Driver de tractor: Descrierea și locul de muncă

Driver de tractor: Descrierea și locul de muncă

Profesia unui șofer de tractor rămâne „aflut” de mulți ani. Mulți tineri sunt instruiți să lucreze în agricultură. Astăzi considerăm cum să devenim un șofer de tractor va locui pe descrierea profesiei în sine și de muncă.

Descriere

Această profesie a fost întotdeauna foarte populară. Și chiar și computerizarea noastră universală nu a depășit. Driverul tractorului are caracteristici specifice proprii, caracteristici. Pentru a stăpâni profesia – este necesar să se antreneze și să obțină crusta corespunzătoare. Profesia Tractorului a apărut în anii ’30 din secolul trecut. Așa-numita persoană care conduce o varietate de tractoare, inclusiv o varietate de mașini de înaltă tehnologie.

Activitățile includ lucrătorii de profil pe scară largă capabili să efectueze un număr mare de sarcini diferite. În țara noastră, multe ferme au echipament vechi, urmate de îngrijirea și repararea constantă. Adesea, atunci când un dispozitiv pentru muncă, tinerii tractoare dau un tractor special de întreținere.

Ulterior, nivelul salariului depinde de modul în care este de succes angajatul sau cum dorește să lucreze.

Șoferii tractorului efectuează un întreg complex de tot felul de muncă:

 • Navele și descărcați produse agricole, diverse substanțe pentru realimentare și multe altele+
 • Conduce tractorul echipat cu o remorcă pe care diverse transport de marfă+
 • Gestionați diverse mașini agricole: de la grade la buldozer+
 • Lucrați în permanență, utilizați în același timp echipamente speciale+
 • Inspectați diferite mecanisme care sunt în tractor+
 • Tractor și alte echipamente necesare combustibil+
 • Dacă este necesar, lucrările de reparații ale tractorului, remorci, echipamente articulate.

Fiecare șofer de tractor trebuie să aibă o serie de calități profesionale:

 • Specialistul ar trebui să aibă o intestă, deoarece va trebui să rezolve cele mai dificile sarcini într-un timp scurt+
 • Trebuie să aibă o forță fizică, ca și în procesul de lucru, o persoană se conectează adesea sau se angajează o varietate de echipamente+
 • au abilități de reparații ale oricăror vehicule și echipamente+
 • au o reacție senzoristă precisă+
 • interesați de echipamente și elemente de fixare a tractorului+
 • Fiecare dintre șoferii de tractor este Hardy, deoarece o cantitate mare de timp cheltuiește la locul de muncă – deasupra normei+
 • Angajatul trebuie să aibă o vedere excelentă și ochi.

Pentru a lucra un șofer de tractor, O persoană trebuie să fi fost examinată într-o instituție medicală în fiecare an, ca urmare a căreia se confirmă că se poate angaja în această activitate. Arată, de asemenea, trecerea anuală a briefingului, cum să lucrați cu mașini agricole, unități de echipament articulat. Sarcinile șoferului de tractor include, de asemenea, necesitatea de a verifica echipamentul dacă poate funcționa și, dacă este necesar, repararea acestuia. Există o serie de contraindicații, în prezența căreia o persoană nu poate obține un loc de muncă de către un șofer de tractor. Nu puteți lucra la tractor, dacă există boli ale inimii, navelor, cu patologii de viziune și auz, abateri nervoase.

Profesia șoferului de tractor are o serie de partide pozitive: în cerere în diferite domenii ale economiei naționale, salarii mari, care cresc de mai multe ori în timpul îndeplinirii muncii de curățare. Printre minusurile profesiei sunt profesioniști un nivel ridicat de responsabilitate. O persoană trebuie să răspundă nu numai pentru el însuși, ci și pentru alții. Profesia se referă la K Sezonier. În timpul iernii, salariile sunt reduse uneori (în comparație cu indicatorul de vară).

Minus este, de asemenea, o muncă fizică permanentă. Omul ar trebui să facă mult efort pentru a repara echipamentul.

Descrierea postului

Toate sarcinile șoferilor de tractor sunt înregistrați în descrierea postului. Textul clarifică faptul că șoferul de tractor ar trebui să navigheze în procesul de lucru. Există, de asemenea, o listă a actelor de reglementare, a ordinelor și a instrucțiunilor aplicate în procesul de executare a sarcinilor. În instruirea locului de muncă, cunoștințele pe care trebuie să le aibă șoferul de tractor, etichetarea tehnicii, pe care trebuie să o dețină. Din document devine clar că angajatul trebuie să facă în cazul unei defalcări și situații de urgență.

Instrucțiunea conține clarificări privind organizarea locului de muncă, respectarea regulilor de igienă. Tipurile de sarcini de muncă ale șoferilor de tractor sunt prescrise în text, precum și informațiile în care un specialist ar trebui să meargă la instrucțiunile de siguranță. De asemenea, un tractor necesită cunoașterea modului de a oferi primei îngrijiri medicale. Pe baza instrucțiunii de a lucra cu succes, șoferul tractorului ar trebui să cunoască regulile drumului. De asemenea, este necesar să se înțeleagă modul în care elementele cheie și mecanismele tehnicii. Specialistul trebuie să fie capabil să opereze tractor și diferitele dispozitive necesare pentru punerea în aplicare a fluxului de lucru. O persoană trebuie să fie un aptitudini mecanice, și trebuie să fie capabil să facă față cu tot felul de defalcările.

Un alt tractor trebuie să gestioneze un anumit număr de persoane. De exemplu, ea poate exercita grup de elevi de conducere sau de asistenți. În acest caz, expertul responsabil pentru sănătatea și productivitatea procesului de lucru. Această instrucțiune este utilizată în întreprindere-angajator cu un scop, care este, sunt specificate și explicate elementele disponibile în contractul de muncă.

Angajat pe baza activității lor pe fișa postului, astfel încât acesta se concentrează pe lucrări complexe, prevăzute în textul documentului. În același timp, el este dat dreptul de a se bucura la infinit dispoziții aici.

Documentul are o semnificație juridică. Pe baza sa, au loc procedurile de lucru judiciare și administrative, care sunt adesea completate în favoarea angajatului.

Atribuții la descărcarea de gestiune

Imediat după antrenament, tractorul rochii examen. A avut loc o persoană atunci când el primește un certificat. Este prescris în ea, ce tip de mașini poate un specialist pentru a gestiona, care este inclus în atribuțiile sale. Sarcinile tractoristului include punerea în aplicare a lucrărilor agricole. El știe cum să conducă un tractor, tehnica de camioane, transport de marfă și loturile vehicule. De asemenea, efectuează lucrările de reparații a întregii tehnici disponibile.

Efectuează un specialist în aceeași lucrare constând în urmărirea tehnici în ce stare este. El monitorizează, de asemenea, randamentul, iar în cazul unor probleme de constatare, rezultă. tractorist, dacă găsiți pacienții cu animale de companie, le oferă asistență medicală de urgență, după care experții de animale le spune.

Caracteristici ale lucrării are un șofer de tractor agricol cu ​​4 roți. Se obișnuiește să-l sun – automobilist. Acesta funcționează pe o tehnică grea corp și mașini utilizate pentru conducere off-road.

Direct implicat în agricultură lucrări Torisser mechanizer. Își șterge plantele, semințele, pluguri care poate pune pământul și Efectuează o complex întreg de alte lucrări. Mecanicul gestionează de lucru mașini, sarcini și le descarcă, funcționează pe teritoriul fermei. El poate repara, de asemenea, toate tehnica încredințată lui, alimentarea cu combustibil și lubrifia diverse elemente.

ETKS Seturi de deversări uniforme pentru conducătorii auto tractor. Fiecare ulterioară este dată în conformitate cu rezultatele testelor de examen.

 • certificat de tractor jucător 2 categorii Permise de muncă la puterea motorului mai mică de 25,7 kW.
 • După examenul de calificare primește un tractorist 3 descărcarea de gestiune. De atunci, are acces la un tractor, echipat cu un motor cu o capacitate de 25.7-44,1 kW.
 • 4 categorii Devine un specialist după ce a primit un certificat, care dă permisiunea de a conduce un tractor și alte tehnici care au o putere egală cu 44-73.5 kW.
 • tractorist 5 descărcarea de gestiune poate administra întreaga tehnică disponibilă în fermă.
 • 6 categorie garantează gestionarea tuturor angajaților și tehnologiilor existente.

Professandard este proiectat pentru specialiști care dețin tractoare și alte utilaje agricole. Acesta descrie toate lucrările pentru a efectua un specialist.

Drepturi

Standard garantează un angajat pentru a proteja interesele sale și oferă condiții confortabile în proces:

 • Dacă tehnica este spartă, șoferul de tractor poate refuza acest lucru+
 • Posibilitatea de comunicare a angajatului cu manualul, din cauza căreia prima poate raporta informații importante cu privire la activitățile sale+
 • Din conducerea, un mesaj poate fi primit cu privire la întruparea proiectelor și a planurilor, care se referă direct la activitățile specialistului+
 • Tractorist Angajatorul oferă toate instrumentele necesare, echipament de protecție și îmbrăcăminte specială+
 • Angajatorul trebuie să ofere un specialist în condiții de muncă confortabile+
 • A face propuneri de îmbunătățire a procesului de producție.

O responsabilitate

Încălcarea regulilor pentru prima dată, angajatul poate suporta o mică pedeapsă. În cazul unor încălcări sistematice, o persoană este pedepsită și respinsă. El poate fi numit bine, în mare. În cazul în care angajatul refuză în mod voluntar să plătească daune, pedeapsa este numită de rezultatele procesului.

Pornește responsabilitatea administrativă a unei persoane dacă am răsfățat un aparat de lucru sau orice altă unitate agricolă. Ar putea face un angajat în mod deliberat sau întâmplător. Pedepsi un angajat dacă încalcă regulile stabilite de siguranță la incendiu sau protecția muncii, se referă neglijent la instrumente și materiale, nu îndeplinește instrucțiunile autorităților. Specialistul poate fi pedepsit și, în cazul refuzat sau realizat grav responsabilitățile de lucru, încalcă regulile stabilite ale regiunilor interne ale întreprinderii.

Educaţie

Puteți învăța de la șoferul tractor după absolvire de 9 grade de liceu. Studiul are loc în instituții de învățământ specializate. Pentru a obține un șofer de tractor de specialitate, ar trebui să fie învățat aici timp de 4 ani. Categoria poate fi, de asemenea, atribuită în procesul de învățare în unele școli de șoferi. Pentru a obține următoarea categorie, o persoană trebuie să treacă cursuri speciale. Recalificarea are loc timp de câteva luni.

Formarea avansată este, de asemenea, măsura necesară. Șoferul tractorului trebuie instruit în 3-4 ani. Pentru a obține categoria, ar trebui să treceți și prin anumiți medici într-o instituție medicală. După aceea, o persoană care scrie o declarație în Standor stat cu furnizarea unui document care confirmă faptul că formarea a trecut cu succes și au trecut testele de examen.

De asemenea, este necesar să se efectueze plata prin datorie de stat, după care solicitantul este eliberat un certificat, care este scris în ce categorie are și ce tehnică poate gestiona.

Loc de munca

Tractorist fără experiență adecvată atunci când lucrează la muncă da o perioadă de probă. Ca urmare, novice ar trebui să arate modul în care el poate controla tractorul. În economie, specialistul dau o muncă distractivă. Dacă se stabilește că o persoană are abilitățile potrivite de locuri de muncă, este angajat oficial. În același timp, se stabilește cât de mult ar trebui să funcționeze în timpul zilei.

Ar trebui să se știe că ziua rurală în vara nu este normalizată. A determinat cât de mult ar trebui să lucreze la schimbare. Orice altceva este plătit suplimentar. Toate lucrările cu instalarea fiecăreia dintre ele este reglementată. Specialistul plucă terenul, angajat în controlul încărcătorului frontal, excavator și alte tipuri de echipamente. Se stabilește modul în care persoana este încurajată și ce sancțiunile sunt reglementate în caz de încălcare a taxelor directe.

Cât de mult câștigă?

În Rusia și pe teritoriul spațiului post-sovietic, profesia unui șofer de tractor este incredibil de cerere. Plătiți-o diferit. Imediat după ce a primit educația necesară, un salariu mic este numit de către un specialist. În medie, magnitudinea sa depășește rareori 15-20000 în funcție de regiune. Un an mai târziu devine un tractorist un pic mai mult. În continuare crește de bunăstarea unei persoane, în funcție de modul în care el calitativ îndeplinește îndatoririle sale profesionale.

În banda de mijloc a Rusiei, salariul mediu în sezonul variază de la 30 până la 50 de mii de ruble. În timpul iernii, scade: un specialist primește de la 15 la 20 de mii de ruble. În regiunile nordice, unitățile tractor sunt obținute în funcție de categoria. Începătorii sunt programate pentru 25 de mii de ruble. În cazul în care o persoană a trecut de reciclare și a primit un certificat, acesta este prescris mai mult salariu. De multe ori se apropie de 100 de mii de ruble.

Unele criterii au fost dezvoltate pentru a determina salariul mediu. Nivelul de promovare a materialelor depinde de cât de mult tractorul conduce cu atribuțiile sale oficiale. Oferă o evaluare a volumului lucrării efectuate, care a fost efectuată de o persoană pentru o anumită perioadă de timp. Afectează nivelul de calitate a muncii, pentru cât timp angajatul a îndeplinit-o, care a accelerat procesul de producție.

Angajatorul oferă o evaluare cât de atent este atras un specialist cu echipamentele și inventarul, respectă sau nu regulile și normele stabilite la întreprindere, există sau nu la o încălcare specializată. Toate cele de mai sus sunt pliate. Conform rezultatelor, salariul este alocat. Dacă șoferul tractorului depășește în mod regulat planul, se confruntă cu îndatoririle sale, poate fi încurajată. Nivelul de remunerare a banilor este stabilit individual. Profesia de acționare a tractorului popular. Ea încearcă să masteranzilor din clasele superioare.

Creșterea popularitate este influențată de salariu. Acesta ajunge de multe ori la 100 de mii de ruble, cu îndeplinirea corespunzătoare a îndatoririlor oficiale prevăzute în Professandard.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: