Vase de sticlă: specie, caracteristici de alegere și utilizare

Vase de sticlă: specie, caracteristici de alegere și utilizare

Veselă în bucătărie joacă un rol important, astfel încât pentru fiecare gazda va fi de o mare importanță pentru aspectul său, funcționalitate și confort. Astăzi, împreună cu cratițele metalice, produsele din sticlă sunt în cerere. Ele sunt inerente caracteristicilor individuale care determină interesul crescut în mâncărurile de sticlă din bucătărie.

Descriere

Articole de bucătărie, din sticlă, folosite de bucătari și gospodine din secolul al XIX-lea. Conectarea punerii în funcțiune a produselor similare cu deschiderea sticlei refractare borosilicate. Astăzi, o mulțime de mărci comerciale sunt implicate în fabricarea și vânzarea de bucătărie din acest material, care are un efect pozitiv asupra seriei de sortiment. În procesul de fabricație în rolul materialului, sticla rezistentă la căldură din Pyrex, care este inerentă durabilității la încălzirea la + 300C-400S.

Tratamentul termic al produselor în astfel de tancuri poate fi realizat în dulapuri eoliene, cuptoare cu microunde, precum și pe o placă convențională, indiferent de opțiunile de încălzire.

Rezistența la căldură a produselor se datorează particularităților compoziției chimice a sticlei, precum și grosimii sale. În plus față de dimensiunile pereților și a fundului Rezistența la materialul cu temperaturi ridicate dobândește din cauza prezenței în compoziția compușilor refractari, numărul lor crește rezistența la căldură, reducând coeficientul de expansiune. Dar în gama de producători prezintă, de asemenea, vase de sticlă cu pereți subțiri.

Acestea sunt proiectate să se încălzească până la + 300C, ceea ce le permite, de asemenea, să fie utilizate în cuptor, în cuptor sau pe aragaz, Dar, în detrimentul caracteristicilor de grosime mai mici, astfel de produse vor necesita o manipulare mai ușoară în timpul funcționării. În plus, în comparație cu ghivecele cu pereți de sticlă groasă, o capacitate de căldură mai mică va fi inerentă în aripa subțire, care este extrem de importantă pentru a coace sau a produselor de stingere.

Acum, tigăi de bucătărie sunt produse din sticlă transparentă, maro și fumoasă, totuși Umbra materialului nu este complet reflectată asupra proprietăților sale. Prin urmare, alegerea va depinde numai de preferințele de gust personale ale bucătarului. Produsele transparente, uneori, decorează, în plus, diverse desene, ceea ce mărește calitățile sale estetice.

Vasele de la sticla rezistentă la căldură este capabilă să reziste la încălzirea la + 1000C, Dar astfel de materii prime, precum și temperate, nu se aplică pentru eliberarea cratiței.

În plus față de sticla convențională pentru a face o cratiță astăzi, poate fi utilizată ceramica din sticlă.

În exterior, seamănă cu porțelanul, subliniind rezistența la căldură, în lumina căreia poate fi utilizată pentru a prepara feluri de mâncare în cuptor sau pe aragaz.

Avantaje și dezavantaje

Vasele de sticlă rezistente la căldură sunt de mare popularitate, dar nu au primit o utilizare omniprezentă în bucătărie. Datorită prezenței ustensilelor de puncte forte și deficiențe, care se manifestă în timpul funcționării. Deci, la avantajele sale includ următoarele.

 • Unele materiale din care sunt produse ustensile de bucătărie pot fi reacționate cu anumite tipuri de produse, care afectează astfel calitatea gustului. Caracteristicile similare din sticlă nu sunt inerente, astfel încât calitățile organoleptice ale mâncărurilor din cratița de sticlă rămân neschimbate.
 • Thermograful de sticlă transparent sau translucid permite gazdei să monitorizeze vizual procesul de gătit, care nu este posibil în rezervoarele metalice cu un capac închis.
 • Produsele din sticlă au un scop universal, atât de compatibil cu tot felul de plăci. Cu toate acestea, pentru inducția, arzătoarele electrice și gaze, va trebui să stabiliți un divizor special.
 • Sticla nu este supusă coroziunii și oxidării, cum ar fi multe aliaje metalice, astfel încât mâncărurile cu îngrijire cuvenită nu vor schimba aspectul său.
 • Datorită suprafeței netede a produsului din sticlă, este mai ușor de spălat, deoarece porii nu sunt înfundați și produsele și resturile produselor. În plus, nimic nu arde într-un recipient de sticlă. Nu necesită utilizarea unor compoziții specializate, în plus, sticla este perfect curățată în mașina de spălat vase.
 • Spre deosebire de unele materiale, care, cel mai adesea, ustensile de bucătărie, recipientele de sticlă pot fi plasate în congelator, deoarece sticla se distinge prin rezistență la valori scăzute ale temperaturii.
Citește mai mult  Cum de a alege o tavă pentru o placă de inducție?

Printre constanțele unor feluri de mâncare este necesar să se menționeze următoarele.

 • Caracteristica sticlei este o conductivitate termică scăzută, în lumina căreia procesul de preparate de gătit poate necesita mai mult timp comparativ cu rezervoarele din aliaje metalice.
 • În ciuda faptului că tigăi au pereți groși, ei vor fi mai fragili. Cu o circulație fără griji, puteți sparge cu ușurință despre podele din beton sau cu gresie. În plus, recipientul poate fi deteriorat de linguri metalice, furci și t. D.
 • Rezervoarele de sticlă nu au rezistență de salvare. Prin urmare, imediat de la frigider o tavă nu este recomandată pentru a pune pe o placă fierbinte sau un cuptor fierbinte.
 • Produsele din sticlă au o masă mare, dacă le comparați cu cratițele familiare de oțel sau din aluminiu ușor.
 • Capacitățile nu au întotdeauna mânere confortabile, în plus, mânerele de sticlă sunt încălzite împreună cu mâncărurile, care pot fi incomod în funcționare.

Scopul și volumul

Există o clasificare a sticlei, pe baza căreia vasele sunt tip universale sau destinate cuptoarelor și cuptoarelor cu microunde.

De regulă, vasele au o formă cilindrică standard, deci va fi potrivită pentru gătit nu numai în primul rând, ci și alte feluri de mâncare, unele bucătari folosesc vase de sticlă pentru gătit și alte coacere. O tigaie de sticlă cu un capac profund poate fi folosită ca o tigaie de prăjire, deoarece în capacul pe care îl puteți coace sau de diverse produse.

Astfel, va fi posibil să se salveze și în loc de două produse pentru bucătărie dobândește unul.

Rezervoare cu pereți subțiri sunt folosite pentru a furniza supe reci sau băuturi pe masă. feluri de mâncare Tolstoyed pot fi utilizate direct pentru a găti feluri de mâncare diferite. Seturile de sticla constau, de obicei, din trei elemente, diferite de la descendentii lor.

Citește mai mult  Evaluați cele mai bune termocrucuri

Volumul de ustensile de bucătărie din sticlă variază de la o jumătate de litru la 5 litri. Cu cât este mai volumul va fi, cu atât mai greu va fi produsul. De regulă, cel mai convenabil va fi volumul în 2 sau 3 litri. Marcarea se realizează pe baza diametrului fundului containerului, aceste valori sunt de la 14 la 26 de centimetri.

Criteriile de alegere

Încasarea pentru Seturi operație sau vase de sticlă individuale, ar trebui să acorde o atenție la principalele caracteristici ale produselor propuse.

  Calitatea și aspectul de pereți și de jos

  Capacitatea de preparare nu ar trebui să aibă defecte legate de netezime, precum și diverse teșituri în formă. Orice depresiile sau unde vor indica în mod explicit calitatea proastă a feluri de mâncare.

   Caracteristicile sticlei

   Sticla refractară bună poate fi ușor verificată pentru respectarea criteriilor stabilite. Pentru a face acest lucru, este suficient să aduceți capacitatea selectată la lumină, soarele este un material bun cu o omogenă, fără nici un fel de incluziuni și bule străine.

    Permisabilitatea utilizării cu plăci diferite

    Pentru sobele electrice sunt susținute cel mai bine cu geamul lustruit. Dacă mâncărurile sunt utilizate pe diferite suprafețe de gătit, incluzând cuptorul și cuptorul cu microunde, în plus față de ghivece, va trebui să cumpărați un divizor de inducție sau un adaptor. Cu el containerele de sticlă vor deveni universale. Ca spectacole practice, tacâmuri de la sticla groasă va fi potrivită pentru aragazul de gaz, astfel de produse pot fi găsite în gama de producători autohtoni, mărcile străine sunt mai orientate pe sobe electrice.

     Pentru plăcile de inducție există tipuri speciale de recipiente de sticlă, care au un strat metalic la partea inferioară cu proprietăți magnetice.

     Forma Konfork

     Dimensiunile și circumferința din partea de jos a cratiță de sticlă trebuie să se potrivească cu zona elementului de încălzire pe aragaz.

      Utilizarea în cuptor

      În cazul în care, în viitor, sunt planificate pentru a fi utilizate pentru a pregăti feluri de mâncare în cuptor, ustensile de bucătărie, apoi, înainte de cumpărare este în valoare de examinarea informațiilor despre produs pentru a vă asigura că cratiță poate fi operat în acest fel. Absolut rezistente la căldură de bucătărie din sticlă nu a fost încă inventat, astfel încât compatibilitatea și refractar la produsul propus ar trebui să fie luate în considerare în primul rând.

      Recomandări pentru utilizare

      vase de sticlă de înaltă calitate sunt utilizate în mod activ pentru a stinge, gătire, coacere, încălzire, gătit și băuturi chiar de coacere. Având în vedere multifuncționalitate lor, este necesar să se evidențieze anumite norme referitoare la funcționarea competente, care se va extinde durata de viață.

      • Dacă rezervoarele au fost achiziționate pentru a pregăti feluri de mâncare pe o suprafață de gătit cu gaz sau o sobă, precum și pentru funcționare, împreună cu sobe electrice, puneți tigaia pe un foc deschis interzis interzis. În aceste scopuri, trebuie să utilizați întotdeauna o rețea de adaptor special.
      • Ovale sau dreptunghiulare ghivece sunt cel mai bine exploatate în dulapuri de vânt sau cuptoare cu microunde, deoarece arzătoarele rotunde nu va asigura încălzirea uniformă a capacității în întreaga zonă. În plus, sticla are o conductivitate termică scăzută, care va crește semnificativ timpul necesar pentru gătit. Încălzirea neuniformă este capabilă nu numai de a strica alimentele, ci și să conducă la faptul că capacitatea este pur și simplu explozia pe aragaz.
      • Expuneți containerul de sticlă gol interzis.
      • Indiferent de tipul de suprafață de gătit existent în timpul preparatului, pereții exteriori ai tăvii trebuie întotdeauna să fie uscați.
      • Pentru a evita arderea produselor în timpul zilei, este necesar să se asigure că stratul inferior de grăsime sau lichid a fost prezentat mai jos.
      • Dacă se pregătește un vas gros, acesta trebuie copiat să se amestece în mod regulat, astfel încât procesul de tratament termic să fie uniform în toate straturile.
      • Dacă rețeta presupune adăugarea unei anumite cantități de fluid în produsele preparate, tigaia trebuie să fie îndepărtată mai întâi din foc, iar lichidul se toarnă strict în centru. O metodă similară va exclude lovitura sa pe pereții calzi ai capacității, împiedicând astfel formarea de fisuri de la picătura ascuțită a temperaturii.
      • Pan, scos din foc, nu trebuie instalat pe o suprafață umedă sau rece. Acest lucru se aplică pentru utilizarea mâncărurilor în cuptorul cu microunde, cuptor sau pe orice placă. Ca un stand, se recomandă utilizarea unei plăci sau a unui substrat special de silicon sub fierbinte.
      • Procesul de gătit trebuie să treacă pe o căldură lentă, fără salturi de temperatură ascuțite care pot afecta negativ integritatea sticlei.
      • Pentru amestecarea ingredientelor, este necesar să se utilizeze linguri, gustări sau spans de silicon, plastic sau lemn. Elementele metalice se aplică nu se recomandă.
      • Folosind vase de sticlă, completarea rezervoarelor cu produse, nu aveți nevoie de mai mult de 60-70%.
      • Mânerele în mâncăruri rezistente la căldură vor fi calde împreună cu întreaga capacitate, astfel încât în ​​timpul gătitului trebuie să utilizați în plus etichete de bucătărie.
      • Capacitățile chiar și cu defecte minore sunt interzise, ​​deoarece de la încălzire, sticla poate fi și mai deformată și împărțită.
      • Producătorii își etichetează de obicei produsele cu pictograme speciale. Astfel de denumiri vor ajuta la rezolvarea nuanțelor cratiței de sticlă, precum și compatibilitatea lor cu plăcuțele.
      • Îngrijirea preparatelor nu necesită utilizarea oricăror mijloace și compoziții specializate. Capacitățile după gătitul sau depozitarea produselor pot fi spălate manual sau într-o mașină de spălat vase.
      Citește mai mult  Tot ce trebuie sa stiti despre brunces din lemn

      Cu toate acestea, în procesul de curățare, se recomandă evitarea pulberilor și a perii abrazive, care pot deteriora suprafața netedă a fundului și a pereților.

      Prezentare generală a sticlei Vedeți următorul videoclip.

      Evaluează articolul
      ( Încă nu există evaluări )
      Adaugă comentarii

      ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: