seturi de ceai: specii și secrete de alegere

seturi de ceai: specii și secrete de alegere

Tea Party este cel mai ritual popular, deoarece în timpul acesta, este posibil nu numai să se bucure de gustul calitățile băuturii fierbinți, dar, de asemenea, pentru a discuta cu prietenii sau pur și simplu stau într-un cerc apropiat de familie. Așa că astfel de momente plăcute rămân în memorie pentru o lungă perioadă de timp, seturi frumoase folosesc pentru ceai. Aceste accesorii sunt prezentate pe piață într-o gamă foarte mare și diferă unul de altul de fabricație materiale, numărul de obiecte și stilisticii.

Particularități

Orice serviciu de ceai este considerat a fi un simbol de căldură acasă, confort și confort. set de ceai frumos din porțelan os apărut pentru prima dată multe secole în urmă, în China, după ce a fost adus în Europa și a devenit subiectul care pune accentul pe lux. seturi de elită în acele vremuri a constat atât elementele principale, și au fost completate de diverse atribute sub forma unui ferăstrău pentru zahăr, vaze pentru gem și tăvi pentru desert linguri și farfurii de copt. Până în prezent, serviciul de ceai clasic poate consta din cupe cu un fierbător de apă, farfurie și uneori lapte și zahăr boluri.

Toate elementele de mai sus au anumite caracteristici.

 • Butoi. Realizat cu un volum de la 200 la 250 ml, montat pe un picior joasă având un fund plat și un mâner elegant. Datorită suprafeței largi, băuturile calde le-a lovit repede se răcească.

 • Fotbal. Acestea sunt plăci miniaturale, diametrul care este de până la 15 cm. Aspectul lor, ei sunt obligați să britanici, care au fost inventate pentru a nu absorbi haine și ceai față de masă vărsat. Prin urmare, atunci când în timpul ceremoniei ceaiului, cupa a fost păstrată deasupra mesei, dar deasupra genunchilor, apoi, în altă parte, a fost necesar să fie o farfurioara. Date mini-plăci pot avea o formă diferită, o farfurioară pătrat este foarte popular. Există, de asemenea, opțiuni originale, care sunt de obicei incluse în setul cadou.

 • Fierbător. Acesta este echipat cu un capac detașabil și proiectat în serviciul de preparare a ceaiului. Ceainici poate fi volum diferit, care, în medie nu depășește 1 l.

 • Lăptar. Deoarece mulți oameni ca să bea ceai cu smântână sau lapte, astfel încât în ​​timpul consumul de ceai se încadrează armonios în stilistica generală a serviciului, producătorii sunt echipate cu laptele de până la 300 ml.

 • Sugarcan. Acesta este caracterizat de o cantitate mică și este utilizat atât pentru zahăr în vrac și feliere. seturi neobișnuite, care au forme bizare, stilouri elegante de pe laturi și un capac mic.

Vizualizări

seturi de ceai poate fi calculată atât de 6 și 12 persoane. Există, de asemenea, seturi originale pentru 2 și 4 persoane, Proiectat pentru micul dejun (ele constau dintr-o ceașcă de mărime medie și o farfurie tavă), și așa-numitele perechi de ceai, reprezentate prin două cești și o pereche de farfurii. Un astfel de set de ceramică alb poate fi dat la tineri casatoriti pentru o nunta. Seturi care sunt proiectate pentru șase persoane cumpara în principal familii pentru aplicații de zi cu zi.

Adesea, acestea sunt utilizate pe organizații și firme, în cazul în care se obișnuiește să se întâlniri așteptare și reuniuni pentru o ceașcă de ceai. Astfel de seturi includ elemente extrem de necesare, în plus, acestea sunt echipate cu lăptar și sugarians. Servicii pentru 6 persoane sunt realizate din diferite materiale (sticlă, ceramică și porțelan), astfel încât Costul lor poate fi atât de mică și mare.

De exemplu, vase din lut este ieftin, dar pentru a cumpăra un set de cristal poate permite nu toate.

Servicii pentru 12 persoane diferă de prima opțiune la numărul de farfurii și cești. Acestea sunt echipate cu toate detaliile importante de luat masa, deoarece nu este destinat utilizării de zi cu zi, dar pentru sărbătorile solemne. In plus, astfel de seturi pot fi de până la 15 elemente. Aceste seturi sunt convenabile din cauza lor set puteți folosi doar o parte din feluri de mâncare, și cu sosirea oaspeților gazda va fi „înarmați“ în plin și frumos inversat tabelul de apelare generală. Singurul lucru care este un minus în aceste seturi, scaune cu cremă are un volum mic.

Multe hostess în ultimul timp preferă să cumpere Servicii constând numai din cupe și sosuri, Deoarece fierbătorul berii este considerată punct de vedere moral învechit. Pentru a prepara o băutură parfumată și robust, ele obține separat thermopot, care, în fața unei tradiționale de preparare a cafelei cu pereți groși are multe avantaje. În primul rând, are o viziune modernă originală (este un balon de sticlă), și în al doilea rând, este capabil să producă apă de fierbere la un impuls.

Atenție separată seturi de ceai din China, ele sunt acum cele mai populare. Dacă ei îi consideră, ei vor părea foarte simplu. kituri chinezești constau, de regulă, au o băutură de la două specii (scăzut destinate pythy, și de înaltă – pentru a evalua aroma). În plus, în servicii orientale au inclus un guivan, care este o capacitate specială de preparare a ceaiului și un vas (Chahai), care este folosit pentru a drena băutura gătită.

Cel mai adesea, seturile de ceai chinezești sunt vândute ambalate într-un cioban (cutie mică din lemn), care poate servi simultan și masa de ceai originală.

Material

Astăzi, kituri de ceai de ceai sunt prezentate într-o gamă largă, și toate acestea diferă nu numai de numărul de obiecte, de design, dar, de asemenea, materialul din care a făcut. Pentru a vă bucura pe deplin de băutura aromatică, ar trebui să alegeți seturi din material de înaltă calitate. Orice navă, indiferent dacă este vorba de o preparare a cafelei sau o ceașcă, are proprietăți fizice unice care stabilesc un anumit ton al proceselor care au loc în interiorul. Prin urmare, același grad de ceai, preparat în diferite tancuri poate avea un gust diferit.

Cel mai adesea seturile de ceai sunt realizate din următoarele materiale.

 • Ceramică. Seturile ceramicii sunt cele mai frecvente. Sub cuvântul „ceramică“ se obișnuiește să se înțeleagă produsele confecționate din lut, faianță și porțelan. Fayans este considerat prea fragil (Chill in miniatura pe suprafața sa poate duce la distrugerea instantanee a produsului), vase de porțelan au crescut puterea, dar necesită o relație atentă. În ceea ce privește argila, este un material tradițional, care nu este mai puternic decât faianță, dar, comparativ cu materialele anterioare este în măsură să ofere un confort deosebit.

Articole din lut și faianță posedă cea mai mică conductivitatea termică, astfel încât termos este capabil să dețină căldura băuturii parfumat pentru o lungă perioadă de timp.

 • Sticlă. Servicii de acest material avea loc al doilea în popularitate după ceramica. Seturile de sticla sunt caracterizate prin versatilitate si estetica. Sticla armonizeaza perfect cu orice texturi și nuanțe în interior. În pahare din sticlă, ceai demonstrează în mod deschis culoarea sa pură, ceea ce îi conferă individualitate. Seturi similare pot fi folosite pentru ambele sărbători, cât și pentru băuturile de ceai de zi cu zi.

 • Metal. Seturi de ceai din acest material găsesc, de asemenea, utilizarea lor, deși nu răspund la canoanele tradiționale de ceremonii de ceai. Faceți cunoștință în vânzare atât servicii de argint rafinat, cât și costisitoare și opțiuni disponibile din oțel inoxidabil (sunt achiziționate în cea mai mare parte pentru birouri). Seturile de ceai metalic sunt indispensabile atât pe drum, sunt dotate cu cupe și termo-termice, care servește ca o preparare.

Culoare

Când alegeți un serviciu de ceai, mulți acordă atenție numai stilistica sa, fără a gândi că armonie joacă un rol imens pentru a obține plăcerea în partidul de ceai între forma și culoarea paharului. Deci, de exemplu, serviciul alb este considerat a fi o opțiune clasică, iar orice băutură sau alimente pe fundal va părea mai apetisantă. În plus, într-o ceașcă albă, ceaiul dobândește un parfum subțire și un gust. În ceea ce privește alte culori, posedă următoarele caracteristici.

 • Negru. În ciuda faptului că acesta este cel mai elegant și extravagant, subconstient multe din ea sunt asociate cu un ton de doliu, care întunecă percepția generală. Ceai beat din cupe negre vor părea mai puțin puternic, ca culoarea sa va fuziona cu o nuanță de o ceașcă. Seturile negre sunt considerate un cadou original, în acest caz, ei îndeplinesc o funcție decorativă în casă.

 • Galben. băutură fierbinte în recipiente galbene va parea mai parfumat, care va crește și mai mult optimism și starea de spirit. Seturile galbene sunt foarte bune pentru ceaiul de dimineață, deoarece acestea vă permit să obțineți o sarcină pozitivă pentru o zi întreagă. În plus, faianță portocaliu strălucitor și porțelan au un cu efect, cald.

 • roșu. Aceasta culoare este agresiv, dar este capabil de a provoca pofta de mancare. În ciuda faptului că umbra roșie stimulează sistemul nervos nu este bine, este perfect pentru relaxare ceai.

 • Verde. În vasele de astfel de alimente și băuturi de colorat uite un pic si inexpresive. Prin urmare, în cazul în care gazda iubește culoarea verde foarte mult, este recomandat să seturi de cumpărare, care au o nuanță verde, diluat cu modele de lumină sau o mașină de aur.

 • Albastru și albastru. Potrivit psihologilor, serviciul albastru este capabil de a provoca o defalcare de ceai. În plus, toate nuanțele de albastru se referă la paleta rece, astfel încât seturile într-o astfel de culoare nu sunt recomandate atunci când băuturi calde sunt umplute.

 • Roz. Acesta este considerat cel mai romantic și potrivite pentru ceai. El stabilește în mod pozitiv, încurajează contemplarea interioară și potolește.

Cum de a alege

Până în prezent, seturi de ceai sunt prezentate pe piață într-un sortiment foarte mare, astfel încât atunci când cumpără este foarte dificil de a face o alegere în favoarea acestui sau acest tip. Inainte de a merge să cumpere, este important să se determine scopul feluri de mâncare: dacă va fi folosită în viața de zi cu zi sau doar pentru evenimente solemne. În primul caz, este necesar să se acorde prioritate seturi constând din următoarele elemente:

 • Spațiu și cupe+
 • farfurii+
 • Vase pentru cremă sau lăptar+
 • Veselă pentru tort.

În plus, serviciul este considerat discipline obligatorii. Sugarcanitsa și Maslenka sunt considerate. Nu uita despre componenta principală a serviciului – Tea. Dacă setul este cumpărat numai pentru utilizarea ocazional, puteți alege opțiuni rafinate din ceramica scumpe, decorate cu decor original,.

Pentru utilizarea de zi cu zi, seturi de ceai pentru 6 persoane sunt recomandate în cazul în care familia este mare, atunci pentru garduri de ceai, cel mai bine este de a cumpăra un serviciu, proiectat pentru 12 persoane. În cazul în care serviciul este achiziționat ca un cadou, puteți alege seturi chic pentru 16 persoane.

Dacă luăm în considerare achiziționarea unui serviciu de ceai din punct de vedere economic, atunci Cel mai bine este de a alege unul mare și un set de înaltă calitate, constând dintr-un număr foarte mare de obiecte. Astfel, gazda va fi în măsură să aplice componenta serviciului la discreția sa, de exemplu, în dimineața preluarea numai cani, farfurii și sugarians, precum și cu sosirea oaspeților pentru a stabili toate articolele.

În plus, astfel de seturi au un avantaj și că acestea permit să aibă feluri de mâncare despre rezerva (feluri de mâncare bate mai repede). În ciuda faptului că mai mult numărul de elemente din serviciu, cu atât mai mare va fi costul său, astfel de cheltuieli sunt justificate în viitor.

cunoscători mari ale ceremoniei ceaiului ar trebui să fie plătit la materialul din care sunt făcute feluri de mâncare deoarece calitatea băuturii va depinde de ea. Acest lucru va părea ciudat pentru mulți, dar fiecare varietate de ceai corespunde mâncărurilor sale materiale. Se pare că asta.

 • Tarife galbene, albe, verde pe bază florală și pe bază de plante necesită o întreținere pe termen lung a temperaturii, după care sunt achiziționate aroma și gustul rafinat. Pentru astfel de soiuri, se recomandă cumpărarea de servicii de la porțelan sau sticlă subțire.

 • Ulong Este considerat a fi un ceai secundar de fermentație, astfel încât acesta și-a demonstrat toată calitatea gustului, este nevoie de timp pentru a se pregăti. În acest caz, seturile chineze din porțelan de înaltă calitate și lut ISINSK sunt bine potrivite.

 • Puer și ceaiuri negre Este necesar să se pregătească la o temperatură ridicată a apei, datorită acestui lucru se dovedește a fi un efect profund asupra foii de ceai. Pentru aceste soiuri de băuturi, cel mai bine este să acorde prioritate seturi ceramice. În același timp, Fayans, argila, iar vara – porțelan pot fi folosite în timpul iernii și toamna. Până în prezent, seturi de sticlă universale sunt, de asemenea, găsite la vânzare, în care scaunele sunt echipate cu capace speciale sau sistem de încălzire.

 • ceaiuri din plante și fructe, care conține rădăcini, crengi, fructe uscate, cel mai bun poate fi berii din faianță sau lut.

Având în vedere toate cele de mai sus, se va observa doar că înainte de a cumpăra un serviciu de ceai trebuie să știți ce ceai este planificat să bea și cu care (într-un cerc de familie sau cu invitați).

Cum de a alege un serviciu de ceai, consultați următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: