Subtilități Organizarea spațiului în bucătărie

Subtilități Organizarea spațiului în bucătărie

Bucătăria nu este doar un loc în care mâncarea se gătește, dar și inima casei în care gospodăriile merg pentru o masă de familie, aranjează întâlniri calde cu rude și iubiți. Faceți camera spre spațioasă și echipată în așa fel încât tot ce aveți nevoie a fost întotdeauna ținută la îndemână – sarcina este complexă, dar destul de perfectă. Recomandările noastre vă vor ajuta să dotați cu ușurință spațiul de bucătărie, astfel încât acesta să fie ergonomic, elegant și confortabil.

Zona de lucru

În primul rând, este necesar să luați în considerare cu atenție problema ergonomiei zonei de lucru. Faptul este că toate lucrările de bază din bucătărie sunt asociate cu acțiuni repetate în mod constant: organizarea de depozitare a alimentelor și spălarea lor, mâncărurile de gătit, mâncăruri de curățare. În această cameră Este foarte important să observăm regula triunghiului de lucru, elementele principale ale cărora aragazul, spălarea și frigiderul devin. spațiu de bucătărie ar trebui să fie organizate în așa fel încât să nu se rupă lanțul de mișcări de bază – toate cele 3 elemente trebuie să fie situat la mică distanță unul față de celălalt la o distanță echidistantă.

În același timp, orice obstacole care poate trezi într-un triunghi trebuie să fie eliminate.

Atunci când se planifică aparate de uz casnic de planificare, este necesar să se ia în considerare caracteristicile localizarea ascendentă, precum și să țină seama de normele de vecinătate. Înainte de orice aparate de uz casnic, este necesar să se lase o distanță de siguranță, de regulă, este indicat în manualul de instrucțiuni. Orice încălcare a acestor norme este plină nu numai la eliminarea instrumentelor în ordine, dar, de asemenea, accidente. Deci, fără a calculat în mod corespunzător de izolație, frigiderul nu va fi capabil să lucreze pentru o lungă perioadă de timp, fiind adiacente la cuptor și suprafața de gătit – distanța dintre ele ar trebui să fie de cel puțin 15-20 cm.

Aparate de uz casnic lângă sobă cu gaz va fi o „bombă de acțiune lentă“, pentru că soba trebuie să fie plasat într-un loc separat, nu mai aproape de 70-80 cm de la orice altă tehnologie și obiecte inflamabile. Frigiderul este de dorit să fie plasat în îndepărtarea de radiatoare și alte surse de căldură (cuptor, coloana de gaz, cuptor cu microunde), în timp ce la o distanță de 5-10 cm trebuie să rămână între frigider și pereți. Dacă intenționați să stea panoul de plasmă în bucătărie – ar trebui să fie fixat departe de „umed“ și zone „fierbinți“.

Citește mai mult  Totul despre jacuzzi gonflabil

Unde sa încep?

Deci, dacă ați alocat un loc sub aragaz, frigider și chiuvetă – puteți trece la plasarea tuturor celorlalte obiecte de bucătărie. Pentru aceasta Există mai multe reguli.

 • Mobila trebuie să fie instalate în așa fel încât orice uși (dulapuri, frigidere, cuptor) a deschis cu ușurință.
 • Suprafața blatul de lucru trebuie realizate din material rezistent la căldură, astfel încât acoperirea poate rezista la expunerea termică la căzile fierbinți și tigaia.
 • Hood trebuie să fie atașat la o distanță de cel puțin 7 cm de la suprafața de gătit. În caz contrar, riscul de rănire este crescut brusc.
 • Locul pentru a face feluri de mâncare trebuie să fie cât mai aproape posibil de soba.
 • Toate ustensilele de bucătărie (tigăi și pansa) este mai bine stocate într-un singur loc.
 • Linguri, furculițe, cuțite și alte tacâmuri depozitate în sertare mici, decolorat cu compartimente sau montagne.

Nu departe de zona de lucru ar trebui să fie stabilite 1-2 puncte de vânzare.

Utilizarea competentă a spațiului va contribui la plasarea rațională a unui astfel, s-ar părea că lucrurile mici:

 • aparate electrocasnice mici (mixer, robot de bucătărie, filtru de paine, sandwich si alte dispozitive)+

 • drenor+

 • Tot felul de pioneze+

 • rezervoare de stocare și condimente+

 • produse chimice de uz casnic+

 • cos+

 • iluminat.

Locația fiecăruia dintre aceste elemente ar trebui să fie gândit de la bun început – apoi, în viitor, vă va fi livrat de la necesitatea de a alterars.

ustensile și produse de cazare

Crearea de bucătărie ergonomice este inseparabilă de spațiu de economisire în dulapuri și alte sisteme de stocare. Un bun ajutor pentru fiecare amanta va fi utilizarea de rafturi montate, în cazul în care vă puteți plasa condimente și feluri de mâncare. Instalarea în interiorul bara transversală cu o varietate de bucle și cârlige vor fi promovate prin amplasarea rațională a locului în dulapuri. Organizarea de depozitare de ustensile de bucătărie, folosind cutii mari și spațioase va economisi spațiu de bucătărie din tărgi. De obicei, elementele utilizate în mod constant sunt plasate în compartimente apropiate bazate și zone ușor accesibile, iar cei care gospodăriile folosesc rar, sunt de obicei stocate pe partea superioară, fie cele mai mici rafturi din modulul.

Citește mai mult  Design de bucătărie cu fereastră în zona de lucru

Produsele sunt de obicei stocate în conformitate cu același principiu care este folosit pentru feluri de mâncare – rezerve care utilizează în mod constant (paine, cereale, condimente, ceai, zahăr) depozitate în apropierea zonei de lucru. De obicei, băncile și recipiente ermetice staniu sunt folosite pentru produse în vrac, pentru produsele de panificație sunt breadmen optime de lemn sau plastic, pentru legume este mai bine să coșuri cumpărare de răchită, iar uleiul vegetal este plasat într-un palet special dedicat.

Idei originale

Cumpărarea de module de bucătărie vă permite să reconstruiască complet sistemul de stocare pentru elementele de bucătărie pentru o mare varietate de nevoi. De exemplu, din oțel inoxidabil bucătărie raft foarte ergonomic, care pot fi transferate cu ușurință dintr-un loc în altul, precum și coș de sârmă – acestea sunt optime pentru depozitarea de produse chimice de uz casnic.

Prin dinnerware de achiziție, este de dorit să acorde prioritate celor mai convenabile pentru depozitarea obiectelor.

pachete Keep sunt foarte simple – un celofan subțire, puteți utiliza recipiente din plastic, și mai multe pachete voluminoase pot fi puse în cutii regulate. O opțiune excelentă pentru bucătărie va fi o cămară mică – în acest caz, nu este vorba despre o cameră separată în casă, dar built-in dulapuri – pe rafturi extensibile pot plasa întotdeauna un set de cele mai multe lucruri utile. Deoarece stocarea incintei încorporat în perete, realizat economii semnificative de spațiu.

Este imposibil să subestimeze relevanța capetelor unghiulare, aranjamentul bucătăriei cu utilizarea corectă a colțurile camerei vă permite să găzdui cea mai mare parte ergonomic există un număr mare de elemente și de presă partea centrală pentru circulația nestingherită de a lucra și zone de luat masa. Un scaun neocupat sub chiuveta poate fi echipat cu un sertar, în cazul în care chimia de curățare vor fi stocate, tot felul de cârpe, bureți, mănuși și perii. O dată prin instalarea unui modul asemănător, te va salva de la problema de a găsi nevoia de accesorii de curățare de mai mulți ani.

Citește mai mult  Combinația de culori în interiorul camera de zi

Găleată de gunoi este de dorit pentru a face o trage-out, în cazul în care vă puteți ascunde cu ușurință cel mai frumos subiect în interiorul bucătăriei, în timp ce în suprafața laterală a coșului puteți adăuga odorizante și stocuri de saci de gunoi. În cazul în care lățimea pervazul ferestrei vă permite să facă o stabilire de piatră, lemn sau plastic, în acest pervaz, este ușor transformat într-un blat de lucru convenabilă, care pot fi utilizate pentru gătit și pentru acomodarea cafetiere, ceainic, prăjitor de pâine și alte frecvent instrumente utilizate tehnici de uz casnic.

O idee bună pentru organizarea premiselor va fi achiziționarea unui tabel de noptieră. O astfel de adaptare este relevantă pentru faptul că, în plus față de suprafața de lucru suplimentară, veți obține un alt compartiment pentru stocarea atributelor de bucătărie. in afara de asta, Tub pe roți poate fi folosit ca un tabel care servește, în mod liber se deplasează în întreaga apartament. Nu este un secret că bucătăria este adesea folosită și ca „cabinet” – de exemplu, copiii pot face lecții aici. În acest caz, va fi necesar să se completeze interiorul cu o aprofundare în perete, unde se vor afla tabelul de pliere și rafturile pentru papetărie, cărți și alte accesorii necesare.

   O idee foarte practică va fi înregistrarea înregistrărilor pentru intrări – poate fi un notebook pe magnetic, unde veți înregistra lista produselor necesare. Util în bucătărie cărți culinare sau notebook-uri cu rețete – atunci nu trebuie să alergi în jurul apartamentului și să vă angajați în căutarea lor. Placa magnetică sau de styling pentru schimbul de informații cu gospodărie va fi, de asemenea, utilă și, în același timp, accesoriu elegant, care, dacă se dorește, poate fi folosit întotdeauna ca element de decor și o parte a orfelinatului.

   Ideile pentru organitatea bucătărie confortabilă vă așteaptă în videoclipul de mai jos.

   Evaluează articolul
   ( Încă nu există evaluări )
   Adaugă comentarii

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: