Piața Hol opțiuni de design

Piața Hol opțiuni de design

Dispunerea coridorului în apartament este o etapă foarte importantă de design interior. Sala indiferent dacă este mic sau mare, îngustați sau pătrat, este cu fața casei. Design-ul unui hol pătrat implică mai multe opțiuni decât un coridor întunecat îngust. În același timp, există unele caracteristici ale unui astfel de formă care trebuie să fie luate în considerare, alegerea culorii de decor, stilul, plasarea de mobilier. Dacă aranjați corect accente, puteți crea un sentiment de cameră liberă și mare, chiar și într-o sală mică de intrare pătrat.

Caracteristici ale formularului

Dacă vorbim despre proiectarea hol în casă de țară, atunci cel mai adesea această cameră este destul de mic. În orice caz, abundența de suprafețe oglindă, luciu și nuanțe deschise în proiectarea va mări spațiul vizual. in afara de asta, Nu aveți nevoie să ambreiaj mobila, chiar dacă zona sa este suficient de mare. Și în mod ideal, este mai bine să facă minimul de elemente necesare.

O altă nuanță majoră – alegerea culorii. Shades, ornamente și modele ar trebui să fie armonizate între ele, și să răspundă la un concept stilistic comun. Schema de culori determină gradul de confort în design, deci este atât de important să decideți asupra paletei principale, suplimentare și accente.

Cameră pătrată oferă o variabilitate mai mare în aranjamentul de mobilier. Alinierea proporțiilor vizuale nu este necesară, așa cum se întâmplă în cazul coridoarelor lungi. Configurați o astfel de cameră mult mai ușoară.

Reguli de design armonios

Designerii recomandă să respecte următoarele principii atunci când creează un proiect de designer al unui hol pătrat:

 • Încercați să utilizați nuanțe luminoase, deoarece, indiferent de dimensiunea camerei, ei vor face vizual și mai confortabil+
 • Lumina centrală superioară trebuie să fie moale și împrăștiată+
 • Nu experimentați cu culoarea plafoanelor, albă clasic – soluția perfectă+
 • Suprafețele mată subliniază starea și luxul interiorului clasic, luciul este potrivit pentru modern+
 • învelișul lucios extinde spațiul+
 • Refuza benzile verticale de tip în decor de perete, în caz contrar proporțiile vor fi rupte+
 • Utilizați un singur etaj care acoperă în toate camerele adiacente hol, astfel că spațiul va arăta spațioasă+
 • Aderarea la un singur stil la alegerea materialelor de finisaj, mobilier, soluții de culoare, decor.
Citește mai mult  plafoane din gips-carton în dormitor: soiuri si design

Finisajul camerei

Acest formular vă permite să acționeze mai mult curaj în selectarea de texturi, culori, ornamente. Se pare suprafete bune decorate în luminoase, culoare sau versiuni cu model. Puteți folosi ornamente, cum ar fi o celulă, benzi, imagini și desene de toate tipurile. Alegerea materialelor de finisare, prefera subiectele care sunt în măsură să suporte sarcini mari. În hol trebuie să cumpărați doar finisaj de înaltă calitate, care îndeplinește următoarele condiții:

 • Rezistenta la uzura+
 • rezistență la umezeală+
 • Usor de intretinut.

Când terminați podeaua, ar trebui să navigați nu numai pe frumusețea acoperirii, ci și pe forța sa. Pentru hol se potrivește perfect Piatră, plăci de porțelan, țiglă ceramică. Nu vă puteți frică de jetoane, zgârieturi, umiditate, orice poluare.

Din parchetul scump din această cameră este mai bine să renunți la cel puțin în zona de intrare. Viața de serviciu va fi scurtă, aspectul se va deteriora rapid. Laminate – opțiune de acoperire mai practică, cu condiția ca îmbinările să fie procesate de o cusătură specială, iar materialul însuși se referă la tipul rezistent la umiditate. Cea mai bună acoperire este linoleum de înaltă calitate. Astăzi, piața prezintă un număr mare de culori și texturi.

Decorarea peretelui poate fi făcută în moduri diferite:

 • Pokes, pictura+
 • Pentru tavane înalte, puteți încerca design decorativ sub formă de stuc, grinzi+
 • Plafonul montat din plăci de gips-carton+
 • Pânză de întindere în versiunea mată sau lucioasă.

Oricum Cel mai bine este de a plasa plafonul în alb. Orice decor se presupune numai în camere cu tavane înalte și o suprafață suficientă. Pentru vestments mici de acoperire optim lucios.

Pereții din această cameră pot fi ușor deteriorate, asa ca nu alege un tapet pe bază de hârtie. modalități optime de finisare de perete:

 • Wallpapers de vinil+
 • Wallpaper pe Fliselin+
 • Tencuiala decorativă+
 • tapet lichid.
Citește mai mult  Baroc Canapele: Caracteristici, tipuri și alegeți

Alegerea lame monitorului, Ar trebui să acorde o atenție la posibilitatea de a le spala. Wallpaper sunt perfect combinate cu alte tipuri de finisaje: tencuieli, panouri din lemn, piatră artificială. Partea de jos a pereților este practic să se separe mai mult material durabil, lăsând imaginea de fundal la vârf. Borders la articulații vor adăuga coduri de bare decorative.

Soluții de culoare

Percepția armonioasă a compoziției de proiectare este realizată prin selecția competentă de nuanțe și piese. hol pătrat de orice dimensiune se face în mod optim în culori luminoase. În orice caz, fundalul de bază ar trebui să fie ușor, neutru. Deoarece nu există nici o sursă de lumină naturală în această cameră, tonuri luminoase va produce o impresie complet diferită.

Cei mai întunecați camera, bricheta ar trebui să fie fundalul principal.

Imaginea monotonă se diluează perfect detalii decorative de nuanțe saturate. În această calitate, puteți utiliza finisajul de ușă, oglinzi, accesorii luminoase. Alegerea combinații de culori, asigurați-vă că pentru a veni de la un concept stilistic comun.

Lumini și decor

Organizarea sistemului de iluminat este foarte importantă pentru hol, deoarece nu are ferestre. Dacă camera este mică, un candelabru și un scufundat sau lampă în zona dulapului pot fi suficiente. În camera mare este necesar să organizați iluminarea tuturor zonelor. Din panza Sofite întindere situată în jurul perimetrului – soluție bună. Mai multă lumină va aduce suprafețe de oglindă în cameră, luciu.

Luați în considerare stilul atunci când alegeți dispozitivele de iluminat – nu ar trebui să contrazice conceptul general.

În ceea ce privește decorul, atunci în hol de orice dimensiune nu ar trebui să fie prea mult. Faceți un pariu pe practică:

 • Fotografiile și picturile nu se află aproape de intrare+
 • Glass trivia, statuete mai bine aranja în alte camere, aici pot fi împărțite accidental.

Nu supraîncărcați camera în detaliu, să nu creeze impresia de așternut.

Alegerea mobilierului

Există o listă a articolelor de mobilier necesare pentru hol. Este universal pentru orice stil, dimensiune. Cu toate acestea, puteți varia detaliile pentru oportunități și dorințe. Setul standard include:

 • Cabinet, dulap pentru haine+
 • Gaipenitsa, Cabinet pentru pantofi+
 • Bench, PUF.
Citește mai mult  Bucătărie Design interior în stil clasic

Opțiune excelentă – mobilier încorporat, care poate fi proiectat în conformitate cu caracteristicile camerei. În hol este necesar o oglindă, pot exista mai multe. Dacă dimensiunile permit, puteți achiziționa un piept. Mobilierul multifuncțional este foarte popular, în special în stilurile moderne, astfel încât astfel de modele pot fi luate în considerare pentru un hol mic. Este foarte important să aranjați mobilierul astfel încât să nu se concentreze într-un colț.

În plus, toate elementele trebuie să corespundă stilului selectat.

Alegerea stilului

Forma pătrată în hol face posibilă experimentarea. Alegerea unui stil pentru această cameră, ia în considerare stilistica generală a apartamentului, contradicțiile nu ar trebui să fie cu ea.

 • High Tech. Direcția modernă în care decorul și excesele sunt minimizate. Ușor, funcționalitate, suprafețe monocrome, o mulțime de luciu, finisaj metalic – caracteristici caracteristice. Culoare gamut neutru, forme, linii laconice.

 • Clasic. Nu se plictisește niciodată și nu iese din modă. Caracteristici caracteristice: materiale naturale, soluții de culoare rezervate, fundal principal de lumină. Linii sunt clare și stricte.

 • Minimalism. Bine adaptat pentru spațiile de dimensiuni mici, deoarece nu implică striparea și un număr mare de articole din interior. Acest stil este mobilier modular relevant, forme corecte, linii clare, lipsă de decor, o mulțime de luciu și suprafețe netede. Gamă cromatică neutru: alb, bej, gri.

 • african. Aceasta este o soluție foarte interesantă care va atrage imediat atenția asupra holului. Caracteristici caracteristice: gamma caldă, nuanțe naturale, imprimare animală și decor, măști, motive Savannan. Materialele sunt utilizate numai naturale: țesut, rattan, bambus, lemn, piele, piatră, os.

 • japonez. Un alt stil concis, poate fi numit chiar ascetic. Caracteristici caracteristice – nuanțe naturale gamma, mobilier redus, hieroglife, parcele japoneze în decorațiuni, combustibil, covorașe pe podea, materiale naturale.

 • Mediterana. Creează un sentiment de coastă italiană sau greacă. Caracteristici caracteristice – Tonuri ușoare în combinație cu teracotă și măsline, tencuială în decorare, arcuri, decor cu peisaje maritime.

 • Provence. Acesta este un stil rustic, recrearea provinciei franceze. Caracteristici caracteristice: Abundența de mobilier alb sau bej, cu decor artificial în vârstă, nuanțe pastelate, textile, motive floristice.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: