acvarii mici: caracteristici, soiuri, alegere și decontare

acvarii mici: caracteristici, soiuri, alegere și decontare

Mica pot fi considerate rezervoare cu un volum de 3 până la 30 de litri. Există opțiuni complet miniaturale – containere pe 1-2 litri, dar ei nu dețin pește în ele, dar a crea mini-gradini de plante de apă cu melci. Rezervoarele de mici sunt, de asemenea, numite nanoacarums, de la cuvântul grecesc „mic“. Ele conțin cu succes anumite tipuri de pește.

Avantaje și dezavantaje

Nanoacvariums Există o serie de avantaje semnificative:

 • Cost redus – prețul unui acvariu de 10 litri începe de la 600 de ruble+
 • Compactitatea – Pentru un acvariu mic, nu este necesar să cumpere un tub special, puteți pune-l pe un birou sau tremor+
 • greutate redusă – rezervor ușor de transportat.

  Inainte de a cumpara Nanoacvarium, este în valoare de familiarizat cu dezavantajele conținutului său:

  • In rezervorul artificial de dimensiuni mici, este dificil să se realizeze un echilibru biologic, indicatori de apă poate fi instabil+
  • Mediul de apă este mai rapid, atât de atent grijă de acvariu+
  • Este imposibil să conțină pești mari.

   În ciuda acestor minusuri, peștii mici nepretențioase sunt conținând succes în astfel de volume. Guppy, neoane și cocoșii se vor simți bine într-un acvariu mic, este util să supraaglomerare să evite.

   Opțiuni Formulare și dimensiuni

   Există mai multe forme diferite de nanoachvarums. Fiecare crescător va fi capabil de a alege opțiunea corespunzătoare.

   Dreptunghiular

   Aceasta este o lume clasic acvariu. În astfel de tancuri, toate tipurile de pește se simt confortabil. Raportul de aspect este cel mai adesea următoarele: într-o capacitate de 5 litri – 25 x 13 x 15,5 cm, într-un 10 litri – 32 x 15 x 21 cm, într-un 20 litri – 36 x 19 x 29, și într-o 30 litri – 40 x 23 x 32.

   „televizoare“

   Aceste acvarii sunt, de asemenea, o formă dreptunghiulară, dar ele sunt curbate din sticlă din față. Din această cauză, imaginea interioară a lumii subacvatice poate fi distorsionată. În ciuda acestui, Mulți oameni ca această formă, pentru că „televizoare“ arata foarte frumos în interior.

   „Panoramă”

   formă dreptunghiulară acvariu cu colțuri teșite. Oferă o vedere bună, pește poate fi admirat din orice unghi.

   Pătrat

   Capacitatea cu părți egale. Dimensiunea de acvariu de 10 litri este de 21 x 21 cm și 20 litri – 27 x 27 cm.

   Rundă

   Acestea sunt acvarii în forma unei mingi sau un pahar. Există o opinie că, în containere de o astfel de formă foarte inconfortabil aproape toate tipurile de pește. Cu toate acestea, pește nepretențios conțin succes, mai ales să păstreze popular cockpit într-un pahar.

   Cilindric

   Acestea sunt înguste, întinse acvarii. Raportul de aspect poate fi diferit, unii producători fac rezervoare mai alungite, altele – mai largi. Acvariul cilindric, precum și rotund, nu foarte convenabil pentru pește, nu este recomandat în mod special să conțină în IT SOMS.Ns.

   Semicircular

   Forma originală a acvariului, o parte a cărei parte este complet chiar și dreaptă, iar celălalt este rotunjit. Deosebit de interesant, dacă îi atârnați pe perete.

   Colţ

   Compact și confortabil. Astfel de acvarii pot fi puse în unghiul mesei de scriere, nu vor lua o mulțime de spațiu. Printre modele există opțiuni atât cu sticlă frontală directă, cât și cu o față curbată. Dimensiuni exemplare ale unui acvariu triunghiular de 10 litri – 25 × 25 × 18 și 30 litri – 34 × 34 × 27.

   Acum există multe acvarii ale unei forme neobișnuite: sub forma unui canal, romb, casa. Deosebit de interesant este o opțiune atât de creativă ca două cuburi legate de un tunel. Capacitatea unei astfel de forme este foarte dificil de dotat independent, astfel încât cele mai des acestea sunt vândute complet echipate cu toate atributele necesare.

   Citește mai mult  Franceză Bulldog Tiger Culoare: Cum arată și cum să aibă grijă de el?

   Cum de a alege?

   Nou-venitul ar trebui să fie conștient de faptul că a cumpărat din mâinile unui acvariu folosit cel mai adesea rapid eșuează.

   Dacă rezervorul a fost deja în funcțiune pentru o lungă perioadă de timp, poate da curgere și, uneori, vânturile de sticlă sunt izbucneau în ea. Prin urmare, acvariul este cel mai bine dobândit într-un magazin specializat.

   Preferința ar trebui să fie dată producătorilor renumiți:

   • Aquael+
   • Juwel+
   • „BIODIZEN”+
   • Tetra+
   • Ferplast.

   Când cumpără un acvariu, ar trebui să fie clar considerat un pahar, aici este inacceptabil pentru jetoane și zgârieturi.

   Este important să se acorde atenție cusăturilor, ele trebuie să fie netede și fără bug-uri, iar etanșantul de etanșare nu poate fi văzut. În caz contrar, este mai bine să renunțe la achiziționarea de bunuri de calitate proastă, deoarece pe site-ul unei cusături slab prelucrate, trebuie să curgă în timp.

   Grosimea sticlei în toate acvariile cu un volum de până la 30 de litri trebuie să fie de cel puțin 4 mm. Dar merită să acordăm atenție tipului de sticlă.

   În prezent, următoarele materiale sunt utilizate pentru fabricarea acvariilor.

   • Acril – Acest material reține perfect de căldură în acvariu, în afară de faptul că, este durabil și lumină. Din minusuri se poate observa că zgârieturile s-au format rapid, dar le pot lustrui cu ușurință.

   • Sticlă organică – Acesta este cel mai popular material pentru fabricarea acvariilor. El este ieftin și rezistent la zgârieturi, dar are o mulțime de greutate și destul de fragilă.

   • Sticla plutitoare – Este un geam foarte transparent, prin care este interesant să urmăriți viața subacvatică, imaginea este transmisă fără distorsiuni. acvarii float-sticla nu sunt scena, de cele mai multe ori ele sunt făcute la comandă.

    Pentru acasă, puteți alege un rezervor din orice material, dar în locuri publice cu un număr mare de persoane este mai bine să instalați acvariul din acrilic. Este mai durabilă și în cazul căderii sale vor putea evita rănirea.

    Cum de a dota?

    În ciuda faptului că acvariul este mic, Acesta trebuie să fie echipat cu toate echipamentele necesare:

    • filtru+
    • sistem de aerare (compresor)+
    • Încălzitor+
    • Becuri.

     În cazul în care, fără un compresor și sisteme de încălzire se poate face, apoi fără filtru – nu. Este instalarea sa – acesta este cel mai important lucru în amenajarea acvariu a unei cantități mici.

     Sistemul de filtrare va menține puritatea apei. Și acest lucru este necesar nu numai datorită considerațiilor estetice, ci și pentru menținerea sănătății peștilor. Toate filtrele sunt împărțite în 2 tipuri.

     • Intern. Plasat în interiorul acvariului. Au un dispozitiv foarte simplu, dar uneori creează un flux acvatic prea puternic. În plus, într-un acvariu mic ocupă o mulțime de spațiu.
     • Extern. Dimensiunile lor sunt mai mult decât exterioare, dar există astfel de filtre în afara acvariului, doar un tub este în interiorul rezervorului.

     Unele filtre nu numai purifice apa de la contaminanți, dar, de asemenea, saturați cu oxigenul său.

      În rezervorii naturale, în detrimentul vântului și fluxul creat, apare aerarea naturală a apei. În acvariu, este necesar să creeze artificial un astfel de proces.

      Dacă nu există filtru în acvariu sau nu se satura apă cu oxigen, atunci este necesar compresorul. Sunt trei specii.

      • Compresoare cu membrană. Principalul lor plus este costul. Ele nu sunt prea puternice, dar pentru un acvariu mic va fi destul de potrivit.
      • Compresoare de piston. Au o putere excelentă, ceea ce este suficient pentru mai multe acvarii.
      • Compresoare piezoelectrice. Compact și tăcut, aceasta este cea mai bună opțiune pentru un mic acvariu.
      Citește mai mult  Caracteristici ale transportului de câini în planul

      Se calculează puterea necesară a compresorului pentru un rezervor specific prin următoarea formulă: 0.5-0.8 multiplica pe volumul de acvariu. De exemplu, este necesar un compresor cu o capacitate de cel puțin 15-24 de litri pe oră pentru un recipient de 30 litri.

       Nu este în valoare de cumpărare de echipamente destinate pentru corpurile mari de apă artificiale, deoarece fluxul de exces de oxigen este de asemenea dăunătoare pentru pești, precum și absența completă.

       Temperatura confortabilă pentru conținutul peștilor de acvariu – + 22-28 grade.

       Aceasta este o cifră orientativă, deoarece condițiile de conținut de tipuri diferite pot fi ușor diferite. Unii pești sunt foarte sensibili la temperatura apei, deci termometrul este instalat în acvariu. Dacă este prea frig în rezervor, apoi elementul de încălzire este plasat. Ea nu ocupă mult spațiu și vă permite să mențină o temperatură a apei confortabilă pentru pește iubitoare termo.

       Este important de a oferi pește zi 8-12 de ore. În același timp, este imposibil să plasați acvariul de către fereastră.

       Proiectele și razele de soare drepte sunt detașoase pentru pești și plante. Prin urmare, containerul este plasat pe o distanță mică de la fereastră și dotate cu lumină artificială. Lămpi fluorescente sau lămpi cu LED-uri sunt plasate deasupra rezervorului. Seara, iluminatul este definitiv deconectat, deoarece unii locuitori de apă, de exemplu, Soma preferă o viață de noapte.

       Cum de a emite?

       La domiciliu, un acvariu mic Puteți decora în următoarele moduri:

       • Umpleți fundul solului+
       • Se presară planta Bush+
       • Stick pe fundalul frumos de perete+
       • Locul squigs, scoici și alte elemente de decor.

       Ca sol, puteți folosi nisip, crumb de granit și pietricele de dimensiuni mici și mijlocii.

        Este mai bine să alegeți un fundal întunecat, deoarece culoarea luminii de pește nu pare atât de impresionantă. În plus, solul alb este foarte braky, iar în câteva luni pietricele albe pot deveni verzui sau murdar gri. Bolovani și nisip cad atent adormit pe fund, o grosime de cel puțin 2 cm. pietricele prea ascuțite sunt mai bune pentru a selecta, despre marginile lor pot fi litfish.

        O funcție importantă în joc plante de acvariu. Acestea contribuie la formarea ecosistemului favorabil pentru pești, iar pentru unele specii de pești servesc drept adăpost și sursă de hrană vegetală. Următoarele tipuri sunt potrivite pentru un acvariu mic din alge:

        • Wallinia+
        • Anubias Dwarny+
        • Kryptokorina+
        • Cladoft+
        • Riccia+
        • Didipolis+
        • Yavansky Moss+
        • Buckop.

        Algele sunt plasate pe următoarea schemă: pe părțile laterale sau de-a lungul peretelui din spate al acvariu, iarbă lung este plantat, iar în mijloc – spirit low bucșele.

         Forma de acvariu ar trebui să fie luate în considerare: de exemplu, o tufă cu frunze lungi, a aterizat în centrul. Puteți veni cu schemele de aterizare originale. Principalul lucru este de a observa măsura și de a reduce periodic o mulțime de plante inundate.

         Zidul din spate al acvariului poate fi frumos decorat. Există filme speciale care lipite pe sticlă. Suprafața apei, strălucirea soarelui, munții, peisaje forestiere, imagini de creaturi marine – astfel de imagini vor converti considerabil acvariul. Imaginile particulare ale pietrelor și rocilor sunt deosebit de impresionante. În partea de jos puteți pune snags, trekking Potsek inversate, case, grote. Astfel de decorațiuni nu au o funcție estetică, ci servesc, de asemenea, ca adăpost fiabil pentru peștele feminin și prăjiți.

         Cum să continui?

         După cum sa menționat mai sus, îngrijirea pentru acvariul mic nu este la fel de simplă cum pare la prima vedere. Principalul lucru este să îl continui curat. De data aceasta în 4-7 zile se efectuează o înlocuire a unui sfert de apă la proaspăt. Frecvența de substituție depinde de dimensiunea rezervorului: ceea ce este mai puțin, cel mai adesea procedura este efectuată.

         Nu uita despre curățarea solului. Cu ajutorul unui sifon de jos puteți elimina cu ușurință produsele vieții peștilor.

         In acvariile mici, curatarea solului poate fi ușor combinat cu procedura de substituție a apei. La urma urmei, în procesul de lucru cu un sifon din acvariu, aproximativ un sfert din apa vechi este plantat, doar în stare proaspătă de umplere. elemente de decor trebuie periodic pentru a ieși și se spală bine. Din patru labe verzi, este posibil să se utilizeze sifon, iar peisajul este bine curat și se spală sub jet de apa.

         Citește mai mult  Revizuirea de noi rase de câini

         Nu hrăni pește prea abundent, tocmai resturile de alimente care cauzează poluarea rezervor severă. Unsell hranei pentru animale rapeluri și scoate în evidență substanțe dăunătoare pentru pești, care provoacă intoxicații și alte boli. alimente Deci, este dată în porțiuni mici. Ar trebui să fie consumate timp de 4-8 minute, tot ceea ce rămâne trebuie să eliminați.

         Verificați parametrii apei. În magazinele de animale de companie puteți cumpăra teste speciale care vor determina rigiditatea, aciditatea, prezența nitrilor și a nitraților.

         Este recomandat în special să cumpărați astfel de teste atunci când începeți mai întâi acvariul, precum și atunci când schimbați aspectul de pește și comportamentul lor neobișnuit. Multe boli ale animalelor de animale de acvariu sunt cauzate de otrăvirea banală și inconsecvența apei cu standardele necesare.

         Câți și ce pește pot fi păstrate?

         Într-un acvariu mic, este mai bine să începeți peștii mici. Mai jos este o listă a celor mai nepretențioase specii care pot trăi un pachet într-un spațiu mic.

         • Guppy – cel mai comun pește acvariu. Ele nu sunt prea pretențioase, sunt confortabile chiar și în bănci de 5 litri. Inquarium, volumul de 10 litri poate fi plasat 5-7 persoane.
         • Neonuri – Cupa luminoasă. În recipientul de 10 litri, puteți pune până la 5 persoane și într-un de 20 de litri – aproximativ 10 bucăți. Cu cât este mai turma, mai confortabil se simt neoane.
         • Danio Roerio – pește cu dungi frumoase. Numărul maxim de persoane pentru un acvariu de 10 litri – 5-6 bucăți.
         • cracare capturile – creaturi pașnice-bune blajin, preferă să trăiască în stratul inferior al apei. O parte este necesar de 4 litri de apă. Reia mai bine decât un mic grup – de la 3 persoane.
         • Cardinal – pește activ, tocător. Un individ este necesar de la 3 litri de apă, dar ele sunt mai bine să conțină un pachet de mare – de la 10 bucăți. Deci, va fi confortabil într-un acvariu de 30 litri.
         • Micromrabo – pește foarte mici, crește nu mai mult de 2,5 cm lungime. Inquarium, volumul de 15 litri poate fi populat 5 persoane, în rezervorul de 30 litri este permis să se lase pachetul mai – aproximativ 10 bucăți.
         • Pecilia, săbii, Mollyonsia – Acestea sunt vederi similare. Ele sunt, de asemenea, modest, dar cresc un pic mai mare decât peștii de mai sus, astfel încât volumul minim de acvariu pentru conținutul lor este de 20-30 litri.

         Puteți să vă așezați în nanoacariul unuia și să locuiți. Printre pești există singuri care trăiesc bine fără vecini.

          Acestea includ Pestushki – pește cu aripioare superbe. Masculii sunt foarte drachers, deci nu este recomandat să păstrați două persoane de sex masculin într-un acvariu. Unele dintre ele conțin un cocoșel într-un pahar sau cuba. Se pare interesant, dar dimensiunea rezervorului trebuie să fie de cel puțin 5 litri. Pe peretele acvariului, puteți fixa oglinda. Când bărbatul își vede reflexia, devine aripioare mai strălucitoare și frumoase.

          Următorul videoclip prezintă o instrucțiune pas cu pas pentru îngrijirea unui mic acvariu.

          Evaluează articolul
          ( Încă nu există evaluări )
          Adaugă comentarii

          ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: