Karving cuțite: tipuri, selecție și reguli de utilizare

Karving cuțite: tipuri, selecție și reguli de utilizare

Sculptura (tăierea artistică a legumelor și fructelor) devine din ce în ce mai populară. La urma urmei, acest lucru nu este doar un hobby interesant și creativ, ci și modul de a decora mesa cu compoziții frumoase. Prin urmare, merită să luați în considerare tipurile comune de cuțite de sculptură, caracteristicile alegerii și regulile de utilizare de bază.

De ce nu au nevoie de instrumente speciale?

Pentru cunoștință cu arta de sculptură și primele lecții, va fi destul de un cuțit de bucătărie universală. Cu toate acestea, în scopul de a aplica modele subțiri pe suprafața fructelor și legumelor, taie spiralele, ghirlandele și alte elemente buclat, pentru a face găuri ondulat în ele și să facă șanțuri și felii de grosime egală vor avea nevoie de seturi specializate.

Soiuri

În prezent, principalele tipuri de instrumente pentru tăiere decorative peste legume și fructe sunt următoarele.

 • cuțit Thai – Acest instrument are o lamă ascuțită subtil și înguste, cu un mic relativ mâner cu o masă lungă și nesemnificativă. Două subtipuri ale acestor produse sunt comune – cu lame drepte și secera. În cele mai multe cazuri, acestea au o lamă netedă, dar există opțiuni cu cârpe mici pentru a lucra cu produse moi (de exemplu, tomate).

Cu ajutorul unor astfel de produse, puteți tăia aproape orice elemente ale compoziției, dar scopul principal al cuțitelor este executarea de piese unice mici. Este acest instrument care va face individualitate pentru a da munca ta.

 • cuțite Card – Numele acestor produse este derivat din cuvântul german „Kerben“, care tradus înseamnă „tăiate, face caneluri“. Sarcina principală a sculei – crearea de adâncituri. Forma găurilor efectuate cu ea depinde de forma pe care lama are.

In prezent, cele mai multe cuțite comune de varză cu pătrate, triunghiulare ovale, rotunde,, în formă de V, profile semicirculare si cret sunt cele mai comune. Uneori, există opțiuni striații care vă permit să efectuați caneluri de formă complexă.

 • cuțite Grare – La prima vedere, ele sunt puțin similare cu cuțite, deoarece acestea reprezintă o muchie de tăiere închisă a unui profil complex de pe mâner. Utilizați-le pentru a aplica caneluri repetitive și modele liniare la suprafața de legume și fructe.

 • Nuazetki – Acești hibrizi originali ai cuțitul și lingurile vă va permite să taie ușor și rapid elemente sferice si semicirculară de compozitia. Mai mult decât atât, cu ajutorul lor, este convenabil să carne și oase extract din fructe.

 • Instrumente pentru cannoning – vă permit să acopere suprafața produselor cu brazde netede, și, de asemenea, să le taie în formă de paie sau dungi subțiri.

 • cuțite de calibrare din carton ondulat – au forma o creasta ondulat și vă permit bucăți tăiate de produse cu fețe ondulate.

 • Serpentinesis – Aplicati pentru taiere frumos de fructe și legume sub formă de serpentine, de obicei, aranjate pe principiul ascuțitori. instrument arată ca o pâlnie, în interiorul căruia se află lamele.

 • cuțite spiralate – Serpentine Variație, permițând produselor tăiate în formă de spirală subțire sau în zig-zag. Extern arăta ca o clepsidră sau pâlnie.

 • cuțite elicoidale – Folosit pentru a elimina pulpa și elementele care creează sub formă de flori.

 • Cuțite sedale – vă permite să eliminați corect zestul de citrice.

 • Biguchi – Acest dispozitiv vă permite să tăiați ușor și rapid ghirlande de legume solide și alungite cum ar fi castraveții, dovlecei și morcovi.

Echipament optional

În plus față de cuțite, alte instrumente de bucătărie sunt adesea folosite pentru sculptură:

 • Vegetica – Permite nu numai scoaterea rapidă a coajerului cu fructe și legume, dar și pentru a le tăia Fig+

 • foarfece – Aplicați la designul marginilor subțiri (de exemplu, dacă doriți să faceți o compoziție sub forma unei flori)+

 • tăiere – vă permite să obțineți rapid un număr mare de elemente de același tip (de exemplu, sub formă de flori, litere sau fluturi)+

 • Pensete – Utilizate pentru manipulări cu elemente subțiri și mici+

 • Seturi de scobitori – vă permite să conectați părțile tăiate unul cu celălalt+

 • spray – Folosit pentru a păstra prospețimea compoziției finale, cu stropire cu apă, suc de lămâie sau oțet+

 • Musat – Ne sunt necesare pentru a menține claritatea lamelor de instrumente de tăiere.

producători de top

Cele mai populare pe piața rusă pentru astfel de firme.

 • Wusthof – Aceasta companie germană produce cuțite de înaltă clasă universal, precum și carbohidrați, și cuțite Thai, nuazettes, legume, cuțite citrice și alte soiuri de instrumente.

Din păcate, societatea nu produce kituri karving specializate, așa că va trebui să-l achiziționeze produse sau ca parte din seturi de bucătărie convenționale.

 • Messermeister – Un alt producător german de cuțite de înaltă calitate, care pot fi folosite cu succes pentru manual decorativ. La fel ca Wusthof, compania nu produce seturi speciale pentru creativitate.

 • F. DICK – Această companie germană este implicată în producția de cuțite universale și kituri pentru produsele de tăiere a figurilor, care includ diferite tipuri de carburi și instrumente de gravare.

 • Borner – Eliberează o gamă largă de unelte de sculptură specializate, precum și seturi de 3 (2 cuțite și copaci thailandezi), 4 (nuazette, serpentineză, recurgere legumică cu posibilitatea de tăiere și cuțite spirale), 9 (Thai, pepene verde și cuțite universale , cutite de ulei 3 carb cu profile triunghiulare și ovale) și 11 ( în mod direct și de rău cum ar fi cuțite Thai, 3 triunghiular și carbohidrați ovale, nuazeta, foarfece și cuțit lung universale) articole.

Seturile mari sunt echipate cu cărți și DVD-uri cu lecții de conducere și exemple de compoziții.

 • Triunghi – Aceasta companie germană este angajată exclusiv în producția de instrumente de sculptură.

Prin urmare, este seturile sale, care se disting prin cel mai mare număr de produse diferite.

Lansări mai multe variante ale unui set de 8 elemente, precum și un set profesional de 25 de produse, care include 17 de tipuri diferite de cuțite carb-bug un alt profil, secera Thai cuțit, musat, unelte de gravare rotunde și triunghiulare și 2 spirale.

  De asemenea, pe piață o gamă largă de seturi de chinezi, care sunt, de obicei constând în legume, nuazetki și mai multe cuțite carbber. Astfel de seturi sunt relativ ieftine și bine se va potrivi începători să învețe elementele de bază ale produselor de tăiere decorative.

  Sfaturi pentru alegerea

  Primul lucru pe valoare în considerare atunci când aleg un cuțit este materialul din care este fabricat lama. Pentru toate cuțitele, cu excepția universal și secera Thai, este de dorit ca lama este la fel de greu posibil. Dar pentru unelte universale secera și este în valoare excelentă pentru opțiunile făcute din oțel moale și flexibil. Fiți atenți la grosimea lamei – În cele mai multe cazuri, mai subțire a acestui element al sculei, cu atât mai ușor este de a lucra și părțile mai subtile pot fi obținute.

  Un alt parametru important – materialul și forma mânerului. Desigur, un mâner din lemn arata elegant si natural, cu toate acestea, în seturile de sculptură, este suficient de mult timp a fost utilizat în principal mânere din poliamidă cu o suprafață aspră.

  Este astfel un mâner care să asigure un contact sigur între instrument și mâna, vă va da un control complet asupra mișcărilor și exclud alunecare de cuțit. În plus, este destul de ușor, durabil și sigur pentru sănătate. Dacă există o oportunitate – Încercați să țineți cuțitul în mână și asigurați-vă că forma de costume mâner,.

  De asemenea, este foarte important pentru rezultat. De echilibrare produs propriu. În majoritatea cazurilor, centrul de greutate al cuțitelor de sculptură este deplasat la mâner, iar masa de cuțit depășește rar 100 de grame. Vă rugăm să rețineți că în kit-ul dvs. în considerare au existat cât mai multe forme diferite de cuțite Carbobcovka și de gravură posibil, altfel va trebui fie să vă petreceți mai mult timp pe aplicarea canelurilor, fie să concureze cu o varietate mai mică de compoziții dvs.

  Dacă aveți de gând să se extindă setul, atunci este necesar să dobândească instrumentele de aceeași calitate.

  Dacă veți învăța karving de la profesor, atunci Asigurați-vă că să-l consulte înainte de a cumpăra un set.

  Cum se utilizează?

  Tehnica de aplicare diferite instrumente este diferit. De exemplu, cuțitele thailandeze sunt cel mai bine fixate în palma între degetele mari și index (pe o manieră de bilete). O astfel de prindere asigură un control maxim asupra fiecărei mișcări a lamei. cuțit card poate fi utilizat în același mod, și pentru a obține găuri adânci pentru a lua pentru mânerul său, ca și în cazul în care acesta este un cutit regulat.

  Deoarece cuțite de înaltă calitate pentru tăierea compozițiilor decorative sunt realizate din clase de oțel solid, care se distinge prin fragilitate relativă, este în valoare de a proteja aceste instrumente de picături și alte efecte mecanice ascuțite.

  Cu munca regulată Este important să se țină evidența siguranței ascuțirea uneltelor tale. Ținând cont de faptul că unghiul de ascuțire drept al lamei de gravură subțire, carbobobovka și produse thailandeze de la producători de bună este adesea stabilit cu ajutorul unui laser, este în valoare de a evita auto-claritatea un astfel de instrument și acesta profesioniști de încredere.

  opțiunile Thicatous și brute pot fi exacte, în mod independent, cu tăiței subțiri sau mini-musturi. În procesul de transformare, asigurați-vă că resturile de margine de tăiere paralelă cu suprafața sculei de măcinare. În care Nu este nevoie să se grăbească, să încerce să facă mișcări progresive netede pe Musatat.

  Curbing cuțite Prezentare generală a vedea mai departe.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: