Ce ciuperci cresc în Crimeea?

Crimeea este bogat în vegetație, iar pe teritoriul său în cantități mari nu numai fructe de pădure, dar și ciuperci. Cu toate acestea, pentru a nu ajunge la spital, este necesar să se cunoască în mod clar care dintre ele ar trebui să fie consumate, și care – nu.

locuri de ciuperci

De-a lungul teritoriului Crimeea există locuri în care ciupercile cresc în cantități mari, și iubitori de „vânătoare liniștit“ știu întotdeauna când este în valoare de a merge la pădure. Lumea de ciuperci a peninsulei are mai multe zeci de mii de plante, dar cultivarea lor la domiciliu este proces complex, deoarece este necesar pentru a crea condiții unice, se prepară un sol special.

În natură, ciuperci albe și unt apar aici și acolo, trebuie doar să crească mai mare, de aproximativ 1,5 mii de metri deasupra nivelului mării. Cele mai bune locuri pentru colecția: Munții teșite Lichidări mici, în cazul în care soarele strălucește cea mai mare parte a zilei. Cele mai multe ciuperci pot fi găsite pe versantul occidental al Munților din Crimeea. Acest lucru, în primul rând, Ay-Petrinskaya yayla și vârfuri sale celebre. Există mai multe tipuri de ciuperci și pe muntele Demerji.

Nu numai munții, dar și pădurile de pe peninsula sunt bogate în ciuperci.

Este necesar să se meargă în satul radiant, care este situat în apropiere de Alushta. În anii buni, acesta poate fi dat peste o ciupercă mare de compensare. Hides numeroase locuri de ciuperci și matrice de pădure din Sevastopol.

În plus, aveți posibilitatea să umple coșul cu ciuperci în apropierea vechi Crimeea și Feodosia. De asemenea, merită încercat să noroc și în apropierea unor lacuri. Skins de ciuperci iubesc să fie pe țărmurile Donuzlav și Sasia. Un număr mare de „șoareci“ crește în districtul de Crimeea Astrophysical Observatory și lângă satul Kolchugino. Dacă doriți să colectați unt, atunci ar trebui să mergeți la Stroganovka sau Zelenogorsk.

Ryzhiki este, de asemenea, merge în mod activ la ciuperci, ei cresc poieni întregi lângă pescarii. În marmura ciuperci merge la colectarea de bureții.

Timpul de colectare

În Crimeea, primele ciuperci de primăvară pot fi colectate cu sosirea căldurii. Dar în această perioadă, recolta nu este prea mare, vară și toamnă consideră cele mai bune sezoane. Cele mai multe tinere ciuperci apar pe suprafața după o ploaie mică, dar nu imediat, și câteva zile mai târziu. Dacă trebuie să așteptăm și să amâne călătoria în pădure timp de patru zile, puteți face o mulțime de coșuri de umplere.

Ryzhiks și uleiuri vă rugăm ciuperci în timpul verii. De asemenea, în pădurile și pe marginile Crimeea puteți găsi alimente crude, ciuperci albe și un obraznic. Cultivarea aici și mai puțin cunoscută unor ciuperci de plante:

 • Rogatika+
 • Cu o singură față+
 • Odihnit+
 • Mochoviki.

  Există multe champignons care nu pot, dar vă rugăm să faceți dimensiunile lor. Cei care sunt norocosi, va fi capabil să găsească boomes și rapeluri, cu toate acestea, ele nu sunt în creștere chiar sub copaci, dar separat de ei, în păduri de conifere cu pietre.

  Recoltarea de toamnă poate fi colectată până în octombrie. Există ciuperci care colectează până la cele mai înghețate. De regulă, este „șoareci” și What. Până la mijlocul toamnei, este deja mai puțin probabil, dar puteți găsi în continuare chanterelle întârziate în păduri, uneori uleiurile vin peste coșul ciupercilor. Crogatics și de transport de marfă a da o recoltă bogată la începutul toamnei.

  Specii comestibile

  Pe teritoriul Crimeea sunt ciupercile de stepă cresc pe marginile munților și în pădurile, cel mai important, știu când să meargă în căutarea. Există exemplare rare care sunt caracteristice numai pentru această regiune, precum și toate ciuperci cunoscute, cum ar fi alb, unt, chantererelles.

  Sarkosomes, care se regăsesc și în Peninsula, deși acestea sunt considerate utile, dar încă neînsemnată.

  Aceste plante arata prea atractiv, si arata ca un butoi mic cu un capac deschis, culoare ciocolata neagra.

  Munte ciuperci alb

  Aceasta planta are mai multe nume. Pe teritoriul peninsulei este, de asemenea numit „pridvor gigant“. Chiar și printre localnici, puteți găsi numele „gigant Onoare“. Ciuperca crește în zona de pădure, deoarece solul este cel mai potrivit pentru majoritatea. culegătorii de ciuperci colectează timp de mai multe luni. Cu o cantitate suficientă de ploi, ciuperci crește în timpul verii, iar la începutul toamnei.

  Citește mai mult  Mount Shahan Kaya în Crimeea: ceea ce este demn de remarcat și cum să obțineți?

  ciuperci alb crește în grupuri mici, astfel încât în ​​cazul în care unul poate fi văzut, înseamnă că există încă în apropiere. Pentru a vedea printre frunziș planta este ușor deoarece iese în evidență pe un fond comun de culoare albă. Uneori, pălăria nu este complet alb, dar are o nuanta placuta crema. Ca o regulă, ciupercile pure alb sunt tineri, ei au o pălărie buna, sunt jumperi sub ea. Ei au dens, picioare cărnoase, dar nu prea mult timp, maxim 8 centimetri în stare de adult. Uneori există vilozităților pe picior, care sunt situate mai aproape de pălărie. În partea de jos a picioarelor, puteți observa o mică îngroșare.

  În cazul în care ciuperca este rupt, atunci puteți vedea că trupul său este aceeași cremă albă sau. Chiar și în formă brută, ciuperci alb are o aromă plăcută. Uneori, plantele adulte au un gust ușor amar, este mai bine să se usuce. Un număr mai mare de substanțe utile sunt conținute în tinere ciuperci albe. Ele sunt clutzinbin – antibiotice care acționează împotriva bețișoare de tuberculoză.

  Mushroomnik ar trebui să fie atent, deoarece nu este dificil să se confunde această ciupercă cu alții, de asemenea, în creștere pe teritoriul Crimeea. O mulțime de similitudini pot fi urmărite cu un govascus de fum, care este, de asemenea, comestibile și are un gust excelent. Bad atunci când alb de ciuperci de munte este confundat cu taur otrăvitoare. În cazul în care ciuperca a luat un întreg mai curat, trebuie să te uiți mai atent, este „Witch Ring“.

  Ciuperca descrisă este preparat prin diferite metode: fierte, tocană, se prăjește și sare. Termenul de valabilitate este mic, după colectarea se va duce să se spele produsul și se lasă în apă sărată rece pentru o vreme.

  Este recomandabil să fiarbă imediat ciuperci, dar în cazul în care nu are timp, atunci ele pot fi depozitate în frigider ei nu pot mai mult de 2 zile.

  „Mice” (gri rând)

  „Mouse-uri“ pot fi consumate, de asemenea, mai multe specii cresc pe teritoriul Crimeea. Locul principal de creștere este pădurea de conifere sau mixte. Puteți întâlni ciuperci pe MKU sau nisip. Ciupercile sunt în creștere ca fiind una câte una și grupuri mici. La taxele, ciupercile sunt trimise în luna septembrie, iar colecția în sine durează până la mijlocul toamnei. Pentru a înscrie o mulțime de ciuperci din această specie, este în valoare de a merge la satul Kolchugino, este în împrejurimile sale de ele. Le puteți găsi și în apropierea laboratorului astrofizica.

  Tinere ciuperci au o pălărie cu o formă ascuțită, iar marginile sunt ușor învelite. Dimensiune de căldură – până la 100 mm. Când ripes planta, pălărie devine plat, inegală. Ea este destul de cărnoase, există fisuri mici. În centru, este dificil să nu se observe tuberculul, există plăci de mai jos, dar acestea sunt situate departe una de cealaltă.

  Culoarea de ciuperci poate fi atât de gri deschis si inchis. În cazul în care a trecut recent de ploaie, apoi un mucus mic este format pe suprafața plantei, astfel încât pălăria pare lipicios. Lungimea piciorului până la 12 cm, la bază este mai gros și dens. Dacă este o ciupercă adult, atunci vidul este în interiorul formează mai. Nuanță de picioare galbene, uneori gri.

  Puteți distinge ciuperca și pe raid, care este disponibilă lângă pălărie. Carnea deși densă, dar „șoareci” se rupe cu ușurință chiar și cu o ușoară presiune. Ciupercile sunt fierte, marinate, suge. Ele pot fi prăjite, dar numai după preparare. La cel de-al doilea vas să nu găsească o mai bună adăugare.

  Lisuki

  Chanterelles sunt printre cele mai populare ciuperci comestibile. Există portocalii, galben sau alb, carne și pâlnie. Pe suprafața inferioară, sub o pălărie netedă, majoritatea speciilor au crestături de Gill care sunt aproape complet descendente până la picior. Multe specii au un parfum de fructe asemănătoare caisului și au adesea un gust ușor de piper.

  Din cauza minorării lor cu copaci, puteți găsi chanterelle pe pământ, lângă rocile de foioase. Acestea sunt ciuperci de vară și toamnă. Ei fructe din iunie până în septembrie. Capacele de obicei convexe, în formă seamănă cu o vază. Stem neted umplut, și aceeași culoare ca o pălărie.

  Ciupercile contin vitamina C, precum și un număr mare de caroten, care a cauzat apariția galben-portocaliu. Capacitatea de a recunoaște branhii false este una dintre cele mai competențe utile pentru ciuperci. Acestea sunt reprezentate prin pliuri divizate pe fundul ciuperci.

  Ele nu sunt atât de ușor de îndepărtat de pe capac, și este dificil să se separe de pălărie, fără a rupe ciuperci.

  deţinută de toamnă

  Aceste ciuperci pot fi găsite în pădurile din Crimeea de la sfârșitul verii noiembrie. Ele sunt foarte rar în creștere, unul câte unul, cel mai adesea forma glads mici. Dragostea pentru a parazitează sub copaci, și pe buturugi mari, vechi. Prefera solul umed, astfel încât în ​​număr mare apar după ploaie.

  Citește mai mult  Tot ce trebuie să știți despre odihnă în Zaozernoy în Crimeea

  Dacă aceasta este o plantă tânără, atunci pălăria lui trebuie să fie împins în jos. Cand ciuperca creste, treptat se aliniaza si in final devine complet plat. Dimensiunea unei ciuperci adult poate ajunge la diametrul de 150 mm Pălăriile.

  Nuanță întregii ciuperci de miere, există solzi mici sau chiar scămoșată. Sub pălăria poate fi văzut un mic inel din film subțire. Trebuie să fii capabil să distingă supa autumnal de fals gri-galben, care nu sunt potrivite pentru produsele alimentare. Litigiile în aceste ciuperci sunt inchisi la culoare, iar edibles sunt albe, și nu există nici un parfum teren amar.

  Uleios obișnuită

  Dacă doriți să formați o mulțime de unt, atunci ar trebui să mergeți la districtul Belgorod a peninsulei. Uleiuri cresc în număr mare:

  • în satul Zelenogorskoye+
  • Strogonovka+
  • I-Petri.

  Ciuperci cresc din iunie până la mijlocul toamnei. Oclay prefera parcele cu o mulțime de lumină, astfel încât acestea pot fi găsite pe margini, pajiști. Astfel de ciuperci dragoste nu numai oameni, dar, de asemenea, insecte, astfel încât tinerii uleiurile sunt adesea ele consumate.

  Avantajul este că ciuperca este destul de dificil să-l confunde cu alții. Pălăria este cărnoase, moale, ca și în cazul în care unse cu ulei. Se pare că aceste ciuperci sunt alunecoase, maro de culoare sau maro deschis. Forma capacului este o emisferă mică și vechea ciupercă, cu atât mai mult cresc. Dacă este necesar, pielea este separată de pulpă foarte simplă, sub ea există tuburi cu pori galbeni. În ciuda masivității părții superioare, piciorul inferior este subțire, lungimea sa poate ajunge la 100 mm.

  Lung pentru a stoca uleiuri nu pot, să le pregătești imediat după colectare. Mulți viermi în pulpă pentru a îngheța ciupercile, merită să-l înmuiați cu o jumătate de oră sau o oră în apă sărată.

  Canelură

  Groove, deși întâlnesc în cantități mari în pădurile mixte ale Crimeei, mergând rar în ciuperci, deoarece sunt greu de gătit. Sezonul de colectare începe în mijlocul verii și continuă până la începutul toamnei. Cea mai mare parte a întregului tun apare după o ploaie mare.

  Mai multe specii cresc pe peninsula:

  • Stejar+
  • Uscat+
  • ardei.

  Grudge de stejar crește într-o zonă montană într-o pădure de foioase.

  Planta se distinge prin culoarea roșie și structură lamelară. Pe pălărie sunt dungi maro, pe picioare sunt ignami mici de umbră galben. Mai vechi de ciuperci, cu atât mai puțin densitatea piciorului.

  Ciuperca piper are o formă de pâlnie de o pălărie, se distinge prin alb. Pe plăcile poate exista un suc care are un gust amar. Plantele au un picior îngust și scurt.

  germeni de uscat, are o culoare alba, dar pe pălăria există pete maro. plăci albastre, dacă încalci ciuperca, apoi sucul nu va iesi in evidenta.

  Ryzhiks

  În luna iulie, numeroase ciuperci sunt trimise în iulie în spatele acestor ciuperci în pădurea peninsulei. Locul principal de creștere este zona de sub copaci. Ryzhik nu crește singur, numai în grupuri mici. Pentru astfel de ciuperci este în valoare de a merge la malul sudic.

  Le puteți distinge printr-o pălărie portocalie, zona din care 12 centimetri. Dacă rândul său, ciuperca, apoi plăcile de umbră roșie va fi văzut acolo. În cazul în care au pus presiune asupra lor, ei vor schimba culoarea în verde. Picioarele pot ajunge la grosimea de 2 centimetri, există adâncire mici pe suprafața lor. Cele Roscatele sunt apreciate pentru carnea parfumat, care este un pic mai dulce.

  Trenciuri

  Aceasta este una dintre acele ciuperci care nu pot fi otrăvite, dar atunci când se evaluează va fi necesar să se verifice carnea, care trebuie să fie de culoare albă. Pe teritoriul Crimeea există două tipuri de haine de ploaie:

  • în formă de pară+
  • Gigant.

  pelerina de ploaie gigant are un corp alb, rotund, care se schimbă odată cu vârsta umbra pe galben. Înălțimea maximă – 340 mm. Peer-ca pelerina de ploaie, pentru că este numit că el are un corp în formă de pară. Pe piele sunt mici, tuberculii suprafața aspră. Aceste ciuperci iubesc lemnul putred, puteți folosi numai exemplare tinere în produsele alimentare.

  Cu o singură față

  Această stepă extraordinară de ciuperci descriu aparține stridie. Sezonul este foarte lung, ciupercile colectează o plantă din primăvara până în toamnă, dar în timpul verii este dificil să o găsiți, deoarece în căldură, când solul este prea uscat, unilateral nu crește.

  Citește mai mult  Locuințe în Ordzhonikidze în Crimeea

  Dacă o mulțime de ploi, atunci în păduri puteți întâlni suficiente ciuperci. Onestalurile nu se găsesc departe de ferme, cresc chiar de-a lungul drumurilor și în râuri, în special multe dintre ele în gurile râurilor și curenților.

  Trufe

  Într-adevăr, trufeul crește pe peninsula, sezonul de colectare – din august până în ianuarie. Aceste ciuperci sunt evaluate pentru parfumul unic. Este nevoie de un climat umed pentru creșterea lor, astfel încât să puteți găsi trufe numai pe teritoriul bolurilor și pe coasta de sud. În Crimeea, o ciupercă crește sub o pernă de conifere în pădurile tinere de pin.

  Merită să știți că trufa sălbatică este listată în Cartea Roșie.

  Ciuperci necorespunzătoare

  Ciupercile otrăvitoare sunt importante pentru a putea distinge deoarece consumul lor în alimente duce la otrăvirea și chiar moartea. Pe teritoriul Crimeea, astfel de copii sunt disponibile, printre care vă puteți întâlni astfel de nume cunoscute, cum ar fi un Amanita, palid și balene false.

  MDI

  Ciuperci periculoase care atrag aspectul lor, dar nu sunt potrivite pentru a mânca. În unele țări europene, pălării de ciuperci sunt crumble și pus într-o farfurie cu lapte pentru a atrage muștele la domiciliu. Insecte bea un lichid care conține toxine care pot fi dizolvate în apă și, prin urmare, în lapte. După un timp, muștele devin somnoros, toamna si pe moarte. De aici numele de ciuperci.

  Când amansor apar pentru prima dată în litiera de pădure, corpurile de fructe tinere sunt complet acoperite cu veruci albe ascuțite. Pe măsură ce se dilată pălărie, devine roșu. Aceasta crește până când se arată în final pielea roșie, în timp ce verucilor albe sunt distribuite pe întreaga suprafață mai mult sau mai puțin uniform.

  ploaie puternică sau contact a animalelor, chiar, uneori, suficient, astfel încât unele sau toate fulgi albi de pălării de opal mumoric, atât de netedă ciuperci întâlni în pădure.

  pesters false

  Aceste gemeni de ciuperci comestibile, de asemenea, să crească pe cioturile, grupuri mari, dar există o diferență între ele, și trebuie să știți despre ea pentru a nu alege. Culoarea copiei otrăvitoare este foarte asemănătoare cu culorile okey de vară, dar aici este umbra plăcilor la gri a plantelor necomestibilă. Această ciupercă nu va crește pe tarabele din copac de foioase. Seroplastic Opels După lungi cercetări a fost recunoscută de jumătate comestibilă, principalul lucru este să-l gătească pentru o lungă perioadă de timp.

  Dar gri-galben nu poate mânca deloc. Miroase ca o astfel de ciuperci un supărător, are un gust amar. Puteți să-l distinge prin semne exterioare. De exemplu, pe picior, nu are nici un inel, sub placa heap pot exista următoarele nuanțe:

  • măsline-negru+
  • gri+
  • Galben verde.

  Luminozitatea pălării trebuie să sperie abilitatea de ciuperci, deoarece deschis reală va fi maro.

  Moartea capac

  Pale îndeamnã se găsesc în Crimeea peste tot. Atunci când acestea sunt încă tineri, aspectul lor corp ca un ou, de sus, la care au tras filmul. Pălăria poate ajunge la 15 centimetri în diametru, nuanta verde, mai aproape de măsline, uneori, gri deschis. Dacă rupe ciuperci, va fi plăcut să-l miros, este de culoare albă, aceasta nu se schimba culorile. Primul inel este larg, în interior există un breton, dar numai tineri degetele de la picioare.

  Pericolul de ciuperci este că este otrăvitoare, în timp ce este ușor de confundat cu o primă sau Champignon, iar unele alte plante comestibile.

  Comparând specimene, nu trebuie să uităm că Champignon sălbatic nu are un voleu sub o fân și ciuperci pentru adulți plăcile vor avea o altă umbră. Brânză face nu este nici un inel, pulpa lui este foarte fragil, firimituri drepte în mâinile sale.

  Sfaturi ciupercikov

  Ciupercile cu experiență dau sfatul, cum să colecteze specimene comestibile și să nu otrăvească. Luați în considerare aceste recomandări în detaliu.

  • Dacă planta este nefamiliară, atunci este mai bine să o săriți. Numai ciupercile sunt de colectat, ceea ce este bine cunoscut.
  • Ciupercile neexperimentate ar trebui să fie înscrise cu sprijinul mai multor „vânători” profesioniști și nu merg pe cont propriu în pădure.
  • Căutarea „pradă” este necesară în acele zone care au fost cunoscute de mult locuitorilor locali și altfel puteți rămâne cu un coș gol.
  • Orice tip de ciuperci insuportabil este periculos pentru o persoană și chiar dacă îl urmărește, puteți obține o otrăvire grea.
  • Caesar Amanita este listat în Cartea Roșie, nu merită tork.

  Mai multe informații despre ciupercile din Crimeea, consultați următorul videoclip.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: