cusătură Rolul pe overlock: ce este și cum să facă?

cusătură Rolul pe overlock: ce este și cum să facă?

Overlock este o mașină de cusut cu care sunt răcite bucăți de carne de diverse țesături. Datorită overlock, marginile problemei nu apar și să păstreze un aspect elegant pentru o lungă perioadă de timp. Cu toate acestea, prelucrarea muchiilor este departe de a fi singura posibilitate a acestei mașini de scris. Setul de funcții ale overlock include, de asemenea, executarea cusătura de rol. Puteți deschide această cusătură pe toate modelele moderne de mașini de cusut. Noțiuni de bază, este necesar doar să se ocupe de o serie de caracteristici.

Care este cusătura de rol?

În diferite surse, mai multe elemente din această cusătură se întâlnesc: Flex, Roller, Opicca. Marginea marginii cusăturii ruloului va fi o cusatura răsucite în interior. Este posibil să se obțină un rezultat similar prin acțiunile necesare cu tensionatoare de suprasolicitare. Rollerul cusăturii este o linie densă care se desfășoară în jurul marginii produsului, cu o cusătură frecventă de repetare.

Oportunități Linia de rol:

 • Marginea produsului devine mai puternică+
 • Producția factorilor de la Kapron contribuie la o creștere a numărului de pliuri de peufle+
 • Când setul cu cască, HEM devine din ce în ce mai voluminos+
 • Permite elegant să îndoaie marginile țesăturii fără a se întinde, dacă setați setările potrivite+
 • Asociația netedă, dacă faceți mai întâi marcajul și apoi fixați piesele pe același interval+
 • Docking cusătura poate fi, de asemenea, decorativă.

În cea mai mare parte, cusăturile cu role sunt efectuate pe haine cu lebede și garnituri, cum ar fi costumele de dans sau de carnaval. De asemenea, poate fi aplicat pentru a lucra cu tul și tricotat.

Specii principale

Luați în considerare speciile de cusături flexibile alocate de numărul de bobine din lucrare.

Citește mai mult  Descrierea Maco Satina și utilizarea sa

Două-iubire

Folosit pe materiale cu care trebuie să faceți cu precauție extremă, unde trebuie să reduceți numărul de fire. În acest proces, acul și looperul din partea de jos. Această specie nu se poate face pe modelele obișnuite, numai cu supraîncărcările cu convertoare. Acele care nu participă la implementarea cusăturii sunt blocate de convertor pentru a elibera acele necesare pentru muncă.

Trei ani

Este o alternativă optimă care este disponibilă pe toate supraambalajele, deoarece cele trei ani este cusătura standard. Datorită lui, puteți petrece marginile produselor moi, opace. Pentru a crea un decor suplimentar, puteți alege un fir care este excelent de la țesătură în culori.

Patru linii

Pentru ao realiza, trebuie să utilizați două cârlige și două ace. Este mult mai puternic și strâns, deși nu diferă în exterior de la o cusătură tridimensională. Se recomandă să o folosești Când procesați un tiv de rochii de dans lungi sau fuste, Pentru a păstra durabilitatea materialului și aspectul curat.

Pyatnic

De fapt, acesta este un ambreiaj de cusături bidimensionale și tridimensionale, în centrul cărora este conectat printr-o cusătură de unică coerentă. Excelent util pentru chestiuni mari de densitate, cum ar fi denim.

Nivelele de tensionare a firului

Pentru a porni marca de cusut de rulare, este important să luați în considerare nivelul tensiunii firului. Cu ajutorul controlului tensiunii, diverse în dimensiuni și linii în formă aleasă. Overlock are o roată specială care efectuează această caracteristică. Există modele de supraîncărcări, inclusiv ajustări încorporate. Ea însăși stabilește valorile necesare, având în vedere cusătura necesară.

În modelele standard, roțile sunt amplasate pe un plan sau pe una dintre tije, ceea ce contribuie la implementarea aceleiași tensiuni a tuturor firelor.

Cum se adaptează la suprasolicitare?

După ce ați reconfigurat overlock pe cusătura Flex, faceți prima linie pentru a verifica tensiunea firului. Uită-te la acuratețea cusăturii de rol. Dacă cusăturile sunt netede și nu colectează țesătura, atunci în acest caz, lăsăm tensiunea firului neschimbată.

Citește mai mult  Cum să curățați o mașină de cusut?

Datorită faptului că mașina cuțitului nu este disponibilă, rămâne să așezați în mod corespunzător țesătura pe planul de lucru. Aliniați-o în conformitate cu marginea dreaptă a piciorului. Vă puteți adapta, urmărind marcajul, care este situat chiar sub laba.

Coaseți o altă linie. Conform rezultatului, ar trebui să fie o cusătură îngustă și frumoasă de rol cu ​​o lățime de aproximativ 2 mm de marginea produsului. Faptul că tensiunea firului trebuie schimbată, vor fi indicate următoarele motive:

 • Buclele nu sunt suficient de dense, libere și ușor de dizolvate din cauza lipsei de tensiune adecvată+
 • firul este confuz și deschide cusături diferite.

Într-o astfel de situație, puteți adăuga tensiune a firelor mașinii și apoi clipește câteva cusături. Urmăriți cu atenție astfel încât țesătura să nu fie spălată și să nu meargă de-a lungul marginilor. Elasticitatea produsului nu depinde de cusătura, setarea corectă permite materialului să se întindă bine. Cusătura protejează țesătura de boală rapidă și arată destul de atractivă, datorită cărei coroane nu vor avea nevoie.

Făcând cusăturile îngrijite nu vor fi o problemă deoarece poate părea la prima vedere. Este necesar să se țină seama de toate recomandările enumerate mai sus și să urmeze acuratețea liniei de ieșire.

Calitatea cusăturilor scăzute poate fi alarmată că este necesar să verificați cât de corect este reumplut firul în suprasolicitare. Dacă totul este fără probleme, atunci realizăm tensiunea firului.

Instrucțiuni de lucru

Luați în considerare modelele ASTRALUX 820D și FAMILY ML645D. Nu va exista nici o comparație a diferitelor mașini – setarea nu este practic diferită.

 • Coborâți toate acele pentru cea mai mică poziție.
 • Deplasați cuțitul inferior. Deschideți panoul din stânga pentru a ajunge la mașina de mașină ascunsă. Iată partea care oprește cuțitul. Faceți clic pe el, apoi rotiți cuțitul de partea dvs., lăsându-l mai jos. Nu exagerați – elementul cu ușurință este amânat în timp ce respectați manipulările corecte.
 • Găsiți comutatorul mașinii. De obicei, este configurat să cusături standard. Treceți la „R”. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe elementul situat lângă pârghie. După stabilirea manetei în poziția superioară a cusăturii de suprasolicitare va fi extrem de îngustă.
 • Puneți panoul. Acum puteți seta comutatorul lungimii cusăturii în poziția „R”.
 • Luptați un fir în funcție de frecvența cusăturii.

Modelul Astralux nu are nevoie să schimbe placa de ac.

Recomandări pentru cusăturile de joc bidimensionale:

 • Trebuie să eliminați firul de convertizor de top+
 • Instalați convertorul de looper superior+
 • Vârful convertorului ar trebui să intre în Oxo al Looperului+
 • Rolul convertorului este că acesta submnează firul de fund.
Citește mai mult  Cum să coaseți fustele și jumătate cu faldurile, cu ce să le purtați?

Acum rămâne să simțiți țesătura și să începeți o marcă.

Pentru a efectua cusătura, este necesară răbdare și precizie, deoarece lucrarea va fi dureroasă și greu. Cele mai mici daune va duce la apariția lucrurilor se va deteriora și va începe din nou.

Recomandări utile

 • Verificați lucrarea tuturor detaliilor: Blocarea piciorului, rotirea volantului.
 • Scoateți acul stâng dacă nu veți efectua cusătura de patru ori.
 • Puteți personaliza produsul în funcție de modul în care doriți. Din instrucțiunile nu este întotdeauna posibilă obținerea setărilor potrivite. În majoritatea cazurilor, utilizatorul va trebui să selecteze independent parametrii potriviți. Puteți vizualiza informații despre forumuri sau site-uri speciale, unde alte meșteșuguri sunt împărțite în detaliu de cunoștințele lor. Puteți verifica setările pe o mică bucată de țesătură.
 • Când procesați, încercați să țineți cârpa, astfel încât să nu alunece.

Încercați să nu vă grăbiți dacă nu există o experiență suficientă atunci când lucrați cu cusătura cu role.

Cum se configurează cusătura de joc pe overlock, uitați-vă în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: