feluri de mâncare din plastic: argumente pro și contra, caracteristicile de utilizare

feluri de mâncare din plastic: argumente pro și contra, caracteristicile de utilizare

feluri de mâncare din plastic sunt foarte convenabile pentru viața de zi cu zi, este adesea folosit într-o varietate largă de situații. Cu toate acestea, ecologiștii au devenit frecvente în ultimii ani, că produsele, atunci când vine în contact cu material plastic devine periculos pentru sănătate. Figura Să ce fel de feluri de mâncare sunt ca, modul de a alege cea mai mare opțiune de calitate, cum să-l folosească în așa fel încât să reducă la minimum riscul de excreție a substanțelor nocive și toxice.

Ce face feluri de mâncare?

feluri de mâncare din plastic sunt folosite în diferite situații de viață, este ușor de utilizat și hygienicity, nu are nevoie de îngrijire suplimentară pentru ea, iar costul acestor tacâmuri și ustensile de bucătărie sunt mai mult decât democratice. Cu toate acestea, litigii despre utilitatea și conformitatea materialelor din care sunt fabricate astfel de feluri de mâncare, standardele nu se tem până acum – și, de fapt, utilizarea necorespunzătoare a plasticului poate duce la probleme. Prin urmare, este important să începeți să aflați ce feluri de mâncare de bucătărie sunt făcute din exact.

 • Polietilen tereftalat – Acesta este unul dintre cei mai ecologici polimeri, care este adesea folosit pentru producerea de mâncăruri de unică folosință, sticle moi pentru apă, ulei și sosuri.

 • Polietilenă – utilizează numeroase tipuri cu densitate densitate diferită, în funcție de care poate fi făcută din material ca film alimentar și mâneci de gunoi și recipiente din plastic, sticle, plăci reutilizabile și boluri.

 • Polistiren – Polimerul fabricat din acest polimer este destinat în principal stocarea substanțelor vrac, a băuturilor răcite și a temperaturii camerei.

 • Polipropilenă – Acest material poate rezista la temperaturi de până la 130-140 de grade, atât de optim pentru încălzirea vaselor într-un cuptor cu microunde.

 • Clorura de polivinil – Acesta este un plastic transparent. Este necesar, în principal pentru prepararea containerelor și a altor recipiente care sunt rar utilizate pentru produsele alimentare sau pentru produsele în ambalaje individuale.

 • Melamină – Din astfel de plastic, se dovedește vase foarte frumoase, asemănătoare cu porțelanul extern. Cu toate acestea, această listă a meritelor capete de material – este faptul că acest tip de materiale plastice în cantități mari mănâncă componente chimice la produsele alimentare. Este extrem de periculos de material, astfel încât în ​​ultimii ani, există o interdicție privind fabricarea de preparate din melamină.

Avantaje și dezavantaje

Mâncărurile din plastic sunt indispensabile pentru picnic, camping și drumeții turistice. Aceste tacâmuri sunt ușor de utilizat, nu necesită mult spațiu, cântăresc puțin, în timp ce destul de durabile. , astfel de feluri de mâncare în special relevante în timpul drumeții școlare – pentru a oferi copiilor un metal greu sau recipient ceramic nu este în valoare de ea, și ei vor fi în măsură să efectueze din plastic, fără nici un efort.

Există un aviz cu privire la pericolele de plastic. Cu toate acestea, dacă ați cumpărat feluri de mâncare doar verificate de calitate de la producători bine-cunoscute, în timp ce acesta nu este folosit să-l folosească, atunci nu va aduce nici un pericol pentru sănătatea umană.

Citește mai mult  Aburitoare pentru aragaz: cum de a alege și de utilizare?

Dacă vorbim despre placi de taiere din material plastic, atunci ele sunt în mare parte chiar superioare de lemn în parametrii lor de funcționare, pentru ca nu strica de la contactul cu dispozitive de tăiere de croazieră. În plus, din plastic nu creează condiții pentru reproducerea microflorei patogene – ciuperci și mucegai, este ușor de curățat și are o durată de viață mai lungă.

Prin natura, polimerii sunt non-toxice, prin urmare, utilizarea lor în scopuri nutriționale, dar ar trebui să fie conștienți de unele dintre dezavantajele materialului.

Plasticul în formă pură este destul de fragil, nu diferă în rezistența la temperaturi ridicate și reduse, astfel încât stabilizatorii adaugă proprietățile necesare în producția de feluri de mâncare – se adaugă stabilizatori – acest lucru face tacâmuri mai durabile, dar în același timp și mai otrăvitoare.

La condiții definite, aditivii chimici și solvenții speciali pot intra în alimente și au un efect patogen asupra corpului.

 • Formaldehid Provocă bolile oncologice, mutagene sau alergice, afectează în mod negativ organele urinare, încalcă funcționarea sistemului nervos central și a rinichilor.
 • Ftalati – provoacă o creștere accentuată a presiunii sistolice și, adesea, duce la infertilitate feminină și masculină.
 • Metanol – una dintre cele mai periculoase otrăvuri care stimulează procesele patologice în sistemul nervos central și organele de vedere duce adesea la intoxicație cronică.
 • Stiren – O altă substanță care provoacă boli oncologice. Amazes sistemul de reproducere, nervos și cardiovascular, previne metabolismul normal.
 • Bisfenol A – Are proprietatea acumulatorului în organism, ducând la diabet, infertilitate și cancer. Periculos pentru femeile însărcinate.
 • Clorură de vinil – Este un cancerigen cu un efect neurotrop pronunțat, de regulă, se distinge de capacitatea de clorură de polivinil în procesul de îmbătrânire. Dacă intrați în corpul uman, este modificat și convertit în cloroetilenă, ceea ce provoacă procese tumorale în ficat, precum și la lumină, creier, sânge și sisteme limfatice. În același timp, inițierea descompunerii plastice prelucrează cu aditivi din clorură de vinil începe după 710 zile după umplerea vasului.

Tipuri de vase

Vasele din plastic pe caracteristicile de utilizare sunt împărțite într-o singură dată și reutilizabile.

Unică folosință are o mulțime de avantaje, este deosebit de relevantă atunci când organizează picnicuri sau garduri mici, după care nu este absolut nici o dorință de a spăla feluri de mâncare, hostess-ul nu trebuie să se teamă că unii dintre oaspeți vor sparge accidental plăcuța iubită. Ustensilele de unică folosință sunt în cerere în întreprinderile de catering, deoarece nu se luptă și, în plus, este ușoară, compactă și nu necesită o prelucrare sanitară și igienă după utilizare.

Cu toate acestea, ar trebui să fie înțeleasă Mâncărurile de unică folosință pot fi utilizate numai o dată. Mulți îl spălați și puneți din nou pe masă, iar acest lucru nu este deloc sigur. Puțini oameni știu că nu toate felurile de mâncăruri din plastic sunt proiectate pentru feluri de mâncare calde, iar alcoolul din astfel de feluri de mâncare nu este permis să utilizeze Când contactați substanțele care conțin alcool, plasticul începe să se prăbușească, iar toate substanțele toxice împreună cu o băutură se încadrează în corpul uman.

Citește mai mult  Cum se curata foaia de copt?

Multe vase din plastic de catering lipsit de scrupule de uz personal reutilizat – astfel încât acest lucru nu se întâmplă, se recomandă să se comprime plăcile și ochelari imediat după utilizare.

feluri de mâncare din plastic sunt, de asemenea, destul de reutilizabile pe scară largă a cerut, este disponibil în aproape fiecare apartament. Acest aparat tabel include containere de depozitare a alimentelor, sticle de apă minerală, tocătoare din plastic, precum și boluri reutilizabile și pahare pentru băuturi de vară.

Când se utilizează astfel de feluri de mâncare trebuie să înțeleagă că Nu orice ustensilă este adecvat pentru depozitarea în congelator sau pentru stocarea preparate calde – este important să se acorde o atenție la etichetare.

Distribuție a primit și vid vase reutilizabile, datorită unei stocare pe termen lung a produselor. Mai ales populare ustensile similare pentru brânzeturi solide, râu și pește de mare, cafea măcinată. Dar pentru carne, fructe de pădure, fructe și legume, aceste dispozitive nu sunt recomandate – în astfel de condiții este un mediu propice pentru reproducerea stafilococ, Salmonella și alte microorganisme patogene.

Ține minte că În orice caz, mâncărurile din plastic sunt nepotrivite pentru alimentele murate, cvashene, acide și conservate.

Examinați producătorii

Ponderea principală de feluri de mâncare din plastic pe piața internă este reprezentată de produse Tupperware, Huhtamaki și Ikea, producătorii chinezi sunt un pic in spatele lor – ei ia aproximativ 35%, cota de feluri de mâncare din plastic din Polonia și Portugalia reprezintă aproximativ 7-8%.

În ultimii ani, a existat o tendință de creștere a ponderii producătorilor ruși. Produsele lor sunt un cost redus și accesibilitate, astfel încât tot mai mulți cumpărători preferă. Printre timbrele principale pot fi alocate – „Stirolplast”, „Centerpak”, „ArtPlast” și „Rossi”.

Cum de a alege?

Atunci când cumpără vase din plastic, este important să se acorde o atenție eticheta, deoarece denumirile condiționate de pe ambalaj indică granițele utilizării instrumentelor.

Deci, foarte important, Pentru setul de tacâmuri a stat un semn „de sticla si furculita“ – feluri de mâncare desemnate astfel destinate pentru depozitarea alimentelor. Dacă nu există nici o astfel de marcator – material plastic este cel mai probabil periculos, aceasta poate afecta organismul – de la cumpararea este mai bine să refuze.

PS polistiren marcat – utilizarea unor astfel de feluri de mâncare este posibilă numai pentru gustări reci și băuturi răcoritoare. Cu alimente calde și alcool, materialul este incompatibil, deoarece determină selectarea îmbunătățită a stirenului, prejudiciind astfel ficatul și rinichii uman.

Figura 5 sau Mark Pet Notăm din polietilen tereftalat – Cupe cu etichetare similare sunt utilizate în mod obișnuit atunci când vânzarea de astfel de băuturi, cum ar fi Cvas, Morse și Limonada. Bea din ele lichide care conțin alcool, precum și ceai fierbinte sau cafea categoric interzise.

Citește mai mult  Termose pentru alimente cu containere

Pp– Deci polipropilena etichetate, este absolut incompatibil cu alcool, substanțe toxice care afectează imparation de vizibilitate, ficat și rinichi.

Figura 3 sau PVC înseamnă prezența clorurii de vinil – cel mai ieftin material plastic, care este dăunător pentru foodfit, deoarece conține mercur, precum cadmiu, dioxine și alte substanțe – de obicei, domeniul de aplicare al utilizării sale este limitată de ambalarea produselor chimice de uz casnic.

Re – Indică polietilenă, aceasta, potrivit experților, cel mai bun material pentru fabricarea de vase din plastic. Preferați feluri de mâncare de la ea.

Rețineți că feluri de mâncare din plastic de înaltă calitate sunt fabricate în mod obișnuit transparente, orice vopsele colorate conțin toxine care cauza otrăvirea corpului.

Sfaturi pentru utilizare

Pentru utilizarea de feluri de mâncare din plastic pentru a fi în siguranță, Este necesar să se respecte mai multe reguli.

 • Folosiți tacâmuri din plastic numai în cazuri extreme, atunci când nu este posibil să-l înlocuiască cu dispozitive de la alte materiale.
 • Atenție la eticheta.
 • Evitați reutilizarea vase de unică folosință. Nu utilizați dispozitive, dacă ați observat nici o deteriorare a produsului – zgârieturi sau crăpături.
 • Nu încălziți alimente din plastic într-un cuptor cu microunde, chiar dacă acesta costă etichetarea corespunzătoare. Rețineți că căldura este distribuită în cuptorul cu microunde inegal, prin urmare, riscul este întotdeauna riscul ca una dintre secțiunile de plastic se va supraîncălzi și începe separarea elementelor toxice.
 • Atunci când consumul de băuturi alcoolice, precum și mâncăruri calde este mai bine să utilizați sticlă sau vase din metal.
 • Nu este nevoie pentru a lăsa feluri de mâncare sub razele de soare directe, ca ultraviolete distruge din plastic.
 • Nu împachetați în produse din plastic sigilate recipiente din carne și brânzeturi.
 • Este imposibil să ardă astfel de feluri de mâncare după utilizare, deoarece în procesul de topire, substanțe otrăvitoare se disting, în special, dioxină cancerigenă periculoase.
 • ustensile folosite arunca în rezervoare speciale destinate colectării deșeurilor din plastic.

Nu este recomandat să păstrați produsele cu acizi ridicat, zahăr și grăsimi în recipiente de plastic.

Ține minte că Orice produs polimeric are proprietatea de „vechi“ sub acțiunea aerului, încălzire, lumină, precum și contactul cu substanțe agresive. Mâncărurile sunt distruse, dacă este utilizat pentru a procesa detergenți abrazivi și perii metalice solide, astfel încât orice ambalaj din plastic, chiar și reutilizarea nu ar trebui să fie utilizat pentru o perioadă lungă de timp.

Rezumând toate cele de mai sus, observăm: atunci când o persoană are boală, toate forțele familiei se îndreaptă spre tratament, și puțini încearcă să caute cauza – și complet în zadar, deoarece utilizarea greșită de feluri de mâncare din plastic devine cauza frecventa a multe patologii.

Nu vă expuneți – utilizați numai mâncăruri de producători dovediți și numai în conformitate cu normele de mai sus.

Despre modul în care feluri de mâncare din plastic fac, uite în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: