Flannel: Ce este, proprietăți și soiuri

Flannel: Ce este, proprietăți și soiuri

Printre numărul impresionant de țesături prezentate pe piață, un loc destul de proeminent ocupă o flanelă, folosită cu succes peste câteva secole. Acest lucru este explicat nu numai de proprietățile pozitive ale acestui material, ci și o multitudine de soiuri oferite de producători. O astfel de combinație atrage în mod natural atenția potențialilor cumpărători, care își găsește în mod regulat confirmarea practică.

Ce este?

Materialul în cauză este o țesătură de lână, semi-răcitoare sau bumbac, care se caracterizează prin prezența unei nosha rare. Acesta din urmă poate fi atât unul, cât și față de față, dar prima varietate a acesteia este mult mai des. Cea mai veche mențiune a flanelilor din secolul al XVII-lea – timpul când a primit o distribuție în masă în Țara Galilor. În vremurile vechi, acest țesut a fost făcut din fire de lână și mai târziu în fabricarea sa a început să utilizeze un fir de bumbac gros și alte componente.

În ceea ce privește numele materialului descris, cercetătorii de origine sunt interpretați în moduri diferite. Unii indică vechea cuvânt de freastsess „flaine”, adică o „pătură”, iar alții preferă o explicație, conform căreia termenul „flanel” este împrumutat din limba galeză și tradus ca „țesătură de lână”. Este ușor să vedem că dreptul la existență are ambele opțiuni, fiecare dintre acestea fiind asociat cu moale, cald și confort.

Indiferent de specificul compoziției sale, flanelul se caracterizează prin următoarele caracteristici cheie:

 • Folosind sarzheva sau soi de lenjerie+
 • Densitate semnificativă care nu prevede prezența unui decalaj între fire+
 • Pileu pufos, provocând senzații plăcute la atingerea.

La început, produsele din țesătura luate în considerare au fost scumpe și, prin urmare, au fost disponibile numai persoane bogate. Dezvoltarea producției de mașini și-a redus semnificativ valoarea, datorită cărora majoritatea părților interesate ar putea coase hainele de flanel. În Rusia, acest material a câștigat popularitate în secolul al XVIII-lea, sub Petru I, am decis să o folosim pentru uniforma soldaților armatei sale.

Compoziţie

În funcție de specificul componentelor utilizate, 3 tipuri principale de țesut descrise – lână, jumătate de lână și bumbac. Primul a apărut mai devreme decât alții și a dominat piața până la sfârșitul secolului al XIX-lea, iar oile de casă a fost efectuată ca materie primă pentru producția sa. În secolul XX, flanelul a început să primească de la o altă materie primă populară – bumbac, dacă este necesar, adăugând componente sintetice în ea.

În prezent, tipul de bumbac al țesăturii descrise este cel mai frecvent. Opțiunile combinate sunt solicitate, oferind aditivi de origine artificială. De exemplu, poate fi adusă o fibră de vâscoză, care este un produs al procesării naturale de celuloză. Prezența acestei componente oferă produselor o strălucire spectaculoasă, iar conținutul său poate ajunge până la 20% (valoarea specifică este determinată de producător).

În plus, flanelul este făcut dintr-un semid. Prima componentă a acestui material este de înțeles de la numele său, iar al doilea cel mai adesea a petrecut bumbacul menționat anterior. Multe textile preferă alți aditivi – de exemplu, o combinație de mătase și vâscoză, permițând obținerea unei țesături solide cu aspect excelent.

Proprietăți

Materialul avartit are o serie de calități remarcabile.

 • Suprafață plăcută. Datorită prezenței unei flanel moale, este unul dintre cele mai delicate țesuturi. Acest avantaj este deosebit de important pentru copiii mici care sunt mai puțin probabil să „bust” materiale.
 • Abilitatea de a ține căldură. Produsele de la flannel vă permit să vă încălziți cu costuri minime de timp, să vă protejați în mod fiabil proprietarii de la SuperCooling. Având în vedere această calitate a materialului descris, experții îl referă la categoria de iarnă, care este confirmată de clasificarea tradițională a țesuturilor.
 • Putere mare. Această proprietate este explicată prin compoziția flanel și densitatea împletitura firelor sale (170-260 g / mp), asigurând o rezistență la efecte mecanice severe.
 • Beabilitate bună. Acest material se referă la materiale „respirabile“ furnizarea de gaz optim și compoziția de umiditate a spațiului de sub-matrice. Din acest motiv, produsul de la flanele sunt potrivite pentru prunci, a căror piele se caracterizează printr-o sensibilitate maximă.
 • Rezistenţă la uzură. Experiența arată că materialul în cauză nu se teme de îndoire frecvente, frecare și întindere, și, prin urmare, acesta poate fi utilizat de-a lungul anilor.
 • Modest. Îngrijirea de produse din flanel este destul de simplu, care este în primul rând relevant pentru variația de bumbac. Prezența lână în compoziția țesăturii necesită o mai mare atenție, dar, de asemenea, nu diferă în special complexitatea.
 • Siguranța pentru sănătate. Materialul descris nu provoacă dezvoltarea reacțiilor alergice și a altor iritații ale pielii.

  În ceea ce privește deficiențele flanelului, lista lor este după cum urmează:

  • Abraziunea grămezii, manifestată în timp (cu privire la forța materialului pe care nu le afectează)+
  • Higroscopicitate ridicată, datorită căreia țesătura se usucă mai mult decât ar dori majoritatea consumatorilor+
  • Înclinația la criptarea tipurilor individuale de flanneluri (în același timp sunt ușor netezite).

  În plus, materialul prezentat se află după spălare în apă caldă (cu condiția ca acesta să fie natural).

  Soiuri

  Există mai multe tipuri de flaneli care diferă una de cealaltă prin metoda de colorare utilizată.

  • Aspru. Varietate nelegată de panza, cea mai des folosită pentru nevoile tehnice.
  • Gladyocracy. Fabric create din fire pre-vopsite.
  • Preot. Material caracterizat prin prezența unui model cu una din laturi.
  • Shamed. Cea mai populară varietate de flanneluri, a folosit atât coloranți, cât și pentru aplicarea ulterioară la aceasta.

  O atenție separată merită să plătească variații de lână și jumătate a țesutului în cauză, care poate fi pieptene și cămilă. Fabricarea primelor implică pieptarea fibrelor scurte, în timp ce cea de-a doua suferă o prelucrare suplimentară care le oferă o ușoară ușurință.

   De asemenea, este necesar să menționăm alte două soiuri populare ale materialului descris – o cămașă, având un model carciar sau dungi și un hastic, permițând cele mai diferite opțiuni pentru designul extern. flanel alb-pământ, a cărui caracteristică este prezența unui mic de imprimare – jucării pentru copii, personaje fabuloase, flori, inscripții în miniatură pe un fundal alb principal.

   Comparație cu alte materiale

   În ciuda faptului că flanelul uneori este identificat cu bicicleta, există o diferență foarte semnificativă între aceste țesături. Primul material este mai subțire și mai moale, iar al doilea se distinge prin disfolismul semnificativ mai mare și densitatea de suprafață a Web. Valoarea acestuia din urmă pentru flanel este de aproximativ 215 g / m², în timp ce bicicleta este depășită 350 g / m². În plus, a doua dintre țesăturile luate în considerare întotdeauna are o grămadă de ambele părți, care este una dintre caracteristicile sale caracteristice.

   Un alt material legat de categoria izolat este hârtia. În proprietățile sale, această țesătură de bumbac este foarte aproape de flanel, dar diferă de ea o grosime și densitate ușor mai mare. În plus, caracteristica caracteristică a hârtiei este nimeni pe una dintre părți – ca regulă,.

   Gata de considerație și de lână, principala diferență dintre care de la flanel este originea sa: este fabricat din fibre de poliester, și, prin urmare, se referă la categoria sintetică. O altă caracteristică – aruncarea de umiditate la exterior, și să nu-l absoarbă, astfel că el este extrem de popular în rândul sportivilor, turiști, pescari și vânători.

   Al patrulea material care este foarte similar cu flanel în funcție de caracteristicile este flanel, de asemenea, menționată ca Uinsette – acelasi pufos, dar un pic mai ușor și moale. De origine, aceasta poate fi o jumătate de aripă sau de bumbac, și produse care produc din aceasta cele mai multe ori sunt seturi de lenjerie de pat. Ele se combină în mod organic moliciunea și capacitatea de a stoca energie termică, și, prin urmare, ideal pentru nopțile reci, garantand maximum de confort pentru a proprietarilor lor.

   Așa cum se utilizează?

   Una dintre aceste sarcini pentru a rezolva care flanel este cel mai des utilizat, este fabricarea de lenjerie pentru copii. În cele mai multe cazuri, se utilizează varietatea imprimată a acestui material pentru aceasta, care permite fără efecte de coloranți pe pielea copilului.

   Dacă selectați produse pentru copii, pentru care utilizarea flanele este cel mai relevant, atunci scutece sunt. Datorită proprietăților țesutului în cauză, acestea sunt obținute foarte cald și moale, care este de o importanță capitală pentru orice copil.

   De asemenea, în funcție de varietatea de flanele, alte multe căutate produse sunt cusute de la ea:

   • Shamed – În primul rând, lenjerie de pat+
   • Gladyocracy – paltoane, costume și alte articole de îmbrăcăminte, monofonic+
   • Shirty – produse care sunt solicitate de la iubitorii de stil informal (cele mai populare tricouri cușcă) izolate+
   • Halat – de obicei, halate de baie și rochii pentru femei+
   • notgered dure – Obiecte pentru ștergere, precum și produse utilizate pentru lipirea ciocanului de pian și alte părți de impact ale instrumentelor muzicale.

   În ceea ce privește compoziția flanelului folosit, fustele, rochii, pantalonii, eșarfele și capacele sunt cel mai adesea făcute din soiuri de lână și jumătate de pereți.

   Cum să ai grijă?

   Pentru ca produsele de la flanneluri să-și plăcească proprietarii cât mai mult posibil, acesta din urmă ar trebui să plătească atenția cuvenită îngrijirii acestora. Pentru soiurile de bumbac din acest țesut, acesta asigură contabilizarea următoarelor recomandări.

   • Prima spălare este de dorit să se efectueze în apă rece și supapa – la o temperatură de 60-90 ° C.
   • Pentru a face elemente de moale maxime, trebuie să se clătească cu adăugarea de glicerol (concentrație optimă – 1 st. L. pe 10 litri de apă).
   • De la utilizarea clorului și a altor componente agresive de albire până la refuzarea în mod rezonabil pentru a evita slăbirea fibrelor din material.
   • Petele de pictură pot duce la rularea prematură a grămezii. Cea mai bună soluție în astfel de situații este utilizarea de medicamente delicate înlăturarea poluării fără o expunere mecanică puternică.
   • Produsele uscate sunt, de preferință, la umbra, fără a permite lumina directă a soarelui pe ele. În plus, merită abandonarea utilizării șinelor de prosoape încălzite și a radiatoarelor.
   • Călcarea țesăturii trebuie să începeți cu partea greșită, setați temperatura moderată a tăurii de fier.

   Dacă materialul de produs este o flanel de lână, este necesar să urmați condițiile enumerate mai jos:

   • Spălarea utilizării mijloacelor de înmuiere la temperaturi de până la 40 ° C+
   • Eșecul de frecare și răsucire+
   • Clătiți cu adăugarea de 1 st. L. oţet+
   • Uscarea într-o formă bine tensionată+
   • Călcarea cu aplicarea sau impregnarea plăcii de apă.

   În plus, proprietarul ar trebui să se familiarizeze cu grija pentru îngrijirea produsului dat în descrierea producătorului.

     În concluzie, rămâne de a afirma că popularitatea consistentă ridicată a flanelului este justificată de masa avantajelor acestui material, uneori depășind numărul deficiențelor sale. O astfel de țesătură va fi întotdeauna în cerere, care este explicată prin relevanța sa pentru majoritatea potențialilor consumatori.

     Stofele de revizuire video Vezi în videoclipul de mai jos.

     Evaluează articolul
     ( Încă nu există evaluări )
     Adaugă comentarii

     ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: