cutite din carne: specii și subtilități de alegere

cutite din carne: specii și subtilități de alegere

Bucătarii să acorde o mare atenție la cuțite pe care le lucrează. Pentru ei, un cuțit de calitate nu este un lux, ci un angajament de feluri de mâncare rapide și profesionale de gătit. Un cuțit bun va fi un asistent excelent, nu numai în bucătăria restaurantului, dar la domiciliu. Prin urmare, nu ar trebui să alegeți o opțiune de ieftine la cea mai apropiată bazarul. Cuțitul ales în mod corespunzător vă va servi de mulți ani fără a pierde un aspect atractiv și a proprietăților sale.

Trăsături distinctive

Să începem cu faptul că aproape pentru fiecare tip de muncă este mai bine pentru un cuțit separat. Nu vă fie frică, ei nu vor fi atât de mult. Acest lucru va permite produse de tăiere și procesare a calității, se vor respecta normele de igienă necesare. Cuțitul de carne este proiectat pentru o muncă brută, deci nu poate fi mică și subțire. Ar trebui să facă față cu ușurință cu tăierea cărnii crude.

În același timp, nu este necesar să se aștepte ca el să taie oasele mari.

În acest sens există o categorie separată de Tesakov cuțit. Dacă nu vă puteți imagina cum ar trebui să arate cuțitul perfect de carne, citiți caracteristicile sale. Acest lucru va contribui la alegerea potrivită atunci când cumpărați și acordați atenție detaliilor importante.

 1. Cuțit pentru carne reprezintă un model clasic cuțit de bucătărie cu un mâner destul de masiv și lama. O trăsătură distinctivă este prezența unei îndepărtare pe mâner. Este necesar să se asigure că palma nu se rostogolește pe lama atunci când. Carnea cruda nu este atât de ușor de tăiat, și, prin urmare, cu un anumit slushing nazhima poate duce la un prejudiciu.
 2. Lucrul cu fibră grosieră necesită prezența anumitor caracteristici din unealta. Una dintre cele mai importante va fi lama destul de gros. Atunci când tăiați sau de ridicare nu trebuie să îndoiți.
 3. În ceea ce privește desenul, este complet absentă pe lama în sine. Suprafața sa ar trebui să fie netedă, fără nici un borcan. De asemenea, pentru acest tip de lucru nu se va potrivi cuțite cu dinți.
 4. Mânerul este destul de masiv. Este logic dacă există o lamă groasă destul. Acesta poate fi realizat din material plastic de înaltă calitate sau lemn. manere din metal atunci când prelucrarea arata carne în sine nu de cea mai bună parte, deci specialistii recomanda sa refuz o astfel de alegere.
 5. Lama în sine trebuie să fie făcută dintr-un material durabil. La urma urmei, de multe ori nu doar taie, dar a lovit o bucată de carne. În momentul de față există o largă varietate de lame de înaltă rezistență din metal, dar cuțite din oțel carbon ridicat rămân favorite.

  Cum devine clar din însumarea tuturor caracteristicilor de cuțite de tăiere, acestea trebuie să fie masiv, durabil, dar în același timp confortabil și ușor de manevrat.

  Soiuri

  Există mai multe tipuri de cuțite din carne. Opțional, le achiziționeze toate. Dar chiar și prezența mai multor bază va facilita foarte mult procesul de preparare.

  • Impozitul. cuțit masiv și mare. Dimensiunile lamei variază 450 – 500 mm. Este un astfel de cutit ca aceste carcase. Dar, chiar dacă nu se angajeze în această casă, apoi necesitatea de a reduce bucăți mari încă are loc periodic. Este un topopor, o lamă mare, aproape dreptunghiulară. Lama este sub linia de mâner, vorbind puternic în jos. Datorita dimensiunilor sale, nu este întotdeauna convenabil pentru femei. Este mai degrabă un instrument de sex masculin.

  Dar, de asemenea, rupe bucăți mari de carne sau de tăiere a carcasei, de asemenea, cazul nu este destul de sex feminin.

  • Oblasting. Acest cutit este foarte convenabil pentru a elimina carnea de pe os. caracteristica lui este o lamă subtilă și destul de flexibil. Are o mică rotunjire, care afecteaza in mod favorabil capacitatea de tăiere. Deoarece separarea cărnii de os nu este un proces ușor, și este necesar să se lucreze în direcții diferite, mânerul se acordă o atenție deosebită. Ea trebuie să se întindă perfect în mână. Aceasta simplifică munca, minimizează riscul de alunecare și de a primi reduceri.

  Un avantaj imens este versatilitatea acestui model. Poate fi folosit pentru umflături de alte produse.

  • universal. Acest model clasic de cuțit care poate fi găsit în aproape fiecare casă. Lungimea flanșei este medie (aproximativ 15 cm), grosimea sa este, de asemenea, aproape de parametrii medii (1,5-2 mm). Acele cuțite pot fi efectuate aproape orice fel de muncă. Dar practica arată că nu este atât de confortabil. Totuși, utilizarea accesoriilor de bucătărie specializate pentru carne multiplă și de tăiere a simplificat întregul proces de mai multe ori.

  • Fileynya. Poate cel mai subțire și elegant cuțit de carne. Scopul inițial a fost tăierea subțire a părții fileului. Dar bucătarii și gospodinele obișnuite au realizat rapid că este foarte convenabil pentru ei să facă bucăți subțiri și de la alte produse. Prin urmare, astăzi este adesea folosit pentru brânză de tăiere frumos și subțire, bacon sau legume. Lungimea lamei are o gamă largă și depinde de cât de mult o bucată de filet trebuie să taie. Pentru piese de pui și mici, cuțitele cu o lamă de 15 cm sunt potrivite. Dar puteți găsi și cuțite cu o lamă destul de lungă de 36 cm.

  • Skimitar. Un cuțit cu mâner și o lamă destul de masivă, dar în același timp subțire și curbată. Pe lama poate fi făcută borcan. Băutura ușoară face ca un sab. În ciuda unei astfel de viziuni deosebite, cuțitul se referă la descărcarea universală. Pot fi utilizate pentru lot, produse de tăiere, varză de carne tocată, cu excepția tăierii cărnii și tăierea produselor.

  • Friptură. Un cuțit mic, cu o lamă destul de subțire, dar robustă. Linia de sus a lamei este dreaptă, partea inferioară se extinde ușor spre capăt. Dimensiuni mici și lama de cuțit acută pentru friptură vă permit să faceți tăierea perfectă a porțiunii și să vă bucurați de o bucată suculentă de carne fără multă dificultate. Există și alte soiuri de cuțite pentru lucrul cu carne. De exemplu, un Guideekesh unic, care sa bucurat în timpul pregătirii leu-kebab, sau un cuțit de măcelar, care este atributul necesar reprezentanților reale ale acestei profesii, precum celebrul Satirul turcesc.

  Dar toate au o specializare destul de îngustă, și, prin urmare, sunt opționale pentru acasă cumpărare.

  Cele mai bune branduri

  producătorii Knife sunt foarte mult, astfel încât este ușor să le lista este pur și simplu imposibil. Imaginați-vă cele mai reprezentative demne.

  1. Fiskars. din oțel inoxidabil și moale din material plastic de înaltă calitate pe mâner.
  2. Rondell Flamberg. Alegeți modele mari cu ascuțirea față-verso.
  3. Mare. cuțite de calitate, dovedit fiabil în piață.
  4. Opinel parallele. din oțel inoxidabil și mâner din lemn face aceste cutite universale.

  Cum de a alege?

  Pentru a alege o nevoie de cuțit să fie conștient. Comoditatea de gătit și viața instanței selectate va depinde de ea. Dacă nu doriți să „arunce banii la vânt“ și în fiecare an pentru a-i de mirare „ceea ce un cuțit pentru acest timp“, apoi amintiți-vă parametrii pe care ar trebui să se bazeze alegerea dvs.

  Material

  În prezent, producătorii ne oferă o selecție largă de cuțite. Materialul lamei în sine poate fi diferită. Fiecare dintre ele are argumente pro și contra.

  • Ceramică. La prima vedere, se pare că acest material este ideal în toate privințele. Este igienic, suprafața lamei nu va absorbi mirosurile. În plus, se va bacteriile nu se multiplica. Materialul este foarte durabil. Și ceea ce este deosebit de valoros, poate fi ascuțit claritatea dorită a lamei. Dar dacă vorbim despre utilizarea de zi cu zi a unui astfel de cuțit, atunci pot apărea probleme. Ceramica tolerează prost diferențele de temperatură dure.

  lovituri puternice se pot aplica, de asemenea, daune ireparabile ei. Și chiar puterea are o latură negativă. Din cauza flexibilității slabe, cuțitul este uneori dificil de lucru și poate fi rupt la tăierea produselor foarte solide (înghețate).

  • din oțel inoxidabil de înaltă carbon. Poate că aceasta este varianta perfecta pentru lama. Acest material este durabil și destul de elastic. În cele mai multe cazuri, este tocmai acesta este utilizat pentru fabricarea de cuțite fantezie și carne. Steel este capabil să reziste la lovituri puternice și sarcini. În același timp, claritatea lamei rămâne la înălțime. Flexibilitatea vă permite să separați cu ușurință carnea din os. În același timp, nu va fi necesar să se teamă că se va rupe cu cotul lamei. Proprietățile anticoroziune ale oțelului sunt cauzate de prezența hidrogenului.

  Decât acest indicator de mai sus, mai cuțitul nu va rugini.

  • Titan. Materialul a devenit destul de popular, nu atât de mult timp în urmă. Și el are propriile sale fani, dar, de asemenea, cei care nu au ca cuțitele, de asemenea, destul de. Titan nu este atât de durabil ca oțelul. Dar nu este atât de critică. Cu utilizare frecventă, lama se fixează rapid. Puneți-o acasă ca un cuțit convențional, aproape imposibil. Va trebui să recurgă la serviciile specialiștilor. Un alt minus este costul ridicat al acestor cuțite.

  • Damasc Oțel. Apreciat la nivel mondial pentru o rezistență înaltă fără precedent. Particularitatea acestui tip de oțel este de a folosi mai multe aliaje în fabricarea lamei. Cel mai durabil va fi rafinat Damasc. Este făcută dintr-o piesă omogenă, iar toate celelalte impurități sunt îndepărtate atunci când au topit. Un alt tip este sudare. Cu această metodă de fabricație într-o singură lamă, vor fi conectate mai multe tipuri de oțel cu conținut de carbon diferit. Aflați oțel Damascus destul de ușor. Suprafața sa este eterogenă. Pot avea divorțuri și incluziuni frumoase.

  Materialul din care se face lama are un rol-cheie în alegerea unui cuțit. Dar ar trebui să ia în considerare mai mulți alți factori.

  1. mânere Material. În cuțitele pentru carne este mai bine de a alege mânere din lemn sau materiale plastice.
  2. Ergonomia de mâner. Cuțitul ar trebui să fie bun în mână. În acest caz, se va lucra într-o singură plăcere.
  3. Preț. Nu alege opțiuni ieftine. Materialele de calitate nu poate costa ieftin. Dar, de asemenea exemplare foarte scumpe, de asemenea, nu ar trebui să fie achiziționate. Acest lucru se datorează faptului că instrumentul de bucătărie, și nu face obiectul artei.
  4. Forma. Puteți cumpăra un întreg set de cuțite pentru întâlniri, dar poți să faci și două, dacă concurează pentru a alege.

  Recomandări pentru utilizare

  În prezent, există o mare varietate de cuțite. Fiecare gazda decide în mod independent, dacă ea are un instrument universal pentru a lucra cu carne, sau pentru fiecare tip de lucru pentru a achiziționa o separat. În primul caz, puteți economisi considerabil la achiziționarea. La urma urmei, împreună cu trei sau cinci cuțite, vă achiziționați unul. În același timp, el se descurcă cu toate sarcinile. Dar este de remarcat faptul că Utilizarea frecventă (în special pentru scopuri diferite) pot arunca în aer rapid, pradă sau uzura doar din produse.

  Ca urmare, încă mai trebuie să meargă la magazin pentru un nou cutit.

  În al doilea caz, va trebui să se stabilească o cantitate mare pentru a cumpăra mai multe cuțite de la o dată. Dar ei te vor servi mult mai mult. La urma urmei, cuțitul de coacere va servi doar pentru tăiere de carne, iar Tessel pentru tăierea bucăți mari și carne congelată. În același timp universală sau filleic va aștepta ora sa. Nu va fi nici o sarcină suplimentară cu privire la orice produs. Și este foarte posibil, cu un astfel de termeni atentă și rațională, produsul vă va servi mult mai mult decât producătorul nu chiar promite. Există câteva reguli mai nespălate atunci când se lucrează cu cuțite.

  1. Utilizați cuțitul pentru carne numai cu scopul direct. Pentru tăierea cârnaților, brânzeturile, legumele și fructele, achiziționați instanțe individuale.
  2. Produce tăiere numai pe plăci de tăiere din lemn sau plastic. Va fi mai ușor să schimbați placa într-un an, decât să cumpărați un cuțit nou, al cărui lama va fi coruptă despre o suprafață de sticlă sau de marmură.

  Depozitare și îngrijire

  Îngrijirea competentă și blândă a cuțitelor este capabilă să extindă momentul operațiunii de mai multe ori. Fă destul de ușor. Merită să ne amintim doar câteva reguli de bază, iar cuțitele dvs. vor fi bucuroase să vă mulțumească cu aspect excelent și cu abilități excelente de tăiere.

  1. Produse de mâner din lemn nu depozitați în umezeală. De asemenea, nu permiteți contactul pe termen lung cu apa. După spălare, este mai bine să urmăriți mânerul și lama imediat.
  2. Cuțitele de carne sunt recomandate manual spălate manual. Deci, nu vă grăbiți să le puneți în mașina de spălat vase.
  3. Atunci când spălați, este necesar să curățați nu numai lama însăși, ci și mânerul pentru a scăpa de microbi periculoși.
  4. Cuțitele trebuie să ștergeți cu atenție uscarea uscată. Apa nu afectează atât lama cât și pe mâner, precum și elementele de legătură.

     Puteți cumpăra un set complet de cuțite și nici unul dintre ei nu se va potrivi. Este necesar să se apropie de alegerea, atunci subiectul vă va servi mult timp și va fi plăcut și convenabil să lucrați.

     Cum de a alege cuțite de bucătărie, uitați-vă în următorul videoclip.

     Evaluează articolul
     ( Încă nu există evaluări )
     Adaugă comentarii

     ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: