Tipuri de tesatura pentru lenjerie de pat și de caracteristicile lor

Tipuri de tesatura pentru lenjerie de pat și de caracteristicile lor

O persoană care este, practic, o treime din viață, doarme ceea ce înseamnă că restaurează puterea, în repaus. Furnizarea de un somn confortabil și sănătos, o mare stare de spirit, după trezire va ajuta la o dană echipate în mod corespunzător, completate cu accesorii de înaltă calitate, printre care rolul cheie este atribuit lenjerie de pat, prezentate de un model imens manifection în magazine.

Este o gamă largă, care, uneori, face dificilă de a alege și lenjerie de cumpărare. Alegeți kit-ul de pat nu va fi la fel de dificil, dacă ai dat seama în principalele tipuri de țesuturi din care sunt realizate accesoriile în caracteristicile și proprietățile lor.

Tipuri de materiale și caracteristicile sale

Cumpărarea unui kit de pat, fiecare femeie studii etichetă, în cazul în care este indicată compoziția, tipul de material, densitatea acestuia, regulile de ingrijire. tesatura lenjerie de pat (ținând cont de originea fibrei și compoziția acestuia) pot fi împărțite în mod condiționat în următoarele categorii.

 • Natural. Această pânză din fibre naturale – in, bumbac, mătase.
 • Sintetic. Acestea sunt panza din fibre artificiale. Poliesterul este utilizat pe scară largă din țesături sintetice.
 • Amestecate (combinat). Aceasta este o combinație de fibre combinate. Cel mai comun este combinația de bumbac + poliester (50×50%) sau de in + bumbac.

Un indicator important al materialului din care este cusut așternut este coeficientul de țesut filamentului. În funcție de acest indicator, materialul este, de asemenea, împărțit în trei clase:

 • Tesaturi cu un coeficient redus (20-40 fire / 1 kV.cm)+
 • Tesaturi cu un coeficient temperat (50-80 fire / 1 kV.cm)+
 • Țesături cu un coeficient crescut (85-280 fire / 1 kV.cm).

Din densitatea miezului depinde în mod direct rezistența la uzură și durata de funcționare a produselor. Studiind caracteristicile materialului nu trebuie confundat cu compoziția cu densitatea de tesatura de fire, deoarece astfel de nume cunoscute pentru cumpărători ca „șoim“ sau „poplin“ nu este o compoziție, acesta este un tip de fir împletirea. Materiale pentru producția de accesorii de pat este fabricat din componente, cum ar fi bumbac, mătase naturală, bambus, in și componente artificiale, și totul altceva este doar o varietate.

Pentru a înțelege care pat va fi optim confortabil, sigur și practic, este necesar să vă familiarizați cu principalele caracteristici ale materialului, să aflați toate argumentele pro și contra.

 • Sitz. Acesta este un material bugetar cu o densitate mare de fire de țesut, dar, în același timp, el este de scurtă durată, pierde rapid forma. Lenjeria de pat din CITZ este plăcută la atingere, ieftină, nu foarte practică în uz. În prezent, producătorii rareori folosesc Siter la așternutul de coasere.

 • Biaz. Acesta este 100% bumbac cu fire de țesut dense caracterizate de o respirație excelentă, rezistentă la abraziuni și uzură. Datorită hipoallencenței și a prieteniei de mediu de la Bosi adesea coaseți lenjeria de copii. În plus, materialul este nepretențios în îngrijire, este ușor de șters, suficient de durabil, aproape nu a fost zdrobit. În comparație cu satin, este mult mai dur, care este de fapt singurul dezavantaj. Industria textilă modernă produce mai multe tipuri de bosals – albite, neted, imprimate și severă. Cea mai înaltă calitate și lenjerie de pat popular este format din șefii de lux și confort.

 • Ranfors. Este 100% bumbac natural. Materialul din caracteristicile sale este identică cu înaltă calitate Bosi, numai chiar mai dens și durabil (de 1,5 ori). Pentru mătăsos materialul tactil, neted, moale, rezistent la uzură și a poluării. În plus, materialul nu este deformat, ele nu sunt formate prin kat.

 • percale. Această pânză de bumbac cu catifelată plăcută. Materialul nu este deformat, nu se ascunde după spălare, acesta își păstrează căldura bine, absoarbe umiditatea, respiră și, de asemenea, nu se uzeze. În ciuda subtilitatea, materialul este foarte durabil, rezistă până la 1000 de styrices, în timp ce nu pierde culorile. Trăsătura caracteristică a Piekal este considerat fruct specific lui, sensibilitate și senzație de răcoare în căldura.

 • Lenjerie. Acesta este un material natural înzestrat cu higroscopicitate, ușurință, hypoallergenia și rezistență ridicată. În plus, are proprietăți bactericide, electricitatea statică nu se acumulează. Caracteristica materialului este că, în timp, devine doar mai moale și mai plăcută la atingere. Datorită texturii unice de Lena are un efect de masaj, permite pielii să respire, nepretențios în a lăsa, durabil și practic. Dezavantajul materialului este considerat tendința sa de a se presara rapid și de a calma prost.

 • Bambus. Acesta este un material natural, ecologic, cu rezistență ridicată la uzură, din cauza căreia lenjerie de bambus poate rezista până la 500 de styrices. Țesătura este frageda si placut la atingere, rezistent la ultraviolete, respira, absoarbe umezeala. În cazul în care în comparație cu alte materiale, de bumbac, apoi bambus mai moale, matasoasa, ca și în cazul în care mătase, dar nu glisante. În plus, materialul este cunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene, care sunt conservate, chiar și după 50 de spălat.

Bambusul este un material care nu are absolut nici defecte.

 • Flanel. Aceasta este o tesatura naturala incredibil de moale și cald, acoperite cu mici gustări. Patul din flanel este ideal pentru perioada extrasezon și de iarnă, deoarece materialul este de căldură de economisire și de încălzire. Materialul minus este că are tendințe de rulare rapidă. Beneficiile includ materiale practic, durabilitate, protecția mediului, furie la burnback și deformare. Dezavantajul poate fi considerată durata uscării după spălare.

 • Mahra. Acesta este un material durabil, hipoalergenic, confortabil pentru utilizarea de zi cu zi. țesături naturale, viermilor bine, nu minte, nu se acumulează electricitate statică. De asemenea, este demn de remarcat practic, rezistenta la uzura si modestia. Din minusurile puteți evidenția severitatea pânzei, precum și durata uscării după spălare.

 • Mătase. Acesta este un material unic cu strălucire incredibilă, netezime, care în compoziția sa chimică este similară părului uman. Ca parte a mătasei, există mulți aminoacizi care afectează pozitiv corpul uman. Performat de mătase naturală, nu electrificat, absoarbe perfect umezeala, nu acumulează praf și microbi. Silk este un material de elită pentru așternut, deci nu toată lumea este disponibilă. În timpul verii, mătase răcește, în timp ce dormi pe ea confortabilă în orice moment al anului. Astăzi producătorii oferă multe soiuri de mătase – Indian Matabis, sticlă franceză, pelame chineze, gaz, muslin și altele. Printre deficiențele merită să indicați costul ridicat al produselor din mătase naturală, precum și capacitatea de a se prăbuși rapid sub influența ultravioletului.

 • Poplin. Acesta este un material care, în ceea ce privește confortul și caracterul practic este între cucui și satin, dar nu are mattness. Materialul nu minte, destul de dense, incredibil de durabil, neted, plăcut la atingere, rezistent la burnouturi și deformări, fără pretenție în îngrijire. Poplin poate fi albită și pictată, absoarbe umezeala bine, respirabilă, aproape nu.

Dacă vorbim despre accesibilitate, atunci așternutul floppy este mai scump decât bumping, dar mult mai ieftin decât satin.

 • Satin și soiurile sale. Este ușor, materialul aerian cu sclipici incredibil, seamănă în exterior. Satin practic, toate anotimpurile, un material practic non-enorma, dotata cu moliciune, elasticitate, imponderabilitate incredibil. Acest material are multe soiuri care se caracterizează prin structura pânzei, diplomă de densitate: tipărită, clasică, tipărită, satin, satin Jacquard, Mako-Satin. Printre deficiențele merită evidențiată respirabilitate slab, alunecare, costul ridicat, în cazul în care în comparație cu alte materiale de bumbac.

 • Jacquard. Acesta este un material neted, cu un tesut unic al firelor, ca rezultat, care este format modelul de relief. În componența Jacquard pot fi naturale și fibre artificiale. Caracterizat de un material higroscopic, densitate bună, practic. Jacquard nu acumulează electricitate statică, plăcută la atingere, repede se usuca, nu deformate. Printre deficiențele, este posibil să se evidențieze o grijă deosebită, în care spălarea este permisă la temperaturi minime, și uscare – departe de soare.

Alături de materialele de mai sus, există și alte țesături utilizate pentru seturi de pat de cusut. S-ar putea batist (Un amestec de bumbac și in), din care sunt eliberate kituri de cadouri, decorate cu dantelă și broderie. De multe ori, sunt aplicate producătorilor tesatura amestec (Combinat, unde poate fi fire naturale și sintetice), Polykotton (Ca parte a 50-75% poliester), viscoză, imitarea de mătase, Microfibră (100% poliester) – notificarea tisulară cu proprietăți bune de consum, precum stambă, Tot materialul lung cunoscut, care este utilizat pe scară largă, după o serie de tratamente în industria textilă.

O gamă largă de materiale din care sunt cusute paturi, clienți potențiali cumpărători pentru a confuzie. Chiar și decide cu modelul, dimensiunea și culoarea, cumpărătorii nu știu ce tesutul este cel mai bun, confortabil și de înaltă calitate.

Ce tesatura este mai bine?

Pentru ca fiecare cumpărător pentru a determina rapid alegerea de lenjerie de pat, studii, campanii de publicitate au fost efectuate, și ghidul de clienți, de asemenea, au fost studiate și analizate, Bazat pe care a fost compilat rating dintre cele mai bune tesaturi pentru accesorii de pat.

 • Biaz, Deoarece este disponibil pentru preț și durabil.
 • Satin, înzestrat cu putere, practic și atractivitatea estetică.
 • Poplin, care nu minte, nu învață, nu este deformat și destul de ușor de întreținut.
 • Jacquard, caracterizat prin eleganță, frumusețe, cu toate acestea el este capricioasă. Pentru mulți din cauza costurilor ridicate indisponibile.
 • Lenjerie, care este absolut hipoalergenic, rezistent la uzura, respirabil, dar foarte munning.
 • Bambus, Clasa de hipoalergenic – naturale, rezistent la uzura, dar mai scumpe, dacă vom compara cu un cucui sau sitz.
 • Flanel, Materialul perfect pentru offseason, care se va încălzi, va da moliciune. Perfect potrivit pentru seturi de lenjerie de pat pentru copii.
 • Mătase, Acordarea de răceala și atragerea cu frumusetea ei, de lux. Din păcate, costul produselor este foarte mare.
 • Microfibră, caracterizată prin practică, durabilitate, ușurință de îngrijire și prețuri accesibile.

În plus, mulți cumpărători preferă materiale combinate în care sunt prezenți aditivi sintetici, care sunt considerate mai durabile, rezistente la dispariție și deformare, precum și a costurilor ieftine.

Proiecta

Colorarea de selecție este o chestiune de preferințe, dar patul trebuie să provoace emoții plăcute legate de odihnă, somn, astfel încât kit-ul trebuie să se încadreze armonios în interiorul dormitorului. Până în prezent, producătorii oferă mai multe variante interesante, printre care se pot distinge.

 • culorile clasice. Acesta poate fi un pat alb sau monofonice, prezentate în culori pastel, care nu irita sistemul nervos, nu prinde din urmă.

 • variații Striped, Care sunt mai mult decât designul camerei de vară.

 • culori combinate – Acestea sunt relativ noi tendințe în lumea de textile acasă. Pe o canvaze poate fi combinată simultan 2-3 culori.

 • Geometrie (cușcă, benzi, zigzaguri, rhomb, abstractizare), permițându-vă să schimbați designul general al dormitorului. Acesta poate fi opțiuni luminoase, și calm.

 • Imprimări florale, Starea de spirit în creștere, în special în offseason.

Pentru copii, adolescenți și tineri, seturi de lenjerie de pat vor fi relevante în culori saturate, precum și modele cu inorog, decorate cu Anim elemente și alte personaje populare.

Producători

Producătorii doresc să țină pasul cu vremurile, astfel încât ei caută să dezvolte mai multe modele noi de seturi de pat, aplicând cele mai mari materiale de calitate, tehnologii de prelucrare, în timp ce nu uita că costul este de asemenea important pentru cumpărător mediu.

Pe baza raportului de preț și de calitate, evaluarea celor mai populari și cerute producători interni, ale căror textile de acasă vă place cumpărătorii.

 • „Monolit”. Acesta este un producător rus orientat pe producția de lenjerie de pat la prețuri accesibile. Fabrica are propria sa marcă Mona Liza.

 • Paradise de bumbac, faimos pentru regulile sale „copilărie” și „clasic”. Textile în Rusia.

 • Sailid – fabrica celebre din Rusia, care are cea mai largă gamă de lenjerie de pat din satin de înaltă calitate.

Împreună cu fabrici pe piața internă, există mulți alți producători ale căror produse sunt în cerere – TAC (Turcia), Feretti (Italia), Frette (Italia).

Criteriile de alegere

Lenjeria de pat selectată corect – Aceasta este cheia unui somn sănătos și o dispoziție minunată pentru toată ziua. Înainte de a cumpăra, trebuie să vă familiarizați cu criteriile importante pentru alegerea produsului pentru a înțelege ce să vă concentrați atenția.

 • Tipul și calitatea țesăturii. Este mai bine de a alege un produs din țesături naturale – bumbac, in, satin, matase, cu toate acestea, trebuie să știți ce adecvate, având în vedere caracteristicile fiziologice ale unei persoane. Materialul de înaltă calitate ar trebui să fie durabil, dens, fără bobine, nu deformați și să nu ridicați, pentru că trebuie să luați în considerare faptul că kitul va fi adesea dornic. Practice și convenabil în funcțiune este materialul care, practic, nu se produce, nu rola, nepretentios în îngrijirea.
 • Proprietățile materialului. Pentru somn sanatos si de recreere, este nevoie de confort, care este în măsură să ofere o plăcută, moale, neted la atingere cearșafurile. Sentimentele tactile sunt foarte importante, deoarece somnul pe pielea ghimpată sau iritantă nu va fi mulțumit nimănui. Acesta va fi util să acorde o atenție la modul în care alunecos lenjerie de corp – pe de o parte, este mare în căldură, dar pe de altă parte – trebuie să dormi doar în pijamale, astfel încât să nu pentru a ajunge pe pat.
 • Marimea. Cei mai mulți producători pentru cei mai mulți producători includ o singură, o singură dată, paturi duble, euro și king-size.
 • Design / colorare. Design-ul kit-ul direct depinde de preferințele de gust, cu toate acestea, lenjerie de corp trebuie combinate armonios cu interiorul dormitor, fie unul.
 • Sezonalitate. În funcție de tipul de material, lenjerie de pat poate fi folosit la un anumit sezon sau pe tot parcursul anului. Flanel, Mahra este opțiunea perfectă pentru iarnă și offseason, iar mătase este ideală pentru vară.
 • Îngrijire. Pentru utilizarea zilnică este mai bine să alegeți paturile din materiale care nu necesită îngrijiri speciale, este practic nu este afectată, nu ar trebui să se rătăcească: Poplin, Mahra, Flanel, Hawk.
 • Preț. Pretul depinde în mare măsură pe pat de material, astfel încât în ​​cazul în care materialul este ieftin, atunci produsul va fi, de asemenea ieftin. Țesăturile necostisitoare includ pericolul, Siteria, Microfiber. Dragi kituri sunt cusute din mătase naturală, bambus, pui, jacard.
 • Producător. Este mai bine să oferiți preferințelor fabricii dovedite care s-au dovedit perfect.

Examinați recenzii

Având în vedere numeroasele recenzii, precum și o serie de sondaje efectuate, este sigur să argumentați că cumpărătorii preferă produse de calitate în segmentul mediu de preț, caracterizat prin practică, durabilitate, ușurință de îngrijire. Majoritatea cumpărătorilor preferă seturile de fabrici interne, fabricate din boszy, satina, bambus.

Admiratorii de lux foarte mult ca lenjeria de mătase și satin de fabricile turcești și italiene, costul căruia este deasupra produselor din boszya sau țesuturile sintetice.

Exemple frumoase

Dacă selectați exclusiv un kit de pat, luând în considerare designul stilistic, este necesar să se ia în considerare următoarele.

 • VDormitor clasic Acesta va fi armonios să se uite la pat de mătase sau modelul din jacard si satin. Va fi necesar să se acorde prioritate seturi de ciocolată, vin, albastru inchis sau gri.

 • Inserturile decorate în stilProvence, Produse din Boszya, batistin blând sau de in natural va fi armonios. Poate fi vegetală discretă sau imprimare geometrică în nuanțe naturale asociate cu calm (lactate, gri deschis, bej, albastru pal).

 • În cazul în care domnesteminimalism, Solutia ideala va fi paturi si lenjerie de bumbac, cu o textură netedă. Se recomandă să se acorde o atenție la culori neutre – bej, negru, gri, alb.

 • pentru admiratoriStilul scandinavului Solutia ideala va fi achiziționarea de lenjerie de bumbac și seturi în nuanțe calme – alb, gri, albastru pal și verde.

 • Pentru dormitor, cu elemente de design romantice Vom seturi de mătase cu siguranță se potrivesc, satin și bumbac, cu imprimeu floral.

 • În stilul modernÎnregistrare vor fi relevante kituri de lenjerie de pat luminoase, realizate din microfibră și soiuri de satin.

 • În populareLofte In mod ideal, nu va fi un întuneric monofonic pat de bumbac cu o pulverizare mată. Puteți lua în considerare smarald, negru, gri închis sau albastru set.

Uneori, pentru a determina colorarea si proiectarea de seturi de pat, trebuie să arate puțină imaginație și alege ceea ce va face starea de spirit, asociat cu un confort și confort.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: