Biofiltru pentru Aquarium: Caracteristici, tipuri și aplicații

Biofiltru pentru Aquarium: Caracteristici, tipuri și aplicații

Fără purificare constantă a apei din acvariu, este imposibil să se creeze condiții ideale pentru conținutul peștilor. O modalitate de a face acest lucru este utilizarea unui filtru biologic. Îndepărtează eficient nitrați și toxine periculoase, care rezultă în descompunerea hranei pentru animale sau plante din habitatul. Un astfel de filtru este considerată cea mai sigură opțiune care nu conține compuși chimici.

Dispozitiv și principiu de funcționare

Biofiltru pentru acvariu – cel mai nou sistem de filtrare cu un sistem unic de purificare a apei. Principiul de bază al muncii este de a trece un flux printr-un strat de bacterii din anumite specii vii. Ele sunt implicate în nitrificare – îndepărtarea nitraților care se formează în timpul putrezită a substanțelor organice, a reziduurilor de plante și a alimentelor.

Numeroase studii au arătat acest lucru Când curățarea bacteriilor de acvariu poate ajusta perfect nivelul de oxigen, păstrați echilibrul substanțelor benefice. Dar pentru prelucrarea unui volum mare necesită o suprafață mare pe care sunt plasate microorganisme. În corpurile naturale de apă, rolul acestor „ferme” este realizat de capcane, plante și alge. La domiciliu, puteți utiliza biofiltre speciale care conțin microflori live.

Sistemul de filtrare bio este alcătuit din două părți.

 • pompă de apă – pompează apa la o anumită viteză, trecând-o prin mai multe straturi de materiale și materiale diferite.
 • Capacitatea sau stratul de substanță – Aici sunt înmulțite în mod activ cu bacterii benefice.

În modelele mai moderne există membrane suplimentare, întârzierea particulelor de gunoi, alge și plante, particule mari de suspensie noroioasă.

Avantaje și dezavantaje

Mulți acvariști profesioniști utilizează biofiltre pentru prelucrarea propriilor colecții de acvarii și le apreciază pentru o serie de avantaje.

 • Bio filtrarea se caracterizează prin costuri reduse.
 • Există o posibilitate de fabricație la domiciliu.
 • Sistemul nu dăunează locuitorilor acvariului, nu modifică compoziția chimică a apei. Cu o utilizare constantă, algele se dezvoltă mai bine, mai puține plante din pește din lipsa de oxigen.
 • Filtrul biologic ajută la curățarea mai rar acvariu, ceea ce reduce costurile de timp de menținere a containerelor mari.

Dezavantajele sistemului de curățare includ necesitatea de a selecta un acvariu mare: Situat în partea de jos a filtrului, reduce volumul util, lăsând peștele mai puțin liber.

Soiuri

Un sistem mai simplu – un biofilter intern pentru apă. Se uită în două versiuni.

 1. Bile speciale, Necesare pentru soluționarea bacteriilor benefice, sunt plasate într-o capacitate cu un număr mare de găuri. A stivuit pe fundul acvariului sau fixat pe o parte. Poate fi redus de alge, ascunde în spatele decorului.
 2. Placă de material selectat Este plasat sub un strat subțire de nisip, formând un fund fals. Tuburile pompelor se reproduce sub ea și este furnizat fluxul de apă. Profesioniștii numesc sistemul RUGF (curent inversat).
Citește mai mult  Câți Labradorii trăiesc și ceea ce depinde?

Ultima metodă este mai puțin populară. Plăcuța interferează la rădăcină de alge și, dacă este necesar, trebuie să obțineți toate decorațiile și decorurile. Aceasta necesită pompe mai puternice, care afectează costul curățării. Uneori în apă există un strat de suspendat din partea de jos, ceea ce face apă murdară.

Sistem mai avansat de curățare biologică – extern (canistra). Filtrul nu se încadrează în apă, dar rămâne din exterior. Are o dimensiune mare și conține mai multe straturi de diferite materiale.

Ele servesc ca un mediu de globcă. Pompa face parte din apa din acvariu, conduce prin design și returnează înapoi, enricing oxigen.

Opțiuni de umplere

Pentru soluționarea coloniilor bacteriene, este necesară o bază sigură, care poate utiliza unul dintre materialele selectate.

 • Sinteton. Versiunea cea mai bugetară a fibrelor sintetice. Ideal pentru etanșarea microflorei, dar întârzie ușor particule solide și reziduuri de alimentare. Recomandat pentru recipiente mici în mai multe litri.

 • Burete temeinic. Ei bine, filtre il și alte impurități, potrivite pentru reinstalare bacteriene. Dar necesită o curățare frecventă, deoarece este foarte înfundată. La spălarea microflorei, trebuie repetat procesul de colonii în creștere.

 • Bioceramica. stratul său este principalul în biofiltre externe. Microorganismele multiplica rapid de pe suprafața sa, care trece un flux mare de apă.

 • sticlă poroasă. Cea mai recentă noutate pe piața de filtrare bio, care se distinge printr-o durată lungă de viață și petrece bine apa. Dar prețul ridicat limitează utilizarea pentru mulți iubitori.

Opțiuni posibile pentru umplerea filtrului bio -, bile de plastic clamzite și zeolit. In fiecare caz, materialul este selectat în mod individual, ceea ce se explică prin diferite volume de acvarii, numărul de pești și plante.

Citește mai mult  Alb Fluffy Dog Prezentare generală

Reguli de operare și îngrijire

Pentru a obține din nou biofiltrul, randamentul maxim pe de purificare a apei de amoniac trebuie să respecte o serie de condiții:

 • Prima săptămână pentru a se toarnă în bacteriile vii recipient sub forma unei soluții concentrate de la Sera Nitrivec și Denitrol+
 • Furnizarea unui aerator constant+
 • Nu preaplin de pește, astfel încât resturile de furaje nu se acumulează+
 • Măsurați în mod regulat temperatura apei și aciditatea acestuia.

Biofilterul trebuie să se spele ca poluare. Compartimentul și materialul pentru coloniile sunt spălate sub apă curgătoare fără a folosi antiseptice și detergenți.

În plus, purificat din pompe și tuburi de murdărie, după care bacteriile sunt populate în mod repetat și continuă funcționarea.

Despre biofilter pentru acvariu Vezi mai multe.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: