Tipuri și funcționarea utilajelor pentru patine pilire

Tipuri și funcționarea utilajelor pentru patine pilire

Instrumentul principal de jucător de hochei, fan patinaj artistic sau pur și simplu o persoană care preferă să-și petreacă timpul liber pe gheață – patine. Așa că ei servesc atâta timp cât posibil și au fost confortabil de utilizat, este necesară ascuțirii perfectă. Datorită diverse dispozitive, puteți păstra echipamentul într-o stare excelentă și extinde în mod semnificativ durata de viață.

Ce este?

Bună ambreiaj cu gheață, capacitatea de a manevra și de a efectua trucuri complexe pe dependes patinoar nu numai de agilitatea și abilitățile de atlet, dar, de asemenea, de la statutul de patinelor. Claritatea lamei și prezența unui canal special de joacă un rol special.

Odată ce zgârieturi sunt formate pe lame, avene, ea începe să se „alunecare“.

Ride în acest caz, nu numai că nu este confortabil, dar, de asemenea, periculoase.

De aceea Imediat după cumpărare și de-a lungul timpului de utilizare a lamei, este necesar să se ascuți periodic. Pentru aceasta, se aplică mașini speciale pentru ascuțirea patinelor.

Există modele destul de compacte, utilizarea, care este posibilă chiar și acasă pentru a avea grijă de echipamentul lor. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să înțeleagă principiul de funcționare și să stăpânească abilitățile necesare. Setul la mașini pentru ascuțirea patinelor include:

 • Holder universal+
 • Cercul abraziv+
 • Dispozitiv pentru chips-uri de colectare a prafului și a+
 • creion de diamant.

Toate consumabilele sunt ușor înlocuite și selectate individual pentru un anumit model de mașină.

Revizuirea speciilor

Astăzi, o varietate de instrumente de ascuțire produc multe companii din Rusia și în alte țări. Există dispozitive speciale pentru utilizare la domiciliu, mașini obișnuite sau instrumente simple și opțiuni automate care nu necesită abilități complexe de la maestru.

În același timp, unele dispozitive sunt create în mod specific pentru a ascuți țările încrucișate, mersul pe jos, patinele curl sau 3 în 1. Există, de asemenea, mașini de rectificare profesionale, datorită sistemului complex de configurare a cărei este posibil să se formeze lama pe patinele de orice tip.

Normal

Pentru uz casnic, de regulă, nu cumpărați echipamente complexe, mergând în jur de ascuțitori manuali convenționali sau de cele mai simple instrumente.

Branduri celebre „Nordway”, „Decaton” A creat dispozitive speciale mici pe care le puteți ascuți rapid manual. Acestea sunt dispozitive compacte constând din ascuțite direct și coajă.

În unele cazuri, meșteșugarii folosesc fișiere speciale pentru ascuțirea sub caneluri, complet coping cu drenajul manual. Cu toate acestea, merită să înțelegem acest lucru Astfel de metode sunt adecvate numai pentru uz non-profesional, de exemplu, pentru tragerea de lame de patine de mers pe jos în timpul sezonului.

Dacă sunteți implicat în sport sau doriți să salvați patine cât mai mult posibil, ar trebui să le dea la ascuțirea profesională.

Automatizat

Tehnologiile moderne oferă cea mai sigură și cea mai prețioasă modalitate de a aduce lama patinelor la starea perfectă. Multe mărci s-au concentrat pe producția de mașini automate de ascuțire.

Acest tip de echipament reduce în mod semnificativ timpul de procesare, în timp ce calitatea creșterii ascuțirii.

Mașinile sunt utilizate de sportivi profesioniști și de palatele importante de gheață.

Mașina automată profesională electronică datorită unei game largi de setări poate funcționa cu patinele de orice tip: Hochei, Curly, Copii. Lama este plasat într-un vagon special, fixat în ea. Iar expertul de la distanță, chiar și fără a veni direct la aparat, face o setare pentru un anumit tip de echipament sportiv. Datorită motorului puternic și designului special, mașina se confruntă cu ascuțire perfectă într-un timp scurt.

Cele mai bune modele

Înainte de a cumpăra un dispozitiv de oprire, în primul rând, este necesar să se determine ce scop cumpărați echipament. Mașinile profesionale ocupă un spațiu suficient de mare și necesită consumabile mai scumpe, dar ne permit să obținem un venit semnificativ, în special în sezonul de echitație activă.

Pentru uz casnic, puteți alege un model mai simplu, care va salva în mod semnificativ, drenând singur lame.

Unul dintre cei mai buni producători de echipamente găzduite din lume este compania Prosharp. Marca de țară nativă – Suedia, care nu este surprinzătoare, pentru că este acolo că patinele sunt deosebit de populare printre locuitori.

Mașinile de la producătorul suedez sunt folosite pe arenele majore de gheață mondială, preferă echipele olimpice și alți sportivi profesioniști. Dar, de asemenea, au produs modele simple pentru uz casnic.

Luați în considerare cele mai populare și bine dovedite modele compacte.

Prosharp skatepal

Acesta este un dispozitiv mic, care nu depășește valiza obișnuită. Cântărește aproximativ 10 kilograme. În același timp, este capabil să ofere un nivel profesional de ascuțire pentru hochei, patinaj de figură, patinatorii.

Designul special vă permite să faceți o procedură complet sigură pentru dramatizare și lama este centrată automat.

Chiar și noul venit poate lucra cu un astfel de dispozitiv.

Caracteristici distinctive ale acestei mașini suedeze:

 • Există o funcție de ascuțire automată cu o întoarcere+
 • Formează o canelură pe lamele în funcție de tipul specificat, opțiunile de la clasic la avansate+
 • Gradul de discuri presate la skate este reglabil în timpul ascuțiilor pentru a obține un rezultat mai bun.

Împreună cu aparatul vine un set complet de consumabile.

În plus, din cauza dimensiuni standard, nu va fi nici o problemă în selectarea componentelor, dacă este necesar, să le schimbe.

SSM-2

Cel mai popular model din lume pentru a fi folosit pe patinoar sau acasă astăzi este SSM-2. Acesta este un dispozitiv ușor mai masiv având greutate 13 kilograme și design clasic.

Dispozitivul efectuează ascuțirea oricărui tip de patine, în timp ce este în siguranță posibil pentru maestru. O bază puternică vă permite să efectuați o muncă, fără să vă confruntați cu daune accidentale.

Aparatul are o selecție largă de setări. Datorită acestora, după ce ați terminat o ajustare înainte de începerea lucrului, puteți ascuți diferite tipuri de patine:

 • hochei+
 • figurat+
 • Mers pe jos+
 • alergare+
 • Joc+
 • Copiii.

Motorul accelerează un dispozitiv de ascuțire de până la 3 mii de rotații pe minut, ceea ce vă permite să dați lama clarității perfecte într-un timp scurt.

Accesorii

Mașinile standard pentru ascuțirea patinelor necesită doar 2 tipuri de componente care vor trebui să fie schimbate periodic. Rezultatul final al ascuțirii și confortul utilizării echipamentelor sportive depind de calitatea lor și de alegerea corectă.

Cercuri abrazive

Adesea, acest element este numit și piatră de măcinat. Produce cele trei culori diferite: alb, roz și albastru.

În acest caz, culoarea nu afectează indicatorii de performanță, este folosit numai pentru ca proprietarul să poată alege cel mai plăcut.

Parametrul de piatră de măcinare foarte importantă este rigiditate. Există trei opțiuni de duritate:

 • Soid-solid+
 • Duritate medie+
 • solid.

Un parametru important este, de asemenea, un cereale. Cercurile abrazive sunt granulate fine și grosolane.

Trebuie să alegeți un cerc bazat pe dimensiunile de fixare din dispozitivul dvs. de tip fagure. Pentru fiecare model potrivit pentru piatra de măcinat.

Creion diamant

Acest tip de componente este selectat strict la tipul de cerc abraziv, care este utilizat în mașina dvs. de drenare. Creioanele conțin o inserție de la un diamant sintetic și sunt folosite pentru a edita piatra de drenaj. Când alegeți, trebuie să acordați atenție specificațiilor:

 • Lungimea creionului+
 • diametru+
 • Rezistență abrazivă.

Ele sunt selectate ținând cont de parametrii instalării dvs. de măcinare. Acesta este cel mai scump tip de componente.

Creionul va costa aproximativ două ori mai scump decât cercul abraziv.

Cum să utilizați dispozitivul?

Dispozitivele de ascuțire vă permit să păstrați întotdeauna echipamentul sportiv în stare perfectă. Dacă decideți să achiziționați un instrument de ascuțire, va trebui să învățați să lucrați cu el.

Procesul de ascuțire este destul de simplu.

 • Mai întâi trebuie să configurați dispozitivul, referindu-vă la instrucțiunile atașate la acesta. Set Grind Stone.
 • Creionul de diamante aduce cercul abraziv la forma necesară.
 • Boot-ul este fixat într-un picior special. Lama trebuie instalată paralel cu avionul discului.
 • Se aprinde dispozitivul. Treceți treptat lama la discul de accelerare.
 • De îndată ce discul se îndepărtează până la o mișcare constantă, puteți aplica lama skatei și puteți începe ascuțirea.
 • Deplasați lama în direcția opusă mișcării discului.
 • Repetați mișcările, ajustarea locației canelurii. Dacă plăcile sunt răsucite, este necesar să utilizați o rolă.

Este posibil să se ascundă și la domiciliu prin mijloace.

Cu toate acestea, în acest caz, este extrem de dificil să se obțină un rezultat calitativ.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: