Tipuri și selecție de tije pentru pistoale adezive

Tipuri și selecție de tije pentru pistoale adezive

Abilitatea de a crea ceva cu propriile mâini a atras întotdeauna oameni creativi, deci nu este surprinzător faptul că industria se dezvoltă în mod activ în această direcție. Pe rafturi, tot mai multe instrumente și materii prime apar zilnic, cu care puteți desena, coaseți, creați orice meșteșuguri și produse. Una dintre cele mai convenabile și universale dispozitive a devenit un pistol de lipici, datorită căruia există o oportunitate de a lipi pe toate suprafețele mult mai repede. Pentru a utiliza în mod corespunzător acest dispozitiv, este important să alegeți tijele potrivite.

Ce este?

Utilizarea lipiciului PVA, superclaud și opțiuni similare nu este întotdeauna convenabilă, iar rezultatul poate să nu se potrivească cu dorința dorită. Prin urmare, au fost create termoclase, care, atunci când sunt expuse la temperatură, devine lichid, se cade bine pe suprafață, iar după câteva minute, se strecoară ferm. O caracteristică distinctivă a tijelor adezive este faptul că, din cauza topirii, componentele pot umple găurile, porii, fisurile și curbele de suprafață, oferind o lipire mai bună.

Aceste produse pot apărea sub nume de astfel de nume:

 • Roduri adezive+

 • Adeziv termoplastic sau fierbinte+

 • Cartușe pentru termopitare.

Datorită proprietăților sale, compoziția topită poate fi aplicată pe hârtie, carton, lemn, sticlă, plastic, piele, ceramică, piatră și alte suprafețe.

Avantajele unui astfel de adeziv includ:

 • puterea de adeziune+

 • Viteza de uscare+

 • durata serviciului+

 • posibilitatea de a elimina fără reziduuri de adeziv pe suprafața+

 • utilizați ca material de etanșare+

 • posibilitatea de a lipi suprafețe diferite+

 • absența componentelor nocive+

 • costuri adecvate+

 • depozitarea pe termen lung.

Au bastoane lipici și câteva dezavantaje:

 • plasticitate slabă și aderență destul de rigid+

 • limitarea utilizării anumitor suprafețe – unele tesatura, ipsos, beton.

Numirea adezivului în topitură fierbinte este aceeași cu cea a celorlalte specii, diferit este metoda utilizării sale. Știind cum de a alege și de a folosi compoziția adezivă, este posibil să se combine cu succes o varietate de suprafețe în scopuri necesare.

Temperatură de topire

Compozitie lipici pot diferi în mod semnificativ, ceea ce afectează temperatura lor de topire. Produsele create pe baza EVA sunt topite deja la + 80 ° C, iar temperatura de funcționare este considerată intervalul de la + 120 … 150 ° C. Utilizați astfel de tije recomandate pentru speciile de gunoi de gunoi de adeziv.

Citește mai mult  elefant Knit croșetat amiguruchi

Tijele constând din poliamide și poliolefine încep să se înmoaie cu + 155 ° C și temperatura de lucru pentru o astfel de specie este luată în considerare + 180 … 200 ° C. Aceste tije sunt deja utilizate în echipamente profesionale capabile să reziste la încălzire la + 500 ° C. Pentru a lipi suprafețele care se încălzesc la temperaturi ridicate, utilizați compoziții de temperatură ridicată.

Alegerea tijelor trebuie făcută pe baza tipului de suprafețe cu care se va efectua echipamentul, care este planificat să fie aplicat în acest proces.

Ce se întâmplă?

Tijele pentru sistemul termic poate avea compoziții diferite, culoare, grosime și punct de topire. Pentru a afla ce feluri merită să folosiți într-o chestiune sau altul, trebuie să cunoașteți caracteristicile tuturor soiurilor.

Nu înțelege cât de diferit este diferit de celelalte, puteți strica suprafața de lucru, și să petreacă timp și bani în zadar.

Conform compoziției

Tije adezive din polimer, plastifianți și rășini. Compoziția polimerului poate fi diferit, de aici și varietăți de produse adezive.

 • EVA (etilenvinil acetat) – temperatura de topire este scăzută, au o adeziune ridicată, gradul de fortăreață a conexiunii este sub medie. clei congelat nu distruge, apa în contact și alte substanțe.

 • Poliamidă – să aibă un punct de topire ridicat, mai greu, creați cusătură durabil. Având contacte regulate cu umiditate, adezivul își pierde proprietățile.

 • Poliester – au o rezistență bună la orice factor al mediului atmosferic. Posedă ambreiaj de mare. Un astfel de adeziv poate fi utilizat pentru a lipi suprafețe.

 • Polyolefin – au cea mai mare densitate, mult topită. Cusătura obținută este greu având o adeziune scăzută.

 • Soiuri de silicon – se topește la temperatură joasă, cusătură transparent și din material plastic, rezistent la sarcini.

 • Tije de cauciuc sintetice – au elasticitate ridicată, bine tolerați contactul cu umiditatea.

 • Poliuretan – creează cusătura maximă durabilă și elastică, care este rezistentă la temperaturi ridicate și scăzute. O caracteristică a acestui soi este termenul înghețat, care durează până la 48 de ore.

În funcție de tija adeziv constă din, temperatura de topire sale, cetatea și culoarea cusăturii rezultată.

În floare

Pentru a face mai ușor de a alege tija lipici dorit, producătorii au început să folosească separarea de culoare a mărfurilor.

Cunoscând caracteristicile fiecărei culori, puteți alege cu ușurință adezivul fierbinte pentru un anumit termopistol.

Există mai multe soiuri de culori.

 • Colorat – cea mai populară opțiune care este utilizată pentru lipirea celor mai multe suprafețe. Cusătura rezultată este caracterizată de o plasticitate și o adeziune ridicată.
Citește mai mult  Prezentare generală a mașinilor din lemn

 • Transparent (galben) – tije, aplicați pentru hârtie, carton, lemn. În unele cazuri, putem lipi materiale plastice și metal. Un astfel de lipici are un ambreiaj slab și absoarbe umiditatea, prin urmare nu este adecvată pentru fixarea solidă.

 • alb – poate fi folosit pentru suprafețe metalice sau din sticla de conectare, adecvat pentru lemn, plastic și textile.

 • Multicolor – soiuri colorate sunt create pe baza EVA, caracteristica este abilitatea de a alege culoarea de cusătura într-o nuanță a suprafeței pe care se va lipi de a face clei invizibil.

 • Negru – o versiune universală care poate fi utilizată pentru a înlocui agenții de etanșare sau ca etanșare de etanșare între elemente, ele pot izola contactele electrice.

Gândindu-se la lucrarea pe lipirea diferitelor suprafețe, este necesar să se țină seama de caracteristicile adezivului, alegând culoarea tijelor care vor crea o cusătură fiabilă și să facă procesul rapid și confortabil.

La dimensiune

În funcție de pistol, este de asemenea selectat dimensiunea tijelor. Diametrul produsului poate fi diferit, dar cel mai cerut este de 11 mm. Un astfel de termocag este potrivit pentru majoritatea pistoalelor ieftine simple și ușoare. Datorită grosimii optime, echipamentul cu o putere mică se confruntă cu topirea unor astfel de tije. Pentru orice nevoi interne, cu reparații mici sau fixarea temporară a oricăror elemente, nu faceți fără utilizarea tijelor cu un diametru de 11 mm.

În lucrul de ac este în valoare de utilizarea tijelor cu un diametru de 7-8 mm, acestea sunt confortabile pentru munca subțire și permit să facă cusături îngrijite pe orice suprafață.

În cazul în care se utilizează echipamente profesionale, de umplere pentru aceasta ar trebui să fie complet diferit. tije optime pentru aceste pistoale vor fi produse cu un diametru de 12, 15 și 43 mm.

Lungimea elementelor termice pot fi de asemenea diferite. Pentru munca minore, un tije sunt de 4 cm lungime și mai mult. Cele mai populare pentru nevoile de creativitate și de uz casnic sunt produse lungime de 10-20 cm. Pentru o utilizare îndelungată și profesionale pot necesita materiale adezive cu o lungime de 30 cm.

Citește mai mult  Efectuarea înger în stilul Quilling

Nuanțele pentru copii

Pentru a selecta terminalul corect pentru thermopystole, trebuie să cunoască parametrii de bază de produse care pot fi utilizate în ea. Neștiind mărimea potrivită a tijelor, aceasta este în valoare de pornire cu produse standard, cu o grosime de 11 mm și o lungime mică, astfel încât să nu cheltui bani în plus în cazul în care alegerea a fost făcută incorect.

Selectați tijele sunt necesare în funcție de compoziție, în funcție de tipul de suprafață, care este de lucru și condițiile de funcționare a produsului finit. Culoarea vă va ajuta să găsiți rapid tipul de produs dorit pentru a obține efectul dorit. Dacă nu există cerințe speciale pentru culoarea cusătura, atunci puteți cumpăra o opțiune opacă dacă adezivul trebuie să fie îmbinate cu o atingere a suprafeței pe care este aplicat, este mai bine pentru a alege o varietate de culori de ton adecvat.

Glue alb și negru poate fi utilizat pentru majoritatea suprafețelor.

După ce a înțeles cu particularitățile speciilor de tije adezive, puteți oferi o lucrare ușoară și confortabilă cu ei și obțineți o cusătură de înaltă calitate și fiabilă, care va rămâne cât mai mult posibil.

Cum să introduceți și să scoateți?

Pentru a încărca tija în arma adezivă, există o instrucțiune ușoară. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie pentru a porni aparatul în priză și așteptați câteva minute pentru a se încălzi. Din partea laterală a mânerului există o gaură în cazul în care aveți nevoie pentru a introduce thermocons. Datorită butonul pistol, masa adezivă este împinsă prin gura de scurgere a dispozitivului. De îndată ce capete de bară, aveți nevoie pentru a posta imediat celălalt după el, în caz contrar nu va fi nimic pentru a împinge adezivul de la pistol.

Dacă trebuie să schimbați tija lipici sau extrage vechi, trebuie să porniți arma, așteptați 2-3 minute și trageți masa adezivă pe tine. În cazul în care produsul nu se stinge, aveți nevoie pentru a da echipamentul să se încălzească, apoi încercați din nou pentru a îndepărta tija.

După ce a lucrat cu puterea termică, este important pentru a curăța gura de scurgere a dispozitivului de la resturile de adeziv de fiecare dată, în caz contrar procesul suprafețelor de dimensionare va deveni dificil.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Comments: 1
 1. Laura

  Ce tip de tijă este cel mai potrivit pentru utilizarea în pistoalele adezive și care este criteriul de selecție pentru alegerea unuia potrivit?

  Răspunde
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: