaje și dezavantaje

În ciuda faptului că tigaia ceramică a apărut recent pe piață, au reușit să-și înlocuiască cu succes „rudele” de teflon. Popularitatea acestui tip de feluri de mâncare este explicată prin următoarea listă de avantaje.

 • Ecologie. În esență, materialele naturale sunt utilizate pentru fabricarea acestor produse, și anume argila, nisip și piatră de piatră.
 • Capacitatea de a pregăti feluri de mâncare cu o utilizare minimă a grăsimilor și a uleiului sau fără ea. Acest lucru este minunat pentru susținătorii unui stil de viață sănătos.
 • Protecția produselor de la ardere. Datorită faptului că suprafața unor astfel de pori de prăjire nu are pori, complet netedă, elimină daunele lor. În plus, acoperirea este rezistentă la efectele substanțelor chimice, este inertă și nu are mirosuri și gusturi străine.
 • Design modern. Deoarece amestecul este utilizat în producția de prăjire ne-lipit de acoperire, este rezistent la colorare, pigmenții multicolori sunt adesea adăugați la acesta.

  În ceea ce privește deficiențele, ei au de asemenea.

  • Ceramica este considerată un material prea fragil, Prin urmare, mâncărurile au nevoie de atenție. În timpul gătitului, încercați să evitați căzut într-o tigaie.
  • Preț mare. O tavă bună de prăjire ceramică poate fi achiziționată cu un preț de pornire de 1500 de ruble, dar poate fi semnificativ mai mare în funcție de brand.
  • Instabilitatea acoperirii ceramice la efectele substanțelor abrazive agresive, Dropuri de temperatură dură. De regulă, astfel de tigaie nu mai mult de trei ani de a servi.
  • Nu toate modelele sunt ideale pentru plăci de inducție. Excepțiile sunt doar produse de la Tefal de brand.

  Tipuri și materiale ale fundației

   Ceramica tigaie sunt produse în diferite modele, care au propria lor performanță, în funcție de materialul de fabricare a materialului. De obicei, produsele se gasesc la vanzare, bazele care sunt fabricate din următoarele materiale.

   • Fontă. Acest fel de mâncare este caracterizat printr-o mulțime de greutate și potrivite pentru gătit pe termen lung. Datorită acestor tigaie, puteți găti mâncăruri foarte suculent și delicioase ca „dintr-un cuptor rusesc“.

   Singurul lucru care din fonta, la fel ca ceramica, este considerat un aliaj fragil, astfel încât produsele din acest material necesită circulație precisă. În cazul funcționării incorecte și a șocurilor, chips-uri apar în tigăi, care sunt acoperite rapid cu rugina.

   • Aluminiu. Baza pentru tigaie este de obicei realizat din aluminiu ștampilat sau turnat, în timp ce acesta din urmă este lider în mare măsură de calitate. Cast de bază vă permite să găti rapid orice feluri de mâncare. feluri de mâncare din aluminiu diferă în greutate de lumină, în această unul dintre avantajele sale. Sport sunt, de asemenea, găsite la vânzare, în care baza este realizat din aluminiu forjat. Acestea costa ieftin și caracteristicile operaționale nu sunt inferioare exprimate.

   • Oţel. Acest material de bază este bine păstrată căldură, totul distribuie uniform pe suprafața tigăii. Aceste produse pot fi preparate sub formă omletă și carne tocană. Oțel tigaie sunt considerate universale, de înaltă calitate, dar ele costa scump.

   Non-stick tigaie cu baza din oțel este de obicei produsă cu un mâner detașabil, care îi permite să-l folosească pentru vase de gătit în cuptor.

   În ceea ce privește soiurile de tigaie cu o acoperire non-stick, acestea sunt împărțite în următoarele.

   • Blinnitsy. Proiectat pentru gătit cheesery, oldis, clătite și omletă. Ele se disting prin prezența unei părți înclinate cu joasă.

   Datorită stratului special de acoperire pe o astfel tigaie, vă puteți pregăti cu un consum minim de ulei. În plus, feluri de mâncare gata preparate sunt ușor de scalinate cu feluri de mâncare.

   • grătar. Spre deosebire de tigaia obișnuită de prăjire din acest model, există un fund cu nervuri, care contribuie la grupul de suc din canelurile separate de carne atunci când gătește.

   De regulă, producătorii produc grătar Grill Grill și modelele pătrate sunt de asemenea găsite.

   • Pentru gătit pește. Astfel de produse sunt o formă rectangulară sau rotunjită. Acestea sunt utilizate atunci când prăjit pește.

   • A văzut a se vedea. Aplicați la stingere, distins prin prezența unui mâner alungit și a cadrelor înclinate (drepte).

   • W. Aceasta este o tigaie conic, cu care se poate prăji carnea de pe foc puternic. Cel mai adesea, acest tip de produs este achizitionat pentru gătit preparate orientale.

   Dimensiuni

   Fiecare gazdă trebuie să aibă în bucătărie cel puțin 2-3 bucăți de diferite adâncimi și diametru. Dacă aveți de gând să pregătească feluri de mâncare speciale, trebuie să achiziționați modele în plus foarte specializate. Acest lucru va simplifica foarte mult procesul de gătit. Astăzi, piața este reprezentată de tigai de diferite dimensiuni.

   Pentru o familie formată din doi oameni, produsul este perfect pentru un diametru de 24 cm, din trei – 26 cm, iar pentru o familie mare, în care trăiesc mai mult de cinci persoane opțiunea optimă va fi achiziționarea de o tigaie cu un diametru de 28 cm.

   Revizuirea celor mai buni producători

   În ciuda faptului că tigaia ceramică cu acoperire non-stick sa dovedit a fi perfectă și a primit mai multe feedback pozitiv, puteți întâlni adesea pseudo-colaborarea în producția chineză. Acestea se caracterizează prin calitate scăzută și preț accesibil. Pentru a evita astfel de achiziții, este necesar să se acorde prioritate numai producătorilor bine dovediți. Evaluarea lor este reprezentată după cum urmează.

   • Tefal. Aceasta este una dintre primele companii care au început producția de tigaie de prăjire karmică și a prezentat posibilitatea de a se bucura de procesul de gătit. Principalul avantaj al produselor Tefal este că au un termostat. Acesta este un indicator unic de încălzire care arată disponibilitatea tigaiei de prăjire la locul de muncă. Temperatura maximă de încălzire este de +180 S. În plus, mâncărurile produse de acest brand se distinge printr-un fund supraponderal (5 cm).

   Astfel de produse sunt perfect potrivite pentru gătit pe plăci de inducție, care nu se poate spune despre modelele altor producători.

   • Ballarini. Produsele de la acest producător italian sunt bine cunoscute în întreaga lume, principala diferență sa este prezența unui multistrat de acoperire non-stick de DuPont. Tigaia acestui brand sunt produse din aliaj de aluminiu, care se adaugă cupru. Prin urmare, produsele sunt durabile și va servi pentru o lungă perioadă de timp. O atenție deosebită merită o tigaie a gamei de modele de Cookin și Cortina – acestea sunt caracterizate printr-un design elegant, produs cu interior de acoperire alb și în afara.

   Principalul avantaj al vaselor este considerata rezistenta la temperaturi ridicate (de căldură de rezistență ajunge până la +450 s).

   • Rondell. pan german prăjire a acestui brand sunt produse în China, dar aceasta nu a afectat calitatea acestora. Principalul „culminant“ de produse este că, în timpul producției sale, se utilizează tehnologia modernă a fundului ștampilate cu trei straturi. Datorită acestei caracteristici, conductivitatea termică a vaselor crește de mai multe ori.

   Cele mai multe modele celebre includ TERRAKOTTE ceramică și tigaia EIS. Grosimea pereților lor este de 3,5 mm, acestea au o vedere prezentabilă, de înaltă calitate, echipat cu un sistem de închidere clope de încredere pe un mâner din oțel.

   • Vari. Produsele de acest producător a apărut în piața rusă din anul 2002. Feedback-ul pozitiv primit de prăjire gama de model pan Cerama. Ele sunt cu pereți groși și fabricate prin metoda de turnare rece, din cauza căreia stratul dens de aluminiu este acoperit cu o ceramică ranforsate acoperire. Tacamuri este rezistent la contactul cu obiecte metalice, nu intră în reacții chimice.

   Grosimea pereților lui este de la 4 la 6 mm, produsele sunt perfect potrivite pentru gătit pe plăci de inducție electrice și gaze.

   Cum de a alege o tigaie bună prăjire?

   Orice gazda vrea tigaie ei ceramică prăjit cu un strat neaderent la fiabil a servit o lungă perioadă de timp, astfel încât trebuie să existe mulți indicatori importanți înainte de o astfel de achiziție importantă. Specialiștii în alegerea recomandă acordarea atenției următoarelor caracteristici.

   • Structura de acoperire. Produsele de înaltă calitate trebuie să aibă o suprafață omogenă fără chipping, dents, curbaturi, stropi sub formă de pete și puncte. În ceea ce privește culoarea învelișului protector, cel mai bine este de a oferi prioritate culori pastelate. Nuanțele de la Ivory și bej vorbesc despre prezența coloranților sintetici.
   • Grosimea peretelui de fund și feluri de mâncare. Din acești indicatori, rezistența la uzură a acoperirii ceramice și a protecției de deformare depinde. Este recomandabil să se cumpere feluri de mâncare pentru prăjirea grosimii fundului mai mare de 3 mm (dacă baza este aluminiu), 3,5 mm (fontă) și 4 mm (oțel).
   • Dimensiune și formă. Până în prezent, producătorii produc o mulțime de ceramici de design și dimensiuni diferite. Prin urmare, în plus față de produsele universale cu un diametru de 18 până la 30 cm, în plus, puteți cumpăra produse destinate pentru gătit mâncăruri speciale. Setul de tigaie ar trebui să fie alcătuit din produse de 25 cm în diametru pentru prepararea clătitelor (pankepers, brânză, clătite), pentru gătit pește și carne la grătar, precum și modele cu laturi înclinate (drepte), care sunt numite umflare. Diametrul tigaia nu ar trebui să fie mai mare sau mai mică circumferință.
   • Design de mânere. Acestea pot fi atât licențiate, screwdrived și detașabil. În timpul mâncărurilor de gătit, mânerul nu trebuie încălzit, astfel încât mâncărurile cu mânere din plastic sau silicon sunt o alegere bună.

    in afara de asta, Este important să se știe unde este planificat să se pregătească feluri de mâncare: pe gaz sau cuptor electric. Pentru sobe electrice, ar trebui să ridica feluri de mâncare cu un apartament, cu fund neted, cel mai bun pentru a da preferință la modelele cu ziduri groase. Culoarea de jos joacă un rol imens. Deci, mată și nuanțe întunecate nu reflectă cu căldură. Pentru plăci de inducție, tigai nu sunt potrivite pentru toți producătorii, o alegere bună în acest caz, produsele din marca TEFAL sunt luate în considerare.

    În cazul în care feluri de mâncare care pregătesc sunt planificate, nu numai pe aragaz, dar, de asemenea, în cuptor, apoi Inainte de a cumpara feluri de mâncare, trebuie să acorde o atenție la astfel de indicatori ca posibilitatea unei mese de mânere și nivelul de rezistență la căldură. În plus, o tigaie pentru cuptorul trebuie să aibă în capacul de configurare care coincide în mărime cu produsul. Opțiunea ideală este capace de sticlă rezistente la căldură, cu marginea cauciucat sau metal. De asemenea, în capacele ar trebui să aibă orificii de ieșire cu abur, se va îmbunătăți gustul de feluri de mâncare.

    Mâncărurile de acest tip trebuie să fie pus într-un cuptor rece și urmăriți-l că nu atingeți elementele de încălzire.

    Reguli de îngrijire

    Prelungi durata de funcționare a tigaia ceramice va ajuta la operarea si ingrijirea adecvata pentru ea. Este imposibil să începeți să utilizați feluri de mâncare imediat după achiziționarea. Inițial, nevoile de produs care urmează să fie tratat cu o soluție de săpun, bine clătit cu apă caldă și ștergeți uscat. După acest perete și suprafața interioară a lubrifia tigaie cu grăsime sau ulei. Următoarea etapă în pregătirea ustensilelor este considerată a fi. Pentru a face acest lucru, se încălzește pe o căldură puternică timp de câteva secunde.

    Ustensile ceramice au o rezistență ridicată daune, Dar atunci când gătiți, este imposibil de a utiliza consumabile de metal în ea, este de dorit să le înlocuiască cu lame din lemn sau plastic, care nu va lăsa zgârieturi. În plus, acest tip de acoperire nu rezistă la diferențe de temperatură ascuțite. Prin urmare, este imposibil de a pune produsele alimentare congelate imediat pe suprafața fierbinte. Curate astfel de produse trebuie să fie curățate cu obraz, acid sau clor + utilizarea doar un burete moale. Nu se poate spăla tigaie din ceramică în mașina de spălat vase.

    Tigaie cu bej si de culoare alba sunt acoperite rapid cu raiduri de grăsime, după care apar pete pe suprafața lor. Ei nu numai ca strica aspectul de feluri de mâncare, dar, de asemenea, afectează procesul de gătit. Produsele începe să ardă. Poti scapa de astfel de pete cu ajutorul unor mijloace speciale, care sunt destinate pentru curățarea cuptoarelor cu microunde.

    Dacă luăm în considerare toate recomandările de mai sus și cu atenție se aplică feluri de mâncare, aceasta va dura mult timp.

    În plus, vase ceramice trebuie să fie aplicate în funcție de scopul lor. De exemplu, este imposibil să se prăjească carnea în clătite, clătite – în peisaje.

    Recenzii

    Printre cumpărătorii de loturi ceramice se găsesc atât recenzii entuziaști, cât și sceptice. Multe hostess sunt mulțumiți de confortul lor, calitățile non-stick și viteza de gătit, iar alții nu-i plac faptul că felurile de mâncare sunt bune în raport cu detergenții, apă și nu sunt adaptate pentru gătit diferite sosuri.

    Prin urmare, se recomandă achiziționarea tuturor avantajelor și dezavantajelor acestui tip de tigăi de acest tip.

    Despre caracteristicile tigăi ceramice, consultați următorul videoclip.

    Evaluează articolul
    ( Încă nu există evaluări )
    Adaugă comentarii

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: