Totul despre mașinile de gătit de presiune

Totul despre mașinile de gătit de presiune

Pentru prima dată, amortizoarele de presiune au apărut în anii ’70 din secolul al XX-lea. Mulți proprietari le iubesc pentru faptul că aceste dispozitive simplificate viața vie. La urma urmei, datorită faptului că mâncarea este foarte pregătită, electricitatea a fost consumată mult mai puțin. În plus, timpul petrecut la gătit a fost semnificativ redus.

Particularități

Dacă vorbim despre un aragaz sub presiune, este un dispozitiv care este închis ermetic folosind un capac. În procesul de gătit după apa clocotită într-o astfel de cratiță, aburul începe să se formeze. Creează o presiune în interiorul aragazului sub presiune, după aceea că temperatura începe să depășească punctul de fierbere.

Astfel Toate produsele alimentare se pregătesc de mai multe ori mai repede. Și vă puteți pregăti în el aproape toate: ambele supe, atât borsch, cât și terci, și chiar mai rece, care se dovedește mult mai gustos decât într-o cratiță convențională. Carnea este, de asemenea, foarte blândă și gustoasă, dacă urmați rețetele și faceți tot ce este corect. in afara de asta, Deoarece toate alimentele nu sunt prajite, este foarte util pentru sănătatea oricărei persoane.

Specii de viteze

Toate aceste dispozitive pot fi împărțite imediat în mai multe grupuri. Ele pot fi electrice și mecanice. Dacă vorbim despre al doilea, atunci aceste dispozitive sunt tigăi cu capace ermetice. Vă puteți pregăti în ele pe gaz și pe sobe electrice. În plus, au un fund și pereți destul de groși. Aparatele electrice moderne lucrează din rețea. Cu aspectul său, seamănă cu un pic mai mult multicooker. În același timp, ele au semnificativ mai funcționale.

Twirkers electric au caracteristici suplimentare. Puteți pregăti feluri de mâncare în moduri diferite, pentru a le încălzi sau chiar a stabilit un anumit moment în care procesul de gătit va începe. Și dacă setați programul dorit, după finalizarea gătitului, aragazul în sine se va opri de la sine.

Dispozitiv

Dacă considerați dispozitivul pentru un astfel de agregat în detaliu, atunci reprezintă cea mai simplă tigaie, dar suficient de puternică. În plus, va fi capabil să reziste chiar la presiune prea mare. Alegerea unui astfel de dispozitiv pentru dvs., în primul rând, să luați în considerare acest lucru Volumul de lucru al bolul în cratiță ar trebui să fie pe a treia parte mai puțin, deoarece este necesar să rămână pentru abur.

Dar cea mai mare parte importantă în oala sub presiune este capacul, care nu va da un cuplu la exterior, și, de asemenea, să păstreze o presiune într-o astfel de cratiță. Pentru ea cât mai aproape posibil, are un inel de garnitură sau de etanșare. Saler poate fi fie cauciuc, fie silicon.

In oala sub presiune există și cleme care pot închide guma bine. Pentru siguranța utilizării utilizării există o funcție de blocare. Astfel încât să puteți regla presiunea automată, în aragazul sub presiune există o supapă specială, uneori pot exista două.

Principiul de funcționare

Dacă ia în considerare întregul proces de acțiune mai în detaliu, presiunea ajunge la un bar, iar temperatura se încălzește până la 121 de grade. La începutul foarte gătit, supapa de pe capacul rămâne deschis. Atunci când oala sub presiune se încălzește, se închide robinetul de pe propria presiune sub. Puțin mai târziu, atunci când îmbunătățirea presiunii, impinge partea din spate supapei și se deschide în mod automat. Datorită acestui fapt, concediul de abur excedentar, iar în interiorul oala sub presiune menține în mod constant o presiune la un bar.

Cu ajutorul acestui aparat o puteți găti întotdeauna feluri de mâncare destul de variat rapid și delicios. Acest lucru este valabil mai ales a acelor produse care necesită prea mult timp de prelucrare. De regulă, acestea sunt tot felul de cereale sau carne rosie.

Când Presarati funcționează, Chiar și cele mai proaspete și delicate fructe sau legume nu se vor repeta, și, de asemenea, nu se schimba culoarea. La urma urmei, atunci când gătit absolut nu interacționează cu oxigenul. În plus, astfel de produse păstrează aproape în întregime toate vitaminele și mineralele necesare. La urma urmei, ei se pregătesc foarte repede. Cu toate acestea, folosind un aragaz sub presiune, trebuie să respectați Reguli de siguranță. La urma urmei, dacă nu le urmați, puteți obține arsuri foarte puternice.

Materiale și dimensiuni

Dacă vorbim despre monedele de presiune, ele pot fi împărțite nu numai de tipul de material, precum și de dimensiunea, grosimea fundului și prin compatibilitatea lor cu diferite tipuri de plăci. De exemplu, o cratiță este potrivită pentru o sobă de gaz, din oțel inoxidabil sau complet aluminiu. Aceste materiale au o conductivitate termică excelentă. Această caracteristică accelerează semnificativ încălzirea nu numai produse, ci și apă. Este suficient să satisfacem rar modelele care au o acoperire emailată. Dar povestirile de presiune din fonta sau din ceramică nu se întâmplă.

Aragazul de presiune din oțel inoxidabil sunt suficient de rezistenți la diferiți acizi. În plus, ele pot rezista la temperaturi mari. De asemenea, astfel de monede de presiune nu întârzie mirosurile, nu absorb la grăsimi deloc. Prin urmare, în aceste agregate va fi posibilă pregătirea aproape oricare dintre produse, deoarece ele însele sunt vid. Poate fi atât keet, cât și terci obișnuiți, carne sau gem. Și chiar dacă gătiți mâncăruri unul după altul, ei încă nu se vor lua mirosurile celorlalți.

Foarte rar găsit monede de presiune din aluminiu. Cel mai adesea dintr-un astfel de material face ca diferite fripturi având un strat non-stick. Dar, în astfel de cratițe, se obțin produse de pui sau iepure, terci parfumate sau pește.

Pentru plăcile de inducție de aragaz sub presiune fac din oțel inoxidabil. Se încălzește cu ajutorul unui câmp magnetic și nu cu ajutorul unui bronz, ca pe alte plăci. Astfel încât un astfel de dispozitiv ar putea absorbi rapid energia, pe oala fundului face mai groasă. În plus, pe partea de jos între două straturi de oțel inoxidabil, aproape toți producătorii sunt adăugate printr-un strat de cupru sau aluminiu. Deci oala sub presiune va fi în măsură să se încălzească pe aragaz literalmente în câteva minute.

Dar, pentru plăcile din sticlă ceramică este necesar să se cumpere mașini de gătit sub presiune, care au un fund foarte plat. Ele nu ar trebui să fie o depresie, nici caneluri. În cazul în care acestea sunt, apoi se încălzește de la aragaz va fi rău pentru a trece la oala sub presiune. Trebuie să ținem cont de faptul că diametrul la partea de jos a oala sub presiune trebuie să coincidă complet cu diametrul plăcii.

De asemenea, un astfel de dispozitiv nu trebuie să fie din aluminiu sau cupru. Dacă vorbim despre capace pentru Twist, atunci acestea sunt cel mai adesea complet metalice sau cu inserții mici din sticlă specială. A doua Capacele sunt mult mai convenabil, după cum puteți controla totul și nu le deschide.

Pompele pot fi complet diferite în dimensiuni – și mari, și mici. Unele dintre ele au o formă de cupă. Ei pot găti vas de terci sau mâncăruri laterale. Pentru familii mici sau pentru cei în care există copii mici, cratițele mici se potrivesc perfect. Puteți găti cu ușurință piure sau carne pentru copii. Scoaterea poate fi, de asemenea, utilizată atât ca feluri de mâncare obișnuite, de exemplu, pentru prepararea unei supa simplă.

Pentru utilizarea zilnică, monedele de presiune de înaltă dimensiune sunt potrivite, până la 6 litri. Ele pot fi făcute din aluminiu și oțel inoxidabil. În astfel de cratițe, puteți pregăti absolut totul, nu vă temeți de starea lor. Deosebit de gustos se răcește.

Cei mai buni producatori

Pentru cei care doresc să aleagă un aragaz sub presiune pentru ei înșiși, trebuie să vă familiarizați cu cei mai populari producători de brandy.

Bekker

Evaluarea tuturor fabricilor de bere de la acești producători. Este fabricat din oțel inoxidabil în Germania. Acoperirea internă în astfel de dispozitive lipsește. Gătiți într-un aragaz astfel de presiune de la producătorii germani pe diferite plăci. Singurul lucru pe care nu îl puteți face este să vă pregătiți în cuptor sau în cuptor cu microunde.

Tescom

Producția de astfel de povestiri de presiune este în Republica Cehă. Ele sunt destul de populare printre mulți proprietari din Rusia. Le-a făcut din oțel inoxidabil, astfel încât acestea sunt potrivite pentru plăci diferite. Partea de jos a unor astfel de dispozitive a fost suplimentată cu trei straturi. Pentru a face mai convenabil să gătiți, în interiorul bolului există o scară măsurată. Volumul nu depășește șapte litri. În plus, tigăi de tigaie sunt complet încălzite.

Fissler

Un alt reprezentant al acestor dispozitive. Sprinkler din oțel inoxidabil. Manere – în siguranță, în plus, este echipat cu o supapă cu două poziții. Acest aragaz sub presiune este potrivit pentru toate plăcile fără excepție. Poate fi spălat chiar și într-o mașină de spălat vase.

Câştigător

Facem astfel de tigăi în China. Ele sunt fabricate din oțel inoxidabil. Partea de jos are un strat de aluminiu, care se încălzește foarte repede. Produse alimentare în astfel de mașini de gătit sub presiune nu arde deloc, în afară, rămâne fierbinte pentru o lungă perioadă de timp. Gătită într-o oala sub presiune pe orice placă. Permis să se spele chiar și în mașina de spălat vase. Inclus Metal Steamer.

Magnum

La fel ca și celelalte mentorings de mai sus, acest lucru este realizat de oțel inoxidabil lor. Partea de jos a acestuia este destul de gros, mânerele nu sunt încălzite chiar și la cele mai ridicate temperaturi. Poate veni pentru orice placă. Cu toate acestea, este imposibil să se spele în mașina de spălat vase.

Miracol

Producerea unor astfel de materiale de presiune se află în Chelyabinsk. Ele sunt realizate din aluminiu, volumul pan – de la cinci litri. O astfel de oala sub presiune a este perfect pentru utilizarea de zi cu zi. Acesta poate fi gătite în ea orice fel de mâncare selectat. Mai ales bine se dovedește în ea gem.

Norbert Woll Gmbh

O astfel de oala sub presiune o are un înveliș de aluminiu turnat. În plus, este posibil să se prepare pe plăci cu inducție.

Apetit

Un astfel de aragaz sub presiune este fabricat din acoperire din aluminiu, în China. Perses cumpărătorii nu numai cu calitatea lor, dar și prețul acceptabil. Bowl-ul într-un aragaz sub presiune are un volum de până la 9 litri, așa că portarul va funcționa bine.

De asemenea, producătorii chinezi se confruntă adesea astfel de modele, castronul căruia este proiectat chiar și pentru 2 litri. La urma urmei, astfel de monede de presiune sunt destul de rare.

Cum de a alege?

Pentru a face în mod corespunzător o alegere a aragazului sub presiune, este necesar să se studieze toate caracteristicile foarte atent, precum și documente pentru aceasta. La urma urmei, aceasta nu este o cratiță obișnuită, ci un dispozitiv destul de complex care funcționează sub presiune mare. Dacă aragazul sub presiune este selectat pentru o sobă electrică sau de gaz, atunci este necesar să se ia în considerare următoarele puncte.

 • Preferința este cea mai bună pentru a da modelului din oțel inoxidabil. Ea poate servi puțin mai mult. De asemenea, atunci când cumpărați trebuie să acorde atenție fundului său. Ar trebui să fie îngroșat, cum ar fi pereții.
 • Trebuie să existe două supape: unu – de urgență, al doilea – principalul.
 • Garnitura de cauciuc va dura mult timp, dar silicon va fi mai bine, nu reușește și nu se tem de temperaturi prea ridicate.
 • Castelul trebuie să fie fiabil și convenabil. În plus, aragazul sub presiune trebuie blocat, mai ales dacă există copii mici în casă. Este deblocată numai după ce presiunea scade la nivelul dorit.
 • Cel mai bine dacă mânerele sunt fabricate dintr-un material care nu se încălzește la temperaturi ridicate.
 • Dacă capacul este făcut din sticlă, acesta va fi pregătit mult mai ușor.
 • Foarte bine, dacă există un termometru, deoarece în acest caz va fi posibilă controlul procesului de gătit.
 • Dacă aragazul de presiune va avea moduri diferite de comutare, acesta va face posibilă pregătirea mâncărurilor într-un mod mai eficient.
 • Dacă setul are un capac suplimentar, acesta va pregăti într-o oala sub presiune, ca într-o cratiță convențională.

În plus, este necesar să se ia în considerare toate certificatele de calitate, precum și a vedea dacă totul este scris în instrucțiunile.

Cum se utilizează?

Aproape fiecare model are un set de instrucțiuni de utilizare. Cu toate acestea, există cazuri în care nu este. Prin urmare, este necesar ca, înainte de cumpărare sau după, asigurați-vă că pentru a se familiariza cu anumite reguli.

 • Este strict interzis să părăsească oala sub presiune, fără supraveghere, astfel încât copiii nu ajung să-l.
 • Nu puteți pune o oala sub presiune în cuptor sau un cuptor.
 • Este interzis să se atingă un astfel de agregat în timpul gătirii sau imediat după ce este oprit.
 • găti Couldfully alimentar cu adaos de apă.
 • Nu prăjiți orice produse sub presiune.
 • Înainte de utilizare, oala sub presiune trebuie spălată cu detergent pentru a îndepărta urmele de lubrifiant, dacă acestea sunt.
 • După aceea, puteți începe de gătit. În castron, este necesar să se toarne apă, astfel încât a umplut nu mai mult de două treimi.
 • Apoi, trebuie să închideți capacul și setați nivelul de presiune în cazul în care acesta este în oala sub presiune. În cazul în care se pregătește pe o sobă cu gaz, apoi reglați doar flacăra la nivelul adecvat.
 • Cuplurile trebuie să continue din rezervor. Dacă nu, atunci trebuie să adăugați un pic de foc. Principalul lucru este să nu exagerați pentru a face alimente nu a ars.

În plus, unele modele de astfel de dispozitive necesită după prepararea de răcire. De asemenea, trebuie să fie monitorizate, astfel încât supapele nu înfunda. Dacă sa întâmplat, au nevoie să clătiți. Atunci când oala sub presiune nu folosește prea des, atunci garniturile sunt cel mai bine stocate separat. După gătit o cratiță, trebuie să spălați bine și apoi să se usuce. Depozitați aragazul de presiune este necesar într-un loc uscat.

Rezumând, putem spune că un astfel de agregat ca un aragaz sub presiune este necesar în fiecare fermă. La urma urmei, cu ea este posibil să se faciliteze nu numai că lucrează în bucătărie, ci și reducerea timpului de a rămâne pe ea. În plus, alimentele se dovedesc mai delicioase și parfumate. În plus, reține mai multe vitamine și elemente utile care sunt atât de necesare pentru corpul uman.

Despre cum să utilizați aragazul de presiune, consultați următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: