Totul despre naiul

Totul despre naiul

Unele dintre cele mai vechi instrumente muzicale – alama din lemn. flaute Vintage (sau prototipurile lor) sunt arheologi la diferite puncte de lumină. Acestea diferă unul de altul, au caracteristici constructive, dar încă nu atât de semnificativ, astfel încât este imposibil de a urmări tendința generală. Este aproape întotdeauna un tub gol, sub forma unui cilindru, o carte plat sau extins având o gaură de fund deschis, laterale și de sus. Un reprezentant interesant al acestei serii este naiul.

Ce este?

Flaut a primit numele în onoarea lui Pan, unul dintre zeii Greciei antice. Imaginile eroului au fost adesea însoțite de o Sirinx – instrument, foarte similar cu o astfel de flaut. Flaut a apărut în epoca Neolith, o frumoasă legendă spune despre ea.

Sirinx – așa-numita cea mai frumoasă fată din oraș, pe care Pan însuși întâlnit o dată, plantații de Dumnezeu și păduri. Ea îl iubea pe care și-a pierdut pacea și a fost literalmente o bântuia. Dar fata unei astfel de perseverență a Uhager nu a fost bucuros: el nu a venit la ea. Odată ce a urmărit serici, dar a reușit să scape de el în pădure, care fată a ascuns ramurile sale groase. Și părea că chiar avea timp să-și ia mâna, dar când sa uitat în jur, mi-am dat seama că în mâna lui nu era o perie iubită, ci o trestie groasă.

El a apucat trenul, fluturând-o și a tăiat cu un cuțit. Dar acest teren a ascuns un sirinx excelent de la el, transformând un risc la stuf. Apoi am înțeles tigaia, care a creat cu iubitul său. El a adunat ușor trestia, a început să-i regrete, sărut. Respirația tigaiei nefericite a pătruns în secțiunile de stuf, iar muzica avea muzică. Deci, acest instrument a apărut, sunet, ca o respirație ușoară a briza, ca și cum ar fi respirația băiatului cu o inimă zdrobită.

În epoca Neolith, oamenii au ghicit că cu cât trunchiul este mai lung, cu atât mai mic sunetul (și dependența inversă), au început să conecteze tuburile de diferite lungimi, cum ar fi scula. Cu excepția cazului, desigur, aruncați versiunea romantică a legendei.

Menționarea Paflate, de altfel, se întâlnește în scrierile lui Vergil: Acolo descrie un instrument de alamă, care include 7 tuburi create din trestie de zahăr, și este absolut potrivit pentru descrierea Flaft Pan.

Proiecta

Un astfel de flaut este format din mai multe tuburi goale, numărul minim de care este 3. Capetele inferioare ale acestor componente trebuie să fie închise, rupte. Lungimea poate fi atât de 10 cm si 120 – nu există restricții stricte. Tuburile sunt în trepte, ceea ce face posibilă reproducerea instrumentului de sunet, diferite în înălțime.

Citește mai mult  Caracteristici de flaut chineză

Ceea ce face Paflata sunt realizate: clasic – din trestie de zahăr, precum și din bambus, metal sau os. Uneori se poate întâlni chiar și Pan flaut din plastic, dar această opțiune, desigur, este departe de a fi original nobil. Calitatea sunetului depinde cu siguranta pe materialul de fabricare.

Astăzi, pamphlate este configurat printr-un dispozitiv special de piston. Și odată ce au făcut acest lucru: o bucată de ceară a fost trimis la butoi, el a fost stors până când tonul dorit a fost. Desigur, setarea a fost dependentă de temperatura aerului, și, prin urmare, metoda nu a fost perfect.

Trebuie spus că procesul de fabricare a Paflata poate fi numit dificil: este necesară abilitatea și cunoștințele de procedură. Tuburile trebuie să corespundă unui anumit diametru, lungimea lor trebuie să fie clar dispărută. Important și măcinare și lipire, precum și aderența tuburilor pe suportul și acoperirea lacurilor. Dar acest proces este nobil și încununat de succes în orice persoană care va reacționa în mod serios la fabricarea instrumentului, care, pentru prima dată, el a chemat în lucrarea lui Mozart.

Da, un compozitor eminent poate fi considerat un popularizator puffleite, care a devenit o descoperire în „Flautul Fermecat“ opera.

Cum să-l facă-te?

Pentru cei care nu se tem de posibile dificultăți, procesul de fabricație nu va apărea în special teribil. Dar va fi în luna octombrie (luna cea mai potrivită) să se plimbe în spatele stuful, adică, Plimba malurile lacurilor de acumulare. În această perioadă, stuful este matur și potrivite pentru a crea un instrument. Se va lua colecția de tulpini netede stuf, ca egal cu diametrul.

Blueprints

Dacă faci instrumentul master-class, prezentat mai jos, puteți face fără desene. Principalul lucru este de a alege codul sursă. Și, desigur, trebuie să știți exact ce place cum arată instrument originale, decide cu privire la lungimea și diametrul.

Puteți nu trage un desen, și schița, dar mai bine – desen indicând mărimea tuburilor.

Fabricare

Să presupunem că stuful este asamblat și trimis la uscat. Se usucă planta ar trebui să fie destul de, și cel puțin câteva zile (sau chiar săptămâni) trebuie acordată o uscare. Baterie, uscător de păr, cuptor – nu o opțiune, pentru a usca stuful trebuie să fie în mod natural.

Materialul uscat trebuie privit: Evident, o plantă este făcută din tuburi, care sunt conectate între ele „genunchii”. Astfel de tuburi ar trebui să fie 5 (pentru acest MK). Acestea trebuie să coincidă în diametru și lungime, inițial importantă și lungime. Pentru a regla, va fi maestrul.

Citește mai mult  Descrierea flaut piccolo și domeniul de aplicare a acestora

Vom analiza pas cu pas, cum să facem pafat.

 • Este necesar să separe Costainki. Pentru cazul potrivit pentru un cuțit sau pubsik. Costaka trebuie tăiată cu atenție exact în mijlocul genunchiului. Se va vedea că tuburile rezultate au protecție membrană pe ambele părți. Deci, ei trebuie înțepate – un cui sau un cuțit.
 • Miezul tubului trebuie eliberat din „Meakty”. Acest lucru se face pur și simplu dacă luați o baghetă netedă, cu diametrul puțin mai mic decât bara de costuri. Desigur, puteți folosi Nadfil, dar această lucrare necesită o delicatesă mai mare.
 • Pereții interiori ai tubului gol trebuie să fie netedă, este extrem de important pentru sunet. Tubul (fiecare) trebuie să fie purjat.
 • Primul tub va fi cel mai lung, acesta va fi lungimea următorilor patru. Lungimea tuburilor asupra descreșterii este redusă, Meril va fi lățimea degetului mare de master.
 • Este demn de amintit că Paflata este un instrument popular, Prin urmare, numărul de inginerie stricte și precizia bijutierului sunt opționale. Capetele tuburilor primite trebuie să fie curățate cu neregulile de șmirghel.
 • Acum puteți verifica sunetul. Degetul ar trebui să fie fixată la un capăt al tubului, iar în celălalt – să arunce în aer. Numai suflare nu ar trebui să nu fie la fel ca în remiză de obicei, nu ca o minge, dar, ca și în cazul în care casual,. O astfel de recepție ajută aici: amintesc cum semicuplaj a arata ca Jocona, încercați pe ea, aplecați marginea liberă a sculei la buza de jos în poziție verticală și sufla.
 • Dacă totul este verificat, sunetul – ceea ce aveți nevoie, este timpul să conectați tuburile din rang. Dacă faceți totul într-un mod clasic, va fi dificil și timpul va dura foarte mult. Dar nu există nici o cale de ieșire: toate tuburile vor trebui să leagă mai întâi în perechi, apoi împreună cu ajutorul firului. Iar fixarea finală va fi toate aceleași bastoane, doar împărțiți jumătate. Există o altă opțiune de fixare – sudură rece, puteți încerca.
 • În instrumentul finit ar trebui să închidă găurile inferioare. Puteți face acest lucru cu ajutorul plasticinei convenționale, puteți lua aceeași sudură la rece. După ce se fac săgețile, puteți considera instrumentul perfect gata. Dar dacă doriți să completați estetica, tuburile pot fi acoperite cu lac.

Da, procesul nu este cel mai simplu, dar încă real în execuție. Este foarte important să citiți cu adevărat tuburile din interior, făcând zidurile lor netedă. Numai astfel încât să puteți auzi cum sunetele instrument, și să-l potrivit pentru muzică.

Cum se joacă?

Naiul are propria timbrul, care este ușor de identificat un muzician, chiar și un începător. Ea are propriile sale caracteristici care trebuie studiate la primul studiu.

Citește mai mult  Caracteristici de flaut Di (Dicks)

Care este diferența dintre Paflata:

 • instrument standard este de 3 octave, să învețe să lucreze cu care poți aproximativ pentru anul+
 • Timbrul are o schimbare lină pe toată gama+
 • Dinamica pe un sunet, deoarece nu există fluiere pe instrument (există probe cu ei, dar extrem de rare)+
 • În Paflate, sunt folosite mai multe rezonatoare, deoarece nuanțele dinamice au o largă disponibilitate+
 • Poti juca voce, dar numai în intervalul sopranei+
 • Acesta este un instrument puternic, aproape niciodată nu trebuie să se rezume microfonul+
 • Este ușor de a învăța o scrisoare bună – adică, să stăpânească jocul cu ajutorul unui tutorial într-adevăr într-adevăr și nu atât de dificil.

Și acum despre cum să stăpânești practic acest instrument muzical.

Iată regulile de bază.

 1. Trebuie să te ridici sau să stai jos, înapoi drept, dar relaxat.
 2. Țineți instrumentul cu două mâini. Partea lungă trebuie să fie în mâna dreaptă – ca și cum ar fi focul. Instrumentul trebuie să fie vertical, paralel cu corpul. Seturi laterale scurte cu mâna stângă.
 3. Mâinile trebuie să fie în mod necesar relaxate, numai pentru a vă putea mișca cu ușurință flautul acolo și puteți sufla în tub.
 4. Mai mult, formarea ambuscadei drepte, adică poziționarea buzelor și a gurii, care va ajuta la controlul fluxului de aer. Mai întâi trebuie să faci un zâmbet și apoi să stoarce ușor buzele, ar trebui să fie o gaură mică între ele.
 5. Flautul este situat vizavi de buza inferioară, aerul este trimis la tub pe principiul „suflare într-o sticlă”. Pentru diferența de sunet, este necesar să se pronunțe litere diferite, poziția de joc de bază – „t”, dar și „p”, „b”, „d”.
 6. Pe pafat trebuie să jucați o notă modificată. Puteți să o faceți așa: luați maxilarul, trageți bărbia înapoi, trimiterea aerului la unele dintre tuburi.
 7. Pe instrument puteți juca tremolo, jucați note pe Stakkato, jucați vibrato sau chiar chat în timp ce jucați, ceea ce va crea un sunet de tril.

La abilitățile de lucru, Gamma ar trebui să fie jucat – în mod regulat și sistematic, să învețe câteva melodii simple și să fie sigur că jucați în fața oglinzii.

După meci, interiorul tuburilor șterge cârpa umedă moale pentru curățare. Instrumentul uscat poate fi trimis la caz. Păstrați flautul în cazul unei clapete. Dacă o fisură a apărut în tub, trebuie să fie fixată rapid, deoarece afectează calitatea sunetului.

Musicarea plăcută!

Sunet flaut pano – în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: