Totul despre fir în relief

Totul despre fir în relief

Relief sculptură în lemn – una dintre cele mai vechi metode de a decora obiecte: farfurii, mobilier, elemente de decor și alte. lucrurile înșurubați încă se bucură de popularitate și admirație universală. Având stăpâniți toate subtilitățile de calificare, cutter poate asigura un venit bun. Dar cum să stăpânească această meserie grea? Ce sfaturi pentru incepatori sunt gata pentru a maeștrilor? Toate acestea și multe altele veți găsi în acest material.

Particularități

sculptură în lemn are o istorie lungă, care ia începutul lui în Rusia antica. De-a lungul timpului, s-au format tehnici independente de prelucrare a suprafețelor de lemn, din care fiecare are propriile sale nuanțe și caracteristici unice.

 • fir de contur. Acest tip de fir poate părea în mod eronat mai simple: linii simple sunt aplicate pe semifabricat neted, din care conturul modelului, peisajul și T. D.

 • Cea mai comună este tehnica Geometric. În acest caz, modelul este format dintr-o combinație de forme geometrice sau tăietori.

 • Fileu fără fir Aceasta implică tăieturi pe o suprafață netedă a unei baze de lemn care formează o imagine.

 • Sculptură (volum) fir în mod legal poate fi numit cel mai dificil din tehnicile. Maestrul atrage piesa de prelucrat (rădăcină, chock, o ramură mare) forma necesară, adaugă părți și primește o statuie completă a materialului natural.

 • Fire de relief, Discursul despre care va merge în acest articol, are o serie de caracteristici specifice. O imagine a plantelor, a animalelor sau a doar un ornament se află pe fundalul din față datorită fundalului tăiat. O altă caracteristică unică a tehnologiei embosate este un joc unic de iluminare.

Instrumente

Instrumentele speciale sunt necesare pentru fire de relief.

Este demn de a clarifica faptul că, în primele etape de familiarizare a cutter-novice cu munca pe un copac nu sunt deloc necesare pentru seturi scumpe profesionale de cuțite, dălți, inquarks și alte lucruri.

stilou bun penitent Cuțit și glaf cuțit – asistenți majore începători. Mai târziu, când apare o anumită experiență, iar mișcările mâinilor vor deveni mai încrezători, puteți achiziționa următoarele instrumente:

 • dălți Corner (gameurs)+
 • dalta directă+
 • Raza (semicircular) daltă+
 • Schichel.
Citește mai mult  Revizuirea și alegerea firelor turcești

  meșteri calificați adăuga la „Arsenal“ mai multe dispozitive suplimentare de mai sus:

  • Copperazy – dălți ale căror pânză sunt curbate+
  • Cuțite: putere, drept și Bogorodsk.

  Tehnologie pas cu pas

  Înainte de a se aplica desenul, este necesar să se determine alegerea materialului sursă, pentru că jumătate din lemn depinde de tipul de lemn.

  • Tei. lemn de tei – campion de necontestat printre rase utilizate în fir. Plastic, ușor și accesibil, este perfect potrivit pentru un nou venit și maestru. Incapacitatea ineficati – singurul minus Linden.
  • Alder. Arin (negru și roșu) – material dens. În ciuda faptului că Olhor din lemn este suficient de dificil, se taie perfect și practic nu este curbat după uscare.
  • Pară. Lemnul de pere al părului strâns și omogen poate fi pus într-un rând cu var și arin.
  • mesteacăn. Birch elastic și dens este potrivit pentru tăietorii de nivel mediu care au timp să lucreze cu var. Acest lemn este utilizat atunci când se creează produse mici, ca atunci când uscarea poate fi deformată.
  • Stejar. Masiv și complex în prelucrarea stejarului servește material pentru profesioniști reali. Instrumentele comparate și mâna solidă a maeștrilor vor putea să transforme lemnul neclintit în relieful fascinant.

  După ce tăietorul a decis asupra materialului, este necesar să se usuce de înaltă calitate. Arborele țagle începe în noiembrie și se termină în luna februarie, când cantitatea de sucuri din lemn este minimă. Cumparam lemn pentru munca sculptate, asigurați-vă că pentru a verifica dacă acesta a fost aspirat. Dacă doriți să pregătească piese le verifica algoritmul de uscare:

  1. Curățați arborele de scoarță și ramuri+
  2. împarte în părți+
  3. țagle Operage în containere speciale cu adăugarea de sare timp de 4 ore+
  4. Se pun bazele viitoare în subsol timp de mai multe zile+
  5. Se transferă lemnul în camera ventilată.
  Citește mai mult  Revizuirea hobby neobișnuit

   După tăiere a decis pe schița produsului, acesta trebuie să fie transferat la piesa de prelucrat. Următoarele metode și obiectele sunt utilizate pentru imagini de transfer.

   1. Hartie de copiat. Liniile de copiere pot fi șterse în mod liber, care vă permite să modificați desenul din dreapta de-a lungul lucrării.
   2. Stencil. Se taie schița de hârtie sau carton, atașați-l la piesa de lucru și cercul. De asemenea, utilizarea unui șablon poate fi evidențiat conturul, referindu-se la punctele de colțuri și curbe. Sondajele sunt conectate cu un creion simplu.
   3. Mill. Dacă nu vă este frică să riscați, atașați un model la copac și tăiați-l.
   4. Deplasările Sketch în procesul de transfer de? Nici o problemă! FURNIZAREA sub Bucata de covor de cauciuc sau lemn substrat, iar desenul va fi corect și îngrijit. Este în acest stadiu că amplasarea pieselor și obiectelor principale ar trebui să fie gândite, ar trebui să fie plătit compoziția compoziției.

   Următoarea etapă de lucru – Tăierea circuitului principal. Îndepărtarea delicată a fundalului – fir de relief de raisin. Formarea acestei abilități este principala sarcină a începătorului.

   dălți Raza va ajuta elimina o cantitate mare de fond cu o aplicație forță minimă.

   Stadiul penultimului – Studiu de contur folosind daltă unghiulară.

    După ce produsul este gata, acesta trebuie să fie acoperit de una dintre următoarele compoziții.

    • Morilka. Umplutura este folosit pentru a da lemn de o nuanta nobil, precum și pentru a spori contraste în lucrarea: zonele întunecate „retragere“ în fundal, formând o imagine voluminoasă. Dar un astfel de mijloc de acoperire este potrivit numai pentru relief mare + sculptură cu capetă fină sub influența simulatorului se poate trezi, ceea ce va strica, fără îndoială, tipul de produs.
    • Ceară. Acoperire de ceară – o opțiune potrivită pentru un fir realizat pe roci întunecate. Ceara dă produsul finit strălucește și o face netedă. Eficacitatea stratului de ceară depinde adesea de modul în care îl pulverizați. Uneori este dificil să distribuiți dificultăți la finalizarea reliefurilor volumetrice și lucrați cu detalii abundente și mici.
    • Unt. Folosind stratul de ulei ca un ulei decorativ, merită să luați în considerare unele nuanțe care pot deteriora sau să formeze o pată. Pentru sculptură în relief, uleiul este recomandat să nu mai aplice decât două straturi.
    Citește mai mult  Organizatorii și genți pentru brodată

    Sfaturi Masters

    1. instrument Dumb nu este potrivit pentru muncă, deoarece necesită eforturi mari atunci când carving. Ferește-te pentru claritatea dălți și cluburi.
    2. Când mastering fire ar trebui să înceapă cu modele geometrice simple,. Apoi, puteți trece la ceva mai complicat: vegetație, animale, oameni.
    3. Nu trimite niciodată daltă atunci când se lucrează în partea ta: poate fi periculos. Direct instrumentul în opusul sau păstrați-l paralel cu piept.
    4. Așa că schițele sunt mult mai convenabil pentru a transfera la piesa de lucru, efectuați un desen la 1: 1, folosind hârtie milimetrică sau de tracțiune.

    Lecții de copaci de filet pentru începători Urmăriți materialul video.

    Evaluează articolul
    ( Încă nu există evaluări )
    Narcisa Raescu

    Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

    Adaugă comentarii

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: