Cum de a defini și de a seta unghiul de tăiere de cuțite?

Cum de a defini și de a seta unghiul de tăiere de cuțite?

cuțite Stupid – visul teribil al fiecărui bucătar. Gătitul cu astfel transformă un cuțit în tortură, astfel încât faptul că acestea pot fi ascutite la domiciliu – mare noroc. Dar aici există și subtilități lor, care trebuie să știe să facă un cuțit mai clare, și să nu-l sufla chiar mai mult. În primul rând, este necesar să se afle ce este unghiul de ascuțire și de ce este nevoie de el, la toate.

Ce este și de ce este important?

În primul rând, este demn de reținut faptul că unghiul universal de răcire, la fel de potrivite pentru toate tipurile de cuțite, pur și simplu nu există. Alegerea dorit va depinde numai de ceea ce se utilizează cuțitul. Acum vă puteți da seama ce este. Termenul „unghi de ascuțire“ are multe caracteristici. Pe cuțitul, unghiul de ascuțire este cea pe care converge vehiculului. Iar abordarea, la rândul său, chiar în locul în care se inclesteaza lin se deplasează în marginea de taiere.

Pentru a determina corect unghiul, ferestrele și coborâri ale lamei, trebuie să ne imaginăm cel puțin aproximativ designul cuțitului. Se întâmplă că cuțitul nu are vene, iar apoi unghiul de ascuțire este egal cu unghiul de coborâri, dar acestea sunt extrem de rare. Uneori unghiul ascuțire este unghiul dintre suprafața polizorului și marginea ascuțită a lamei.

În primul rând a afla ce este ascuțirea. Aceasta este restaurarea parametrilor inițiali ai părții de tăiere a marginii. Desigur, acesta poate fi schimbat, dar atunci este necesar să se uite la materialul din care este fabricat cuțitul. Unele sunt create din materiale fragile și nu pot rezista la muncă aspră. Noi oferim cele mai frecvent utilizate materialele din care sunt fabricate cuțite.

 • Otel carbon reprezintă o fuziune de carbon special cu fier, cu adaos de mangan sau vanadiu. Astfel de cuțite sunt perfect ascuțite, dar în timp rugina.
 • Oțel inoxidabil de multe ori se întâlnește în bucătării. Este, de asemenea, un aliaj de carbon, fier și crom, cu adaos de nichel sau molibden. Foarte des astfel de cuțite sunt prost, în legătură cu care ascuțirea necesită mult mai des. Dacă dintr-o dată Steel Blade a devenit slabă, înseamnă că cuțitul este mai adecvată pentru utilizare ulterioară.
 • Oțel inoxidabil ridicat de carbon – aliaj de oțel inoxidabil și carbon, în care se adaugă cobalt, molibden și vanadiu. Păstrează toate cele mai bune proprietăți ale acestor două aliaje, adică are o rezistență ridicată, claritate și timp fără ascuțire.
 • Damasc Oțel considerat unul dintre cele mai bune materiale (și scumpe). Este un forjare de fierar care implică alternarea aliajelor moi și solide. Produsele din oțel Damasc sunt întotdeauna ascuțite de mână.
 • Aliaj titan Realizate prin titanul de sinterizare cu inserții de carbură. Astfel de produse sunt necesare foarte rar. Aliajul necesită o circulație atentă, precum și prezența unor abilități speciale și echipamente profesionale de ascuțire.
 • Aliaj de zirconiu (ceramică) – Aceasta este ceramica după presare și ardere. Astfel de produse își păstrează claritatea de foarte mult timp, dar necesită o circulație și stocare exactă. Folosit pentru tăierea produselor moi, înghețate. Dacă trebuie să faceți un astfel de cuțit, atunci trebuie să cumpărați echipament special.
Citește mai mult  Caracteristici și tipuri de plâns de gaz gratar

Deci, înainte de a alege unul sau un alt unghi de ascuțire, aveți nevoie pentru a afla ce material este un cutit. Pe baza cunoașterii materialului, puteți face anumite concluzii despre puterea produsului și despre ceea ce este potrivit pentru. De exemplu, dacă vă puteți tăia alimente congelate cu oțel inoxidabil ridicat de carbon, cu un cuțit din oțel inoxidabil, apoi ceramică va fi foarte prost supraviețuit de către un astfel de apel.

Unghiul de ascuțire selectat corespunzător va contribui la realizarea unei distribuții echilibrate a presiunii asupra lamei, care va crește claritatea și calitatea produsului produsului.

Valori standard

Există o anumită clasificare a unghiurilor de ascuțire asociate cu ce regiune există un tip sau o varietate. Această clasificare se bazează pe poziția globală că, cu un cărbune mai mic de ascuțire a lamei, este mult mai clară, dar sub puterea. În consecință, cu o ascuțire mai mare a cărbunelui deasupra puterii, dar sub claritate. Pentru cuțitele de bucătărie, sunt utilizați parametrii de la 10 la 60 de grade, dar există o separare pe tipuri de utilizare.

 • Cuțit de masă obișnuită, Utilizate la servire, ar trebui să fie de 55-60 de grade.
 • Gospodărie, bucătărie, folosit la gătit acasă, este egal cu aproximativ 30-35 de grade.
 • Bucătărie profesională, care este folosit la diferite puncte de putere, ascuțit sub 25-30 de grade.
 • Cuțit de bucătar pot fi utilizate pentru tăierea unei varietăți de produse, este ascuțită la 20-25 grade.
 • Cuțit pentru a fi separat de pește, are un unghi de ascuțire strict 25 de grade.
 • Cuțitul care urmează să fie separat de carne, Unghiul rece de 30 de grade.
 • Cuțit să fie legume separate, de obicei are un unghi de 35 de grade.
 • Cuțitul folosit pentru rădăcină, are un unghi de 22-25 de grade.
 • Pentru uitarea cuțitului Folosind un unghi de 25-30 de grade.
 • Cuțitul care urmează să fie separat de file, trebuie să aibă ascuțit la 10-15 grade. Astfel de cuțite ar trebui să fie cât mai ascuțite posibil pentru a separa mai precis piesa de file de restul carcasei.
 • Pentru carne congelată sau pește, care sunt foarte solide și pot deteriora cuțitele din materiale fragile, setați unghiul de ascuțire de 30-45 de grade, făcând un accent pe claritate, dar pe puterea lamei.
 • Colegii mici (Pliere, vykutaya) produse ascuțite la un unghi de 20-25 de grade.
 • Cuțite turistice și de vânătoare Rece, de obicei, la o direcție specifică. Pentru tăierea unei carcase, în cazul în care aveți nevoie în cea mai mare parte a clarității, produsul este ascuțit la un unghi de 30-35 de grade, iar când este aleasă prioritatea forței și durabilității, unghiul de 40-45 de grade este ales.
 • Cuțite speciale de șoc au și două soiuri. Primul este o reparație a pantofilor, ascuțind un unghi de 30-40 de grade. Acoperă tăierea mai acută, deci este ascuțită la un unghi de 20-25 de grade.
 • Planificator universal (El este un tâmplar universal) ar trebui să fie ascuns la un unghi de 30-45 de grade.
Citește mai mult  Vase pentru gătit cu inducție: caracteristici, tipuri, mărci și sfaturi privind alegerea

Această clasificare implică mai ascuțirea precisă pentru un tip separat de lucrările efectuate de un cuțit. Dar ce să faceți dacă aveți nevoie pentru a pune cuțitul și ridica unghiul dorit al casei unde se poate face fără un tabel detaliat?

Cum de a alege un unghi optim?

utilizarea la domiciliu presupune diviziunea mai puțin stricte de cuțite în scopul său. Este puțin probabil ca cineva va distinge un cuțit pentru legume rădăcină pentru rădăcină. Apoi, suficient pentru a calcula unghiul de ascuțire universal, care este potrivit pentru majoritatea lucrărilor de bucătărie. Cel mai potrivit unghi pentru cuțit de bucătărie, care va fi universal pentru taiere diverse produse – 30-35 de grade. În acest exemplu de realizare, este axat pe claritate. Atunci când în rezistența la uzură prioritate, atunci este mai bine să ascuți produsul sub unghiul de 40 de grade.

Se determină valoarea corectă a unghiului poate fi luând în considerare tabelul de valori general acceptate. Acest lucru va ajuta pentru a naviga cu ce fel de caracteristică este mai importantă în acest moment: claritatea sau puterea.

Atenție la materialul: în funcție de acest lucru, puteți reveni severitatea inițială, și puteți fixa complet produsul. Cel mai greu material, cu atât unghiul de ascuțire mai puțin.

Instrumente de colț

Puteți seta cu exactitate valoarea unghiului cu un tilter. Cu toate acestea, acesta nu este cel mai comun element. De aceea Puteți face fără un transportator cu foarfece. Această metodă nu permite o sută de precizie la sută, dar vă va permite să calculeze valoarea aproximativă. Suport foarfece și transport. foarfece deschise și inserați vârful cuțitului. Apoi reduce capetele foarfecilor până când acestea ating lamele. Scoateți cuțitul și cu atenție, pentru a nu pierde rezultatul măsurat, înclinați foarfecele de pe foaia de hârtie și rotiți un creion. După măsurarea cu ajutorul transportului.

Ascuțitoare sunt împărțite în mecanică și electrică. Pe sharpeners electrice, valoarea unghiului de răcire este deja expus. În ascuțirea mecanică, calculați unghiul de înclinare este, de asemenea, dificil. Efectul ascutitoare este de scurtă durată, dar plus lor este că se pare mult mai rapid, și este convenabil atunci când aveți nevoie urgent pentru a găti ceva.

Cu toate acestea, ascuțitoare electrice cu reglarea unghiului de ascuțire poate simplifica in mod semnificativ viata. Este foarte simplu și intuitiv, ușor de înțeles atunci când se utilizează.

Diferite modele pot avea un pachet diferit, dar un regulator de unghi de ascuțire va fi întotdeauna prezent. Singurul minus al acestei mașini poate fi acela că este nevoie de o mulțime de spațiu.

Cum să ascuți un cuțit?

Luminări pentru a asigura un cuțit, foarte mult. Fiecare are propriile sale specificul și dificultățile sale.

 • Bara de grătare. Cea mai comună acasă pentru ascuțirea. Este foarte ușor de utilizat, singura dificultate este de a menține unghiul ascutit. Trebuie să aveți două bare: mare și granulat fin. În primul rând, lama la un bar mare cu bob părăsește lama la un unghi de 20-25 de grade si muta de-a lungul suprafeței Bar. Încercați să nu pentru a schimba unghiul de înclinare. După rândul său, și stoarce cealaltă parte. Continua să ascuți ambele părți alternativ. După schimbarea bara pe granulatie fina si poloneză produsul.
 • Musat. Folosit doar pentru o gravitate mică. În cazul în care cuțitul este prost complet, apoi singur Muscate nu va fi suficient. Ia un cuțit de mână într-un alt musat. calcul aproximativ un unghi de 25 de grade, și aproximativ 4-6 ori ne conduce lama Musatat în ambele direcții. Puteți opri Musatom la masa, dacă vă păstrați brusc instrumentul cu mâinile nu va fi foarte confortabil.
 • ascuțitoare de buzunar reprezintă pietre de rectificat mici, care sunt deja plasate într-o cutie din plastic. Ei au deja unghiul necesar, astfel încât să nu trebuie să posteze și să reziste la ea.
 • Mașină de rectificat. Reprezintă două cercuri abrazive rotative datorită prezenței unui motor electric. Nu este recomandat pentru funcționarea nou-veniți, deoarece atunci când se utilizează un astfel de instrument este ușor de a deteriora lama. Potrivit pentru a stăpâni ști cum să setați corect un unghi și pentru a evita încălzirea metalului.
Citește mai mult  linguri de desert: caracteristici distinctive și selecție

Există, de asemenea, metode de ascuțire extreme, care sunt potrivite atunci când nu este nimic la îndemână. Acest lucru poate fi atribuit:

 • Un pietruită obișnuit, care poate îmbunătăți ușor starea lamei+
 • un alt cuțit atunci când cuțitele sunt beat de palele reciproc timp de 5-10 minute, și ambele sunt hurned+
 • fragmente mari de o sticlă sau un alt produs de sticlă (este important să nu se rănească aici, la ascuțirea)+
 • Centura de piele este, de asemenea, utilizată adesea pentru lamele de măcinare.

Desigur, aceste moduri nu sunt cele mai bune și mai eficiente, dar dacă nu este nimic mai mult la îndemână, de ceva timp vor ajuta să țină cuțitul. Dacă preluați corect unghiul de ascuțire, atunci va fi mult mai ușor să lucrați cu un cuțit, iar acuitatea și rezistența la uzură vor crește semnificativ.

Cu privire la modul de a seta unghiul de ascuțire a cuțitului, consultați următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: