Cum de a alege o bicicletă pentru downhill?

Cum de a alege o bicicletă pentru downhill?

Numărul este în continuă creștere de la coborâre. Fanii alpinism sport de pe dealuri și în orice vreme, în orice moment al anului. Ei nu se tem de nici o ploaie, fără vânt, fără zăpadă, în dorința de a experimenta viteza extremă, în același timp,. Cel mai bun loc pentru sportivii – deal abrupt, care poate conferi o mare parte de adrenalina.

Descriere

Downhill poate fi tradus în limba engleză ca „pe deal“. Acest sport a apărut în 1976 și este o cursa pe un drum de munte pe un transport pe două roți speciale. Primele modele velobaykov Coborâre a apărut la începutul anilor ’90 și este în mod constant îmbunătățite. Downhill biciclete – o versiune de munte de biciclete amortizarea ambelor roți. Numirea lui – coborâre pe căi foarte abrupte, pe care multe pietre. Principala diferență față de alte modele montane este un cadru puternic și gros cu o rezistență ridicată. O astfel de structură a cadrului uneori le face similare cu Vaobiyki pentru Freeride. Nu-i de mirare, Deoarece acestea sunt create pentru a rezista la șocuri atunci când conduc și depășesc diferite obstacole sub formă de bușteni, șanțuri și altele asemenea.

Este demn de remarcat faptul că bicicletele puternice de coborâre sunt destul de des călăreți care nu trebuie să conducă pe deal. Pentru aceasta, sunt utilizate ascensoare sau mașini speciale. Cântărește o astfel de bicicletă în medie aproximativ 14 kg, deși există mai multe modele pulmonare care cântăresc 10 kg.

Caracteristici de proiectare

Cel mai adesea, sunt făcute biciclete de downtill din aluminiu sau de carbon. Suspensia din spate se distinge prin cursul variind de la 17,8 la 25,4 cm. De regulă, sub atlet, suspendarea trimite 25-50%. Acest lucru vă permite să aterizeze ușor atunci când depășirea obstacolelor la viteze mari. dop frontal pe astfel de modele 7-8 inch. În centimetri, va fi 17.8-20.3 cm. accident vascular cerebral pe termen lung este de preferat, astfel încât este mai bine să alegeți o opțiune pentru 8 inch. Volanul trebuie să fie prelate la 66 de grade.

În ceea ce privește îndepărtarea volanului, fixarea acestuia este organizată cu cinci capturi. ajustarea acesteia poate fi realizată în funcție de traseu și maniere de trecere. Volanul este durabil, țeavă în diametru este de cel puțin 1,5 inci (3,8 cm). jantele cu un diametru ajunge la 24-29 inci. De asemenea, uneori, există roți foarte largi, caracterizate prin aderență ridicată cu solul. Frâne predominant disc.

Citește mai mult  Drumuri rutiere pentru bicicliști

Cum de a alege

Începător cuceritorii vârfurile dealurilor ar trebui să fie ușor responsabil pentru alegerea primul lor la vale biciclete. Trebuie să ia în considerare acest lucru nou-veniții vor trebui să muncească din greu, obținându-și abilitățile de control al unui ciclu montan neobișnuit și o bună pregătire fizică. Înainte de a alege, este important să decideți ce aveți nevoie de transport cu două roți: pentru curse scurte și simple la viteze sau pentru competiții cu extremă completă.

Nu numărați că modelele pentru coborâre vor fi o opțiune bună pentru plimbări simple de biciclete. Trebuie să se țină cont de faptul că vor trebui să se ridice în picioare. În prezent, varietatea de modele vă permite să satisfaceți nevoile ambii sportivi și profesioniștii începători. Dacă doriți, puteți comanda întotdeauna o bicicletă pentru dvs.

Alegerea, este important să nu uitați de echipamentul de protecție care nu va fi foarte rănit.

Cadru

Rama – unul dintre elementele principale ale bicicletei. Confortul și eficiența depind de alegerea corectă a acesteia. Alegerea cadrului este efectuată pe baza materialului și a lui Rostov. Ultimul parametru este ușor de a alege o înălțime folosind tabele speciale. Aliaj din aluminiu Pentru coborâre biciclete, este folosit destul de des. Recent, se adaugă magneziu la astfel de aliaje, care reduce greutatea și creșterea puterii. Zincul se întâlnește în mai multe modele de buget. oţel Rama, În ciuda puterii sale, raritate. Faptul este că acest material crește prea greutatea bicicletei. De preferință, acestea pot fi găsite printre modele vechi.

modelul de carbon Diferite cu preț ridicat. Cu toate acestea, trebuie să se țină seama de faptul că veți obține un cadru foarte puternic, care se mișcă bine mecanic daune. În același timp, în greutate, cadrul de carbon este mai plămân decât aluminiul. Chromomolibdden nu atât de mult timp în urmă a fost foarte popular. Acest lucru se datorează faptului că un astfel de aliaj nu a avut efectul de oboseală la încovoiere.

Astfel, dacă ar exista fisuri, ar putea fi ușor preparate și, în același timp, puterea întregului design a rămas aceeași.

Suspensie

Suspensie specială permite o bicicletă pentru o pantă să se deplaseze la o viteză de 60-70 km / h și, în același timp, efectua salturi pe pante abrupte. Cel mai frecvent găsit sistem de suspensie de patru dimensiuni. Cu ea, roata se poate mișca exclusiv în sus, fără a face schimbări spre șa.

Desigur, Opțiuni de o singură artă vă permit să treci perfect zonele cu neregularități. Cu o astfel de suspendare, transport cu pedale filare va fi mult mai mică decât swinging, ceea ce este important atunci când coboară din dealuri pietroase.

Citește mai mult  Caracteristici și gama de modele de scutere Ultron

Furculiţă

Acesta este un alt element foarte important al unei biciclete bune pentru coborâre. Cea mai bună opțiune – dop de absorbție cu două coroane. Acesta vă permite să reduceți sarcina pe cadru și a volanului, precum și crește rigiditatea la răsucire. Această recepție este utilizat în motociclete.

Roți

Roțile trebuie să fie durabile și greu. spițe bine selectate va permite să reziste la sarcini mai diferite. În multe privințe, ansamblul corespunzătoare a roții afectează. Alegerea trebuie făcută ținând cont de stilul de plimbare, precum și caracteristicile terenului pe care vor fi angajate curse.

Cea mai buna alegere este roți de la producatori de renume.

Torkemose

Sisteme de franare pe biciclete pentru downthill trebuie să fie de înaltă calitate. O astfel poate fi doar opțiuni scumpe. Un punct important este acela de a crea frânele unui efort semnificativ. Obișnuit, Alegerea se face între modele cu două sau patru pistoane. Desigur, cel mai de încredere este sistemul de frânare cu patru poziții.

întrerupătoare de viteză

La modelele din centru, numai comutatorul din spate este cel mai adesea găsit. Asta pentru ca Cu coborâre de mare viteză, nu este nevoie de a schimba transmisia în gama mare. Printre sistemele fiabile, utilizatorii sărbătoresc SRAM X7, SRAM X9, precum și modelul Shimano. Ei lucrează în mod stabil și în același timp sunt disponibili la preț. Cu toate acestea, experții sfătuiesc să acorde atenție comutatoarelor de viteză americană concepute special sub Bibliyki pentru coborâre.

Preț

Costul de ciclism pentru coborâre astăzi începe de la $ 1000-2000. Prețurile pot fi foarte diferite în producătorul, asamblarea, configurația. Dacă alegerea a căzut pe costul bicicletelor, este important să se acorde atenție fiabilității componentelor principale și mișcării suspendării.

Atleții începători sunt mai bine preferați modele ieftine și fiabile, de exemplu, marca cubului. Este demn de remarcat că achiziționarea unei biciclete de la o companie bine-cunoscută, puteți obține o garanție pentru o lungă perioadă de timp. Modelele confortabile pentru centrul constantă vor costa o medie de 9000 $.

Producătorii

Printre producătorii populari de modele de cicluri pentru coborâre a fost alocată firmei Eltreco. Această companie utilizează părți ale producătorilor de vârf, printre care Kenda, Shimano și alții. Scopul principal al mărcii este crearea de transport care va fi ecologică. Plantele sunt situate în China și Coreea de Sud. Compania elvețiană Scott și-au început activitățile în 1986. Principala sa diferență față de alți producători este soluții tehnologice neobișnuite. De exemplu, marca are biciclete cu un volan aerodinamic și un cadru foarte ușor. Printre modelele o mulțime de profesioniști, care sunt capabili să facă față rutelor oricărei complexități.

Citește mai mult  Segway Electrici: Caracteristici ale modelelor și secretelor de selecție

Gigant a fost fondată în 1972 în Taiwan. Astăzi, compania ocupă un loc în rândul liderilor de producție de biciclete. Companii de tehnologie interesante – crearea de cadre de carbon fără cusături sudate. În același timp, compania a dezvoltat original „maestro“ suspensie spate și modul economic de acoperirea cu vopsea produse fără pierderi de calitate.

producător american Cannondale A primit o faima datorita aluminiu foarte durabile ras. Particularitatea acestor cadre este, de asemenea, în faptul că acestea vor manual. Dacă ați cumpărat o bicicletă în magazin oficial, atunci o garanție de viață este prevăzută pe ea. Pana in prezent, brandul produce mai mult de 150 de modele, inclusiv multe opțiuni premium.

Firmă Merida, A început activitatea în 1972, by-pass mulți concurenți în ceea ce privește prețul – calitate. Bicicletele ale acestui producător au fost observate printre câștigători la diferite competiții celebre în întreaga lume. Și printre modelele de vale sunt biciclete de sex feminin speciale. Producător Cub Din Germania oferă mai mult de 200 de modele de cicluri. Toate acestea se disting prin înaltă calitate germana, aerodinamica buna, rame durabile și greutate redusă.

Sfaturi de operare

biciclete Dowdhill au nevoie de îngrijire constantă. În primul rând, pe vehicul, este necesar să se verifice starea rulmenții și lubrifianții pe nodurile principale. Înainte de fiecare călătorie, trebuie să vă asigurați că anvelopele sunt nedumerit, precum și setați volanul și șa. O atenție specială trebuie atrasă corectitudinea frânelor. Un punct important este ajustarea suspensiei spate și din față, precum și verificarea tijele de montare.

La înlocuirea amortizoare, întrerupătoare de viteză, sistem de frânare trebuie să achiziționeze piese de schimb de înaltă calitate. De exemplu, puteți da preferință la detalii de la marca Shimano japoneze sau americane SRAM.

Potrivit experților, aceasta nu ar trebui să fie instalat pe bobikes pentru pantă. Costul lor este mult mai mare, iar pe traseu, dacă este necesar, nu va fi posibil să lipiți puncția.

Tacâmuri lipici din interior, dar, în același timp, fiabilitatea lor este perturbată, ceea ce nu este foarte bun pentru bicicletele de coborâre. Prin urmare, este mai bine să alegeți camere obișnuite de buget adecvate pentru reparații în aproape orice condiții.

Despre ceea ce trebuie să cunoașteți începătorii despre coborâre, să vedeți următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: