alge Neagră în acvariu: de ce apar și cum să se ocupe cu ei?

alge Neagră în acvariu: de ce apar și cum să se ocupe cu ei?

Uneori, plantele din acvariu dobândi un unfulstand. Dacă ați văzut că au fost acoperite cu un raid maro-maro – acesta este primul simptom că procesele care încalcă cel mai mult ecosistemul stabilit într-un rezervor artificial. În cazul în întuneric, pete aproape negre a apărut – este necesar să se procedeze de urgență la acțiuni active planta este lovit de alge negre, care crește destul de rapid.

decât rău?

raid negru pe reprezentanții florei acvariu apare datorită reproducerii „barbă neagră“, este o alga negru si maro inferior, care se termină frunzele, substratul, elemente de decor, și chiar acoperă pereții de sticlă ai rezervorului. Din punct de vedere botanic, o barbă neagră este o alge filamentoase multicelulare, mărimea filetului este de 5-6 cm. Viteza de reproducere a algelor este atât de mare încât se poate într-un timp destul de scurt poate omite întreaga floră acvariu.

În ciuda acestui fapt că Acest alge nu este un parazit, distruge țesutul plantei și să le darkes. În cazul în care situația nu preia controlul și nu a scăpa de atacul cât mai repede posibil, atunci plantele se pot încălzi și chiar mor.

În plus, barba neagră este adesea așezat pe sol, grote, snags, precum și pe filtru și compresorul – pentru a le curăța de pe placa si elimina algele complet foarte dificil.

Cauze de apariție

Cauzele barbă neagră în rezervor artificial sunt cele mai primitive, Aici sunt doar câteva dintre ele.

  • Stagnarea apei. Ca rezultat al activității vitale a peștilor în capacitatea, se acumulează deșeuri, acestea evidențiază nitrați, nitriți și fosfat, care creează o favorabil și reproducerea algelor medii. Pentru a evita infundarea un rezervor, este necesar să se efectueze în mod regulat de substituție a apei, este recomandabil să-l facă pe săptămână.
  • Lack de iluminat. De-a lungul timpului, luminozitatea acvariu lămpi scade, iluminarea devine mai plictisitoare, într-o astfel de lumină, de regulă, algele încep să se dezvolte mult mai activ.
  • Surplusul de alimentare. Este cunoscut faptul că unele hrană pentru pești pe o barbă neagră, pentru că este alge, dar în cazul în care alimentarea este prea mult, atunci nevoia de alimente de legume în animale de companie acvariu nu vor apărea.
  • Încălcarea regulilor de decontare pește. Un număr mare de pești în derivațiile acvariu acumulării în exces de substanțe organice organice care provoacă cel mai mare efect nociv asupra biocenozei curent.
  • Clusterele din substrat. Cu filtrare excesivă și Săpături constantă în sol cu ​​pești mari, particule alimentare și alte biomasă începe să pătrundă în straturile superioare de apă. În acest caz, alge, topirea în substrat, găsi un mediu confortabil pentru creștere activă.
  • Substituirea plantelor infectate și a elementelor decorative (pietre sau snags). Pentru a evita apariția bolii, atunci când achiziționează orice plante acvariu sau decor, este necesar să se pre-mențineți-l în apă curată și verificați dacă nu există țărani întuneric, iar dacă observați astfel de fire – planta este bolnav.

Pentru a identifica barba neagră este foarte ușor – în acest caz, spoturi cu fire pufoase de negru și verde apar pe suprafețele și plante.

Cu toate acestea, în cazul în care nu există semne evidente de înfrângere, aceasta nu înseamnă că nu există probleme. Este posibil, este deja în interiorul rezervorului și numai de așteptare pentru condițiile adecvate pentru reproducere ascuțite.

Metode de luptă

Opțiunile pentru combaterea unei barbe negre în acvariu sunt împărțite în chimice și biologice. Când se utilizează o metodă chimică, medicamentele sunt utilizate – Se compun destul de repede cu victima lor, dar, în același timp, pot dăuna peștelui, prin urmare ne vom opri mai mult în toate modalitățile posibile de combatere.

Decontarea soiurilor individuale de melci și pește

După cum știți, capturile obișnuite, Catcher-ansister, precum și algele Siamese și peștele Carposyl, mănâncă barbă neagră. În același timp, ar trebui să se țină cont de faptul că este destul de dur, pentru că nu vor fi hrăniți. În timpul tratamentului rezervorului, este mai bine să nu deveniți alte alimente locuitorilor acvariului, Numai în acest caz, ei își vor acorda atenția asupra algelor filamente negre. De la un melc, soluția posibilă la problemă poate fi lansată într-un acvariu al unui mic Handusian de ampuilire mici – se confruntă perfect cu orice specie de alge.

Dar imediat după ce inamicul este distrus, ampuilli este de preferință îndepărtat din apă, altfel vor merge rapid la plante mai mari.

Plicarea plantelor

Sa observat că camera din rezervorul de higrofile, elefantul și lemongrass, precum și un Rogol, Wallinia, Naya și Indian Rotaly contribuie la eliminarea barbă neagră. Punctul aici este că algele în primul rând atacă cele mai simple plante, în timp ce cea mai mare dezvoltare începe să absoarbă în mod activ substanțele utile. Pentru a face acest lucru, ar trebui să cumpărați cât mai mult posibil și să creați condiții favorabile de creștere pentru ei. Va merita să profitați de îngrășăminte speciale cu fier și mangan. În procesul de creștere a plantelor, este necesar să se tăiem, deoarece lăstarii tineri absorb în mod activ componentele utile din apă.

În aceste condiții, barba neagră nu este foarte confortabilă, firele de păr sunt luminoase și apoi mor în tot.

Reporniți acvariul

Aceasta este o modalitate destul de radicală care este utilizată cu un grad mare de infecție. Pentru a face acest lucru, trebuie să puneți tot peștele la rezervorul temporar, să scurgeți toate lichidele, iar plantele deteriorate sunt distruse, substratul și elementele de decor pentru curățare și fierbere. După aceea, cu ajutorul clorului și al apei calde, pereții acvariului se purifică, spălați cu atenție apa rece și reporniți.

Folosind bateriile

Aceasta este una dintre cele mai neobișnuite modalități la care acvariștii „cu experiență” sunt adesea recursați. În acest caz, nu este necesar să trimiteți pe nimeni, rețeta este simplă: de la contactele durează câteva baterii de cupru, le coborâți în apă și lăsați-l timp de 3-5 zile.

Elementing electroliți și microcrokes au un efect distructiv asupra algelor negre, peștii înșiși și plantele superioare rămân intacte.

Aplicarea oțet

O soluție de 3% din oțet are o bună eficiență, este dizolvat în apă la un mediu slab acidulată și a redus planta afectată în așa fel încât să nu afecteze sistemul de rădăcină. contribuie oțetul pentru distrugerea satului. După aceea, planta este clătit bine cu apă curată și înapoi pune. O astfel de procedură este un absolut sigur pentru mugurii ei înșiși și rezidenții acvariu. Metoda este optimă la primele stadii ale infecției când barba capturat doar 1-2 plante.

Tabelul oțet poate fi înlocuit cu mere sau de a folosi acid boric în loc.

modul alcalin

barba neagră nu tolerează apa grea, deoarece aceasta ar trebui să crească parametrul corespunzător la 8 unități să-l elimine. Pentru a face acest lucru, se adaugă clorură de potasiu 10% l per 2 ml per litru de apă și 7% sulfat de magneziu (2 ml per 1 litru) sau utilizarea de sodă alimentară (0,2 g per 1 litru).

Vrei să spui că condițiile ar trebui să fie schimbate încet, în caz contrar locuitorii din rezervor poate otrava.

antiseptice

Eficiență ridicată posedă Furacilin sau Furazolidon Antiseptice – pentru aceasta, ele se dizolvă timp de mai multe zile în apă de acvariu. Ea poate deveni galben, nu ar trebui să sperie un crescător.

Bura

Dizolvarea borax va distruge rapid toate algele negre din rezervor, dar amintiți-vă că toți peștii înainte de tratament trebuie să fie evacuat într-un recipient separat, în caz contrar ei vor muri pur și simplu.

antiseptice speciale

Odată cu înfrângerea de acvariu, o barbă neagră pentru a lupta ei cu antiseptice speciale, care curata destul de repede apa de la boala. Cel mai adesea folosit „Sitex”, care este complet sigur pentru pește, creveți și melci, Dar nu arată întotdeauna eficiența, așa că preferința este mai bine să dea o algaefix de pregătire mai scumpă. Se caracterizează prin viteză, dar cu acest medicament nu este o crustacee prietenoasă – când este folosit, ei mor.

Unii ramificați recomandă utilizarea „aldehidă + CO2”, dar în orice caz, este necesar să se familiarizeze mai întâi cu instrucțiunile de utilizare a medicamentului și să învețe despre posibilele contraindicații.

Măsuri de prevenire

După cum se spune, boala este întotdeauna mai ușoară de a preveni decât de a trata, astfel încât pentru a proteja acvariul și a nu crea condiții confortabile pentru reproducerea barbei neagră a condițiilor, trebuie doar să monitorizați îndeaproape biocenoza în ea. În fiecare săptămână, înlocuiți apa cu aproximativ 25-30%. Nu permiteți suprapopularea excesivă a rezervorului artificial.

Atunci când cumpără orice pește nou, să le furnizeze carantină timp de 15-20 de zile.

Orice instalație nouă, înainte de verificare trebuie să fie deplasat, pentru această utilizare „Bicyllin-4“ (per litru de apă este necesară o doză de 15 mii de unități) sau penicilina (la rata de 5 mg per 1 litru). Medicamentul este crescut în apă, încălzită la 25-26 de grade și plantele sunt plasate acolo. Timp de 2 ore, vasul se păstrează într-un loc întunecat, apoi transferați la lumină. O zi mai târziu, planta este spălat și plasat în acvariu.

Ca alternativă, este posibil să se utilizeze de peroxid de hidrogen soluție (20 ml per 100 litri de apă). Unii acvaristi folosesc clor, care este destul de eficient din punct de vedere alge, dar unele plante (Anubias, Kabomba și Elday) sunt destul de tolerate destul de prost. Urmează conținutul de nitrați – concentrația lor nu trebuie să depășească 5 mg pe / litru, pentru aceasta nu trebuie să pescuiască preaplin, filtrele de utilizare și nu mai puțin de o dată pe săptămână. Respectarea acestor reguli simple va permite să se asigure un micromediu favorabil în acvariu.

Despre cum să scape de alge negre in acvariu in 2 saptamani, vei învăța în continuare.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: