Istoric Spoon: Originea și evoluția

Istoric Spoon: Originea și evoluția

În cultura europeană, fără o lingură nimeni nu poate face. Este fabricat din materiale diferite. Dimensiunea și forma subiectului de masă depinde de scopul său: Cafea, ceai, desert. Noi înțelegem imediat ce vom fi, sau un alt fel de mâncare, și chiar nu cred că despre care acest articol a inventat și când a dobândit aspectul obișnuit pentru noi.

Istoria și evoluția lingură

Lingura este o invenție atât de veche încât este imposibil să se stabilească intervalul de timp al existenței sale. Cercetatorii de apel date diferite de naștere, ei ar trebui EZITĂ vârstă de la trei la șapte mii de ani. Nu se cunoaște nici originea numelui acestui cuvânt. Lingviștii văd rădăcina slavonară totală în cuvintele „linge” sau „Elozia”, ​​precum și „log”, ceea ce înseamnă „aprofundare”. Posibila origine din greacă – „Rândunica“.

Cineva știe exact că lingura a apărut o furcă mult mai devreme. Poate mânca atât alimentele solide, cât și lichide, și pentru o furculiță – numai greu.

Lumea antica

Semnele de linguri folosite mai multe persoane primitive, a fost cochilii de mare, jumătăți de cochilii de piulițe sau frunze dense de plante. Până în prezent, unele triburi din Africa și America de Sud sunt folosite în loc de cochilii confortabile ale moluste. Primele linguri făcute de oameni arătau ca niște perii mici de argilă, cu mânere scurte. Mai târziu pentru a crea acest element folosit lemn, oase și coarne animale, chiar mai târziu – metal.

Săpăturile au confirmat faptul că În Egiptul antic, tacâmuri încă utilizate în secolul V î.Hr., – au fost găsite produse similare din piatra. Grecii antice au făcut linguri din cochilii de perle. Arheologii au descoperit similitudinea articolelor de masă din coarnele animalelor și oasele de pește aparținând celui de-al treilea mileniu până la epoca noastră. În timpul găzii de civilizație romano-greacă, dispozitivele de bronz și argint folosite pentru a mânca alimente.

Citește mai mult  PALS: Specii și caracteristicile de alegere

Evul Mediu

În Rusia, lingurile au început să se aplice timp de câteva secole mai devreme decât în ​​restul Europei. În cronicile, ordinul prințului Vladimir (secolul KH) masterat pentru fabricarea de linguri de argint pentru toată echipa lui. De această dată În Rusia, lingurile de lemn au fost deja folosite peste tot. În unele familii, meșteșugarii s-au făcut să mănânce alimente pentru alimente. Dar, în cele mai multe cazuri, au folosit produsele de master-loji. Ca material folosit: Aspen, Maple, mesteacan, Linden, Plum, Apple Tree. Acestea erau produse simple și practice. Sculptate și pictate au devenit mult mai târziu.

În plus față de Italia și Grecia, familiarizați cu tacâmuri cu antichitate adânc, în secolul al XIII-lea, popoarele Europei au apărut în secolul al XIII-lea. Pe mânerele erau înfățișați elevi ai lui Isus Hristos, așa că mesele au început să numim „lingurile apostolice“.

Renaştere

În secolul al XV-lea, cu excepția bronz și argint, a început să facă obiecte tacâmuri din cupru și alamă. Metal a fost considerat încă privilegiul de oameni bogați, cei săraci bucurat de produse din lemn.

Epoca Luminilor

Petru a mers la prima vizita cu dispozitivele sale de tăiere. Urmând exemplul său, un obicei încredințat Rus: de gând să viziteze, să ia o lingură cu ea. În secolul al XVIII-lea, când a fost deschis de aluminiu, prima tacâmurile din acest metal a fost servit numai de oaspeți distinși, restul de brad cu corpurile de iluminat de argint. În același secol, lingurile rotunde au câștigat speciile ovale uzuale și convenabile. În plus, ceaiul de băutură de modă adoptat a provocat producția de tacâmuri de diferite dimensiuni. În acest moment, includeți aspectul de linguriță, și un pic mai mult – și cafea.

Moda în haine mâneci lungi, care a jucat, de asemenea, un rol important în transformarea tacâmurilor – nu a fost nevoie de un mâner mai lung, ceea ce a făcut acest aspect obiect ca moderne.

Secolul al XIX-lea

Germană E. Geithner mai întâi în Europa (1825 g.) Am început să product de tacâmuri din cupru, zinc și aliaj de nichel, la numit Argentan. Aliajul costă mai ieftin decât argintul, atât de mulți producători europeni au început să o aplice pentru produsele lor. Astăzi, astfel de linguri sunt numite Melchiorov, și încă nu și-au pierdut popularitatea.

Citește mai mult  Totul despre ecrane de protecție din stropirea plăcilor

XX, secolului XXI

Deschiderea oțelului inoxidabil la începutul secolului trecut a devenit un punct de cotitură în istoria tacâmurilor. Acum, acest metal va forma 80% din totalul linguri de pe planeta. Chrome, introdus în produs, îl îndepărtează de la coroziune.

Astăzi, lingurile produc din diverse metale și aliaje, dar argintul de masă rămâne în continuare în onoare.

Fapte interesante

Lingurile par a fi unelte obișnuite, familiare de bucătărie. Dar, după ce a trecut un drum lung istoric, au devenit participanți la multe povești interesante. De exemplu, nu toată lumea știe unde a venit expresia „bateți loviturile”, deși toată lumea știe că vorbesc despre leneș. În cazul urechiușele există o ocupație simplă – este crashing pentru a sparge în mai multe părți (coapte), care devin spații pentru viitoarele produse. În producția de linguri, loviturile au fost considerate un caz ușor și au fost hirotonite în cel mai inept.

În zilele de demult toată lumea a avut lingura. Când nou-născutul a apărut primii dinți și a început să obțină un alt mâncare, pe lângă laptele matern, i sa dat o lingură mică. Sa crezut: dacă este făcută din argint sau aur, copilul în viitor nu va avea nevoie de nimic. La vama adăugând adesea oameni moderni, oferind lingura de argint a copilului „pe dinți”.

Oamenii credeau în alte semne asociate cu tacâmuri:

  • Punerea unei șanse două linguri într-o singură ceașcă, vă puteți aștepta la o nuntă+
  • O lingură a căzut de la masă – așteptați ca o femeie să viziteze femeia, cuțitul a fost abandonat – un om va veni+
  • Tacâmurile suplimentare a fost pe masă în timpul prânzului familiei – va fi un oaspete+
  • Este imposibil să bateți pe masă cu o lingură – problemele vor veni+
  • cei care linge lingura după mâncare, așteptând o căsătorie maritală fericită.
Citește mai mult  Landanții: o varietate de specii și alegeri

Elementul de masă a jucat rolul său în viața elevilor din trecut. În secolul al XIX-lea, tinerii care primesc educație în Universitatea Kazan, înainte ca fiecare examen să pună linguri de ceai sub dulap pentru a trece cu succes testul. Este greu de spus care sens a investit în această admitere, dar studenții au crezut că lucrează. În cadrul Universității din Cambridge, lingura a fost folosită într-o altă ocazie: tacâmurile grandioase au fost tăiate din copac cu o creștere aproape umană și a dat cel mai bun student ca un semn de consolare.

Faimosul maestru al Surrealismului Salvador Dali a folosit o lingură ca un ceas deșteptător. El a atașat o mare importanță pentru somnul de zi, dar nu a vrut să-și petreacă prea mult timp pe el. Adormit în scaunul tău preferat, artistul a ținut un subiect de masă în mâinile sale. Când a căzut, a făcut o trezire de la sunet. De data aceasta a fost de ajuns pentru a restabili puterea de a continua.

Un astfel de obiect mic ca o lingură are o istorie lungă și este un atribut indispensabil al vieții noastre.

În următorul videoclip veți găsi povestea unei linguri în imagini.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: