Jacquard: Descriere, tipuri, demnitate și dezavantaje

Jacquard: Descriere, tipuri, demnitate și dezavantaje

Timp de aproape 200 ani fără tesatura jacquard, este dificil să ne imaginăm o selecție completă de perdele sau tacâmuri, dar, de fapt, astăzi, producția de același portar și fețe de masă sunt posibile prin alte tehnologii. Cu toate acestea, Jacquard nu le-a dat locul complet – el are propriile avantaje și dezavantaje, care sunt obligate să ia în considerare un astfel de material o mai aproape.

Ce este?

Pentru a începe un pic mai adânc în istorie. În 1804, inventatorul francez Joseph Marie Jacquard a propus o nouă mașină de țesut, care a sugerat o întrepătrundere mai complicate de fire individuale, care a devenit posibil să se producă foarte frumos și, în același timp, tesatura destul de puternic. În Franța, în cazul în care cererea pentru tot ceea ce este rafinat și frumos este foarte mare, această decizie a fost estimat foarte repede, iar de acolo sa răspândit în timp, în întreaga lume. descendenții Recunoscător numite astfel tesatura jacquard lui – în onoarea inventatorului ei.

Cu toate acestea, în zilele noastre, nu va destul de bună dreptate, cred că tesatura jacquard este un fel de material de beton. Faptul este că francezul a sugerat doar metoda tese fire, dar nici o descriere a tehnologiei conține o indicație precisă cu privire la care acestea trebuie să fie făcute. Prin urmare, în lumea modernă pentru țese prin metoda jacard, sunt folosite ambele fire naturale și sintetice, precum și țesături diferite sunt obținute la ieșire, din care fiecare are avantajele și dezavantajele sale.

Dacă vorbim despre unele caracteristici comune pentru toate țesături jacquard, apoi, în plus față de tesatura, în care doar specialiștii să înțeleagă, o trăsătură caracteristică este un model de țesut, care nu este aplicat de coloranți, dar se formează datorită legăturii speciale a fire individuale. Din păcate, astăzi, unii vânzători întreprinzi sunt acordați cu același nume și alte țesături pentru care desenele sunt aplicate prin tipărirea sau stingerea, ceea ce nu are nimic de-a face cu tehnologia originală. Un adevărat Jacquard este ceva ca o tapiserie, dar diferă de el o serie de caracteristici, De exemplu, fire mai subțiri și ieftine, precum și ușurința sa.

Tipuri de jacquard

Chiar și tehnologia originală de țesut Jacquard nu împinge cele mai mici restricții pe materialul nite, deoarece astăzi astfel de țesături sunt produse din aproape orice fire existente. Această situație creează o varietate uriașă pe piața materialelor de cusut și, deși o alegere bună ajută la obținerea unor rezultate ideale într-o coasere a anumitor produse textile, uneori o astfel de abundență este chiar puțin confuză. Pentru a da seama, încercați pe scurt plimbare de-a lungul clasificării principale a țesăturilor Jacquard.

Conform compoziției firului

Poate că principalele diferențe dintre produsele finite sunt de a face fire separate în interconectare. De regulă, materialul finit în multe privințe adoptă principalele caracteristici ale materialului din care se face.

Având în vedere absolut toate opțiunile nu are sens, pentru că vom aloca cele mai populare și frecvent găsite.

 • Jacquard Organza, Ca fiind obișnuit, produceți din fire de material diferit – cel mai adesea fire de poliester sau vâscoză, adesea în combinație cu mătase. La abundența materialului sintetic, este posibilă realizarea unei transmisii deosebit de precise a modelului dorit, în plus, în structura unei astfel de țesături, firele metalice sunt destul de ușor. Puteti vedea astfel de chestiune nu numai în proiectarea de ferestre, dar, de asemenea, în multe rochii de mireasa moderne, este, de asemenea, de multe ori apare în diferite haine de teatru care imită decorul sofisticat al antichității.

 • Stretch sau Stretch Jacquard se bucură de mare succes în producția tricotate, deoarece are proprietatea și apoi să se întoarcă la fosta forma din nou. De dragul realizării efectului notoriu al stretching ca componente principale, materiale de tragere moderne sunt folosite, printre care lycra, elastan și chiar velseloft ultra-modern. Cu toate acestea, pentru un aspect mai bună și sensibilitate ridicată a materiei, soluții clasice, cum ar fi bumbacul sau chiar fără stăpân. Astăzi, acest material este foarte frecvente, te înconjoară, chiar dacă nu te-ai gândit la asta, pentru că este de la ea casual, de multe ori și îmbrăcăminte exterioară SEW.

 • bumbac Jacquard – Un alt material popular bazat pe materii prime naturale și are durabilitate și durabilitate suplimentară. Deși sinteticele moderne împing în mare parte astfel de soluții la fundal, dar Satin Jacquard poate fi găsit în hainele de zi cu zi și chiar în capace de saltea.

 • Silk Jacquard, Spre deosebire de multe alte chestiuni în care mătase intră într-o cantitate mică, sugerează o proporție semnificativă de mătase în sine, deși nu este atât de importantă, fie că este vorba de material natural sau despre înlocuitorii săi sintetici. Stofa de jacquard de mătase, la rândul lor, pot fi împărțite într-un număr mare de specii individuale, printre care Atlas-Jacquard și Satin Jacquard sunt deosebit de populare. Domeniul de aplicare a unor astfel de țesături se numește de obicei lenjerie de dantelă și rochii de seară, perdele, lenjerie de pat și chiar haine casual.

Prin natura țesăturii

În timp ce Jacquard nu este nici măcar o schemă de interese exacte, ci doar mecanismul modului în care se poate combina mai multe tipuri de țesături, astăzi țesăturile Jacquard pot folosi diferite tipuri, ceea ce oferă un alt motiv să le clasificăm. Versiunea cea mai primitivă a Jacquard Weave este așa-numita simplă, atunci când există un singur sistem de bază al bazei și unul – firul de rață. Datorită acestei tehnici, există o chestiune relativ ieftină, cum ar fi etanșeitatea, satinul sau marshmallow-ul. Dintre ele, de obicei, textile de masă de masă (șervețele reutilizabile și de masă).

Dacă sistemele de bază ale bazei și rață sunt mai multe, atunci Jacquard Weave este numit complex și, la rândul său, este împărțit în mai multe grupuri:

 • Jacquard cu două fețe este folosit intens pentru costumele de cusut+
 • Cu două straturi sau dublu Jacquard este cel mai potrivit pentru producția de tapiserii+
 • Soiurile calde ale obiectului Jacquard au găsit utilizarea lor ca tapițerie pentru mobilier tapițat.

În floare

O caracteristică a țesăturilor Jacquard este structura lor complexă, relief, datorită căreia sunt frumoase chiar și fără nici o culoare. Acesta este motivul pentru care mulți producători produc Jacquard alb, care albișează în special pentru a da o solemnitate specială și pentru a sublinia munca subtilă a celor slabi. Din soiurile monofonice ale unei teme, o altă specie neagră este un anumit succes, dar, în general, aceștia nu aparțin celor mai populare – sunt folosite în principal pentru a crea costume de designer scumpe.

Un alt lucru este un jacquard multicolor, deoarece în combinație cu un model de relief, varietatea de culori și nuanțe poate crea o imagine cu adevărat strălucitoare. În același timp, există un anumit spațiu pentru clasificarea materiei, deoarece unele tipuri de țesut de jacquard sunt fabricate din fire multi-colorate, pre-pictate, în timp ce într-un alt caz o singură bucată de țesătură gata făcută este apoi colorată.

Avantaje

Din moment ce țesăturile Jacquard sunt fabricate din materii prime complet diferite, în fiecare caz, avantajele și contra pot fi speciale, prin urmare este întotdeauna necesar să se facă o anumită reducere a ceea ce se face o tăietură specifică. Cu toate acestea, specificul țesăturii lasă, de asemenea, o amprentă specială a materiei. În medie, pot fi observate următoarele proprietăți pozitive ale țeserii Jacquard:

 • Cea mai mare densitate a unei astfel de țesături atinge 250 g / m2, ceea ce crește semnificativ puterea produselor rănite+
 • Dacă comparăm cu alte țesuturi cu alte țesuturi de rezistență similară, atunci se dovedește, de obicei, a fi semnificativ mai ușoară, ceea ce extinde semnificativ domeniul de aplicare al cererii+
 • Specificul țesutei însăși prelungesc semnificativ viața materialului finit, deoarece aici și țesătura este foarte strânsă și densă, iar răsucirea firelor individuale împiedică dezintegrarea buclelor+
 • Lucrurile cusute de la țesătura Jacquard sunt foarte rezistente la efectele mecanice externe, precum și la picăturile de temperatură, deoarece durata de viață a utilizării lor utile în unele cazuri poate depăși în mod semnificativ decada+

 • Obiectul Jacquard păstrează întotdeauna proprietățile originale ale materialului din care se fac fire, deoarece este posibil să se găsească opțiuni absolut hipoalergenice+
 • Problemele făcute de Jacquard Weave nu impenează și formează falduri, aproape că nu necesită niciodată călcat+
 • În cele mai multe cazuri, structura de intercalare simplifică îngrijirea tesaturilor – pur și simplu nu necesită nici o îngrijire specială, deoarece nici măcar nu colectează praful și aceasta este versiunea perfectă nu numai pentru perdele, ci și pentru orice alte textile+
 • În cele din urmă, Jacquard este foarte frumos, și nu este plăcut la atingere, de aceea se bucură, prin urmare, de popularitate bine meritată în rândul consumatorilor.

dezavantaje

Dacă țesături jacquard a avut multe defecte, ei ar fi reușit deja să iasă din modă la acest punct sau au fost foarte pierdut în popularitate, cu toate acestea, de fapt, vom vedea aproape înflorirea acestui tip. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că nu există astfel de tehnici pentru astfel de tehnologii.

În primul rând, în țesătura reală produsă de țesutul Jacquard din materiile prime de origine naturală, Principalul dezavantaj este un cost destul de mare. Deși proprietățile operaționale ale unei astfel de materii nu provoacă îndoieli că prețul este justificat, pentru unii consumatori pare să cumpere ceva mai ieftin, chiar dacă achiziția este mai puțin durabilă. Și în tehnologia tradițională de frumusețe clasică, Jacquard are mulți concurenți care sunt gata să ofere rezultate comparabile pentru bani semnificativ mai mici.

Un alt tipic al problemei moderne a producției industriale este că producătorii în căutarea produselor de ieșire refuză adesea unele dintre condițiile inițiale obligatorii, motiv pentru care analogii moderni sunt mult mai ieftini decât clasici, dar, de asemenea, nu își posedă calitatea. Astăzi, un fel de fibră poate fi prezent în tesatura Jacquard, Și dacă ați cumpărat-o pentru bani modeste și nu ați auzit niciodată despre producător (sau mai rău, nu au existat informații despre el), este posibil ca țesătura să fie dăunătoare pentru sănătatea umană. În acest sens, unele avantaje descrise mai sus pot fi traversate de dorința producătorului de a atrage cumpărătorul extrem de scăzut.

În cele din urmă, repetăm ​​ceea ce a fost deja discutat mai sus: nu tot ceea ce se numește Jacquard, sunt într-adevăr. Mulți producători, folosind lipsa de experiență a consumatorilor, sunt numiți astfel de țesut colorați, dar în țesătură nu este întotdeauna cel puțin imită tehnologia originală. Din astfel de produse, în principiu, nu trebuie să vă așteptați la niciun avantaj descris mai sus, deoarece cu o cârpă reală Jacquard, este doar o aparență, dar nu o esență.

Pentru ceea ce este folosit?

Utilizarea diferitelor fire sintetice moderne în interconectarea Jacquard a făcut posibilă extinderea semnificativă a calităților potențial utile ale țesuturilor, deschizând astfel de opțiuni de utilizare pentru acestea, ceea ce nu se poate gândi la ei înșiși. Este sigur să spunem că astăzi astfel de țesături sunt folosite aproape peste tot. Deși chiar hainele casual pot fi cusute de la această chestiune, principalul domeniu de aplicare este tapițeria mobilierului și țesătura cortina. De ce tocmai din această țesătură coase perdele și tapițerie pentru canapea și alte mobilier tapițat, este ușor de înțeles – uitați-vă doar la lista de avantaje a acestei chestiuni.

Ar trebui să fie alocată în mod special pentru trei puncte:

 • rezistența la uzură vă permite să extindeți în mod semnificativ durata de viață a produsului, fără a forța schimbarea în mod regulat a designului camerei+
 • Nu este nevoie de îngrijire regulată simplifică în mod semnificativ viața de zi cu zi a gazdei+
 • Aspectul atractiv din punct de vedere estetic vă permite să realizați atmosfera de confuzie sau chiar interesați doar consumatorului.

În cazul unui tapițerie de mobilier, puteți adăuga cel de-al patrulea punct important: este mai confortabil să stați pe mobilierul tapițat, care este plăcut pentru materialul de atingere, iar problema bazată pe Jacquard Weaves este exact așa.

În toate celelalte ramuri ale industriei textile, țesutul Jacquard este o valoare mai auxiliară. Din astfel de țesături, adesea coase hainele care trebuie să imite dantelul clasic – este ca uzura casuală și lenjeria de corp, și chiar textile de luat masa. Cu toate acestea, în aceste zone, țesutul Jacquard nu poate fi numit atât de fundamental ca în tapițeria de mobilier sau de producerea porterului, deoarece în aceste două cazuri, utilizarea sa este masivă.

Comparație cu alte țesuturi

Nu este întotdeauna recomandabil să comparați Jacquard cu produse pe bază de tricotaje. În ceea ce privește materiile prime, el poate fi același material, totuși, diferă în țesătură caracteristică. Dacă vorbim despre principalii „concurenți” ai țesăturilor Jacquard, atunci în domeniul tapițerii de mobilier ar trebui să fie alocat Ecocus și turmă, în ceea ce privește perdelele de cusut – velur, și în producția de lenjerie de pat – Polycotton.

Mobilier eco-ecologic – o soluție fundamental diferită, nimic asemănător cu Jacquard, în afară de majoritatea beneficiilor. Nici măcar nu este o cârpă, care să fie polimerică artificială, care, plus încât să nu razeze apă și, prin urmare, nu absoarbe poluarea. În același timp, orice imagini nu sunt aplicate niciodată, este întotdeauna monofonică și, deși acest lucru are o estetică proprie, același criteriu poate fi minus în comparație cu Jacquard.

Turma, cum ar fi țesăturile Jacquard, este chiar prea diferită de calitate. În designul perfect, ei sunt practic „frați”, doar turma este, de asemenea, diferită de faptul că nu absoarbe apa, care în primele minute puteți doar să ștergeți cârpa. În plus, el este mai ieftin decât Jacquard tradițional, dar joacă, de asemenea, cu un consumator o glumă, deoarece opțiunile bugetare nu au multe avantaje, în special, este mult mai rapid, este mai ușor să se grăbească.

În comparație cu țesăturile din Jacquard, Velur arată oarecum mai scump, în plus, intercalarea sa este și mai durabilă, deoarece o astfel de perdele va adăuga interiorul camerei de luciu aristocratice. Cu toate acestea, Velor este întotdeauna monofonică, perdelele de la acesta nu sunt decorate cu desene, care pot fi un avantaj în favoarea țeserii Jacquard.

Avantajul Polycottonului din fața Jacquard din punct de vedere al coaserii este un cost mai mic, precum și mai multă ofertă la structura touch, ceea ce este important pentru un somn confortabil. Cu toate acestea, acest material devine o mulțime de dezavantaje, care în original sunt nemulțumiți de țesuturile din Jacquard – în primul rând, se rostogolește rapid, ușor electrificat și, de asemenea, lipsește aerul și chiar capabil să provoace iritarea pielii din cauza acestui lucru.

Reguli de îngrijire a materialelor

Deși cârpa bazată pe Jacquard Weave nu necesită o atenție deosebită, cel puțin periodic necesar. În fiecare caz, parametrii ei exacți depind de materiile prime utilizate în producție, dar, în general, cu aceeași spălare, trebuie respectate mai multe reguli simple în mașină. Fabricul Jacquard este întotdeauna șters, fiind rotit în interior, procedura este de preferință de dorit în apă cu o temperatură de cel mult 30 de grade, deoarece nu este întotdeauna posibilă determinarea cu acuratețe a compoziției materiei.

Contrar rezistenței aprofundate de uzură, Jacquard nu-i place și Bleach agresiv, Prin urmare, trebuie să selectați cele mai moi mijloace și în nici un caz să se abate de la instrucțiunile de utilizare a acesteia. Modul optim de spălare este „țesături delicate”, numărul de revoluții ar trebui să fie mic și nu este încă recomandat să supraîncărcați mașina, altfel se pot apărea în continuare faldurile și șansele de pe această țesătură. Pentru a contracara aceeași problemă, a extras lucrurile postgrade care au nevoie imediat după finalizarea programului.

După spălare, nu este recomandat să deșurubați cu siguranță materia Jacquard – Este mai bine să strângeți mâinile puțin și să vă permiteți să vă uscați, chiar dacă este nevoie de mai mult timp. Lucrurile țesute trebuie să îndrepte țesute, evitând fixarea faldurilor rezultate, dar să le uscați numai în cameră – intrarea de lumină puternică a soarelui pe o cârpă umedă poate da un rezultat imprevizibil.

Deoarece tapițeria de la mobilier este puțin probabil să faci fotografii pentru spălare, în cazul oricărei poluări, opțiunea de curățare va fi doar una – încercați să o vrăjit cu un burete umed. În cele din urmă, dacă ați decis deja să rebel țesăturii bazate pe Jacquard Weave, vă rugăm să rețineți că acest lucru se poate face numai din partea greșită. Doar astfel încât să puteți garanta că nu veți strica desenul din exterior, arderea țeserii complexe complexe.

Recenzii

În majoritatea cazurilor, utilizatorii de internet pleacă de țesuturi cu Jacquard Weave Comentarii pozitive. Ei observă că o astfel de chestiune se dovedește într-adevăr perdele frumoase și durabile, plăcute la atingere și pe forma de tapițerie pentru mobilier tapițat, precum și haine bune pentru purtarea de zi cu zi. Pentru a nu strica munca subtilă, în procesul de spălare, este necesar să se respecte unele măsuri de precauție, dar cea mai mare parte a oamenilor le percepe ca o necesitate, realizând că acesta este prețul folosirii unor lucruri cu adevărat frumoase.

Adevărat, există, de asemenea, opinii opuse în care jacquard țesute critică. Trebuie remarcat faptul că majoritatea acestor comentatori au dobândit aceste lucruri foarte puțini bani, nici măcar interesați de unde a fost eliberat un astfel de produs. În multe cazuri, țesătura este criticată și pentru faptul că, în procesul de spălare, care, pentru haine sau lenjerie de corp casual, este încă nevoie în mod regulat, strica chestia este destul de ușoară, dar aici nu puteți face nimic – condițiile trebuie să citească condițiile Respectați cu atenție și cu atenție acestora, altfel toate problemele de durabilitate vine la nr.

Cum de a alege o țesătură Jacquard la tapițerie lângă canapea, uitați-vă în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: