Care sunt managerii?

Care sunt managerii?

În ciuda faptului că managerul de astăzi este numit aproape fiecare specialist cu studii superioare, de fapt, această profesie include o listă specifică de specialități cu anumite îndatoriri oficiale. Materialul acestui articol va spune cititorilor, care se înțelege prin cuvântul „manager” și care sunt principalele tipuri ale acestei profesii.

Ce este această profesie?

Managerul este numit un specialist în managementul proceselor de producție. Datoriile sale includ rezolvarea sarcinilor de gestionare a diferitelor tipuri. De fapt, acesta este un profesionist într-o anumită activitate, care este implicat în organizarea și producție, vânzări și servicii, capabile de a decide în mod independent, aspectele administrative și economice.

Aceasta este poziția de orientare a angajatului într-un anumit domeniu de activitate. Responsabilitățile sale includ sarcini diferite, de exemplu:

  • Organizarea producției de produse competitive+
  • Introducere în fluxul de lucru al noilor tehnologii+
  • Îmbunătățirea caracteristicilor de calitate ale bunurilor fabricate+
  • aducerea procesului de producție la perfecțiune+
  • Reducerea costurilor financiare pentru producție+
  • Creșterea profitului companiei+
  • Satisfacerea nevoilor clientului+
  • Creșterea eficienței managementului.

Principalele tipuri

Profesie „Manager“ nu este universal. Experții nu rezolvă aceleași sarcini, acestea diferă în nivelul funcțional (De exemplu, există angajați obișnuiți și principalele întreprinderilor). Fiecare organizație are propria diferențiere asociată cu nivelul de complexitate a sarcinilor și responsabilităților impuse unui specialist special. Potrivit diviziei verticale, Managerii condiționali sunt clasificați pentru 3 linkuri: mai mari, secundare și inferioare.

Top Managerii acestui nivel sunt directorul general, regizorul, precum și membrii consiliului. Sunt cei care determină direcția principală a activității unei anumite întreprinderi. Acestea stabilesc obiective și obiective, determină strategiile de formare a afacerilor, stabilesc contacte cu furnizorii de materii prime, bănci, autorități. Experții de conducere sunt perfect înțeleși în activitatea lor, ele sunt cea mai înaltă categorie de manager.

Ei cunosc tehnologia de producție, implementarea programelor și planurile de lucru, controlul activităților subordonatelor, pot posta cadre în conformitate cu diviziunea verticală a muncii.

Acești angajați ai companiilor sunt angajate în analiza constantă a informațiilor provenite de la manageri de nivel mediu. Pe baza ei, acestea fac ajustări la planul de lucru al întreprinderii.

Media

Specialiștii Middle Management manageri Obey de top și sunt responsabile pentru punerea în practică a soluțiilor și a strategiilor lor. Ele sunt de planificare, organizare, coordonare, precum și controlul activității angajaților diviziilor lor. Acest grup de specialiști se numără directorul de structuri comerciale, șefii de divizii ale unei anumite întreprinderi (șefii de departamente, capete). Acești manageri nu mai puțin decât colegii de un nivel știu.

Cu toate acestea, ele sunt limitate în ceea ce privește adoptarea unor decizii independente. Acestea sunt directori executivi dintre cel mai mare și managerii de legătură inferioare. Ele sunt angajate în pregătirea de informații pe baza cărora top management acceptă anumite decizii.

Soluții acceptate, astfel de specialiști sunt prezentați într-o formă mai convenabilă pe forma formei de manageri de legături mai mici.

Cel mai mic

Managerii de producție sunt angajați în rezolvarea sarcinilor operaționale. Aceștia sunt șefii mai tineri, în prezentarea cărora sunt interpreți și lucrători. Munca lor – gestionarea grupurilor specifice în interiorul unităților structurale. Împreună cu activitățile de gestionare, astfel managerii sunt direct implicați în sarcina.

Acesta este cel mai numeros grup de personal managerial. Aceștia sunt implicați în planificarea lucrărilor personalului, motivarea acestuia, urmează că resursele sunt consumate rațional. În plus, acestea sunt colectate, analizate și furnizează informații superioare de orientare cu privire la rezultatele muncii departamentului lor.

Speciile privind natura activităților

Clasificarea managerilor implică împărțirea managerilor prin tipul de sarcini pe care le interpretează. Lista de specialiști include mai mult de 10 soiuri și instrucțiuni de ghidare. Fiecare dintre ele implică anumite cerințe pentru o persoană. Distribuția în interes de serviciu este considerat unul dintre cele mai bune moduri de a clasifica.

Managerii sunt diferite. Acestea includ administrative, de operare, creativ, inovativ, banchet, liderii de vize, apel de control centru, depozit. În plus față de ei, acesta poate fi un astfel de specialiști: Bar Manager, SEO Manager, Rezervare, Asigurare Manager, Compliance Manager, Sales Representative, Operator.

divizia de administrare este verticală și orizontală. Al doilea determină organizatorii de lucru liniare. Liderii liniare dau de lucru angajaților din divizia lor la nivelul lor, în timp ce nivelul de manager depinde de ierarhia companiei. manageri funcționale sunt responsabili pentru activitățile departamentelor companiei încredințate. Acestea permit liderilor liniare de a lua decizii independente.

Prin vânzări

Acești manageri sunt responsabili pentru bunăstarea financiară a companiei. Închiriez astfel de specialiști pentru a crește vânzările, extinde baza de clienti, consolidarea parteneriatelor. Sales Manager ar trebui să fie rezistente la stres, sociabil, initiativa. În plus față de abilitățile de organizare, Un astfel de lider are o gândire orientată către client, analitică și matematică.

El știe cum să se audă nu numai oameni, ci, de asemenea, să-i convingă, manifestă răbdare și obligație. Un astfel de specialist în lucrări pentru rezultatul la nivel tactic. El dezvăluie capacitățile potențiale de vânzare, și, de asemenea, o strategie de promovare griji produs.

Aceasta este o lucrare mare de plată cu oportunitate de cariera.

Aprovizionare

Responsabilitatea oficială a acestui manager este achiziționarea de bunuri de la furnizori la prețuri, optimă pentru o anumită companie. Un astfel de specialist nu este doar atent și comunicat. Este responsabil, activ, înșelător, rezistent la stres. Lista sarcinilor sale funcționale este diferită de alți colegi.

Manager de achizitii Excelent dezasamblat în gama de bunuri ale întreprinderii, pe care funcționează, precum și metode de stabilire a prețurilor, elementele de bază ale dreptului civil și comercial. Responsabilitățile sale includ controlul asupra umplerii depozitelor de către bunurile necesare, planificarea volumului acestora. Operatorul de achiziții găsește furnizori cu prețuri scăzute, rezolvă cu întrebări de revendicare.

Prin publicitate

Managerul de publicitate poate fi numit specialist în promovarea bunurilor și serviciilor. De la marketing, această lucrare se caracterizează prin caracterul practic al abordării, folosind diverse mijloace de creștere a vânzărilor. Capul comunică cu echipa de întreprindere, stabilește contacte externe, dezvoltă promoții și tactici publicitare.

Un specialist al acestei profesii alege o strategie de promovare a produselor, crește vânzările, analizează activitățile companiei, baza de clienți câștigă. El încheie contracte, păstrează documentația, locuri de materiale promotionale. În plus, acesta funcționează cu grafica si design. În funcție de specificul activităților companiei, el se poate angaja în prezentări.

Marketing

Astfel de specialiști sunt în cerere atât în ​​organizații mari, cât și în cele mici. Aceștia sunt angajați în efectuarea unor evenimente a căror scop este identificarea publicului țintă cu nevoile sale. Acești manageri sunt implicați în cercetarea cererii de bunuri, aflați piața bunurilor și serviciilor competitive. Ele monitorizează industria, organizează activitatea intervievatilor care află preferințele cumpărătorilor.

Marketerii profesioniști Nu numai că explorează piața, dezvoltă și promovează branduri, atrage consumatorii. Astfel de specialiști sunt tratați în elementele de bază ale economiei, sociologiei, psihologiei, studiilor culturale, comunicațiilor de masă, lingvistică.

Ele dezvoltă și adaptează planurile de marketing, sunt responsabile pentru acuratețea informațiilor despre raport, precum și pentru calitatea analizei.

Brand Manager

Acest specialist este angajat în promovarea bunurilor la un anumit brand sau brand. Utilizează toate metodele disponibile pentru a-și populariza produsele companiei. Acesta este un strateg al responsabilităților organizaționale și aplicate. Un astfel de specialist este angajat în studierea și analizarea cererii și propunerilor pentru produsele specifice ale companiei.

Șeful acestui tip este solicitat de la producătorii de bunuri în afaceri mari și mici. El monitorizează reputația companiei, studiază piața concurenților, este angajată în planificarea promovării mărcii, a prețurilor și a sortimentului. Obligațiile sale includ cercetarea de marketing. Funcționează cu merchandisers, prezice vânzări, dezvoltă scheme de vânzări de produse, contabilitate.

Prin transport

Managerul de transport înțelege perfect organizarea de încărcare și descărcare. Coordonează transportul materiilor prime și a produselor finite ale întreprinderii. Acesta este un specialist versat pe piața serviciilor de transport. El evaluează tendințele de stat pe piața transporturilor, cunoaște adresele principalilor clienți și furnizori.

Responsabilitățile sale sunt de locuri de muncă pentru a coordona transportul materiilor prime și a produsului finit, în scopul de a obține rezultatul optim al costurilor și calitatea serviciilor. El a alege cele mai bune rute, organizează activitatea propriu de transport, colaborează cu companiile de transport.

Un astfel de lider este un responsabil pentru siguranța valorilor materiale care îi este încredințată.

Serviciu clienți

Customer Service Managerul prinde setul de clienti si le ofera ceea ce au cea mai mare nevoie. Specialiștii sunt în căutarea pentru clienții pe diferite canale disponibile. Astfel de manageri analiza pieței, a detecta publicul țintă și să monitorizeze activitatea concurenților. În plus, ele atrag clienții, formând interesul lor în produsul companiei.

În atribuțiile acestor specialiști intră Procesarea apelurilor primite, precum și e-mail. Acestea sunt orientate spre client, lucrează la un nivel înalt, transformând clienții potențiali în clienții permanenți ai companiei. Acesta este link-ul principal al companiei, managerii de servicii pentru clienți reprezintă planuri de afaceri, oferte comerciale și contracte.

Prin dezvoltare

Managerul de dezvoltare Nu există nimeni altcineva ca un consultant intern al dezvoltării companiei. Se uită la afacerea în ansamblu, găsește puncte critice pentru creșterea și dezvoltarea sa. Munca lui este de a stabili relații cu clienții. El se gândește la strategia de comunicare, implementează-o în fiecare dintre departamentele întreprinderii.

O astfel de persoană poate gestiona personalul, el rezolvă cu promptitudine conflictele, găsește o cale de ieșire din situații dificile. Acesta este un utilizator încrezător PC, care lucrează în editori, care deține limba engleză. El știe cum să convingă, activ, greu, persistent, strict, învață, punctual, decent.

Acest manager se confruntă cu un flux mare de informații, el știe cum să-și consolideze argumentele cu argumente.

Manager de proiect

Astfel de specialiști sunt angajați în îndeplinirea și livrarea proiectelor clienților. Poziția este considerată foarte inadecvată, capul controlează fiecare etapă a executării proiectului. Rezultatul final și satisfacția clienților depind de munca sa. Printre industriile solicitate merită remarcat Finanțe, Construcții, Sport, Tehnologii IT.

Specialistul conduce proiectul, determinat cu termenele limită pentru implementarea și bugetul său. Competențele sale includ încheierea contractelor, conduce pe deplin campania de proiectare, este de acord cu clientul de execuție, negociază nuanțele proiectelor.

În plus, profesia prevede menținerea documentației tehnice.

Financiar

Acest specialist este angajat în gestionarea banilor de întreprindere. Responsabilitățile sale sunt utilizarea eficientă a resurselor, precum și optimizarea circulației banilor. Liderul financiar evaluează oportunitățile potențiale ale companiei, planifică și controlează costurile, lucrările cu clienții, asigură solvabilitatea și lichiditatea companiei. in afara de asta, Are angajamente organizaționale.

Deoarece managerul financiar este implicat în activități financiare și management, el trebuie să aibă o educație economică mai mare. Un astfel de specialist ar trebui să înțeleagă analiza pieței financiare. Aceasta este o persoană cu cunoaștere a contabilității care poate lucra cu titluri de valoare și instituții de credit. Este necesar să atrageți finanțarea companiei.

Personal

Un astfel de șef al departamentului este necesar pentru a forma o compoziție de personal a întreprinderii. Responsabilitățile Managerului HR intră în selecția specialiștilor necesari pentru companie. În plus față de controlul rezervei de personal, este angajat în crearea unei motive necorporale a muncii. Managerul HR dezvoltă organizarea de cursuri și cursuri de formare a angajaților.

Lucrează cu candidați, desfășoară interviuri, asigură personalul angajaților profesiilor necesare. Managerul HR conduce subordonați angajaților. El urmărește piața muncii, informează conducerea situației cu personalul, salariile lor.

Un astfel de specialist conduce afacerile personale ale angajaților, ia decizii privind angajarea, traducerea, promovarea pe scara de servicii a angajaților angajați.

Alte specializări

În plus față de activitățile de bază, alți experți includ. De exemplu, Manager de turism Angajat în organizarea călătoriilor turistice. El își asumă slujba în programul de recreere al companiei sale. Un astfel de lider dezvoltă o strategie de trecere la un loc de odihnă și înapoi.

El alege un teren, un hotel, selectează programul de divertisment, pune în aplicare de produse al companiei. În plus, o astfel de manager analizează activitățile concurenților și este angajată în proiectarea de produse promoționale.

Manager de birou Angajate în documentația, controlează starea tehnologiei la întreprindere. obligațiile sale includ achiziționarea rechizitelor necesare. El conduce un tabel de timp de lucru, pregătește întâlniri de afaceri, întocmește sărind peste, urmează întreținerea echipamentului.

Bar manager de responsabil pentru bara, aceasta este principala persoana în bara. Se organizează de lucru, oferă un bar cu echipamentul necesar. atribuțiilor sale includ comunicarea cu furnizorii, asigurând condiții adecvate pentru depozitarea băuturilor alcoolice și nealcoolice. O astfel de persoană este un consultant principal al proiectantului la elaborarea unui proiect de zonă de bar.

Clement manager de Controale de curățare sediul. El predă personalul de bază de curățare tehnologice corespunzătoare, se dezvoltă și ajustează hărțile tehnologice de curățare. Această conducere sarcini distribuie si sectiuni de curățare între angajații din subordine. În plus, el controlează apariția lucrătorilor, susține un climat psihologic pozitiv în echipă.

managerii de productie Areasing probleme de optimizare produs. Echipamentele și economiile sunt responsabile pentru achiziționarea, livrarea, depozitarea materiilor prime și a mărfurilor, angajate în semnarea contractelor. manageri inovatoare Gestionați munca de cercetare. Ele creează produse prototip.

Uită-te și mai multe informații despre această profesie în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: