Oglinda telescoapelor Lenza

Oglinda telescoapelor Lenza

Oglinda-Lenza Telescope – Variația sistemelor optice care pot fi reflexive și refracționate simultan. O astfel de structură a devenit completată de farurile auto, farul, astfel de invenții sunt utilizate în microscoape și telescoape. Dispozitivele pot fi numite katadioptic, ei au o diferență de catoptric, deoarece acestea constau din oglinzi sferice și sunt caracterizate prin prezența de lentile.

Istorie

Telescopul obiectiv oglindă a fost inventat în 1930, în speranța de a conecta cele mai bune proprietăți ale telescoapelor de reflectoare și refractoarele ca o oglindă într-un sistem cu un lenzov. Acesta a fost inventat de o optică din Estonia b. Schmidt. Prin titlu se poate înțelege că oglinzile și lentilele sunt atașate în astfel de structuri. Pe baza acestui fapt, imaginea creează, iar lentilele corecta aberația vizuală, mărind proprietatea imaginii dobândite.

Optica a fost norocos pentru a realiza o creștere cu drepturi depline a câmpului vizual și volumul de lumină, dar dezvoltarea unui aparat de oglindă lentile a fost prea complexă în producție, din cauza acestui foarte popularitate nu a reușit să realizeze. În viitor, aparatul a fost finalizat și îmbunătățite, iar în prezent a fost utilizat invenția.

Dispozitiv și principiul de funcționare

telescoape Catadioptic includ o schemă destul de complicată. Cursul razei pe conducta trece de mai multe ori, din cauza acestui fapt, dispozitivul devine miniatura chiar și cu o creștere mare. Compoziția astfel de telescop a include o lentilă, o oglindă, și cu o creștere a reduce distorsiunea imaginii, care este, puteți vedea în mod clar subiectul.

Dar există un lucru – un astfel de sistem optic ar trebui să fie pus în prealabil la locul din care doriți să urmăriți, datorită diferitelor temperaturi ale aerului și telescopului, dispozitivul poate funcționa incorect.

De la sine, dispozitivul este mic, ceea ce este un avantaj, deoarece poate fi luat cu el în aer curat sau instalat în casă, de exemplu, pe balcon. O creștere a unui astfel de telescop este destul de mare, va urmări cu ușurință planetele. Din ea puteți privi spațiul îndepărtat, dar crește foarte mult și, prin urmare, nu va da să vadă în întregime. Dar, în general, în funcție de caracteristică – un instrument excelent.

Citește mai mult  Totul despre refractors telescoape

Avantaje și dezavantaje

Avantajele unui astfel de telescop:

 1. Calitatea imaginii este foarte mare pe distanțe relativ mici+

 2. Foarte ușor de utilizat în funcționare+

 3. Un astfel de telescop nu trebuie să se configureze+

 4. O atenție deosebită, chiar și cu o cantitate mică+

 5. Suficient de compactă+

 6. Țeavă închis, dar au nevoie de stabilizare termică+

 7. Potrivit pentru balcon.

Dezavantaje:

 1. pret destul de mare+

 2. Nici o stabilizare termică+

 3. Telescopul este adecvat numai pentru focalizare planetară+

 4. Când vizualizați obiectul poate denatura culoarea.

Este util ca principiul de funcționare a tuturor dispozitivelor care nu se bazează în apropiere, dar în cantitatea de lumină. Acest lucru înseamnă că totul depinde de mărimea elementului de tăiere lumina, aceasta poate fi o lentilă sau oglindă în cazul în care parametrii sunt bune, atunci lumina va fi mult.

În lumea modernă, telescoape sunt în continuă schimbare, poate înlocui corpului, lentile și oglinzi, dar principiul lor rămâne aceeași. Există mai multe lentile oglinda telescopului modele, acestea variază în categoria de preț.

telescoape Mirror-lenza se pot distinge prin design, așa cum este clasic. Aceste instrumente au o similaritate cu o țeavă de stâlp, ci pe un trepied. Ele sunt de înaltă calitate și sunt clare în imagine datorită faptului că au mai multe lentile. De exemplu, un astfel de telescop este de obicei folosit pentru a privi luna, stele mari, planete, precum și potrivite pentru observațiile de zi. Cu toate acestea, nu veți putea să urmăriți cosmosul adânc în cale, deoarece nu se concentrează cu lumină slabă.

Cum de a alege?

Catadioptic bazat pe oglinzi concave și diagonale. Crearea datelor telescopului este mult mai ieftină, afectează desenele lor. Datorită acestui fapt, puteți cumpăra un astfel de telescop cu un diametru al lentilelor, mai mult decât refractorul. Adesea, astfel de dispozitive cu o lentilă mare sunt perfect concentrate asupra luminii, scopul lor directă este de a lua în considerare obiectele celeste, precum și fenomene în spațiu, care sunt slab „ars”.

 1. Dacă sunteți un novice în astronomie, atunci acordați atenție montajului azimuth.

 2. Astronomii care sunt deja profesionale în propria lor afacere se va potrivi cu tipurile ecuatoriale.

 3. opțiune excelentă va fi telescop reflector.

 4. Refractor pentru un studiu mai profund.

Citește mai mult  Totul despre telescoapele cer-watcher

Avantajele refractoarele includ costul, deoarece acestea sunt, de obicei, astfel de telescoape, ieftini, mici, în imagine nu există niciun fel de denaturare, și, de asemenea, un echilibru. Instrumente nu sunt mici, așa că nu se potrivește tuturor.

Mirror mai mult pentru astronomi cunoștință și înțelegere, ca începători va fi mai greu cu el, pentru că se uita la unghi, oameni fără experiență pot să nu înțeleagă.

Cele mai bune modele

În ceea ce privește cele mai bune modele de telescop, fiecare dispozitiv este bun în felul său, piața oferă diferite tipuri și specii. Oglindă lenzovs sunt potrivite pentru toate, de exemplu, pentru observații în casă sau în aer. Toate metodele acestor telescoape au o imagine de înaltă, precum și sisteme optice de încredere în ele. Pentru comoditate, trebuie să alegeți te. modele:

 • Dacă doriți să căutați rapid în spațiu, atunci modelul Celestron Astro Fi Excelent – Opțiune excelentă+

 • Nou-veniții sunt potriviți National Geographic+

 • Pentru achiziționarea de generații mai tinere Meade Polaris 90 mm+

 • Dacă sunteți important să oglindeți, atunci Sky-watcher BK Mak127 Azgt Synscan Goto, Bine în toate eforturile.

Dar dacă doriți întotdeauna să explorați în spațiul deschis, vă acordați atenție reflectorilor. Dacă preferați să vă uitați aproape de oraș, refractorul va fi o alegere excelentă. Pentru a lua în considerare obiecte și a obține emoții luminoase și de neuitat, aveți nevoie de dispozitivul corespunzător, totul depinde de dvs. și de dorința dvs., deoarece soiurile de telescoape sunt abuzuri.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: