Vase de vase pentru cuptor: caracteristici, tipuri, selecție și operație

Vase de vase pentru cuptor: caracteristici, tipuri, selecție și operație

Multe hostesse folosesc cuptor electric sau gaz pentru gătit diferite feluri de mâncare. Cu toate acestea, carne suculentă, produse de patiserie dulci și alte capodopere culinare pot fi imaculată numai atunci când respectă toate nuanțele de gătit. Printre acestea se numără alegerea corectă a capacității de acoperire. producătorii moderne oferă un bogat sortiment de feluri de mâncare pentru cuptor. Produsele diferă în formă, dimensiuni, materiale de fabricare.

Particularități

Veselă pentru coacere trebuie să fie rezistente la căldură, iar atunci când este utilizat într-un dispozitiv cu gaz – și refractari. În același timp, produse de înaltă calitate, concepute pentru a pregăti feluri de mâncare în lucrarea trebuie cuptor bine. Unul dintre parametrii importanți atunci când aleg un feluri de mâncare rezistente la căldură este materialul. Capacități nu ar trebui să se topească, nu deformați, absorb mirosurile. Produsele care sunt în ele nu ar trebui să ardă. Farfuria gătite în vase de înaltă calitate, se obține în mod uniform. Este ușor de extras, nu are gusturi străine.

Gătit pentru cuptor trebuie să alegeți cu ziduri destul de groase și de jos. Acest lucru este asociat cu uniformitatea de încălzire, precum și capacitatea de a menține căldura. Parametrul optim este 0.6-0.8 cm.

Produsele cu diluant pereți pot fi utilizate numai în cazul în care vasul nu are nevoie de un tratament termic lung.

Soiuri

Mai multe tipuri de containere în care sunt preparate anumite feluri de mâncare.

 • Cocotă. Deci, numit o găleată cu un mâner lung. Astfel de feluri de mâncare sunt perfecte pentru gătit și care servește feluri de mâncare porție. De obicei, este Julien. Cu toate acestea, Koxnitsa utiliza, de asemenea, pentru prepararea de tocană fierbinte, legume, pește la cuptor, omletă, budinca, brânză de vaci caserolă. Acest fel de mâncare este fabricat din otel, ceramica, fonta.

 • Gusyatnitsa. Acesta este un recipient oval, cu un capac, care seamănă puțin o cratiță. opțiuni moderne sunt realizate din fontă, sticlă rezistentă la căldură, ceramica. În astfel de feluri de mâncare, o tocană de papură și carne, legume, pasăre.

 • Mangal. Acesta este un recipient cu un fund îngroșată, capac și mici mânere pe părțile laterale. variații moderne au o formă diversă: sunt rotunde, ovale, dreptunghiulare. Mâncărurile sunt folosite pentru carne la cuptor, pește, legume. Se pare în ea în cartofi prăjiți. Pentru fabricarea de astfel de recipiente, otel, aluminiu, fonta si utilizarea sticlei.

 • Tazhin – container Shallow lat cu un capac mare în formă de con. Farfuriile au venit la noi din țările din Asia. Datorită grosimii pereților, forma specială și masivitatea, este ideal pentru stingerea lung și „Tomny“. În procesul de gătit cu aburi condensează în partea de sus a capacului. Apoi, picăturile curg treptat prin pereții. Acest lucru vă permite să obțineți feluri de mâncare suculent, fără a adăuga ulei și apă. Ingrediente tocană în suc propriu. În Tazhin gatiti carne, pasăre, pește, legume.

sunt obținute, în special mâncăruri delicioase cuprinzătoare cu diverse ierburi și condimente.

 • vase pentru copt. Acestea sunt mici tancuri porțiilor din ceramica. Ei pregătesc cereale delicioase, supe, julientes și alte feluri de mâncare.

 • Bastard – tablă subțire de metal, cu margini curbate și laterale. Plăcinte, chifle, chifle. Acestea sunt potrivite pentru cartofii de copt, carne, pește, legume.

Există, de asemenea, o varietate de forme și tăvi de silicon, care amintește de o foaie de copt mică, cu pereți mai mari.

Forma și dimensiunile

Dimensiunea containerelor de gătit variază de la foarte mici, potrivite pentru alimentarea o portie de un fel de mâncare, la mare, proiectat pentru o familie de două sau mai multe persoane.

Mâncărurile sunt de asemenea diferite. Alegerea depinde aici de scopul containerului.

 • Rundă. Într-o astfel de feluri de mâncare, este foarte convenabil să sobi prăjituri, diverse plăcinte, pizza. Este de remarcat faptul că panificația produselor de panificație sunt mai lungi decât containerele cu înălțimea laterală de aproximativ 7 cm. Pentru a pregăti alte tipuri de produse de cofetărie, o înălțime de aproximativ 3 cm.
 • Forma ovală Optimă pentru gătit din carne și pește.
 • Dreptunghiular. În astfel de containere, puteți să coaceți carne și pește. Acestea sunt potrivite pentru lasagna, feluri de mâncare de legume de gătit, plăcinte cu umplutură.
 • Forme ondulate Utilizați pentru a crea bucate de cupcakes frumos, prăjituri, prăjituri. Înainte de introducerea testului în rezervor, toate pereții sunt atent unse cu ulei. Acest lucru este necesar pentru ca inserând ușor de îndepărtat de pe vase, iar marginile sale au fost corecte și frumoase.
 • Figurat. În plus față de formele convenționale ondulate, producători oferă mai multe opțiuni originale. Acestea sunt rezervoare sub formă de stele, inimi, litere, animale etc. D. De obicei, ele sunt fabricate din silicon. Acestea sunt folosite pentru a face o varietate de produse de patiserie, care sunt mulțumiți de adulți și copii cu aspectul lor.

Formele de copt pot fi atât integrale cât și detașabile. Multe hostess consideră o a doua opțiune mai convenabilă. Este ideal pentru biscuiți de copt. Coacerea este ușoară și extrasă rapidă. Aceasta promovează un fund detașabil.

Materialele

Ceramică

Farmina de mâncare sunt foarte frumoase, iar hrănirea de feluri de mâncare este foarte efectiv. Cuptoarele moderne cu microunde și cuptoarele vă permit să utilizați astfel de produse dacă sunt rezistente la căldură. În același timp, este de dorit să nu se încălzească prea mult dispozitivul, temperatura ar trebui să fie crescută treptat. Produsele vor fi tocate lent, păstrând toate proprietățile lor utile. După disponibilitate, vasul va rămâne cald pentru o lungă perioadă de timp.

Dezavantajele containerelor ceramice includ porozitatea materialului. Astfel de feluri de mâncare o pot absorbi arome, astfel încât resturile de schimbare mai bun fel de mâncare într-un alt recipient. Este demn de remarcat fragilitatea ceramicii. Apelați cu alte produse au nevoie extrem de ușor.

Silicon

Produsele de silicon se disting prin plasticitate, usurinta, varietate de forme și culori. Acesta este motivul pentru care astăzi se bucură de o mare popularitate. Capacități au proprietăți antiaderente, se pare frumos copt. Materialul nu se teme de picături de temperatură, astfel de forme pot fi, de asemenea, pune în cuptor, și în frigider. Spre deosebire de sticla sau vase de ceramică un astfel de produs de care nu poate fi descompusă.

Nu ar trebui să încerce doar să taie un tort sau placinta, fără ao scoate din forma. În acest caz, silicon poate deteriora accidental.

Teflon

strat de teflon permite gătirea fără grăsime. Aceasta este o solutie excelenta pentru dieta dietetice. Cu toate acestea, este important să ne amintim că Materialul nu poate fi încălzit mai mult de 260 ° C, altfel va începe să evidențieze substanța periculoasă pentru sănătatea umană.

Oţel

Vase de oțel – opțiune clasică. Este disponibil pentru preț, convenabil de utilizat, practic. Oțelul inoxidabil este rezistent la coroziune, distins prin rezistența la uzură, păstrează toate proprietățile utile ale produselor. Alegerea de feluri de mâncare de oțel adecvat pentru cuptorul este foarte larg. În astfel de boostere, alimentele se pregătesc repede, nu în același timp.

Fontă

Frontul turnat nu diferă în mare atractivitate. Cu toate acestea, unii și astăzi se bucură de produse de gătit din fontă. Materialul reține căldura pentru o lungă perioadă de timp, nu permite alimentelor să ardă. Este durabil, rafturi pentru expunerea mecanică. Zgârieturile din lingurile metalice nu afectează funcționalitatea unor astfel de feluri de mâncare. Cu toate acestea, fonta turnată încă lipsesc. El este înclinat la apariția ruginii, absoarbe grăsime, care devine treptat cancerigene.

În plus, produsele din fontă au o mare greutate.

Sticlă

Sticla rezistentă la căldură este de asemenea utilizată pentru fabricarea de feluri de mâncare rezistente la căldură. Poți să mănânci în ea, atât de călduros. Forma este de obicei ovală sau dreptunghiulară. Oferă încălzirea uniformă. Unele modele sunt furnizate cu un capac. Este important să vă amintiți că sticla nu tolerează diferențele ascuțite de temperatură.

Hârtie sau folie

Folie de unică folosință sau forme speciale de hârtie – o soluție mare pentru cei care se pregătesc rar și nu vor să ambreia bucătăria cu diferite feluri de mâncare. Hârtie permite unui cuptor fără o cantitate mare de ulei. Acesta nu este deformat, păstrează forma de produse de cofetărie, le permite să fie ușor îndepărtate (în cazul extrem, puteți pur și simplu ruperea hârtiei), astfel de forme nu trebuie să se spele. Produsele din hârtie pot fi plasate în frigider. De asemenea, merită remarcat un preț scăzut plăcut al unei astfel de decizii.

Cum de a alege?

Alegerea unei feluri de mâncare pentru gaz sau electrouzi, ar trebui să ia în considerare câteva puncte importante.

 • Dimensiunea capacității depinde de numărul membrilor familiei dvs. Dacă sunteți doi, va fi suficientă dimensiune mică. Dacă familia este numeroasă sau veniți adesea oaspeți, volumul este mai bine să luați mai mult. O altă opțiune este câteva ghivece mici sau, de exemplu, KOXNITS.
 • Dimensiunile camerelor de cuptor ar trebui, de asemenea, luate în considerare, în special atunci când cumpără o luptă. De la marginile sale la pereții cuptorului ar trebui să rămână la cel puțin 5-6 cm.
 • Următorul criteriu este scopul vaselor. Vasele utile fără grăsime în sucul propriu pot fi preparate în recipiente ceramice și de sticlă. Dacă vă place crusta apetisantă crocantă, alegeți aluminiu sau fontă. Astfel de materiale pot fi utilizate în modul Grill. Siliconul este de obicei folosit pentru a crea coacere (plăcinte, cupcakes și t. D.).
 • În ceea ce privește grosimea mâncărurilor, depinde de metoda de gătit. Cu pereți groși produse sunt destinate lungi stinge la o temperatură joasă. subțire de oțel, tăvi adecvate pentru încălzire ridicată și răcire ulterioară rapidă.
 • Înălțimea peretelui conectat cu tipul de alimente pe care aveți de gând să gătească. nevoie de mare pentru produse de panificație, cartofi, caserole. Carne și pește pot fi preparate într-o tigaie cu bare de protecție reduse.
 • Dacă vă place orez, ceainic cumpărare. Dacă vă place zhuleny și caserole, bun buy voință cocotă. Complex multi-feluri de mâncare și fripturi gustoase sunt obținute utyatnitsu. supe delicioase și terci – oala cu capac. Pentru a crea feluri de mâncare fără grăsime este util Tajin.
 • Atunci când ustensilele alegerea ar trebui să ia în considerare tipul de dispozitiv. De exemplu, dacă aveți un cuptor cu microunde, nu aveți obiecte metalice se potrivesc. Toate materia în capacitatea materialului de a reflecta cuptoare cu microunde.
 • Veselă din plastic nu sunt adecvate pentru utilizare în toate tipurile de cuptoare. De asemenea, nu pot fi plasate acolo emailat feluri de mâncare, care nu sunt destinate pentru încălzire puternică. Este demn de remarcat faptul că unele bare de fontă, de asemenea, au emailat de acoperire. Prin urmare, este important să se ia în considerare recomandările producătorului cu privire la scopul subiectului.
 • Nu puneți în capacitatea cuptorului dulap cu daune (fisuri, chips-uri și t. D.). Sub influența temperaturii, o astfel de explozie tacamuri poate. Aceasta, la rândul său, poate duce nu numai la deteriorarea vasului, dar, de asemenea, pentru a deteriora suprafața interioară a cuptorului.

Caracteristici de îngrijire

Emailate de sticlă și oțel nu necesită îngrijire specială. Ele sunt ușor de mijloace obișnuite curate. Principalul lucru este să nu folosească substanțe abrazive și să se usuce produse divorțurilor Evitare. Dacă petele au apărut pe elementul din oțel inoxidabil, acestea pot fi eliminate folosind oțet sau acid citric. Fonta vase, cum ar fi fier, predispuse la rugină, deci nu poate fi înmuiate.

De asemenea, nu uita de sensibilitatea unora dintre materialul de contrast de temperatură. Nu completați încă fierbinte din recipient anterior apă rece.

Pe ce diferite forme de copt, a se vedea următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: