Totul despre ficțiune pe ventilație

Totul despre ficțiune pe ventilație

Pentru o viață confortabilă și activitate vitală normală a unei persoane, el trebuie să creeze anumite condiții. La urma urmelor, fluctuațiile de temperatură și acumularea de substanțe nocive în aer afecta negativ sănătatea umană. Există anumite norme și caracteristici care sunt utilizate în sistemele de ventilație și aer condiționat.

Astfel de sisteme constau în anumite dispozitive și dispozitive care fac schimb de produse de aer și să contribuie la atmosfera de lucru în incinta. Foarte popular și a cerut astăzi este o profesie care este legat de sistemul de ventilație și climatizare. Aceasta este profesia de mecanic de ventilație.

Particularități

Acesta este un angajat care Angajate în reglarea ventilație și sistem de aer condiționat, controlează și menține o anumită temperatură și umiditate a aerului de spații rezidențiale și industriale, folosind dispozitive speciale și tabele psihometrice. Implicat în repararea și întreținerea de aparate de aer condiționat și sisteme de ventilatoare, efectuează inspecția, înlocuirea pieselor nepotrivite și pentru eliminarea disfuncționalitate.

Munca unui montaj pe ventilație este foarte importantă și responsabilă, ca viața și sănătatea oamenilor depinde de ea. La urma urmei, alimentarea cu aer curat este un factor vital pentru o persoană.

Responsabilități

Mecanicul de ventilație poate avea descărcare 3, 4 și 5. Fiecare dintre descărcări determină cunoștințele și obligațiile speciale ale angajatului. Deci, stratul de 3 descărcare trebuie:

 • efectuați supravegherea funcționării instrumentelor care participă la sistemul de ventilație și aer condiționat+
 • înlocuiți duzele de funcționare incorect, reintroduceți psihoometrele+
 • Înregistrarea revistei a mărturiei psihometrului cu definiția timpului exact+
 • Activați și dezactivați dispozitivele de hidratare și ventilație+
 • Încărcarea și descărcarea în timpul transportului de țevi la locul de instalare+
 • Cunoașteți principiul funcționării instalațiilor de ventilație și de aer condiționat, designul, temperatura la locurile de producție, liniile liniilor, normele și regulile de mișcare și ridicarea bunurilor cu cele mai simple instalații de ridicare.

Fixarea de 4 descărcări trebuie:

 • Angajați în reparații, dezasamblate și asamblare, precum și instalarea și instalarea, întreținerea echipamentelor de aer condiționat și ventilație, a cărei performanță este de până la 500.000 cu. M / c+
 • Personalizați umiditatea și temperatura condițiilor tehnice+
 • Efectuați declarații defecte care sunt destinate reparației+
 • Cunoașteți principiul funcționării și al dispozitivului de tehnologie deservit, metode de control de încălzire și ventilație, montaj și instalare de echipamente, caracteristică de aer condiționat în aparate de aer condiționat, totul despre ingineria căldurii în munca efectuată.

Fitter Ventor 5 descărcare ar trebui:

 • Pentru a înțelege repararea, asamblarea și instalarea echipamentului deservit de el, a căror performanță este de peste 500.000 de metri cubi. M / c+
 • Înainte de a trece echipamentul, care a fost în reparație, ar trebui să petreacă un test de încercare și să-l transmită în funcțiune+
 • Reglați instalațiile automate, reparați și instalați-le pentru aer condiționat+
 • cunosc designul și caracteristicile echipamentului pe care îl servește+
 • Efectuați un test după repararea echipamentului pentru livrare ulterioară la locul de muncă+
 • Cunoașteți schema de aliniere și de alimentare în zona de service.

Mecanicul de ventilație este responsabil atât administrativ, cât și disciplinar pentru:

 • Performanță necorespunzătoare sau neîndeplinirea instrucțiunilor capului lor+
 • Eșecul de a-și îndeplini funcțiile și sarcinile de muncă+
 • Utilizarea ilegală a autorității lor oficiale+
 • Distorsiunea informațiilor despre lucrarea+
 • Împrumuirea măsurilor în cazul întreruperii siguranței sau a protecției muncii.

Educaţie

Pentru a lucra ca o amenajare a ventilației, Este necesar să se adopte formarea profesională în categoria a treia-a cincea. Pentru a dobândi noi abilități, cunoștințe și abilități, puteți trece Cursuri de perfecționare, care durează cel puțin 72 de ore. Cursurile trebuie să fie de maxim o dată pe an sau cel puțin o dată în 5 ani. Este important să știți că pentru a lucra ca mecanic pentru repararea și întreținerea sistemelor de ventilație și a aerului condiționat Trebuie să existe mai mult de 18 ani și nu trebuie să existe contraindicații asupra sănătății care sunt indicate în înregistrarea medicală.

Cursuri de perfecționare pot fi efectuate pe o formă de învățare cu normă întreagă, cu fracțiune de normă și chiar la distanță. În cursul instruirii, elevii învață multe probleme care se referă la economia industriei, protecția muncii, desenele de citire și multe altele. La sfârșitul lor, se eliberează un certificat pe care o persoană a adoptat certificarea.

Toate programele de formare sunt special dezvoltate de educatori cu materiale metodologice moderne și manuale. Noi tehnologii în învățare, bibliotecă electronică.

La locul de muncă

Fanul de lucru Găsiți ușor. Profesia este în cerere în orice organizații de construcții și industriale. Poate fi construirea unui metrou, cărbune și mine metalurgice, orice ateliere de producție, în cazul în care un număr mare de lucrători care au nevoie să ofere aerul de înaltă calitate și vital.

Cele mai cunoscute locuințe ale industriei de ventilație de lăcătuș din regiunea Moscova, În același timp, la Moscova, salariul angajatului acestei profesii este de 46.300 de ruble. Regiunea cea mai mare plătită, care apreciază foarte mulți specialiști este Republica Chechen. Acolo, salariul mediu al mecanicului asupra ventilației este de 168.000 mii. rubles. Cel mai mic salariu al acestui specialist este marcat în regiunea Tula și este de 40000 mii. rubles.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: