Chatyr-Dag în Crimeea: Ce este renumit pentru acest munte și cum să ajungi acolo?

Crimeea este bogată în atracții naturale. Muntele Chatyr-Dag este popular cu turiștii pentru splendoarea peisajelor de deschidere și o varietate de peșteri.

Ce este?

Chatyr-Dag este situat în Crimeea lângă autostrada Simferopol-Alushta, locație exactă – satul de marmură. Traducere de la Crimeea-Tatar – „Tent Mountain”, deoarece Chatyr se traduce ca un „cort” și Dag „Mountain”. Muntele este format din 2 Platouri: Nizhny (nord) și superioară (sud). Pantele inferioare coboară ușor în partea de nord, care este acoperită cu iarbă de stepa. Pe vârful sudic (lângă panta abruptă), platoul inferior este acoperit cu păduri de fag și plăci de ienupăr. Există o mulțime de trasee pietonale și câteva peșteri frumoase. Pe partea estică a platoului inferior există o grovă de teaser.

Podișul de sus al gamei montane are forma unui castron gigant, pe marginea sa marchează cele mai înalte vârfuri de pe hartă. Totul este acoperit cu pajiști alpine, pantele sunt foarte cool și oferă mai multe căi pentru alpinismul multiplu.

Căile de alpinism disponibile sunt mai lungi decât lungimea unei frânghii de alpinism.

Înălțimea celui mai înalt Equisi-Burun este de 1527 m deasupra nivelului mării.

Istorie

Este imposibil să spunem că Chatyr-Dag este un munte, Mai degrabă o matrice care se află separat, așa că se remarcă. Lungimea sa la sud de 10 kilometri și la est de vest de 4,5 kilometri. Potrivit geologilor care au studiat aici, o matrice, când munții din Crimeea au fost formați doar, au reprezentat un singur întreg cu ei. Sub influența râurilor și a eroziunii Chatyr-Dag separate.

Se compune dintr-o structură structurală de două tipuri. Fundul este mai solid, care poate rezista ofensivului de apă – aleurită și gresie. Loose calcar se află pe suprafață și acoperă o suprafață de 1 kilometru la înălțime. A fost gresia care a devenit motivul pentru care există atât de multe peșteri pe Chatyr-Daga, unde un popor vechi s-au stabilit chiar și în epoca Neolith, și aceasta este o dovadă incontestabilă sub forma descoperirilor arheologice găsite găsite.

Un alt nume este cunoscut, care a dat un greci de munte plat – trapezund. Tradus acest cuvânt înseamnă „masa de munte”. Când populația vorbitoare de limbă turcă a sosit la acest loc și sa stabilit, ei nu au schimbat nimic pentru a schimba nimic, tocmai au trecut pe propria lor cale și s-au întors la „Tanther-Mountain”.

În secolul al XIX-lea, matricea era preocupată de stema lui Simferopol. Astăzi, două noduri pot fi diferențiate pe Chatyr-Mount, una dintre ele este de 18 de metri sub altul, și în cantități totale la 1527 de metri.

Cum să obțineți?

Există multe rute de drumeții pentru care puteți merge la obiective turistice. Dacă este prea dificil, aici am crezut un bun drum murdar, pentru care mulți ajung la Chatyr-Dag pe o mașină de pasageri. Traseul a fost păstrat de la momentele în care baza militară a lucrat aici, astăzi numeroase campanii sunt organizate aici sau vin pe o mașină.

Citește mai mult  Odihnească-se în satul Mirny la Crimeea

Noțiuni de bază de la Yalta și Alushta la munte, merită mai întâi la transportul public, care se îndreaptă spre Simferopol, apoi spre Yalta, unde vor avea 1,5 ore de calea de a merge la stop „angarsk pass”. De pe drum există un mic drum forestier care vine la o bază turistică cu același nume. De aici și începe calea de sus. Când vă apropiați de furculiță, va trebui să vă întoarceți la stânga. După câteva minute, calea va fi vizibilă o linie de alimentare, furculița din nou. Acum drumul merge spre dreapta.

Odată ajuns la Buckkaya Polana, trebuie să mergeți la calea marcată cu urme care arată drumul. Dacă aveți nevoie să stocați apă, atunci ar trebui să o faceți în primăvară aici. Traseul va deveni mai rău și mai rece până când vă veți afla pe platou. Există indicii suplimentari, cu care puteți ajunge cu ușurință la bazele și peșterile turistice.

Aceasta nu este singura cale care poate duce la munte. Puteți deplasa prin Zarechny, apoi traversează marmura sat, atunci numai în pădure, dar acest drum durează mult mai mult timp, pentru că transportul public în așezările este frecventă.

Prezența transportului propriu facilitează sarcina. Drumurile de aici sunt lungi, de înaltă calitate stropite cu gunoi, destul de largă, astfel încât șoferul sa simțit confortabil. Puteți apela pe munte, când nu există zăpadă.

Dacă riscați și mergeți la o călătorie de la noiembrie până în martie, atunci chiar și un SUV se poate deranja în murdărie. Trebuie să vă deplasați de la Alushta, apoi în satul Zarechnaya, unde se duce drumul Simferopol. De aici începe drumul forestier, care în cele din urmă va duce la fundul platoului.

Caracteristicile climatului

În partea de sus a muntelui, clima este foarte asemănătoare cu cea care se poate „lăuda” St. Petersburg. Adesea aici vă puteți confrunta cu un vânt puternic. Pe partea de sus a zăpadă, zăpada este păstrată înainte de luna mai. În partea de jos a climatului montan este moderat cald și destul de umed, cu atât mai mare mai răcitor. Pentru fiecare 100 de metri în sus, o scădere a temperaturii aerului este observată de 0,6 s. Acesta este motivul pentru care în partea de jos a indicatorului mediu anual + 7 s, dar pe partea de sus de numai + 4 s.

Citește mai mult  Totul despre valea fantomelor din Crimeea

Aproximativ 1000 mm de precipitații cade aici pentru anul și 40% din zăpadă. În timpul iernii, vânturile de nord-est sunt dominate aici, așa că uneori temperatura poate cădea la marcaj – 32 s și ar trebui luată în considerare. Căderea zăpezii nu se află în mod constant pe platou și, pentru că uneori încep să sufle și vânturi de sud. Dacă doriți să mergeți schi, merită să găsiți situația în avans. Cel mai bun moment pentru schi este a doua decadă a lunii noiembrie, în martie-aprilie, zăpada începe să se topească, așa că devine prea puțin.

Mai rău există o viscolă, deci În timpul iernii, este mai bine să nu apară pe munte sau să fie cel mai pregătit pentru o gaură. Primăvara începe cu mijlocul lunii martie, atunci când temperatura aerului începe să crească rapid. Numărul de nori pe cer este redus, apar iarba verde si primele flori. Dacă în primăvară, există o creștere bruscă a temperaturii, apoi, în vara încetinește și se oprește la 16-17. Încă de la sfârșitul lunii august, ea devine mai puțin cald din nou, până la sfârșitul lunii septembrie, norii cenușii sunt strânse din nou.

Prima zăpadă cade în noiembrie, capacul de grosime este de aproximativ 13 de centimetri. Trebuie să înțeleagă asta In diferite zone ale platoului, condițiile climatice pot diferi. În cazul în care defileu, lumina aproape nu pătrunde, respectiv, și se încălzește până aer de minim, pe poieni deschise un pic mai ușor și mai cald. Primăvara aici este mai rece decât în ​​toamna.

Fauna si flora

Flora teren este foarte bogat, la nivelul superior sunt:

  • fag+
  • carpen+
  • stejar+
  • Pin+
  • frasin+
  • arțar.

Uneori, Cheile pot fi găsite tufe unice de Tice Berry. De fapt, în această zonă o mulțime de plante de fructe, inclusiv o pară, măr, Dogwood și chiar o cireasa. Puteți întâlni desișuri dense de Kizyl. Dar nu există păduri peste tot, partea de jos a pantei rămâne o mustață, în timp ce nu există practic nici arbuști în partea de sus. Dar, pe toată durerea o mulțime de iarbă luncă-stepă.

În ceea ce privește reprezentanții lumii animale, nu este mai puțin diversă aici. Deer este una dintre cele mai mari mamifere care trăiesc în aceste locuri. În timpul iernii, atunci când alimentarea devine mic, aceste animale merge în jos la poalele muntelui, rareori vin la partea de sus. Mulți aici și vulpi cu strălucitoare, chiar și de foc model argintiu colorat și atractiv. habitatul său principal sunt breșe în roci și peșteri mici.

Este mult mai dificil de observat de kunități, care există o mulțime de, dar acest lucru se comportă animale cu mai multă atenție. Trăiesc pe un munte și badgeri care nu se încadrează în hibernare și se găsesc perfect chiar sub grosimea. Proteina a fost adusă aici de pe teritoriul Altai. Astăzi este foarte comun pentru că are ceva de mâncare. Când vizitați numeroasele peșteri nu uitați să trăiți în șoareci volatili. În timpul iernii, dorm, s-au așezat în cap, iar cu debutul de primăvară începe să se reîncăleze.

Citește mai mult  Caracteristicile climei din Crimeea

Peșterile și platoul

Muntele Chatyr-Dag este renumit pentru vârful său de munte de Equisi-Burun și numeroase peșteri care se află sub platoul de sus și de jos. Unii conducători sunt traseul Ishachia. Cea mai faimoasă peșteră de marmură și Emine-Bair-Khosar. Pestera de marmură de 68 de metri adâncime și aproape 2 km – atracție locală, în interior care sunt o formă ciudată de stalactite și stalagmite, numită după diferite animale, personaje fabuloase și chiar clădiri, cum ar fi Turnul Pisa.

Datorită unicității sale, pestera de marmură a devenit celebru în întreaga lume. Speletologists ea una dintre cele cinci cele mai frumoase de pe planeta si una dintre cele 7 minuni ale naturii din Crimeea ia în considerare. În 1992, a fost inclus în Asociația Pestera Echipate International. In 1987, echipa Simferopol de speologi a descoperit grotă cu un sistem complex de sali si galerii între Bin Bash lama si Suk-Woke.

Noua pestera este situat la o altitudine de 920 de metri deasupra nivelului mării. Ea a fost numit marmura (folosit inițial numele de „afgan“), datorită faptului că format de calcar din marmură. În 1988, excursii turistice au fost organizate de către centrul de turism speologic „Onyx-Tour“, au fost prevăzute căi concrete, de iluminat a fost realizat.

O altă peșteră – Emine-Bair-Khosar spirală coboară până la o adâncime de 120 de metri. In interior se afla stalagmite în formă de jad și flori de cristal. Această peșteră este notabilă pentru un lac frumos. Potrivit legendei, Emineu sa grăbit în partea de jos a peșterii după ce iubitul ei a fost ucis familia tatălui ei.

Pestera Vyalov este situată în platoul inferior al muntelui Chatyr-Dag. Este echipat cu o intrare verticală de o adâncime de 31 m, care treptat (la o adâncime de aproximativ 16 m) se transformă într-o a mea rece, aproape verticală. Adâncimea totală este de 124 de metri. Numit în cinstea speologologului rus Vyalov. În plus, pe pantele muntelui există un sistem de peșteri Vyalov, format din trei obiecte situate în platoul inferior.

Pentru unii, creșterea la panta nordică poate părea dificilă, dar costă asta.

Despre Muntele Chatyr-Dag din Crimeea, vezi mai departe.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: