Câte vieți Guppy și cum să-și extindă viața?

Câte vieți Guppy și cum să-și extindă viața?

Guppies – reprezentanți strălucitori, frumoși și cei mai nepretentioși ai grupului de pește Niphent. În majoritatea cazurilor, clasele grave de acvariu încep cu conținutul acestor locuitori de apă. Este destul de natural că orice persoană îngrijorătoare și atentică dorește să extindă viața animalelor de companie. Câți ani trăiește Guppi? Din care depinde durata vieții lor? Ce moduri îl puteți extinde?

Informații generale

Practica arată că speranța de viață a Guppy este foarte mică. În medie, aceasta variază de la 1 an la 3,5 ani. În același timp, termenul de existență afectează un număr mare de factori terți care pot avea un impact pozitiv și negativ.

Se remarcă faptul că în captivitate, aceste pești trăiesc mai mult decât în ​​habitat natural. În multe privințe, se datorează faptului că, în sălbăticia vieții lor, multe surse de pericol amenință, în special: prădători, deteriorarea ecologiei (rezervoare de apă), agenți patogeni de boli severe și paraziți.

Principalii factori care afectează speranța de viață a Guppies în captivitate sunt:

  • Condiții de detenție+
  • Curat, nivelul de aciditate și de duritatea apei din acvariu+
  • temperatura apei+
  • conţinutul de oxigen+
  • Mod de alimentare și de alimentare de calitate.

Una dintre condițiile-cheie care permite de a prelungi durata de viață a peștilor în captivitate este Respectarea regulilor de îngrijire pentru locuitorii din acvariu. În ciuda faptului că îngrijirea pentru guppie nu necesită cunoștințe și competențe specifice, multe aquaries neexperimentați permit adesea greșeli destul de stupide și grosiere care duc la moartea peștilor.

Condiții de detenție

Guppy trebuie păstrate în acvarii spațioase (de preferință în sticlă), capacitatea care este de cel puțin 20 litri. În rezervoare apropiate, colmatate cu plante de decor și de apă, peștii sunt slab în creștere, mai des, de asemenea, trăiesc mai puțin.

Citește mai mult  Cum sa faci o cușcă pentru porci de guineea do it yourself?

Este demn de remarcat că aquarists cu experiență recomanda care conțin guppy în acvarii dreptunghiulare. În rezervoare de pește rotunde, disconfort puternic se confruntă, sub influența pe care le pot obține chiar bolnav.

Este important ca acvariu are un consiliu cu o înălțime de cel puțin 5 centimetri. Această cerință se datorează faptului că guppy în anumite situații sunt în măsură să sară din apă. De exemplu, acest lucru se întâmplă adesea atunci când nivelul de oxigen scade in apa de acvariu.

O altă opțiune în măsură să asigure siguranța peștilor – acvariu cu un capac de încredere. Cu toate acestea, conținând guppy într-un astfel de acvariu, ar trebui să aibă grijă de dispozitiv forțat aerarea apei.

Acvariul nu trebuie să conțină decorul cu margini ascuțite, care sunt grav răniți. Din același motiv, nu este recomandat plantelor de plante acvatice și cu tăierea și frunziș rigid. In cel mai bun mod de a decora acasă „rezervor“ astfel de plante sunt adecvate ca:

  • Eldea+
  • Riccia+
  • Nitella+
  • Solid.

În plus, trebuie să se ia în considerare faptul că Nu conține guppy, împreună cu tipuri agresive de pesti de acvariu. Dotat cu un caracter iubitor de pace, guppy nu sunt capabile de a proteja și de a rezista.

Adesea, aceste creații non-conflict devin victime ale congor lor agresive. Deci, cartier cu ciclide, discuta, carasi, Scalaria, capturi mari este considerat nesigur pentru guppie.

Cleanity, aciditate și rigiditate

Speranța de viață a peștilor depinde de calitatea apei din acvariu. Aceste creaturi se simt mai confortabil în apă curată, actualizate în mod regulat.

Nivelul optim de rigiditate este 10-25 °, aciditate – 7-8. Practica arată că Guppy Cele mai bune costume de apă grea, care înainte de umplere acvariu De preferință, apăra.

Este important de remarcat faptul că, după cumpărarea de pește noi, este extrem de nedorit pentru a le produce imediat la acvariu la restul locuitorilor.

Foarte des, o schimbare accentuată a condițiilor (în special, schimbarea caracteristicilor calitative ale apei) devine cauza morții lui Guppy. Prin urmare, după achiziționarea de animale de companie în magazinul de animale de companie, este recomandabil să se consulte cu un specialist cu experiență cu privire la adaptarea ulterioară a peștelui.

Citește mai mult  Jucării pentru porci de guineea: ceea ce ai nevoie și cum să le facă o faci singur?

Temperatura

Experții susțin că temperatura apei de acvariu are o importanță deosebită în durata speranței de viață. Este cunoscut faptul că cu cât este mai mare indicatorul de temperatură, cu atât mai puțin Guppie trăiește.

Temperatura ridicată reduce durata de viață a animalelor de companie până la 1 an și mai puțin. Trebuie remarcat faptul că este reflectat negativ în apariția peștelui: ele devin mici, cresc mai rău.

Temperatura scăzută a apei de acvariu, dimpotrivă, contribuie la o creștere a speranței de viață a peștelui la 3 sau mai multe. Cu toate acestea, există un risc foarte real ca Guppie să se îmbolnăvească.

Temperatura optimă, care asigură existența confortabilă a Guppy în acvariu este în intervalul de + 24 … + 26 °. Pentru a permite creșterea acestor indicatori este extrem de recomandat.

conţinutul de oxigen

Bunăstarea și sănătatea peștilor în mai multe moduri depinde de conținutul de oxigen din apa de acvariu. Cu deficit său, guppy începe să se simtă rău. Experimentarea foame de oxigen, ei încep să înoate aproape la suprafața apei. În situații critice, de pește, de asemenea, pot sări din acvariu.

Pentru a satura apa acvariu cu utilizari oxigen aeratoare si filtre. In magazine moderne pentru animale de companie, vă puteți întâlni modele care apa purifica și îmbogățindu-l cu oxigen.

Înainte de a instala un filtru puternic, se recomandă să se închidă elementele sale de aspirație o grilă mică. Acesta va preveni fals aleatoare de strângere în dispozitiv.

Mod de alimentare și de alimentare de calitate

În ciuda faptului că Guppies sunt capabili să facă fără hrană pentru o lungă perioadă de timp, este imposibil să le forțezi. În căutarea peștelui alimentar capabil să mănânce toți urmașii lor.

Citește mai mult  pui Labrador in 2 luni: caracteristici și conținut

Furajează animalele de preferat în fiecare zi, dar treptat. Unii acvariști dau mâncare animalelor de companie și de două ori pe zi: dimineața și seara. Cu toate acestea, cu hrănirea frecventă, peștele crește probabilitatea ca o parte din hrană să rămână nesigă și va începe în curând să se descompună. Poate afecta negativ puritatea apei și starea ecosistemului de acvariu în general. În plus, hrana de degradare poate provoca boli grave în Guppy.

Pentru hrănirea peștilor trebuie să utilizați Numai produse de calitate. Poate fi atât uscată, cât și hrănire live. Potrivit acvariștilor cu experiență, Guppies foarte bine percep alimente vii mici, pe care le asimilează cu ușurință și mănâncă cu nerăbdare. Ca atare, molii, ciclopi, larve de țânțari, Daphnia, rafturi obositoare, tuburi.

Tipul de alimente mixt (combinat) este potrivit pentru Guppy. Acesta prevede hrănirea peștelui predominant uscat cu tranziții periodice.

Este strict permisă să hrănească peștele răsturnat sau de mâncare restante. Faptul că hrana a intrat în lipsă este evidențiată prin apariția unui miros neplăcut (de obicei putred) și formarea unui strat de mucus lipicios.

Informații suplimentare

Potrivit acvariilor cu experiență, Guppie să tolereze slab singurătatea. Astfel de pești ar trebui păstrate de grupuri sau perechi. Numai peștii care trăiesc în acvariu nu vor putea să încânte cu adevărat aspectul și va trăi mult mai puțin mulțumiri pentru ea.

Dacă acvaristul nu intenționează să reproducă Guppy, puteți să ne limitați numai la conținutul bărbaților. Cu îngrijire competentă, o turmă prietenoasă a băieților guppy, care posedă o culoare luminoasă și veselă, va ridica invariabil starea de spirit a proprietarului său și a membrilor familiei sale de mai mulți ani.

Despre conținutul de pește Guppi arată următorul.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: