tăvi Zhostovskiy: istorie și caracteristici

tăvi Zhostovskiy: istorie și caracteristici

Scatul mic de Zhostovo, care nu este departe de Mytishchi, a devenit cunoscut și în afara regiunii Moscovei (și chiar Rusia) datorită celor unice, colorate, recunoscute printre zeci de direcții conexe de pictură. Tăvi Zhostovsky – unul dintre personajele artei populare rusești. El a apărut în secolul al XIX-lea, el ar putea înțelege soarta tristă a multor meșteșuguri prematură dispărute, dar zhostovsky pictura trăiește astăzi.

Istoria originii

În 1825, meșteșugarii din Vishnyakov, Cetatea Count Sheremetyeva, învățat la fabricație, unde au lucrat, tehnologia lacului de produse metalice și desene de la Papier-Masha. Asa de În satele și satele parohiei o dată troitsky, au apărut ateliere, care au produs produse vopsite din hârtie Masha, acoperite cu lac. Există o altă versiune: Fiul proprietarului Fabrica Metropolitană Miniaturist Vishnyakov Pescuitul eminent Dumnezeu.

Confuzia rezultată din numele de familie nu permite sigur să spună care a devenit strămoșul tăvi Zhostovsky celebre. Dar în artă există un concept care poate fi numit „crima de creativitate“. Deci, în parohie foarte Troitsky, o situație a fost creată în mai multe așezări, care a dat naștere unei direcții de creație unică. Și nu mai importantă, care a fost primul: frații Vishnyakov sau o miniatură cu același nume.

pescuit Zhostovsky este interesant pentru că maeștrii nu au avut probe, au scris pe imaginație, improvizație. Dar pentru această improvizație a stat o înțelegere clară a regulilor și tehnica rectificata. Justiție de a spune că motivele picturii de tăvi de masterat Zhostovsky împrumutat de la artiști Tagil. pescuit Tagil în secolul al Zhostovsky mai vechi și el este caracterizat de același finisajul tăvi metalice.

În secolul XX, în Novoseltsevo, unul dintre satele din raionul Mytishinsky, a fost format Novoseltsevsky Artel de muncă. Compania a produs tăvi de metal cu strat de lac. Doi ani mai târziu, două mai multe ramuri au fost formate în Zhostovo – „Zhostovskaya de muncă“ și „Specialkustar“, și după ei și „Lacrinker“, „lucrarea Lui“ (numai în Troitsk). În 1928. toate au unit într-un singur sistem.

Localizarea geografică a satului a fost pe mâna artiștilor: acestea ar putea, fără a utiliza serviciile intermediarilor, bunurile vinde la Moscova. A fost convenabil să cumpere materii prime la locul de muncă. În același timp, primii ani de sovietici nu au fost ușor pentru maeștri Zhostovsky: era timpul pentru realism social și naturalismul în artă, pescuitul tradițional a devenit inadecvat. Dar artiștii au reușit să păstreze direcția, interesul în care din nou a apărut în timpul lui Hrușciov „dezgheț“. creații rusești lovit expoziții internaționale, iar cererea externă a dat naștere la producția de masă de suveniruri ieftine.

Astăzi, puteți vizita cele mai interesante muzeu din Zhostovo, excursii vor fi introduse și mici, iar vizitatorii mari nu numai cu celebrele tăvi, dar, de asemenea, cu un alt vase pictate, tehnica unica, parcele și caracteristici ale pescuit antice.

Descriere

Motivul cheie al picturii Zhostovsky a fost un buchet de flori. În direcția creativă, combinația realismului unei forme vii de o floare și comunitate decorativă, care este similar cu pictura tradițională vopsea, decorarea torsadate, cufere și excursii. Pune o astfel de soluție de buchet de flori lungi de dezvoltare a schemelor decorative, setul de culori de gradina-camp este vazut – acesta este un buchet colectata, un buchet de execuție, Garland și coroană de flori.

Zhostovskiy Lucrările sunt inerente în două caracteristici principale.

 • Culori deschise. fundal negru tradițională, dar cu el există opțiuni albastru, verde și roșu. La marginile tăvii – lumina ornament floral răsucite.
 • Tehnică, desen tradițional. Artistul lucrează o perie largă – aruncă pricepere compoziția pe tava în sine. În timpul lucrului, acesta monitorizează imaginea de flori este destul de expresiv, precum și pentru localizarea ritmică a spoturilor colorate.

masterat de lucru cu ciucuri veveriță și vopsea de ulei. Vopseaua conform tradiției este diluată cu ulei de semințe de in, inflorescență sunt spălate în terebentină. Fiecare artist are o colecție bogată de perii: de la subțire, cu un ac gros, la cel mai mare. Și fiecare perie funcționează propriul frotiu.

Varietate de forme

Astăzi, fabrica de produse timbre pe prese profesionale care vă permit să setați un produs sub orice formă. În cazul în care piesa de prelucrat este ștanțare, apoi schița este desenat inițial cu ajutorul unui șablon, și apoi se taie în jos și scoate pe electropres.

Dar ordinele exclusive sunt, de asemenea, acolo, și apoi manualul de master este o grămadă de ustensile. Koval ia foaia de fier, taie forma cu foarfece speciale, apoi bate afară forma și scoate. Marginile rolei produse, lipici sârmă la ea, care dă o formă de relief a produsului și, în același timp, consolidează. Desigur, manualul format manual va costa foarte scump.

tăvi Zhostovsky pot fi:

 • Rundă+
 • oval+
 • Chitară+
 • octagonal+
 • dreptunghiular (adesea opțiune)+
 • Bine ai venit (cu margini festral)+
 • Combinate.

Este imposibil să spunem că o formă este mai popular decât: tăvi rotunde și ovale aspect mai traditional, dar chitara este în cerere, iar produsele combinate găsi cumpărător lor (și, de altfel, să devină un punct culminant interior).

7

Fotografii

Tipuri de desene și modele

În secolul XXI, canonizarea strictă, atunci când fundalul ar trebui să fie în mod clar negru și nu mai mult, nu se mai observă. Culorile de fundal de argint, roșu și malachit nu mai sunt ceva neașteptat în raport cu tăvile Zhostovsky. Dar florile rămân desenul principal al pescuitului. Un astfel de subiect al lui Zhostovtsy a luat de la maeștrii urali, care, de asemenea, a cuprins, de asemenea, frumusețea florilor de câmp și grădină.

talere pictate în stil Zhostovsky au multe nuanțe de recunoscut.

 • Centrul de compoziție cu plante mari, Da, cu o astfel de orez, ca și cum floarea crește din mijlocul tăvii. La margini – paturi de flori.
 • Principal Print – Floral Buchet sau Floral coronita, ornamente florale care diferă în dificultate.
 • Alegerea culorilor în conformitate cu decizia personală a autorului. Fiecare artist a fost descris pe tavă acele flori pe care le-a plăcut.
 • Extinderea modernă a temelor și modelelor. Maeștrii de astăzi de pictura Zhostovsky trage încă viață, păsări, animale, peisaje și diverse imagini tematice.

Creativitate – proces de viață. Masteratori moderni, continuând și glorificați o direcție eminentă, sunt în găsirea de idei noi (forme, modele, culori). Acest lucru nu contrazice canoanele, ci dezvoltă pictura Zhostovsky, o încorporează parțial în cererile de creație topice, în niciun caz nu prea dezvăluie, nu privește individualitatea.

Trebuie să spun că această direcție artistică este o mulțime de fraudatori care produc falsuri și le dau pentru tăvi reale Zhostovsky.

Dar falsul din original poate fi distins.

 1. Pe acest produs, este necesar să se ștampileze atelierul de logo, produs.
 2. Tăvile false pot avea margini ascuțite, Dar adevărații maeștri nu vor permite niciodată o astfel de lipsă – marginile vor fi cu siguranță spanglementate. Prelucrarea marginii este necesară nu numai din punct de vedere artistic, ci și pentru ca tava să câștige forța.
 3. Această tavă este destul de grasă: El trebuie să fie așa pentru a menține Samovar și vasele, care este servit cu el. Dacă puneți ceva greu la tavă și el sa grăbit – acest lucru nu este un produs autentic Zhostovskaya.
 4. Această tavă are o suprafață oglindă. Este în mod repetat, fiecare strat este cu siguranță lustruit. Iar lacul de pe suprafață impun cel puțin două straturi, fiecare dintre ele este lustruit. Se poate spune că în tava de Zhostovsky totul este reflectat ca și în cazul în oglindă. Și dacă nu se întâmplă, înseamnă că stadiul lacului lipsește, ceea ce poate fi doar în fals.
 5. Tehnică perfectă. Acești maeștri nu pot fi curbe de linii, culori plictisitoare, desen neclare. Este inacceptabil, totul trebuie să respecte standardul, tradițiile.

Din acest motiv, produsul prea ieftin a priori nu poate fi o tavă Zhostovsky. O astfel de lucrare minuțioasă cu mai multe etape cu controlul clar de calitate verificată este scumpă, dar servește și o tavă de mai mulți ani.

Acesta este un dar minunat dacă doriți să transmiteți un fel de cadou din partea starului sau doar vă rugăm să închideți lucrurile pentru durabile, frumoase, clasice.

Etape de pictură

Pictura din Zhostovo distinge și multi-strat. Primul strat este Zamilevka. Maestrul de vopsea blocat face o răspândire a petelor de culoare, muguri și frunze în diferite scheme compozite.Fiecare pată ar trebui să-și găsească locul și să nu se îndepărteze de designul autorului.

După aceea, începe uscarea și după uscarea maestrului merge la a doua etapă -. Vopsea transparentă pentru lesing Artistul provoacă detalii întunecate, mai mici ale elementelor florale.

Următoarea etapă se numește garnitură, În timpul căruia autorul vopselei dens și opac eliberează zonele luminoase. Apoi merge clipește, Și pentru fiecare maestru, ea este autorul: cine are mic și cine și larg. Strălucirea poate fi comparată cu ritmul muzical.

Următoarea etapă este desenul. Maestrul bastoane marginile petalelor luminoase, marginile frunzelor, culorilor, mugurilor. De exemplu, „faceți o sămânță” înseamnă a înregistra cele mai mici detalii în muguri / culori. Apoi începe legătura: Herb blând, umplând locurile goale între elemente, face ca compoziția unei singure compoziții armonioase.

Un maestru plătește o atenție deosebită obligațiilor, prescrie minimum cele mai mici detalii, celelalte lucrări pe principiile minimaliste. O singură legare a autorului va fi luminată, altul pe care îl va potrivi dinamic în fundalul tăvii.

În această etapă, pictura tavă se termină de fapt: o tavă este uscată și transmisă de un ornamentalist.

Dacă descrie schematic procesul de lucru pe tavă, aceasta va include o serie de pași.

 1. nuanță slabă de culoare primare Maestrul atrage schițe de culori și alte componente ale compoziției.
 2. Mai mult, artistul lucrează la umbre translucide. În această etapă, inflorescențe și frunze sunt trase.
 3. Culori formular atașat folosind umbra finisaj.
 4. După uscare, efectul de orbire autor Sunt puse, care-i dea volum.
 5. Perie subțire Autorul atrage cele mai mici detalii ale lucrării pe care le completează.
 6. Lucrări pe fundalul desenului.
 7. Un ornament este aplicat pe marginile tăvii – De obicei, aceste flori sau o formă geometrică. Această procedură este considerată de finisare, dar încă fără ea, tava Zhostovsky este imposibilă.

Astăzi nu este necesar să se înțeleagă la distanță secretele perfecțiunea ambarcațiunii Zhostovsky. La Moscova, singurul Studio Zhostovo este deschis, în cazul în care cei mai buni maestri învață toată lumea.

Cursurile speciale pot transmite preparate mai profunde.

Vizualizați mai aproape de procesul de producție pe care îl puteți în continuare.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: