Unde chihlimbarul este minat?

Unde chihlimbarul este minat?

Cum să prindeți soarele? Această întrebare este destul de ușor de răspuns. Faptul este că există o piatră pe care oamenii o asociază cu soarele și energia sa. Ea iubește și citit, face meșteșuguri diferite de la ea. Astfel încât o persoană încearcă să păstreze razele strălucitoare lângă ei. Ce este această piatră miracol? Este ușor de ghicit, vorbim despre chihlimbar.

Tipuri de depozite

Această piatră se află, de obicei, sub formă de incluziuni între formarea cărbunelui. De regulă, locațiile de chihlimbar sunt împărțite în două grupuri mari.

  • Primul este depozitele primare sau indigene. Acea piatră care se găsește în sedimentele cărbunelui îi aparține. De asemenea, depozitele primare includ zone precum Nord-Siberian, Far de Est, Ural. Totul este explicat simplu: în cazul în care pădurile de conifere au crescut, iar de la copaci au început să curgă rășină, și Amber a apărut.
  • Un alt grup se referă la secundar. Astfel de depozite sunt numite plasant. Ele, la rândul lor, sunt împărțite în marin și râu. Depozitele specificate sunt departe de primar (indigene). Și toate pentru că piatra la depozitele viitoare a fost adusă de fluxurile de apă sau de la contactele de apă sau datorită promovării ghețarilor.

Că este, chihlimbarul nu sa născut, dar a emigrat în aceste locuri prin mișcări naturale. Ca urmare a acumulării materialului natural adus, s-au format depozite uriașe.

Cel mai renumit loc din Rusia, unde este produsă piatra însorită, Kaliningrad este luat în considerare. Depozitele Kaliningrad aparțin liberului. Pe exemplul siturilor secundare, puteți vedea încă o separare, acum pe descărcare. Ele sunt delta, marină de coastă, mare, glaciară.

De ce depozitele de chihlimbar au o densitate foarte scăzută? Deoarece rășina nu se scufundă în apă. Și Amber – aceasta este rășina pietrificată. Cu multe secole în urmă, rășina a fost transferată în fluxurile de apă pentru distanțe destul de lungi. În cazul în care fluxul a întâlnit obstacolul, rășina agățată de nisip, amestecată cu fragmentele copacilor. Timpul și fenomenele naturale create Amber.

Ca urmare a diferitelor transformări ale unor astfel de depozite, a apărut un set excelent.

Astăzi, piesele însorite se găsesc în diverse locuri. Ele pot fi găsite pe malul râului, în diverși semeni, în fragmente de vegetație. Îi aduce fluxul râului. De asemenea, chihlimbarul poate fi găsit la poalele munților, ghețarul lui a demolat-o acolo.

Încă pietricele pot lua o inundație de primăvară pe suprafață sau furtună. De exemplu, ca în regiunea Kaliningrad. Pe coasta oceanelor și a mărilor, masa solară ia furtuna. În secolul al XIX-lea a fost în regiunea Kaliningrad o dată o emisie foarte mare de pietre. Locuitorii au colectat pietre pentru mai multe zile.

Citește mai mult  Bag-termos

Depozite mari în lume

Dacă începeți să vorbiți despre câmpuri mari, atunci trebuie să începeți o poveste cu Rusia. Cea mai mare acumulare de chihlimbar este situată pe coasta baltică a Sambitsky anterior, iar acum Peninsula Kaliningrad. Dacă spui exact – acesta este un sat de chihlimbar (În acest loc este de aproximativ 90% din rezervele mondiale de piatră). Vârsta de chihlimbar este mai mare de cincizeci de milioane de ani. Așa argumentează experții.

În acest moment, cu ajutorul cercetării geologice, specialiștii au stabilit că există noi secțiuni pentru dezvoltare. Rezervele lor sunt de aproximativ trei sute de tone.

Depunerea din regiunea Kaliningrad din Marea Baltică este împărțită în trei secțiuni: Palmnichensky, Beach și Primorsky. Pe site-ul Palmnexian, dezvoltarea se desfășoară din 1976. Conform calculelor geologilor, carierei Palmnichensky și pe litoral pot furniza oamenilor Amber timp de două sute de ani.

Volumul producției anuale aici este de aproximativ 350 de tone.

În regiunea Rivne, care este situată în Ucraina, există și rezerve de chihlimbar. Ele sunt situate într-un fel de triunghi de așezări ale lui Klesovo-Sarna-Dubrovitsy. Mineritul nuggeturilor ucrainene costă mai ieftin datorită faptului că acestea sunt situate la o adâncime, care fluctuează de la 3 la 10 metri. De la un contor cubic al Pământului Plast, puteți obține 250 g de piatră solară.

Republica Dominicană este, de asemenea, renumită pentru extragerea chihlimbarului. Aici vârsta de piatră de munte este de 40 de milioane. ani. În Germania există un domeniu care este în Saxonia-Anhalt. Vârsta de chihlimbar aici este de aproximativ 22 de milioane. ani.

Centrul de Amber Baltic este situat în Kaliningrad, apoi Lituania merge. Serviciul geologic local încearcă să anunțe o competiție internațională deschisă pentru extragerea acestei pietre. În Estonia, și în cantități mari puteți găsi diferite suveniruri de chihlimbar. Nuggets în aceste locuri sunt exploatate pe insula Saaremaa, și lucrurile scumpe fac lucruri scumpe.

Belarusii cred că depozitele de chihlimbar în marginea lor arată ca niște fantome. Depozitele pietrei solare sunt descrise pe hărțile geologilor și în publicațiile științifice, dar nu toată lumea le poate vedea. Bucăți de nuggeturi se găsesc pe parcare paleolithică. Vârsta lor este de aproximativ treisprezece mii de ani.

Explorarea geologică din Belarus a identificat șapte situri cu depozite de chihlimbar. Pietrele se află în Pinsky, Stolinsky, Luninetsky, districte Drogichinsky, în Polesie și în regiunea Brest. Cea mai remarcabilă în această privință sunt mlaștinile Depozitele în Massier Gatch sub Zhibank. Există mai mult de trei sute de tone de chihlimbar.

Depozitele noi sunt deschise în Letonia. Amber aici găsesc atât pe țărm, cât și în partea de jos a mării. Depozitele aluvionale se deschid foarte des în partea de jos datorită faptului că apa deplasează tencuieli de nisip uriașe. Ca urmare a unor astfel de perturbări, piatra solară izbucnește.

Iubitorii-norocos găsi în adâncurile nugget-urilor cu o dimensiune umană.

În cazul în care mineritul din Rusia?

În general, este mai ușor să sunați în locuri unde chihlimbarul nu este minat. Pescuitul își ia începutul în regiunea Kaliningrad și apoi se extinde în întreaga țară. Și dacă stocurile principale sunt situate în Kaliningrad, în nordul Siberiei și Orientul Îndepărtat, au fost deschise depozite, care au ajutat la introducerea acestor site-uri în provincia Eurasian Amber Amber. Ca rezultat, în Altai, chiar și marca a apărut. A fost inventată de locuitorii locali pentru un ulei de floarea-soarelui foarte de înaltă calitate. Se numește – „Amber Altai”.

Citește mai mult  Cum de a alege un rucsac ortoped pentru un adolescent?

În plus, Amber din Rusia se întâlnește În Ural, pe teritoriul Primorsky și în Yakutia. Nuggeturile mari nu au fost găsite aici, astfel încât excavarea industrială a pietrei solare în aceste locuri este inadecvată.

Metode de producție

Procesul de exploatare a pietrei solare este foarte diversă. De exemplu, dezvoltarea poate fi ghidată folosind o metodă șurub-hidraulică. Acesta este cel mai sigur mod pentru mediul înconjurător și pentru starea pietrei. Lucrările sunt efectuate după cum urmează: Echipamentul bine hidraulic se face în sol. Diametrul lor este de 80 cm.

Nuggets se ridică la suprafață împreună cu solul sub presiune hidraulică. Apoi sunt curățate, spălate din nisip și pământ. Acesta este cel mai modern mod.

Și există un alt mod care să ofere organizarea de cariere speciale. Rasele goale sunt rupte mai întâi, apoi bătut straturi albastre de argilă albastră. Există chihlimbar în ea.

Cu toate acestea, această metodă este nesigură, deoarece se poate întâmpla colapsul, deci este mai bine să utilizați prima metodă.

Înainte ca totul să fie diferit. În cele mai vechi timpuri, Amber a fost colectat manual pe țărm, care este situat de-a lungul Mării Baltice și a pliat pradă containerelor speciale. Această metodă a dat ocazia de a obține aproximativ șaizeci de mii de tone de piatră solară. Timpul a trecut, iar strămoșii noștri au înțeles că a fost mult mai ușor să obțineți o piatră din apă, dacă utilizați saccs. În ele, Yantar a ajuns împreună cu algele.

Unii căutători chiar au „arat” zonele de coastă pentru ca piatra luminoasă să se spele din solul mării și inundate la suprafață. Minerit în natură Piatra solară este ușoară. El este pe o adâncime mică. Dar, pentru organizarea producției oficiale necesită costuri ridicate, apar astfel de firuri „negre”.

Citește mai mult  Sac pentru alergare

Miningul ilegal este utilizarea unui aspirator de furtun pentru furtunuri. Stând pe genunchi în apă, oamenii ridică și coboară conducta de aluminiu atașată la pompa de benzină, într-o groapă de apă murdară. Astfel încât ei spălau solul (argila albastră), care este mai mult de 50 de milioane. ani. Împreună cu acest străin pe suprafață se ridică chihlimbar.

Amber capturarea în astfel de gropi – lecție destul de greu. Cu toate acestea, toate costurile și lucrările plătesc cu mai mult de. O piatră mare pe piața „negru” este mai scumpă decât o bucată de aur de aceeași greutate. Găsiți o astfel de instanță – mare noroc. Prin urmare, oamenii și săpați o gropi fără să se gândească la sănătatea și mediul dăunător.

Autoritățile Federației Ruse au strâns pedeapsa pentru această activitate în 2017. Până în prezent, pedeapsa pentru mineritul ilegal de chihlimbar este stabilită în valoare de la 200 la 500 mii. freca. Anterior, a fost doar 3-5 mii. freca. Oficialii vor plăti pentru o încălcare de aproximativ 800 de mii. freca., O pedeapsă pentru persoanele juridice va fi calculată în milioane (10-60 de milioane de euro. freca. În funcție de amploarea activităților ilegale). Astăzi, vânzarea de chihlimbar ilegal, transportul și depozitarea vânzărilor este strict interzisă.

Metoda de mai sus este ilegală.

Dar există ambii oameni care combină miniere de chihlimbar cu pasiune. Căutarea pietrei solare în procesul de scufundări nu încalcă legislația actuală. Cum diverse caută chihlimbar la fundul mării? Ei folosesc proprietățile fizice ale pietrelor. Fluorescența este o strălucire a pietrelor cu culori diferite sub influența lămpii ultraviolete. Dispozitivele moderne cresc semnificativ eficiența căutării, dar trebuie amintite următoarele nuanțe:

  • Eroarea va fi exclusă dacă aduceți o piatră în sticlă în sine+
  • Lanternul va străluci mai luminos dacă spațiul va fi limitat+
  • Din indicatorul intervalului lungimii de undă (ar trebui să fie 360-400 nm) depinde de gradul de cultivare a fluorescenței sub apă+
  • Nuggets va găsi cu ușurință dacă se utilizează o lanternă de lungime de undă de la 365 la 400 nm+
  • Când lucrați cu astfel de echipamente, se recomandă utilizarea unor pahare speciale sau a unui pahar de policarbonat+
  • Puterea maximă ridicată a lămpii va oferi un mare efect de strălucire.

Căutarea de chihlimbar nu este doar o interesantă pasiune geologică, dar, de asemenea, un rezultat mai bun. excavatoarele „negru“, în medie, câștiga de la 1-200. freca. pe luna. Divers pune speranța de noroc, dar modul lor este mai mult ca un hobby, cu toate că nu lipsit de sens materiale.

Puteți afla cum să obțineți și pentru a găsi chihlimbar, puteți afla, în căutarea un pic mai jos.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: