Acasă Dihori: Caracteristici, Caracteristici de conținut și de diluție

Acasă Dihori: Caracteristici, Caracteristici de conținut și de diluție

dihor decorative, crescatori mai celebre numite Far sau Furro, este o specie domesticită de stepă dihor. În ultimii ani, a devenit la modă să-l păstrați în apartament, nu este de mirare – cu cunoașterea unor subtilități, grija pentru o astfel de companie de nu reprezintă nici o problemă.

Descriere

Freta este un mamifer, mai degrabă yurk, o trăsătură distinctivă este trunchi alungit și o coadă lungă pufos. „Fretka“ Numele a venit la noi din limba poloneză, a fost în această țară pentru prima dată dihorilor de celule au fost crescute. În țările europene, se adoptă o altă denumire – Ferret.

Ferrices sunt animale de pradă din familia Kunih. Corpul lor alungit ajunge la 40 cm lungime la femele și 50 cm la masculi. Sfarcurile ale animalului sunt scurte, dar în același timp foarte puternic și rezistent. Din cauza mușchilor dezvoltate la nivelul membrelor, dihor ușor se mută de la un copac la altul și săpat găuri adânci. El folosește o mare popularitate de la crescători, datorită unui mare coadă pufos, lungimea care este de 20-25 cm. Masa în funcție de soi variază între 0.25 2 kg.

În condiții naturale, animalele sunt distribuite în Rusia, Republica Cehă, Polonia, Ucraina, precum și în America și Asia Centrală. tipuri separate de dihori au fost, de asemenea, livrate în Australia și Noua Zeelandă pentru a combate creșterea rapidă a populației de rozătoare.

Acestea sunt animale fără teamă și curajoase care se grabesc cu curaj la șerpi, alunițe, Ondatra, deși toate aceste animale sunt de multe ori mult mai mult și mai puternic. În anii anteriori, dihori au fost adesea luate pentru vanatoare – datorită agilității lor, animalele au făcut față mai repede cu animale mai mici.

Datorită naturii sale cutee și prietenoase, animalul a fost divorțat pentru o lungă deceniu ca un animal de companie exotic. Feriții domesticiți au luat destul de mult de la strămoșii lor sălbatici, în primul rând sunt aspectul, caracterul, obiceiurile și pictura lor. În ciuda faptului că Ferks sunt animale de companie, ei preferă viața de noapte de plumb. In timpul zilei, iubirile dihori de a dormi, și mai aproape de treaz noaptea și începe să se trezească.

Viitorii proprietari trebuie să fie pregătite pentru astfel de caracteristici ale animalului.

În habitatul natural al difuziei de fire adânci, aceleași obiceiuri și-au moștenit speciile de acasă. Dacă aveți o mulțime de ghivece de interior în casă, atunci, cel mai probabil, animalul dvs. de companie nu este premii să profite de ocazia de a se baza pe toate vasele cu plante.

Furone este un organism destul de flexibil, astfel încât acestea să poată penetra chiar și fante foarte înguste, dar de multe ori de acolo sunt incapabile – poate reprezenta o amenințare pentru viața unui animal de companie, pentru că este mai bine să conțină un fruct în captivitate într-un Aviary destul de spațioasă, fără posibilitatea de auto-adjunct.

Se amestecă următoarele ferroes populare.

 • Sobolina – Aceasta este cea mai comună costum de animale. De obicei, steril și membrele sunt vopsite în tonuri întunecate, torsul mai ușoare, bej. trăsătură distinctivă a acestor animale – cercuri negre în apropierea ochilor.

 • Șampanie – O astfel de culoare este format dintr-o combinație de tone de lapte și ciocolată lumină. Ochii ei au de obicei o nuanta de rodie, iar gura de scurgere ușor roz. Este acești dihorii, care sunt cel mai adesea cultivate la domiciliu.

 • Pastel – Este permisă aici dintr-o dată o mulțime de nuanțe – de la lumină la culoare închisă, dar tonul principal este încă alb. nas maro sau roz, ochi de cafea inchis, aproape negru. În sălbăticie, astfel de difuzoare sunt larg răspândite, dar în captivitate sunt destul de rare.

 • alb – aceste ferme seamănă cu opiniile lor de albinos animale, dar numai culoarea lânii. Astfel de animale sufera de obicei surditate, dar costul lor este mult mai mare decât toate celelalte soiuri, care, cu toate acestea, nu afectează popularitatea animalelor un astfel de costum între crescătorii.

 • „Scorţişoară” – un alt soi fervent obișnuit pentru reproducerea casei, în acest caz Browning, dar mai aproape de coadă, lâna se întunecă. Ochii sunt, de obicei, Burgundia întunecată, dar pot fi maro-roz.

 • Argint – Acest animal este caracterizat de lână de culoare bej, cu revarsarile de nuanțe blânde caruntului. Culoarea este foarte rară, astfel încât astfel de animale sunt foarte apreciate printre crescătorii experimentați.

 • Urs panda – Una dintre cele mai exotice soiuri. Astfel de dihorii arata ca un panda mare: ei au un trunchi alb, labe negre și coada aproape negru.

Ferrices sunt foarte active și curios, și, de regulă, prietenos, dar în momentul de pubertate (aproximativ șase luni) și în timpul perioadei Ghon, ei încep să se deterioreze.

În acest moment, animalele devin o sursă de miros neplăcut ascuțite, ca urmare, masculii sunt castrați, iar femelele sterilizați.

Dacă există deja alte animale in casa, atunci dihorul va deveni cu siguranță lider în relația lor. Acestea sunt rozătoare cu inteligență ridicat și saci comandant. Cele mai bune dihorii sunt în contact cu câini, în special câini de pază. De multe ori ei devin cei mai mulți prieteni adevărați și să comunice perfect unul cu celălalt.

Dar, cu câini „de buzunar“, interacțiunea este mult mai complicat – este faptul că aceste animale sunt ușor emoționat, deoarece dihorii folosi și de multe ori îi jignesc. Dar cunoștința cu câinii de vânătoare poate pune capăt florilor plângând – ei o pot percepe ca pradă și chiar ucide.

Citește mai mult  Caracteristicile de tăiere Foxtergeera

Între dihori și pisicile, relațiile pot fi cele mai multe ori imprevizibile – poate exista o prietenie mare aici, și indiferență absolută și agresiune.

Relațiile de feranități cu rozătoare și pene destul de riscante – în sălbăticie, astfel de animale devin difuzoare, deci este mai bine să păstrați celulele la domiciliu într-un loc inaccesibil.

Nu este nevoie să înceapă dihorilor în familiile cu copii mici – este faptul că animalele pufoase sunt dinti foarte ascutiti si gheare si ei sunt capabili să facă rău copilului. Copiii iau de multe ori noi animale de companie, cum ar fi jucăriile noi, iar dacă câinii cu pisici pot ieși în evidență pentru astfel de acțiuni, atunci Ferretele vor răspunde cu siguranță agresiune și furie.

În cazul în care copiii au crescut un pic, atunci acest animal de companie neobișnuit nu va reprezenta absolut nici un pericol pentru consumatorii casnici – într-un mediu confortabil, nu este mai periculos pentru pisica obișnuită.

Avantaje și dezavantaje

Conținutul dihorii are o mulțime de avantaje.

 • Aceste animale de companie sunt implicate foarte repede în tavă, și întreaga îngrijire se reduce doar la curățarea periodică a celulei și spălarea puilor.
 • În timpul comunicării cu o persoană, dihor este destul de repede învață numele său, asimilează astfel de concepte ca „bine“ și „rău“.
 • Animalele îmblânziți sunt foarte familiarizați cu copii și adulți – acestea sunt destul de moi si foarte jucaus. Ferrants sunt foarte originale în divertismentul lor – în timpul de joc este salt bizar și să adore saci foșnetul, în vara acestea sunt rostogolea în găurile săpate, iar în timpul iernii face tuneluri în zăpadă.
 • Ferrices sunt adaptate la o varietate de condiții, ele pot merge cu orice vreme și poate fi separat în diferite zone climatice.
 • Un animal este extrem de nepretențios în hrană – pot mânca ambele hrane specializate și pot obține alimente dintr-o masă comună.

După cum este vorba de responsabilitatea pentru animalul înainte de a cumpăra un nou animal de companie, ar trebui să cântărească totul bine pentru și împotriva.

În ciuda abundenței de profesioniști, Proprietarii de un astfel de puțin se confruntă cu multe dificultăți de animale pe care trebuie să le cunoașteți în avans.

Rețineți că acesta este un animal foarte sociabil și transmisibil, care necesită o atenție constantă de la proprietarul său. Pentru a menține confortul sincer și starea mentală stabilă, un animal are nevoie cel puțin 3 ore de comunicare cu proprietarul pe zi.

Gândiți-vă în avans dacă aveți suficient timp. Dacă te simți în legătură cu categoria de dependenți de muncă angajate care nu au posibilitatea de a sta din nou la televizor sau chat cu prietenii, atunci tot ce se poate da animalul este de a turna alimente și curățați cușcă. Deci, oamenii sunt țestoasă sau pește mai potrivite.

Este foarte important să fie pacient – aceasta este un animal, energia care bate literalmente prin margine, pentru el se caracterizează prin Squidness și sete de nestăpânit pentru. Pentru ca lucrurile pradă se poate orice animal – de exemplu, Nibbles câine, adidași și iubirile pisica pentru gheare Sharpen despre mobila, dihor face totul imediat. Trebuie sa fie punct de vedere moral și logic gata pentru daune care animalul se poate aplica plante, mobilier, jucării și tapet.

Este important să se înțeleagă că conținutul de vițel – plăcerea nu este ieftin. Achiziționarea unui astfel de animal de companie zboară într-un ban – costul animalului pe piață este estimată din 2-20000. Va trebui, de asemenea, de a dota un Aviary confortabil pentru el, prețul care vine la 15.000 de ruble. În plus, va trebui să achiziționați un alimentator și smântână, o varietate de jucării, hamac, șezlong, casa. Va trebui să efectueze pentru vizite la medic veterinar, lesa si brazetchka – este încă un plus câteva mii la petrecut pe amenajarea locuinței pentru animale de companie.

Un animal necesar suplimente de nutriție complete, echilibrate de vitamine și minerale care contribuie la creșterea și dezvoltarea completă. Nu uitați să includă astfel de cheltuieli, cum ar fi un examen veterinar la fiecare șase luni și vaccinări.

În cazul unei boli, verificarea medie de tratament este de aproximativ 20.000 de ruble.

Evident, dihori costa proprietarii lor destul de scumpe și ar trebui să fie gata pentru a fi gata pentru aceste mașini în avans.

Îngrijire și conținut

Atunci când creați condiții favorabile, Freta în captivitate trăiește 7-9 ani – acesta este un termen destul de bun pentru un animal atât de mic, iar pentru proprietarul său – un alt motiv să se gândească la faptul că este gata să preia această responsabilitate pentru a menține confortabilul Condiții de viață ale animalului în apartament. Nu uitați că nu este deloc despre un hamster care trăiește câțiva ani și, în același timp, efectuează cea mai mare parte a timpului din celulă.

Caracteristicile de locuințe

Ferretul doarme timp de 13-15 ore pe zi, cel mai adesea în această zi. Aceasta înseamnă că, pe timp de noapte, toți membrii familiei vor dormi pașnic, iar animalul lor de companie va face efortul maxim de a preveni acest lucru, să-și trezească proprietarii și să le atragă la jocuri active. Pentru a nu-i da ocazia de a întoarce fundul casei mele, animalul va avea nevoie de o cușcă bună spațioasă, cel mai bun din toate aviarurile, ale căror dimensiuni minime ar trebui să corespundă la 1x1x0,7 m.

Citește mai mult  Descrierea primordială a animalelor de câine

Pentru a face un animal de companie, nu este plictisitor, într-o cușcă trebuie să stea câteva hamace, în care Fretka va petrece tot timpul liber sa. Dacă aveți o casă mare sau un apartament spatios, este mai bine pentru a construi ceva ca o cameră de grădină zoologică – în acest caz, dihori va fi destul de suficient pentru un astfel de spațiu și nevoia pentru o plimbare pentru animale de companie va dispărea complet. În astfel de structuri, va fi în valoare de ea să suspende scări și frânghii.

În locuință ar trebui să fie prevăzută pentru a oferi un con mic – de obicei, sunt colectate din fonduri undergraduated, acordând o atenție deosebită securității casei pentru pufos. În interiorul pune în mod necesar așternut de vechi, cald și pînzele foarte moi, de exemplu, din lână și mahry. Băutori mai bine și alimentatoare cumpăra mici și în timp ce durabil. Este recomandabil să se utilizeze structuri de suspensie, în caz contrar animalul activ se poate transforma pur si simplu le peste.

Verricii adoră alimente și jucării de fulgare, bile, tăieturi de țesături, teethers pentru dinți și multe alte dispozitive de divertisment.

Puteți folosi tava cea mai obișnuită ca și pentru pisici și ca umpluturi iau rumeguș sau amestecuri presate.

Nutriție

Durata și calitatea vieții PET depinde direct de nutriția sa. În habitatul natural al fermelor mâncate păsări, insecte și rozătoare mici. La acasă, să adere la un astfel de regim de greu este posibil, astfel încât crescătorii traduce animalele lor pentru furaje finite.

Trebuie remarcat faptul că furajele specializate pentru ele nu există, dar pisicile pentru acest lucru sunt destul de potrivite.

4 tipuri principale de hrană – economie, clasa mijlocie, precum și amestecuri premium și profesionale. Primele două categorii se referă la cele mai buget – pentru spumanți de a utiliza este de nedorit, este mai bine să cumpere produse mai scumpe, care contin toate vitaminele necesare, micro și macroelemente. De asemenea, în ele există mai puține grăsimi, datorită cărora sunt mult mai bine absorbite de stomacurile de animale pufoase. Preferința este în valoare de plată amestecuri uscate – în primul rând, ele nu miros, pe de altă parte, contribuie la curățare de înaltă calitate a dintilor din placa si piatra.

Dacă doriți, puteți hrăni alimentele naturale animale, cea mai mare parte a dietei în acest caz ar trebui să fie carne, este tăiată în bucăți mici sau măcinarea pe un șlefuitor de carne. O astfel de alimente dă corul de două ori pe zi, și aproximativ o dată la 7-10 zile, completează acest amestec cu pește de mare și ouă de pui. Apropo, o astfel de alimentare nu este mai ieftin decât să cumpere amestecuri gata.

Igienă

Ferretul de îmbăiere prea adesea nu are nevoie – destul de multă timp triplu pe an, în timp ce șampoanele ar trebui să fie speciale, inofensive pentru animale. Curățarea casuală a blănurilor se efectuează folosind servetele și spray-urile – pot fi achiziționate în orice magazin de animale de companie.

Nu ar trebui să uite de toaleta animalelor. Faptul este că Urina acestor animale de companie conține destul de multă amoniac, deci are un miros ascuțit neplăcut. Pentru a preveni distribuția pe tot parcursul casei, tava ar trebui să fie actualizată în fiecare zi.

Îngrijirea specială necesită un animal în timpul unei perioade topite. Se întâmplă de obicei în martie – atunci animalul de companie aruncă din lână lungă și rămâne cu părul scurtat, rar. Al doilea Molt se încadrează în luna octombrie – începând cu luna noiembrie – în acel moment hamsterul se pregătește pentru iernare și formează o lână groasă, cu un substrat dens. La scurt timp înainte de linia de start, de obicei, animalul începe să fie foarte puternic, este de multe ori deranjează animalul chiar și în timpul somnului. În aceste condiții, el nu va adormi până când scapă de senzații neplăcute.

O astfel de perioadă de obicei nu mai mult de 1,5-2 săptămâni durează, dar cauzează o mulțime de neplăceri ca animalele de companie ei înșiși și proprietarii lor. Crescătorilor sunt foarte speriați atunci când observați pete albastre de dimensiuni mici din favorite lor – dar să-l sperie pe nimeni, așa că dihorii „face drumul“ o nouă blană. În această perioadă, animalul are nevoie de vitamine, atunci trecerea de haina de blană va trece pentru animalul de companie mult mai ușor.

Dacă este necesar, vă puteți da dumneavoastră rozătoare antihistaminic droguri.

Creștere

reproducere Freaky obicei, începe cu alegerea corectă a animalelor. Cel mai bun pentru împerechere pentru a pregăti cele mai mari indivizi fara semne de boală. Animalele sunt mai bune pentru a lua din diferite pepiniere și familii diferite – de trecere între rude dă rezultate negative și tânăr născut bolnav și slab.

Femelele de dihorii sunt capabili sa dea nastere de mai multe ori pe an, și nici un cadru care să determine perioada specifică de vânătoare nu există. În timpul reproducerii, femela devine destul de agresivă, ea începe să se grăbească de-a lungul Avine de multe ori – este în acest moment de care aveți nevoie pentru a pune un mascul adult să-l, tot restul animalelor vor fi deja efectuate fără participarea lor proprietarii.

Citește mai mult  Istoricul de origine a rasei Yorkshire Terrier

Femelele să poarte un tânăr despre 40-42 de zile. După cum se apropie de naștere, glandele lor lactate umfla și începe să crească în dimensiune. De regulă, fiecare femelă dă naștere la 3-10 tinere.

In timpul sarcinii, trebuie acordată calității hranei pentru animale, iar în a patra săptămână pentru a crește porțiuni de 2-2,5 ori.

Nașterea trece ușor și nu necesită intervenție umană – genele sălbatice îmi permit să fac față cu totul pe cont propriu. Cu toate acestea, dacă acestea durează mai mult de 12 ore sau însoțite de eliberarea unui miros neplăcut neplăcut – Este necesar să se contacteze imediat medicul veterinar, în caz contrar riscul de deces al mamei și puii ei.

În prima lună, tinerii sunt pe alăptare. Dacă hrăniți o nouă mamă în volum suficient, ea se va descurca cu hrănirea tuturor celor 10 tineri. O lună mai târziu, îl puteți traduce treptat la hrană specială sau „natura” fin zdrobit.

Dacă nu intenționați să vă angajați în creșterea ferventă, atunci femeia este mai bine sterilizată – în momentul vânătorii, este extrem de agresiv și dacă nu poate obține un bărbat, va înceta în curând să bea și acolo, curge în apatie. Acest lucru este însoțit de pierderea de lână, uneori chiar înainte de alopecie.

Masculii nu sunt destinate reproducerii breeded, castrați. Dacă acest lucru nu se face, ei vor începe în marș totul și locatarii vor trebui să se confrunte cu o astfel de problemă ca arome neplăcute în propria lor casă, care sunt destul de dificil de a scăpa de.

boli

Din natura dihorii au o imunitate puternică, dar, cu toate acestea, ele sunt supuse unor boli.

Printre bolile infectioase sunt cel mai mare pericol Ciuma și rabie, din care nu există nici un medicament și matrițelor de animale afectate, astfel încât la pisoi din copilarie ar trebui să fie pus vaccinările.

Nu mai puțin patologie complexă este plasmocytosis virală. Aceasta boala afecteaza sistemul nervos central, și nu există nici un vaccin si de aceasta afectiune.

bolile Unfinable includ următoarele.

 • rahitism – Cel mai adesea cu o astfel de problemă, animalele tinere se confruntă, care nu primesc nutriție echilibrată+
 • Avitaminoza și hipovitaminozele – O altă problemă din cauza erorilor din sistemul de alimentare a animalelor+
 • Anemie aplastica – De obicei, se manifestă la femele în timpul lipsei de asociere+
 • gastroenterită- Cu o astfel de problemă a, dihorii se confruntă în cazul în care există prea multe alimente vegetale în hrana pentru animale+
 • pietre în rinichi – O altă consecință a backbraining componentei de plante din furaj+
 • cardiomiopatie constantă – Patologia sistemului cardiovascular cauzate de lipsa de taurină în organism+
 • ulcer glumă – Devine o consecință a stresului și a erorilor în organizarea alimentelor+
 • Urocystit – apare ca rezultat al hypother animalului+
 • cataracta – Cel mai adesea cu ea se confruntă cu animale de companie vechi sau rănite anterior+
 • Kista Prostata – Cu aceasta afectiune se confrunta cu masculi castrați a căror vârstă este mai mare de 2 ani+
 • procesele tumorale, inclusiv oncologic.

  De multe ori, animalele suferă de paraziți de la infecție:

  • ping-uri pentru urechi – transmise de la un animal de companie pacient la altul, pentru toate persoanele care nu sunt contagioase+
  • purici – Cel mai adesea, păduchi umane sunt atacate de Ferret, precum și de pisică sau de câine purici.

  Recenzii

  Crescătorilor de a depune mărturie că dihorii sunt un fel, dar animalele de companie excesiv de activă. Cel mai bine este să le achiziționeze la vârsta de 2-3 luni. În acest timp, ei sunt complet trecerea la alimente pentru adulți, și, în plus, mama le învață la principalele abilități de supraviețuire. Ușurează-le adaptarea într-un loc nou.

  Atunci când cumpără un animal, o atenție deosebită trebuie acordată aspectului – lână ar trebui să fie netedă, glorificând, aspect nedorit propriu-zis. Nas trebuie să fie umed, și pur ochi. Animalul trebuie să fie în măsura și fixat destul de activ.

  Oamenii care nu au multă experiență în îngrijire pentru animale de companie, cel mai bine este să ia o femeie. Diferența este că fetele sunt mai ascultătoare și murdar, mult mai inteligente și bărbați intelectuale. Examinat de către crescătorii subliniază că doamnele din dihor sunt rapid obtinerea folosite într-o casă nouă, ei sunt învățați să tavă și într-un timp scurt, studiind nou teritoriu.

  Marfa de casă de sex feminin poate deveni un prieten adevărat, vesel și foarte inteligent.

  Aceste animale sunt mari nervozitate, ele sunt într-o permanentă mișcare, ei sunt literalmente cuvântul trebuie să împinge nasul în fiecare spațiu liber, încercați totul și să încerce să se hrănească labele.

   Masculii mai mult motrice, putere, ele sunt mai calme și strâns legat de proprietarul lor.

   Masculine atrage persoana proprietarului mai mult decât teritoriul, astfel încât ei se vor întoarce adesea în jurul tău, dar nu ar trebui să fii prea fericit – Ferrek Boys rar merge la mâini, permițând un astfel de recurs destul de rar și apoi.

   Despre particularitățile îngrijirii și conținutului home feroase, consultați următorul videoclip.

   Evaluează articolul
   ( Încă nu există evaluări )
   Adaugă comentarii

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: