Oglinzi în interiorul camerei de zi: caracteristici, soiuri, selecție și instalare

Oglinzi în interiorul camerei de zi: caracteristici, soiuri, selecție și instalare

Oglinzile sunt un element de design integrat în orice stil de designer modern. Ei sunt capabili să crească vizual camera, să o facă mai ușoară și confortabilă. Acest articol se va ocupa cu oglinzi în interiorul camerei de zi: soiuri comune, precum și caracteristicile de alegere și instalarea acestora.

Scop

Dacă mai devreme oglinda în incinta a fost utilizat numai în scop și a efectuat propria funcție directă, atunci Astăzi a devenit o parte cu drepturi depline a interiorului și poate efectua o serie de sarcini în designul camerei.

 • instrument universal pentru extinderea spațiului în apartamente mici – oglindă. Se poate extinde în mod natural cameră, face mai spatios, confortabil și volumetrica. La elaborarea design-o cameră mică, experții contribuie întotdeauna la minimum o suprafață oglindă.
 • iluminat de calitate. În întuneric camere sau camere care nu sunt suficient de lumina vie, fără un astfel de element important al interiorului, ca oglinda pur și simplu nu fac. Pentru a maximiza capacitățile de oglinzi, așezați-le vizavi elementele luminoase sau evidențiate. Astfel de elemente pot fi lampă, ferestre sau alte suprafețe reflectorizante.
 • Plinătatea și confort. În cazul în care trăiesc suferă camera dvs. din lipsa de decor și elemente de interior, o oglindă masivă poate rezolva această problemă în mod liber. reflecție în oglindă crește vizual numărul de elemente în cameră, îl face confortabil, dar nu supraîncărcat.
 • Modificarea dimensiunii camerei. Folosind oglinzi cu o formă specifică, puteți schimba în mod artificial parametrii camerei de zi. Deci, o oglindă verticală mare va crește vizual înălțimea camerei dvs., și o oglindă largă pentru întregul perete îi va da volumul mai natural.
 • Stilul de soluție. În mod corespunzător selectat și oglinzi scumpe pot da chiar si cele mai camera de zi mediocră rafinat și specii individuale.
 • Găsim accente. O oglindă situat competent este în măsură să evidențieze pe fundalul întregii camera un obiect sau grup de elemente specifice. Acesta poate fi atât un serviciu obișnuit de ceai și o vază, rafturi sau rafturi.

Vizualizări

În funcție de locația de plasare, toate elementele oglindă pot fi împărțite în mai multe varietăți.

 • Incorporat. Acest tip la rândul său, este împărțit în 2 puncte de vedere independente – construit în mobilier și construit în nișe și pereți. De exemplu, construit în oglinzi de mobilier astăzi sunt considerate nu numai un designer de modă, dar, de asemenea, o soluție practică, rațională interior. Built-in oglinzi se pot întâlni în dulapuri, lăzi și mese de cafea.

Versiunea de oglinzi încorporate în pereți și nișe se utilizează în camere mici, care au nevoie de creștere vizuală și trasnet.

 • montate pe perete. Acest lucru este, de obicei, oglinzi nu este deosebit de ansamblu, care sunt folosite atât pentru a conferi camerei mai mult de iluminat natural și pentru armonia soluției de stil selectat.

Cu amenajarea corespunzătoare, astfel de modele sunt, de asemenea, posibilitatea de a mări vizual camera.

 • În aer liber. Aceste oglinzi sunt modele destul de ansamblu cu cadre largi, care sunt instalate la un unghi față de perete sau așezat pe un stand special.

 • Tavan. Un astfel de tip de oglindă preferă să plafoane de apel. Ea este proiectat pentru a crește înălțimea camerei și a da o mai mare profunzime.

Forme și dimensiuni

Oglinzi în interiorul camera de zi poate fi de diferite forme și dimensiuni, în funcție de stilul de designer selectat și disponibile dimensiunile camerelor. Cele mai populare cele mai multe soiuri vor fi enumerate mai jos. Dimensiunile pot fi după cum urmează:

 • Mare – de regulă, lungimea sau lățimea acestor modele depășește 100 cm + astfel de modele sunt folosite pentru a mări vizual living+
 • Mici – aici includ modele de oglinzi cu o lungime sau lățime de până la 50-70 cm + Astfel de oglinzi completează perfect interior și să se concentreze pe elementele de interior.
Citește mai mult  Aromadifuzoare pentru uleiuri esențiale

matrite Matrite pot fi după cum urmează:

 • Pătrat – modele de o astfel de formă mare aspect în stiluri stricte și laconice de proiectare, de exemplu, minimalismul+

 • Rectangulare – oglinzi dreptunghiulare în mod corespunzător selectate sunt în măsură să doteze camera cu proporționalitate și armonie, ele arata minunat în orice stiluri+

 • Runda – un model popular pentru spații în care nu există suficiente detalii moi + modele rotunde aduce la confortul camerei de zi și ordinea+

 • ovale – Astfel de oglinzi nu se concentreze pe elementele de interior, dar echilibru caracteristici ascuțite și moi în interiorul camerei și netezi diferența în diferite soluții de stil+

 • Figured – nu este o versiune deosebit de populară de oglinzi, care se face la comandă și este utilizat într-un stil strict definit + Aici sunt curbate si curbe ale liniei, care, de exemplu, este caracteristic un astfel de stil cum ar fi high-tech.

Soluții în stil

Oglinzile pot fi utilizate în mod diferit și executate în funcție de stilul de designer selectat.

 • Clasic. Pentru acest stil, pur și simplu modele se potrivesc în mod ideal, cu rame din lemn sau forjate, iar aici va fi frumos să se uite la modelele de oglinzi construite în mobilier – dulap, piept sau masuta de cafea.

 • Stil baroc. Acest stil de designer arată foarte bine cu oglinzi, componentele cadru din care sunt realizate sub formă de stuc, mozaic sau aurire.

 • Provence. Pentru acest stil, modele cu numeroase modele vor fi potrivite. Aici va fi minunat să se uite la modelul cu lemn, metal sau stuc din lemn.

Spre deosebire de stilul baroc, Provence nu tolerează volumul de muncă, astfel încât chiar și cadre cu stuc aici nu sunt deosebit de voluminoase, dar elegant.

 • Țară. Oglinzi pentru camera de zi în acest stil trebuie să fie încadrată de nuiele decorative sau ratan. Acesta va da întreaga cameră de confort mai natural si caldura.

 • Minimalism. Acest stil preferă cele mai simple oglinzi fără componente și facilități de cadru.

 • Modern. În proiectarea oglinzilor unui astfel de stil, motivele naturale trebuie să fie prezente. Dacă este un stuc metalic sau lemn, apoi realizat sub formă de frunze bizari și ramuri.

Proiecta

Astăzi, oglinzile pot găsi multe modele cu o mare varietate de design. Mai jos se vor afla cele mai frecvente opțiuni de proiectare pentru oglinzile de cameră de zi. În funcție de proiectarea elementelor cadru, există mai multe tipuri de oglinzi.

 • Fără elemente de cadru. Ei arata grozav in stilul de high-tech si minimalism, de obicei plasat pentru a da camera de zi a dinamismului si a unei distante.

 • Modele cu Rama. Rama este capabilă nu numai pentru a menține oglinda de la deteriorare, dar, de asemenea, pentru a se potrivi modelul într-un anumit interior sau stil (pentru armonie cu mobilier, picturi, podea și alte elemente ale interiorului).

 • Modele cu Facet. Fazet dă oglinzi o specie solidă și bogată. Chiar și cele mai simple pe forma și dimensiunile oglinzii feței pot face elegante și frumoase.
Citește mai mult  tencuiala decorativa în bucătărie: soiuri și caracteristici de aplicare

 • Elemente de cadru din lemn. De regulă, ele sunt perfect armonizate cu stiluri clasice și scandinave în interior, precum și completarea perfect a elementelor de mobilier din lemn.

 • Cu lianți sub forma unei ferestre. Această versiune a oglinzilor este concepută pentru a da camera cu confort și armonie. Adesea, astfel de modele se găsesc în sufrageria de tipul de cameră Provence sau țară.

 • Rama uzată. Această versiune a designului oglinzilor arată bine în stilul victorian, Art Deco, Baroc și Classic. Cadrele de acest tip sunt necesare pentru a aduce în interiorul stricteței și a completitudinii. Design interesant și original.

 • Iluminarea sub cadru sau pe locul cadrului. În mod obișnuit, astfel de modele au o panglică specială LED, care oferă o oglindă un aspect misterios.

O astfel de opțiune va fi perfect privit în minimalismul stil art deco, high-tech sau – totul în funcție de metoda de iluminare.

 • panoul de oglindă. O versiune extraordinară a camerei de zi – în acest caz, panoul durează de obicei o anumită parte a peretelui și nu numai vizual extinde cameră, dar, de asemenea, într-un mod special reflectă razele soarelui, iluminat astfel intreaga camera.

Modele de acest tip sunt atașate la camera de un sentiment special de stil și soliditate.

 • decor original. Modele cu rame sub formă de mozaic, pietre, picturi murale sau pietre. Această versiune a oglinzilor reîmprospătează camera, se concentrează pe elementele câștigătoare ale interiorului.

 • Poze. În unele stiluri de design, astfel de desene pot arata foarte avantajoase – mai ales un efect plăcut este creat atunci când lumina în astfel de desene.

 • compoziţii din oglindă. În acest caz, cu ajutorul unor oglinzi mici de diferite forme și dimensiuni, sunt create suprafețe oglindă originale. Această opțiune poate uita cu succes în orice interior, atunci când respectă decizia globală de stil în hol. Compozițiile oglindite – opțiunea perfectă pentru amenajarea unui living neobișnuit într-un stil non-standard.

Această metodă de instalare este capabil de a recrea compozițiile orice dimensiuni și forme.

 • modelul curbe. Astfel de suprafețe de oglindă de divertisment exclusiv efectua și funcția de designer și pot fi de asemenea folosite pentru a crea compoziții neobișnuite.

Cum de a alege?

Având în vedere că oglinda este un element complet al interiorului în apartamente moderne, merită să fie extrem de atent. Mai jos va indica momentele la care se recomandă să se acorde o atenție.

 • Să solicite un certificat de producător. În ciuda faptului că oglinzile nu aparțin subiecților care sunt supuse certificării obligatorii, aveți dreptul să ceară certificatul producătorului. Acest document va indica faptul că materialele utilizate la fabricarea de modelul achiziționat.
 • Grosime. Amintiți-vă mai gros oglinda, cu atat mai mare sansa ca aceasta va dura pentru o lungă perioadă de timp – prea subtiri modele nu poate avea doar o suprafață neuniformă, dar, de asemenea, pentru a deforma-a lungul timpului de la temperaturi. Mai mult, modelul mai gros, acesta este potențial mai puternic și mai rezistent la deteriorări mecanice și de transport. Grosimea optimă trebuie să fie între 4 și 6 cm. Luați în considerare faptul că toate modelele de înaltă calitate ale oglinzilor sunt realizate din sticla silicat Marci de M1, M2 și M3.
 • Uniformitate. Semnul principal al unei oglinzi bun este o suprafață absolut netedă, fără zone accidentate, puncte și zgârieturi. O atenție deosebită trebuie acordată prezenței de bule de aer numite așa-. Dacă oricare dintre dezavantajele descrise, un astfel de model nu este recomandat să nu ia.
 • Strat. Oglindă de înaltă calitate pot fi găsite în numărul de acoperire și calitatea pânzei de sticlă. De exemplu, în modelele scumpe există întotdeauna trei niveluri ale acoperirii: reflectorizantă (de obicei este de argint), de protecție (mai devreme în rolul filmelor de cupru utilizate materiale anti-coroziune, la modelele moderne sunt din metale neutre), o altă protecție (prezentată sub forma mai multor straturi Paints sau polimer de acoperire), el este proiectat pentru a proteja oglinda de deteriorare și umiditate.
 • Proiecta – Urmează proiectarea camera de zi. Înainte de a alege o oglindă, nu uitați să decideți stilul de design al camerei și să alegeți oglinda, astfel încât să nu stabilească pe fundalul restului de mobilier și elemente de interior.
 • Dimensiuni. Când cumpărați modele de dimensiuni mari, asigurați-vă că puteți livra modelul în apartamentul dvs. – acest lucru poate preveni dimensiunea ascensoarelor, scărilor și ușilor de interfon.
Citește mai mult  Corner dulap în camera de zi: tipuri și de selecție

Unde să instalați?

Există mai multe modalități de a plasa oglinzi în camera de zi.

 • Pe peretele întregului perete sau oglindă. Aceasta este cea mai eficientă opțiune pentru extinderea vizuală a camerei de zi. Această opțiune va face o cameră mai bogată și mai confortabilă, chiar și neprietenoasă, precum și o clarificare de înaltă calitate.

 • Deasupra canapelei. Una dintre cele mai frecvente opțiuni pentru plasarea oglinzilor. Este, de asemenea, practică în același timp, deoarece oglinda își îndeplinește efectiv propria funcție directă și nu strică soluția de designer în camera dvs. de zi.

 • In colt. Modelele expuse în astfel de locuri sunt destinate să continue vizual cameră, precum și să-l ceară o perspectivă specială din cauza unui anumit colț de.

 • În zona cămin (de obicei – peste șemineu). Datorită unor elemente de interior expuse pe șemineu (vaze, lămpi, ceas), oglinda creeaza un adevarat centru de compozit al intreaga camera de zi.

 • În perete sau în nișă. versiune populară design în studiouri la modă – aici modelul este conceput pentru a nu numai pentru a mări dimensiunea camerei, dar, de asemenea, umple camera cu iluminare suplimentară.

 • Peste masă. Una dintre opțiunile optime – aici suprafața oglinzii îndeplinește sarcina sa principală, și oferă, de asemenea profunzime și grație camerei.

 • Deasupra dresser. Opțiuni de modă incredibil pentru plasarea oglinzi în stiluri MINIMALISM și baroc. Se crede că oglinda ar trebui să fie un pic deja în dimensiune decât Dresser pentru a crea o imagine generală mai armonioasă.

 • Între Windows. Această tehnică este utilizată în camere pătrate, cu o cantitate mică de spațiu liber. Datorită acestui amplasament, se creează impresia unei ferestre suplimentare.

 • În zona televizorului (de obicei, din părțile laterale sau deasupra tehnicii). Pe fondul suprafeței oglinzii, se pare ca o uluitoare specială.

 • Pe tavan. După cum sa menționat deja, aceste modele sunt concepute pentru a ridica vizual tavanul din camera de zi. Aici sunt, de obicei nu sunt solide foi de oglinda pentru acoperirea tavanului, ci o multitudine de suprafețe mici reflectorizante, care formează împreună o compoziție comună.

Exemple frumoase

Mai jos sunt prezentate exemple de succes și frumoase plasarea de oglinzi în camerele de locuit.

 • Soluție excelentă cameră de zi în stil clasic.

 • Camera de zi a făcut în stil minimalismul.

 • Baroc Opțiunea de lux.

 • alegerea optimă pentru stilul high-tech.

Despre cum să transforme o cameră cu o oglindă, uita-te în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: