Costumul național din Belarus

Costumul național din Belarus

În multe țări, de exemplu, în Germană Bavaria sau Elveția, un costum folcloric tradițional este pus pe nu numai în timpul sărbătorilor naționale sau pe scenă, ci și în viața de zi cu zi: acasă, pe stradă, chiar și la muncă. Recent, în societatea post-sovietică, tendința de apel la costumele populare a început să fie urmărită, Fie că este elementele sale, broderia caracteristică sau stilizarea interesantă.

Istorie

Costumele populare ale oricărei țări sunt reflectarea directă a istoriei sale. costum popular tradițional nu este doar obiecte de îmbrăcăminte, care poate fi purtat la discretie, acestea sunt artefacte istorice, studiind care, puteți veni la o mai bună înțelegere a condițiilor de viață, valorile culturale, caracteristici etnice ale strămoșilor noștri.

Primele mențiuni ale costumului folcloric din Belarus apar la începutul primei jumătăți a secolului X. Ele sunt destul de fuzzy și au o natură fragmentată, cu toate acestea, săpăturile arheologice au permis să recreeze el însuși „stroy”, care este și numele ansamblului național de îmbrăcăminte și relaționează informațiile despre cronică cu privire la cerințele acelor momente ale costumului masculin și femeilor din Versiunile lor diferite, în funcție de originea unei persoane, statutul său social, tipul de activitate, regiunea (există aproximativ 30 de variații de costum, corelate cu o anumită zonă), site-uri de cazare (oraș sau sat), vârstă, diferențe de familie.

În cele din urmă, aspectul clasic al costumului tradițional din Belarus fixat numai la începutul secolului al XX-lea. De asemenea, ar trebui să se considere că costumul național din Belarus, utilizat de cetățeni, nu doar diferit de versiunea rurală, dar a avut semne caracteristice ale influenței pronunțate a modului european. De aceea este considerată un eșantion al costumului național al costumului Belarus Solverin, care a păstrat caracteristicile identității autentice și autoidentificarea.

Particularități

Complexul costumului național din Belarus a apărut în Evul Mediu departe de noi, format treptat sub influența mai multor culturi „vecine”: rusă, ucraineană, lituaniană, poloneză, în timp ce păstrează caracteristicile inerente poporului din Belarus: dominantul culoare albă (datorită căreia spun ei, Belarusieni și au primit numele lor etnic).

Strip decor, un ornament complex în formă de multiplă, având caracteristici caracteristice în fiecare dintre cele șase regiuni din Belarus, care la rândul său, au fost împărțite în locații specifice, care au contribuit, de asemenea, la formarea identității costumului național.

Un element caracteristic al decorului de haine a fost broderie luminoasă, în care modelele geometrice au predominat și apoi au intrat ferm în motive de utilizare și legume. De regulă, un fir roșu a fost cumpărat pentru broderie, uneori, în mod special, colorat pentru a obține mai multe nuanțe mai saturate și profunde. În unele cazuri, de exemplu, pentru a prelungi modelele capului și în prezența unei bogății adecvate a proprietarului, au fost folosite fire de argint sau de aur.

Modelul ornamental, așa cum a fost, sa mutat de la o bucată de îmbrăcăminte la alta, creând astfel o singură compoziție.

Soiuri

Costumul național din Belarus, cu toate acestea, orice îmbrăcăminte națională are o diviziune clară în fiecare zi și festivă, masculină și feminină, lucidă și fagure.

Costumul casual masculin a inclus o cămașă cu o cămașă, un fund și un guler care a fost decorat cu o broderie, curea strălucitoare+ Porturi (una sau două, în funcție de consistența proprietarului) + Camizerki (Vest) + Bravirki (jachetă unică cu un Hlystics, cusute din cârpă). În timpul rece, din nou, în funcție de consistența, fie o gaură întunecată, fie pe o haină de oaie (cârpă acoperită cu broderie), fie o haină de blană (imperizibilitatea ridicată a proprietarului). Cămașa în vara a fost Bryl – o pălărie răspândită, în iarna – blana Ablauha (capacul, la care au cusut patru părți, două dintre ele fiind legate de sus și două – sub bărbie).

Pantofi – Napti (clipește, cânepă, de la viță de vie), poștale (pantofi, cusute de pe piele), purtau cizme simțite, care au fost simțite cu pânză sau piele simțită.

Îmbrăcăminte pentru femei, chiar și în fiecare zi, diferă semnificativ mai multe opțiuni: Kashulya – cămașă albă cu broderie (au fost trei tipuri de ocazie, caracterizată prin tăiere), o fustă (mai multe specii care diferă în cârpă (cârpă, lână), capac (Andarak, Ponion, Sandel, Sayan), culoarea, Model (roșu, albastru, carcasă, dungat), șurubul (a fost un detaliu obligatoriu al dulapului), Garset – o vestă din țesutul Sitsevo, catifea și femeile bogate sunt de la brocat (decorate și cu broderie luxoasă, margele , panglică multicolor, appliqués).

Îmbrăcăminte de îmbrăcăminte pentru femei, în ciuda similitudinii tăierii cu masculin, era încă elegantă: scroluri de lână și carcase de oaie. Scaunele pentru femei au fost, de asemenea, o varietate de fete au lăsat coroane de flori sau panglici multicolore, coroana a fost descoperită. Căsătorit a fost obligat să înlăture părul sub șpiclete, pe deasupra căruia li sa spus batista sau luna (marca). În unele regiuni, a fost posibil să vezi și să lovească – un coarne de căptușeală de sex feminin, caracteristică a celor mai slabe națiuni.

Pantofii femeilor nu diferă mult de la bărbați – laptes, pivnițe (pantofi din piele), cizme, cizme, cizme.

Festiv: Acest tip de costum național a fost diferit de luminozitatea de zi cu zi, un stil de viață de broderie decorativă, materiale mai subtile și bogate utilizate pentru croitoria și alegerea pantofilor – dacă este permisă, în vacanță în loc de ture, pantofii din piele au fost puse în vacanță. O varietate de accesorii elegante au fost adăugate la costumul feminin în vacanță: inele, brățări, pandantive, margele de sticlă, bas (analogul SEG modern), catarame de talie, flăcări (elemente de fixare).

Hainele pentru fete și băieți aproape nu diferă de îmbrăcămintea bărbaților adulți, Cu excepția unor detalii. De exemplu, o fată care a fost pusă la prima dată a fost considerată o fată și o fată care a schimbat nunta Namitka Girl Girl Coroană – o femeie.

Elemente

O caracteristică importantă a costumului etnic al Belarusului este că se referă la așa-numita centură. Elemente ale ansamblului tradițional de îmbrăcăminte de îmbrăcăminte din Belarus – centură masculină și șorț de sex feminin, atribute indispensabile, costume de sex masculin și feminin, care intră în simbolism profund – în plus față de funcțiile practice, practice (din cauza absenței buzunarelor în haine, o geantă de mână a fost atașat la centura de sex masculin și tot ceea ce este necesar, și cu centura unui șorț de sex feminin și diverse lucruri mici), au o valoare rituală, de coastă.

La vremea aceea, ca în sezonul cald, aproape întreaga populație a satului a mers desculț, Făcând o excepție numai pentru zilele festive, pentru un bărbat am fost absolut de neconceput să ies din casă fără o centură. Chiar și absența unei căi de conducere ar fi putut fi, cu dificultate, dar justificată, lipsa unei centuri de scuze nu a fost și amenințată de creșterea și chiar rușinea. Aceeași valoare a avut o șorț de sex feminin – o lovitură suplimentară a concediului feminin.

Pentru fabricarea unei centuri masculine a fost folosită mătase, costă acest dulap Wovel scump și a fost mândria proprietarului. Șorțul feminin a fost dantelă înghețată, broderie, decorată cu falduri.

O caracteristică distinctivă strălucitoare a costumului bielorus al femeilor este o lună – Headrea, marcând formarea unei fete într-un ritual de nuntă. Luna, mai întâi îngrămădită pe capul mirelui, ca soarta modernă, a fost ținută viață și pentru a doua oară când eram pe capul decedat.

Această căptușeală din Belarusiană de epocă a fost o tăietură lungă a țesăturii, care a fost atârnat peste o cuop de lemn ușor purtat pe cap. În ciuda simplității sale, femeile au reușit să se supună Namitka cu cele mai diverse căi, caracteristice nu doar pentru fiecare regiune, ci și pentru fiecare sat. Marina a cusut din țesături scumpe subțiri și decorată cu dantelă bogată în broderie.

Textile

Materialele naturale disponibile utilizate ca țesut pentru coaserea hainelor: FLAX, numit lumânarea lui Dumnezeu, lână, uneori cannabis. În fabricarea opțiunilor de îmbrăcăminte calde, a fost folosită oaie și o cârpă densă. Coloranții au avut, de asemenea, o origine naturală: perfuzii de diferite tipuri de ierburi, coajă de copaci, minereu de mlaștină.

Imagini

  • Decorate broderii tradiționale strălucitoare Soroch arată foarte elegant și de succes poate fi câștigat cu fustă sau blugi pentru o imagine simplă, dar spectaculoasă în stil etno-casual.

  • Într-o rochie decorată cu o broderie luxoasă în stilul belarusian național, orice femeie va fi, fără îndoială, focalizarea.

  • Atenția este, de asemenea, meritată și un tricou cu ornament etnic care va fi potrivit atât pentru un tânăr, cât și pentru o fată.

  • Prezentare generală a ornamentului național asupra lucrurilor pentru copii – luminoase, atractive și originale.

  • Tendințele rochiei de nuntă tradiționale sau bine stilizate în stilul belarusului câștigă popularitate în creștere.

  • Elementele și motivele costumului național din Belarus sunt de mare interes în podiumurile mondiale.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: