câini de salvare: varietate de rase, caracteristici de învățare

câini de salvare: varietate de rase, caracteristici de învățare

Toată lumea știe că câinele este un prieten al omului. Dar nu toată lumea știe că unele dintre ele nu sunt doar prieteni, dar salvatori reali, care ajuta pe cei care au căzut într-o situație extremă și chiar oferi primul ajutor. Vom vorbi despre aceste animale uimitoare în articolul nostru.

Particularități

Câinii inca din cele mai vechi timpuri folosite ca salvatori. Datorită ședinței perfectă și un nuchus bun, ei pot căuta oameni sub avalanșe, ruine ale structurilor distruse, într-o casă în flăcări și în apă. Este dovedit faptul că mirosul acestor animale funcționează chiar și într-o cameră smalleled umplut cu Gar. Se poate spune că sir de câini este similar cu al șaselea simț, deoarece aceste creaturi pot recunoaște prezența unei persoane, chiar sub grosimea zăpezii de 9 metri.

Câinii au fost mult timp recunoscut de către motoarele de căutare eficiente, care dau un rezultat mult mai bun decât oamenii.

De exemplu, cel puțin 4 persoane vor avea nevoie pentru a căuta lipsă într-o singură cameră mare creștere, iar câinele se va găsi în nenorocire pentru doar 10-15 minute.

În ciuda faptului că, în zilele noastre, câinii de salvator constau adesea în serviciu în cadrul Ministerului Situații de Urgență, poliția și alte departamente puternice, nimeni nu le numește asistenți de salvatori, pentru că fiecare dintre ele este o unitate foarte independentă, și puțini oameni pentru activitățile lor profesionale reușesc să salveze cât mai multe vieți ca eroi patru legis.

Natura însăși în aceste animale, abilități unice sunt stabilite:

 • Caută oameni îngropați de vii, la o adâncime de 10 metri+
 • găsi victimele în case îmbrățișate de flăcări atunci când mirosul de Gary întrerupe miroase toate resursele umane+
 • uita-te pentru oameni înec și să le livreze la mal+
 • să informeze oamenii cu privire la localizarea victimelor și de a le aduce motoarele de căutare.

Astfel de animale se disting printr-o inteligență justă, rezistenta, forta fizica excelenta si capacitatea de a se adapta la majoritatea condițiilor meteorologice nefavorabile.

Potrivit voluntarilor, câinii care lucrează în regiunea Moscova, trebuie să economisească până la 3-4 persoane pe zi – acestea sunt copii wigled, și ciupercile au pierdut, și doar oamenii nu sunt cele mai bune abilități în orientate pe teren – în ciuda comunicării celulare, acestea sunt pierdute în mod regulat.

În același timp, persoana care a dus la căutarea poate trece prin conștiința pierdută și nici măcar nu-l observa, mai ales acest lucru se întâmplă în cazul în care căutarea este întârziată, iar victima epuizat sau chiar a pierdut. câini de salvare din cauza excelent parfumul va găsi chiar și care se încadrează în victimele victimei și va aduce cu siguranță de ajutor pentru el, trimiterea unui detașament de salvare a unui semnal sonor.

Cerințe

Desigur, nu orice câine, chiar și cel mai mic și curajos, poate deveni Mântuitorul. Astfel de animale sunt prezentate cerințe destul de ridicate.

 • Ei ar trebui să aibă sentimente bine dezvoltate: miros, zvon și atingeți.
 • Este important ca animalul are curajos, dar în același timp, un caracter prietenos. Câinele ar trebui să vină în contact cu o persoană, chiar și cu unul care ea nu-i place – la urma urmei, ea va avea pentru a salva o mulțime de oameni cu o varietate de temperamente și caractere diferite.
 • De o importanță principială este forma fizică a animalului, gradul de rezistenta si starea de sănătate – pe drumul spre mântuirea celor care au venit la nenorocirea ei vor trebui să depășească multe obstacole și bariere.
 • Sistemul nervos al câinelui ar trebui să fie stabil, pentru că o astfel de ps va trebui să lucreze mult, și ar trebui să reziste cu ușurință sarcina psihologică.
 • Este important ca animalul a fost extins, usor de dresat si ascultator.
Citește mai mult  Totul despre câinii Molossa

Rase populare

Luați în considerare mai multe rase, cel mai bine se manifestă în mântuirea oamenilor.

 • Newfoundland. Acesti caini sunt mai familiare pentru crescătorii numite Diver. Animalele nu se tem complet de temperaturi reduse și pot căuta în mod activ chiar și în apă rece. Datorită structurii corpului și structurii hainei, scafandrii pot depăși cu ușurință până la 20 km și se scufundă la o adâncime de 30 m.

 • Senbernar. Aceste animale sunt indispensabile în timpul operațiunilor de căutare din munți. Animalele unei astfel de rase se deosebesc de rezistența excepțională, sunt bine pregătiți și au parametri fizici excepționali.

 • Labrador Retriever. Labradorii – Retriever, probabil câinii cei mai prietenoși și mai buni din lume, însă sunt adesea găsiți în rândurile grupurilor de căutare și al altor grupuri de salvare. Acestea se caracterizează prin învățarea bună, posedă răbdare colosală, rezistență și, important, capacitatea de a exprima compasiunea, care este deosebit de importantă pentru acei oameni care trebuie să elimine consecințele dezastrelor provocate de om, tsunami și cutremure.

 • Ciobănesc german. Acest animal este larg răspândită în detașamente de salvare. Faptul este că, dacă păstorul se va simți persoana care a căzut într-o situație dificilă, atunci nici zăpada se va opri pe drum pentru căutarea și salvarea lui, nici nu îngheț. Păstorii salvează adesea convingerile vârfurilor de munte, de multe ori cu un risc mare pentru propria lor viață.

 • Doberman. câine de poliție Perfect. Mulți gardieni ai ordinului din Statele Unite au un astfel de asistent indispensabil, deoarece se poate prinde cu ușurință cu atacatorii și îl protejează pe polițistul însuși de atac. Acestea sunt câini inteligenți, loiali și exclusiv dedicați cu date fizice ridicate. Reprezentanții acestei rase de animale devin adesea proprietari ai unei mari varietăți de premii de stat și chiar titlurile.

 • Leonberger. câine universal, care este antrenat într-o varietate de abilități pentru a participa la operațiunile de salvare. Acesti caini sunt caracterizate de un excelent simt al mirosului, deoarece cele mai multe ori devin motoare de căutare. Cu un tren competent, un astfel de caine va fi un companion de încredere în orice situații extreme.

 • Dratamar. Aceasta este o rasa de vânătoare, care, pentru o lungă perioadă de timp a fost folosit pentru a urmări jocul, dar oamenii de calitate au învățat să se aplice în scopuri de salvare. Astăzi, reprezentanții acestei rase cel mai adesea de lucru în garda de coastă: ele diferă în capacitatea de a înota, se poate ajunge cu ușurință la înec și-l trage ca țărm.
Citește mai mult  Ce și cum să hrănești Goldfish?

Cum de a alege un catelus?

Dacă aveți de gând să cumpere un catelus pentru a proteja și de a efectua munca de salvare, atunci ar trebui să aibă loc mai multe teste, care va arăta dacă un animal este potrivit pentru o astfel de muncă sau nu. Este important să se verifice reacția câinelui pe o persoană necunoscută la momentul în care catelul vede pentru prima dată.

Experiența este destul de simplu: trebuie să renunțe în fața unui intrus, apoi stau foarte brusc în sus și du-te în jos din nou, după ce face unele bumbac tare peste cap catelului. În continuare, trebuie să ieșiți în apropierea elementului de companie care produce zgomot: zuruitoare, chei sau borcan de staniu cu mazăre. Poate val deasupra ziarului câine.

În cazul în care catelul nu începe isteric scoarță de copac, nervos, spectacol de agresiune sau, dimpotrivă, să ia poziții de depunere, nu va încerca să scape, dar în același timp, nu se va arăta bucurie furtunoasă – o puteți citi de testare a trecut cu succes.

Ei bine, desigur, pentru un serviciu special, ar trebui să alegeți pui sănătoși, fără boli genetice.

Reguli de câini de predare

animale de învățare Azame de ajutor care au căzut în oameni cu probleme ar trebui să fie angajată numai de către dogin profesionale. În funcție de care vor fi utilizate domenii ale abilităților câinilor, este selectat programul de instruire, un set de exerciții, sarcini și obiective la care câinele ar trebui să se străduiască. Cu toate acestea, în orice caz, fără excepție, câinii de salvare în timpul lecțiilor ar trebui să fie instruiți cu reacții la situații extreme, abilități de răspuns și prim ajutor.

La momentul învățăturii, câinii vaccinează următoarele abilități:

 • Căutați lucruri+
 • Detectarea omului+
 • Semnalul de semnal de sunet la detectare+
 • Dracu ‘+
 • Ridicarea salvatorului la subiecții descoperiți.

În formare, se schimbă în mod constant locația – nu mai mult de trei clase sunt permise pe un teritoriu, altfel animalul are obiceiul de a căuta numai în locuri familiare. Este important ca, pe parcursul sarcinii merge, este complicat: de exemplu, este în căutarea pentru obiecte împotriva vântului, și, de asemenea, crearea unor „crackers false“ atunci când suprafața este presărat, dar lucrurile nu sunt îngropate.

Este necesar ca formatorul să sprijine în mod constant în interesul animalelor în căutare, din când în când, animalul trebuie să fie distras de joc.

Fapte interesante

Există mulți câini în lume, care au arătat un eroism real. În special, în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, multe animale au fost nu numai motoarele de căutare militare – au livrat documente secrete, cartușe adus, și chiar a subminat eșaloanele în cazul în care nici un om nu ar fi în măsură să străpungă. Câinii s-au dovedit ca mânie pe câmpul de luptă: Animalele au fugit cu pungi medicale și întinde, au ajutat la scoaterea luptătorilor răniți coapte.

Citește mai mult  Totul despre Big Spitzha

Mai ales faimos Câine nickame mukhtar: În contul său, mai mult de patru sute de soldați salvați care au primit răni în timpul bătăliei, iar numărul total de luptători găsiți în timpul războiului depășește 500 de mii!

Cea mai neprețuită asistență a fost asigurată de câini la fosta armată și după încheierea războiului – la momentul în care au fost instruiți câinii terapeutici speciali, care nu au învățat soldații sufletului și i-au ajutat să facă față sindromului post-traumatic. Unul dintre cei mai cunoscuți caini – Este un porecle de câine ricochet. Apropo, acest retriever a devenit, de asemenea, faimos pentru propriile sale clase cu copii care au probleme psiho-emoționale: le-a învățat navigarea, ceea ce a dus la norma sănătății și statului emoțional.

Și astăzi, multe metode de combatere a unor astfel de boli ca autism includ utilizarea animalelor de companie cu patru picioare. Există o direcție medicală specială – terapie de câine, ajută la a face față chiar și cu cele mai grave cazuri. Aceste animale de companie prietenoase ajută copiii socializați, creați starea de spirit dorită pe fundalul tulburărilor nervoase și supraîncărcărilor mentale.

Nici o operațiune de salvare în Munții Snowy nu face fără câini. Asistența lor este indispensabilă atunci când elimină efectele exploziilor, dezastrelor naturale și actelor teroriste, precum și dezastrele provocate de om. Consecințele lor fără, Dar fără ca pierderea salvatorii de câini ar fi cu adevărat uriașă.

Celebrități mari a devenit Shepherd numit Ajax. Fața acestui animal poate fi descrisă în numere: 96 de ore de funcționare continuă, labele sângeroase și înghețate și 12 vieți salvate. Acest câine a luptat cu adevărat pentru viața a 11 copii și profesorii lor în Austria.

Câinele numit Tita în Alpii elvețieni salvează proprietarul ei de la moarte. Riscând să moară de foame, animalul de șase zile îi căuta pe stăpânul său pe vârful muntelui de zăpadă, să-l ladă și să se încălzească cu căldura lui. În tot acest timp, în timp ce omul și câinele așteptau grupul de căutare, alpinistul a rămas în viață numai datorită eforturilor de companie credincioșilor săi.

Se știe că, în ultimele decenii, au fost înregistrate destul de multe dezastre naturale, pe care câinii aveau adesea proprietari. Deci, în Ashgabat, cu puțin timp înaintea cutremurului, câinele a luat copilul pentru tivul de cămașă și o ducea din casă și câteva minute mai târziu clădirea sa prăbușit.

Prezenta legendă a devenit poreclă, care a fost capabil să depășească furtuna de zăpadă, să livreze un pachet cu medicamente pe Alaska, datorită căruia au fost salvați sute de oameni din difterie. Prietenii noștri cu patru picioare sunt adevărați eroi. Numărul considerabil de câini au dat viață de dragul omului de salvare.

câini de salvare joacă un rol esențial în activitatea serviciilor de urgență, acestea ajuta victimele circumstanțelor grave și sunt gata să vină la salvare, în orice condiții.

În următorul videoclip, lansarea programului „Planet Dogs“, despre câinii de salvare.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: