Tablouri de tăiere: Istorie, tipuri, opțiuni și îngrijire

Tablouri de tăiere: Istorie, tipuri, opțiuni și îngrijire

Profesioniștii spun că o gazdă bună ar trebui să aibă cel puțin 3 panouri de tăiere. Dar cum să alegeți acest minim? Magazine de oferta din lemn, plastic, ceramică și o serie de alte placi. Și ei sunt mari și mici, pătrat și rotund. Despre tipurile, numirea și criteriile de alegere a acestora și vor fi discutate în acest articol.

Ce este?

Tăiere bord – bună la toate ustensilele de bucătărie cunoscute. Se utilizează în primul rând pentru tăierea sau distrugerea produselor, protejând astfel suprafața mesei și asigurarea siguranței procesului. in afara de asta, Vasa poate fi folosit ca un stand sub cald, precum cele sau alte feluri de mâncare.

Referința istorică face posibilă concluzia că acest accesoriu util de bucătărie a apărut în antichitate. Pentru tăiere, apoi folosit pietre mari plate.

Pe măsură ce tehnologia se îmbunătățește, au apărut panouri din lemn. Oamenii au învățat cum să se ocupe de lemn, astfel încât au apărut produse din mesteacan, stejar, pin, fag. Pentru o lungă perioadă de timp ei au fost singurii, dar in anii ’40 ai secolului XX, masa de silicon a fost inventat, și produse din material plastic apoi. Ei au câștigat imediat popularitate atât în ​​rândul casnicelor și în cercurile profesionale, în primul rând datorită siguranței lor sanitare.

Puțin mai târziu, analogi de sticlă a apărut. Cu toate acestea, din cauza fragilității sale și alte caracteristici, aceste produse sunt mai des folosite pentru servire. Odată cu apariția de placi de plastic și sticlă, istoria analogi de lemn nu sa sfârșit. Mai mult decât atât, tehnologiile de producție au fost îmbunătățite. La schimbarea de produse din lemn masiv au panouri lipite, care sa dovedit a fi mai practic. Ei au fost mai puțin deformate. Mai mult decât atât, popularitatea de accesorii din lemn a început din nou să crească odată cu popularitatea de ecologie și idei stil de viață sănătos.

Astăzi, Uniunea Europeană oferă divizia de culoare din placi de plastic, ceea ce indică scopul lor. Deci, produsele albe sunt prevăzute pentru produsele lactate, albastru sau albastru – pentru pește, fructe de mare, roșu – pentru carne crudă, galben – păsări prime, și ustensile verde sunt perfecte pentru legume, fructe si legume.

Care sunt dimensiunea și forma?

În bucătărie este convenabil de a avea mai multe opțiuni pentru placi de la o destul de mare (pentru rularea testului, de exemplu), pentru a compacta. Firește, 2-3 produse de dimensiuni medii ar trebui să „se potrivesc“ între ele. La alegerea unuia sau un alt produs, ar trebui să se concentreze asupra a ceea ce produse vor fi separate pe placa.

Pentru tăierea carne, pui, pește optim numărate bord o grosime de 3-4 cm. Dimensiuni medii – 30-50 cm.

Pentru tăierea legumelor și ingrediente pentru salate, produsul este suficient, mărimea care este de 20 până la 30 cm. Aceeași dimensiune bord este potrivit pentru pâine de tăiere. Pentru verdeață, cârnați, brânză, ingrediente pentru sandwich-uri sunt potrivite și chiar mai mici.

Pe forma consiliului au, de asemenea, mai multe opțiuni. Cel mai universal și convenabil în depozitare este dreptunghiulară sau pătrată. Pentru pâine și brânzeturi, precum și în conformitate cu plăcinte, caravas, prăjituri sunt potrivite pentru produse rotunde. În plus, ele arata frumos atunci când depunerea. Acesta poate fi nu numai pâine și plăcinte, ci și cârnați prăjiți cu legume felii și verde, kebab, brânză feliere.

O altă invenție la îndemână este o opțiune unghi. De regulă, acesta este un produs pătrat cu picioare speciale. Acesta este instalat la un unghi, și datorită footnings, este fiabil fix și nu alunecare.

Adesea ustensilele are forme de pește, mere și t. D. Acest lucru nu este făcut atât de mult pentru o varietate și atractivitate, cât de mult de a desemna consiliul. Este logic că varianta sub formă de pește va fi utilizată pentru tăierea peștelui, astfel încât nimeni nu confundă produsul.

Soiuri de materiale

În funcție de material, diferite grupuri de plăci. Adesea este tipul de material determină și scopul său. Luați în considerare cele mai comune opțiuni.

Lemn

În primul rând, plăcile din lemn sunt alese pentru prietenia lor de mediu. Cu toate acestea, merită să înțelegem că acest lucru se aplică numai obiectelor din lemn masiv. Dacă vorbim despre produse lipite, atunci a priori conține componente sintetice.

Modelele din lemn au o rezistență ridicată. Ei nu se împart, nu se împrăștie, dar în același timp suficient de ușor (comparativ cu piatra, de exemplu). În același timp, puterea de o scândură pentru produsele de tăiere depinde de ce fel de lemn este folosit.

Liderii aici sunt produse din salcam, stejar. De regulă, acestea sunt utilizate de către profesioniști, iar plăcile se se disting prin costuri ridicate.

Citește mai mult  cuțite de piele: specii și reglementări

Valoarea optimă a prețului și calității demonstrează opțiunile din mesteacăn sau fag. Chiar și mai accesibile – bunuri de pin. Cu toate acestea, din cauza higroscopicitatea ridicate, acestea nu efectuează spălarea frecventă. Este mai bine să le folosească pentru tăiere produse uscate, de exemplu, pâine.

Dar modelele de cauciuc si placi din Gevei, dimpotrivă, nu se tem de spălări frecvente și cuțite ascuțite excesiv. Adevărat, puteți cumpăra doar suficient de mari magazine specializate.

Cele mai durabile sunt endboards. Ele sunt mai groase si grele, realizate din lemn masiv. Puteți afla un astfel de produs de către locația de fibre de lemn – care merg perpendicular pe suprafața de tăiere. Oferă o durată lungă de viață a ustensilelor și, de asemenea, previne cuțitele. Cu toate acestea, astfel de panouri au nevoie de îngrijire periodică – trebuie lubrifiate cu ulei mineral special.

Printre placajul superprooof (dar și scump) – produse din nuc negru american, cires brazilian și măsline. Produsele de spălare a machiajului conține substanțe care asigură proprietățile sale antibacteriene.

Merită să înțelegeți asta Cele mai puternice modele – de la masiv. Dar analogii lipiți sunt împărțiți mai repede, dar într-o măsură mai mică, deformarea predispusă sub influența umidității. Cele mai populare analogice lipite – placi de placaj. Ele sunt destul de potrivite pentru tăierea pâinii, verdeață, fructe și legume.

În orice caz, plăcile din lemn sunt mai bine să aibă grijă de umiditate excesivă. În plus, ei se tem de cuțite prea ascuțite și lovituri cu ciocane din lemn (dar sfârșitul va rezista cu ușurință unui astfel de „test”).

Bambus

Pe plan extern, astfel de plăci sunt similare cu lemn, dar au o valoare mai mică. Acest lucru se datorează faptului că bambus cresc foarte repede. Spre deosebire de lemn, bambus nu se teme de umiditate, nu absoarbe mirosurile, are proprietăți antibacteriene. Astfel de produse sunt întotdeauna lipite, datorită caracteristicilor bambus – este gol în interiorul tubului.

Sticlă și ceramică

placi de taiere sticla aspect elegant și modern. În plus, ei nu se tem de spălare frecvente, ușor de dezinfectat. Dar este important să nu se expune accesoriul de sticlă la efectele temperaturilor de contrast atunci când spălare. Teoretic, produsele din sticlă sunt potrivite pentru tăierea orice produse. Cu toate acestea, încercările de a bate off carne pe ele sau se taie felii solide. Dar pentru tăiere de pește, cârnați, verdeață, pâine acestea sunt foarte confortabile.

analog puternice sunt plăci din sticlă ceramică. Cu toate acestea, ei nu aduc șocuri, picături, tăierea produselor prea grele.

Trebuie amintit că produsele din sticlă și din sticlă-ceramică cuțite stupide, astfel încât acestea nu sunt potrivite pentru utilizarea zilnică. Dar accesoriile din sticlă sunt atractive pe masa festivă. Puteți servi ulei, brânză, verdeață. Plăcile de sticlă de cursă termică sunt potrivite ca un suport sub feluri de mâncare fierbinți.

Plastic

Produsele din plastic sunt opțiunea cea mai frecventă și mai accesibilă. Dar acest lucru nu înseamnă că cel mai nepotrivit. Plăcile din plastic (plastic ar trebui să fie alimente, seif) sunt potrivite pentru utilizarea de zi cu zi. Ei iau tăieturi cu cuțite ascuțite, sunt ușor de spălat și dezinfectează. Ei nu glisează, nu se tem că cade și lovituri.

Transformatoarele din plastic sunt foarte populare. Dacă este necesar, ele pot fi îndoite pentru a replica verdele, de exemplu. Există modele cu sită, astfel încât acestea să poată fi folosite pentru spălarea fructelor și legumelor, și apoi se taie imediat cele de pe placa. bord din material plastic pliabil este convenabil în excursii (în natură, în tren).

Silicon

Produsele de silicon nu poate fi numit placa de tăiere în înțelegerea obișnuită. Acest lucru este destul de suprafață flexibilă, covor. Cu toate acestea, este convenabil să legume și fructe tăiate pe ea, și datorită flexibilității materialului le transmite imediat la tigaie, îndoire și turnare a produselor. in afara de asta, Siliconul este bine adiacent la masă, nu se teme de lovituri și cade, la fel de „pacient“ la rece și apă caldă.

În cazul în care se utilizează silicon de înaltă calitate, apoi pe suprafața sa, aproape nu există aproape nici urme de tăieturi și urme de lovituri – este restabilită. Potrivit ca un stand sub preparate calde.

Piatră

Produse din piatra uite respectabil. Ei vor decora bucătărie sau în sufragerie – grele, aspect nobil. Cu toate acestea, placi de piatra naturala sunt higroscopice, astfel încât pete și mirosuri absorb pete. În care Ei se pot împărți sub influența temperaturilor de contrast, când se încadrează. Accesoriile din piatră absoarbe cu ușurință mirosurile, dezinfecția lor este, de asemenea, o sarcină dificilă. Contactul nevalid pe termen lung al produselor cu acizi. În cele din urmă, piatra naturală determină neclaritatea rapidă a cuțitelor, în special ceramică.

Analogul polimeric, așa-numita piatră artificială se dovedește a fi mai practică. Este mai ușor, mai ușor de îngrijire, nu absoarbe mirosurile. Da, iar costul unei astfel de bord este de 2 ori mai mic.

Citește mai mult  Vasele Tefal: varietate de modele

Placi de piatră profesioniștii preferă să utilizeze pentru tăierea testului – rămâne rece pentru o lungă perioadă de timp, subțire și uniformă. Panourile de marmură posedă, de asemenea, proprietăți bactericide.

producătorii moderni combină adesea mai multe materiale – lemn și piatră, plastic și silicon, copac și silicon. Uneori, utilizare și complet de neconceput materiale. De exemplu, există un consiliu de sare din Himalaya. Are un tip de țiglă, are proprietăți antibacteriene, și în procesul de produse de tăiere sunt îmbogățite cu minerale.

placi funcționale suplimentare

Astăzi producătorii oferă panouri cu funcționale avansate. Pentru multi este convenabil și economic. În plus, atunci când placa combină mai multe funcții utile, gazda are posibilitatea de a economisi spațiu în bucătărie.

Board-Bruck

Este o placi de lemn pentru pâine (cel mai adesea forma rotunda), care are un pahar, sticlă ceramică sau capac de plastic. Astfel de placi pot fi de asemenea folosite pentru pizza (trebuie să existe o dimensiune corespunzătoare produsului), plăcinte.

Pentru tăierea Bagueta

Este o restrânge lung și destul de bord din lemn cu partea. Exploziile, la rândul lor, sunt echipate cu fante în care se introduce cuțitul. In interiorul panificatie accesoriul este investit. Datorită acestei adaptări, chiar și cea mai proaspătă baghetă nu se prăbușește și nu este deformată, iar piesele sunt întotdeauna aceleași în grosime.

Pentru tăierea brânzei

Opțiuni Aceste dispozitive pot fi mai multe. În primul rând, este o placă cu compartimente în care diferite cuțite pentru tăierea brânzei. Pentru soiurile solide ale acestui produs, placa poate fi echipat cu un pescuit încorporat cuțit sau întins. Acest lucru vă permite să tăiați brânza solidă cu bucăți subțiri.

Dock din lemn pentru brânză poate avea un capac de sticlă (în funcție de tipul care este aplicat în Breadcrumbust). Acest lucru vă permite să creați un microclimat optim, deci necesar pentru depozitarea brânzeturilor.

În cele din urmă, există modele care combină și cuțite (stocate pe partea din spate a plăcii sau în sertare „casetele), iar capacul transparent.

pentru spălare

Modelele au, de asemenea, multe, dar combină modul lor de utilizare. Astfel de plăci sunt instalate pe chiuveta pentru a spăla și se taie legumele imediat. De multe ori ele pot fi echipate cu strat. Opțiunea optimă, având în vedere contactul inevitabil al produsului cu apă, din plastic și silicon.

Cu container retractabil

Astfel de produse sunt un consiliu în care există o gaură. Sub acest orificiu este plasat container retractabil. După partea ingredientelor este feliată, ea pur și simplu transpiră în gaură și cade în container. După cum acesta din urmă umpleri, acesta este extins, iar ingredientele sunt în scădere într-un alt depozit sau feluri de mâncare pentru gătit suplimentară. Plăcile cu containere retractabil sunt convenabile pentru a face salate, supe, tocană.

Unele modele au mai multe containere simultan, care sunt, de asemenea, potrivite pentru depozitare în frigider și chiar congelator. În plus, aceste plăci pot fi cu containere pentru deșeuri, este convenabil să ceapa tăiate, castraveți și roșii – cozi „du-te“ la container.

Cu greutăți

Aliniați 2 dintre dispozitivele dorite într-o singură soluție cu adevărat strălucitoare. Bordul cu greutăți este în mod special necesar în bucătăria de cofetărie, precum și cele pentru care este importantă raportul exact al produselor.

Printre accesoriile neobișnuite cu funcționalitate suplimentară, este posibilă, de asemenea, evidențierea produselor cu o tavă lichidă (dispozitiv util dacă ați tăiat produse suculente). De multe ori există panouri cu reguli, astfel încât piesele să fie obținute la fel în grosime.

Interesul provoacă un puzzle de bord. În forma națională, este o placă dreptunghiulară familiară, dar, dacă se dorește, poate fi împărțită în bucăți de puzzle-uri. Acestea din urmă sunt utilizate pentru hrana individuală. Un punct important este o astfel de bord necesită o relație extrem de atentă. De regulă, este modele de lemn.

Este doar un pic de accesoriu pentru a deforma modul în care puzzle-urile nu vor mai intra unul în altul.

Cum de a alege?

Alegerea modelului consiliului ar trebui să se desfășoare în scopul scopului său. Deci, carnea este potrivită pentru carne sau piatră de piatră. Principalele criterii pentru alegerea sa sunt rezistența, posibilitatea de spălare și dezinfecție.

Sfârșitul este potrivit pentru peștele crud, dar va dura mai puțin – va absorbi mirosurile. Dacă tăiați peștele răcit (și nu tăiat înghețat), este mai bine să luați produse din sticlă sau din sticlă ceramică.

Pentru verdeață, legume și fructe, este mai bine să luați plăci din plastic sau silicon, deoarece sunt ușor de spălat și va trebui să o facă adesea.

Pentru pâine și brânză, alegeți întotdeauna o placă separată, deoarece aceste produse absorb cu ușurință gusturile străine și mirosurile. Principalul criteriu este compactul, opțiunile convenabile cu balamale pentru agățare. De regulă, produsele din lemn sunt de obicei dobândite sub aceste produse.

Modelele din lemn pentru tăierea cărnii și a peștilor ar trebui să aibă o marcă specială. Astfel de panouri sunt înmuiate cu uleiuri speciale care au protecție antibacteriană.

Dacă alegeți plăcile din sticlă ceramică cu un model, asigurați-vă că acesta este aplicat pe verso. În caz contrar, particulele de vopsea vor fi în produsele alimentare. Deoarece produsele din sticlă alunece pe masă, este mai bine să aleagă modele având picioare cauciucate sau căptușeală.

Citește mai mult  Cuțite cadou: Tipuri și reguli de alegere

Rațional gândesc imediat despre metoda de stocare a consiliului. În cazul în care este suspendat, este mai convenabil de a folosi modelele cu mâner. Cu toate acestea, astfel de plăci nu sunt cea mai bună alegere dacă aveți de gând să magazin de produse în tabel. Apoi, mânerul va ocupa un spațiu util.

După cum sa menționat deja, mărimea consiliului este determinată de numirea acestuia. Dacă aveți o placă mare de lemn, să fie lipite, și nu monolitic. Ultima dată când va fi distorsionată din cauza umidității. Și dacă deformări pe o placă de dimensiuni mici din lemn pot fi invizibil, apoi un produs de mare va fi pur și simplu imposibil de utilizat. În plus, versiunea monolitică a dimensiunilor mari se poate sparge de-a lungul fibrelor.

Articolele cu sânge din lemn au o astfel de direcție de fibre care compensează posibilele deformări. Scaunele lipite se sprijină reciproc, astfel încât deformarea unor astfel de produse este mai puțin teribilă.

Dar opțiunile lipite nu sunt potrivite ca un stand sub fierbinte. Există riscul ca sub acțiunea lipiciului de înaltă temperatură să se topească, iar placa se va despărți.

Când alegeți plăcile din plastic, este important să vă asigurați că materialul este sigur pentru oameni. Cea mai mare aprobare a specialiștilor este polipropilena. Este permisă utilizarea în industria alimentară, se distinge prin disponibilitatea practică, ușurință și a prețurilor. Cu toate acestea, o astfel de placă nu este adecvată ca un stand sub fierbinte (topirea la 70-80 de grade). Este nedorit să vă tăiați și produsele fierbinți.

Plăcile pictate pot fi folosite numai pe partea inversă în care nu există desen. Dar chiar și acest lucru nu garantează conservarea imaginii. De regulă, astfel de produse sunt suvenir și servesc mai mult pentru a decora interiorul.

Pentru un restaurant achiziționează adesea plăci de servire. Cu toate acestea, nimic nu împiedică mâncăruri și case în ele. De obicei, este un set de 2-3 plăci rotunde sau alte forme neobișnuite din lemn, ceramică sau sticlă. Atezator se uită la astfel de panouri bucăți prajite de carne, burgeri și cartofi prăjiți, pește coapte, brânză asortate. Nu mai puțin atractiv pentru ei și produse de patiserie – dacă plăcintele de casă sau cupcakes sofisticate.

Sfaturi pentru îngrijire

Îngrijirea corectă a consiliului de administrație nu este doar posibilitatea de a-și extinde durata de viață a serviciilor, ci și preocupări pentru membrii proprii de familie și sănătatea sănătății. După tăierea produselor pe suprafață, pot apărea microbi patogeni care provoacă otrăviri grave.

Fiecare tip de produs necesită o îngrijire specială. Astfel, produsele din plastic, ceramica siliconică, sticlă și sticlă pot fi spălate în apă caldă, cu detergent pentru feluri de mâncare. Apoi trebuie să fie uscate prin cablu.

Analogii din lemn pot fi sigilați cu apă clocotită și când petele sunt detectate sau placate, este permis să se stabilească cu un cuțit. Nu puteți săturați produse din lemn în apă, păstrați-vă lângă plăcuță. Este inacceptabil să le spălați într-o mașină de spălat vase.

Noile plăci din lemn pot fi pre-pregătiți pentru utilizare – plimbați de-a lungul suprafeței șmirghelului de mică adâncime, îndepărtați praful de lemn și apoi acoperiți uleiul mineral alimentar de mai multe ori. Este necesar să o aplicați cu un strat subțire, după care este să se usuce 3-4 ore. După acest timp, repetați procedura pentru încă 3-4 ori. Aceasta va proteja suprafața și o va furniza proprietăți antibacteriene.

În același mod, puteți restabili cuțitele unei plăci din lemn. Este șlefuită pentru acest lucru și produceți cele descrise mai sus.

Produsele din sticlă, plastic și piatră pot fi dezinfectate de Soda, iar primele două opțiuni – și cu oțet. Apropo, oțetul elimină mirosurile de la suprafață.

Dacă petele de culoare au rămas pe o suprafață de plastic sau de silicon, puteți încerca să le aduceți afară, să pregătiți o pastă de un amestec de suc și suc de lămâie. Adăugați sucul la Soda pentru a obține Kashitz umed. Se aplică petei și se lasă timp de 15 minute, apoi plăcile mele cu apă caldă.

Magazine de tăiere mai bine nu în departamentul în care vasele se vor usca (aici poate fi prea umed), și într-un compartiment special al setului cu cască de bucătărie sau agățat pe perete. De asemenea, este important ca produsele să nu intre în contact, iar apa nu sa acumulat sub ele. În caz contrar, nu pentru a evita apariția matriței.

Despre cum să alegeți corect o placă de tăiere, consultați următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: