Cherry Barbus: descriere, conținut și îngrijire

Cherry Barbus: descriere, conținut și îngrijire

Cherry Barbus sau Puntius – Un pește de acvariu decorativ, intră în familia Karp, este caracterizat de dimensiuni modeste și caracter iubitor de pace. Aceste animale de companie luminoase mici sunt cel mai bun sentiment într-o turmă de 6-8 persoane și, în general, au o bună compatibilitate cu alte pești. Diluarea lor la domiciliu în acvariu nu este, de asemenea, dificilă, dar trebuie amintit că condițiile speciale au nevoie de condiții speciale pentru reproducerea.

Conținutul de cireșe de virjă și grija nu este distins de dificultate – este suficient să se ofere spațiu pentru înot, plante de plante și să aranjeze peisaje. Un astfel de animal de companie, inclusiv cu aripioare convenționale fără caracteristici decorative, este potrivit pentru acvaristorii novici. Faceți o greșeală, într-un fel afecta peștele este destul de dificil. Nu este rău să efectueze o scădere temporară a temperaturii, se poate mânca feed-uri gata făcute. Singurul lucru pe valoare acordând o atenție deosebită este puritatea mediului acvatic.

Descriere

Wellegal sau Cherry Barbus – Compact de pește, în Nature-locuite de Sri Lanka, în văile râurilor mici de mică adâncime. Mediul natural al acestui tip de Puntius este sau bogat în plante, cu apă caldă. condiții similare cu proprietarul va trebui să creeze în acvariu, asigurând oportunități de pește pentru ascunde și înot activă.

miniaturală – de la 2,5 la 5 cm – vă permite să împiedicați cerințe destul de modeste pentru alegerea de ședere pentru Bombus cireșe. Este ușor să se adapteze chiar la un acvariu acasă mic, va trebui doar să instalați capacul – pește, mai degrabă săritor, poate lăsa cu ușurință rezervorul.

O caracteristică distinctă a cireșului Barbus este prezența culorilor strălucitoare printre bărbați, în special intensă, devine aproape de reproducere.

Este caracteristică că peștele în natură au o colorare și mai bogată, iar colegii lor de acvariu sunt considerabil palide. În special, nu arată ca femele, dar acest factor facilitează în mod semnificativ selecția animalelor de companie pe semnul sexual. În captivitate, luminozitatea culorii depinde, de asemenea, în mare măsură de calitatea puterii, regularitatea înlocuirii tinerilor.

Forma corpului barbusului de cireșe este caracteristică a tuturor peștilor de acest tip și seamănă cu un torpil. Mici aripioare, coadă translucidă, răsucite, pe carcasă există o bandă orizontală non-dur, alergând de la nas, o mustață mică pe față. Varietatea lui Wailena are aripioare fluturate alungite, spectaculoase.

Culoarea Puitius Cherry este dificil de a apela ficat pe termen lung. Vârsta medie a peștilor – de la 3 la 4 ani, cu condiții bune de conținut, este posibil să crească acești indicatori pentru încă 1-2 ani.

Citește mai mult  Cum au câini și rasele lor apar?

Compatibilitate

Cherry Puntius creaturi extrem de pașnice, de bine se inteleg practic toți locuitorii acvariu. Când au văzut conținutul, este permisă introducerea de până la 10 persoane în acvariu de 50 de litri. Aproape cartier cu ciclide sunt periculoase, inclusiv pașnic – Scalaria, apistograms, atunci când instinctul de vânătoare trezește, pește compact va fi la risc.

Nu ar trebui să aterizeze un Bluette de cireșe în acvariu pentru prădători – acestea sunt% probabilitate de aproape 100 de a distruge întreaga populație.

Dar există astfel de vecini cu care Puntius papură bine.

 1. Diferite tipuri de crustacee mici, inclusiv creveți delicate. Barbus lor de cireșe nu atinge.
 2. Reprezentanții familiei pește haracin. Acesta include neon, tetra, Thorne.
 3. Labirint – Lyalius, guruurs.
 4. Peciliery pește. Acestea includ Guppy, Peccilia, săbii.
 5. Mici reprezentanți ai familiei de crap. Aceasta include focul Barbus și Golden, Danio, elevi.

Este foarte important să alegeți pentru pește de acvariu cu aproximativ același nivel de agresivitate și dimensiuni.

  Acest lucru va reduce nivelul posibil de stres, va oferi fiecărui locuitor al condițiilor adecvate ale lumii subacvatice pentru viață.

  Condiții de creștere

  Crearea condițiilor confortabile de conținut în acvariu va fi mai ușoară dacă crescătorul ia în considerare caracteristicile individuale de rasă. Cherry Barbusam în setarea casei are nevoie de îngrijire atentă și de cel puțin 10 l volum pe parte. Acvariul în 50 de litri este suficient pentru a adăposti o turmă de 5 pești. Forma rezervorului este mai bună pentru a alege clasicul sub forma unui paralelipiped.

  Acvariul scăzut și lung fără pereți înalți este o soluție bună care permite Barbus spațiul necesar pentru înot. În interior trebuie să fie suficient de vegetație și peisaje, puteți dota grotă sau loc dulapuri majore în partea de jos. Apa trebuie să fie menținute în stare bună, trebuie să se ocupe în mod regulat cu poluarea. În funcție de disponibilitatea altor locuitori, o substituție de 1/3 până la 1/5 din volumul de volumul de fluid poate fi necesară săptămânal.

  apa chiar de la robinet este potrivit pentru barbuses, dar ar trebui să fie filtrat curat, susținându, care trece.

  Parametrii de temperatură optimi + 22 … 27 grade Celsius, Puteți abandona încălzire, în cazul în care camera este cald. Este necesar să se mențină nivelul pH-ului în regiunea 6.3-7.6, rigiditatea optimă a 6-18 DH.

  Grija pentru barbeus cireșe în acvariu acasă este, de asemenea, nu este dificil. Este nevoie de hrănire regulată, și, de asemenea, controlul în valoare de sănătate a animalelor de companie. Pentru a reduce efectele stresante ale factorilor externi, se recomandă utilizarea luminii naturale și lămpi de iluminat suplimentare, un sol afânat întunecat, subliniind strălucirea culorii peștilor. Puteți utiliza nisip vulcanic sau pietriș inchis.

  Citește mai mult  Acvariu melci: argumente pro și contra, soiuri, îngrijire și reproducere

  În alegerea vegetație pentru acvariu nu ar trebui să salveze pe numărul de verdeață.

  În mediul natural, bombuses cherry trăiesc în aproape tufișuri, în ratele de coastă, iar în rezervorul de apă goale se vor simți anxios.

  Cu acești pești, Ambulia, Bakopa Carolinskaya, Valinsneria, Gigrofila, Arenogeton vine cel mai bine.

  Pentru ca un acvariu ecosistem închis cu succes funcția, este necesar să-l doteze cu echipamentul necesar. Asigurați-vă că pentru a avea nevoie de un rezervor de filtrare, aerator. În plus, puteți instala pompa, care ajută la menținerea o puritate mai mare a mediului, care simplifică circulația apei.

  Alimentarea adecvată

  Dieta optimă a barbusurilor de cireșe este cea care este aproape de natural. Ar trebui să aibă o mulțime de proteine, hrană live. Dar, în general, aceste pește pentru conținut de acvariu sunt complet omnivore, mănâncă alimente uscate – fulgi, granule. Proporția hranei uscate va fi de 25-30%, de la aditivi de legume cele mai utile frunze de păpădie, urzici, spanac, salată.

  Datorită înclinării peștilor la supraalimentare, este necesar să se periodic nu mai puțin de o dată pe săptămână pentru a aranja zilele de descărcare fără hrănire. Restul timpului vor exista două hrăniri pe zi. Dimensiunile Puntius compacte, gura mică nu le permite să captureze imediat o cantitate mare de alimente. Furajul este zdrobit, sau produsele sunt selectate cu cele mai mici dimensiuni ale fracțiilor. Legumele și frunzele sunt împiedicate de apă fierbinte pentru a distruge flora bacteriană.

  Din alimentele de animale, este necesar să alegeți Artemia, conducta, molia, preîncărcarea lor.

  Puteți oferi hrana finală, în special acelea care cresc luminozitatea pictura de pește. Acesta va fi util pentru a include mazăre verde, castravete tocat sau dovlecei. Acesta va fi util și utilizarea produselor congelate. Este pre-înregistrat, și numai după aceea dă animalelor de companie.

  După hrănire, resturile de alimente trebuie îndepărtate din rezervor, păstrând puritatea apei. Dacă această condiție nu este îndeplinită, mediul va împrăștia, compuși toxici se formează în acvariu, în mod fatal periculos pentru pești. Dimensiunea optimă a porțiunii este în 5-7 minute, rezultat;. Obezitatea este extrem de dăunătoare pentru barbuses, aceasta poate provoca moartea lor.

  Sexualitate și reproducere

  Diferența sexuală în barbuses cherry este destul de luminos și clar, mai ales în perioada de depunere a icrelor. Masculii în acest moment să dobândească acel colorat bogat, pentru care punctul de vedere și a primit numele său. La femei, volumul abdomenului crește semnificativ în pregătirea pentru ikrometania. Lansarea persoanelor în creștere, se recomandă efectuarea unui transplant de reproducere, astfel încât alți pești pot distruge zidăria.

  Disponibilitatea pentru reproducere spectacole de pește deja la 9-12 luni.

  În cazul în care conținutul este recomandat pentru a planta cel puțin doi masculi pe de o femeie. Apelarea unei reproducătoare poate fi ridicat temperatura în rezervorul de reproducere pentru 1-2 grade, pentru a asigura hrană îmbunătățită cu hrana pentru animale. Fundul acvariu reproducere este căptușit cu o grilă specială, ar trebui să fie plante, Yavansky mușchi de sus. La finalizarea orcrewing adulților, scade din acvariu, grila este scoasă. Efectivele de pictograme apar după 2-3 zile.

  Citește mai mult  Cele mai inteligente rase de pisici din lume

  Posibile probleme cu continut

  Luați în considerare ce probleme Barbus cireșe poate livra proprietarul în conținutul. În primul rând, motivul pentru anxietate poate fi comportamentul atipic al peștilor. Dacă este răsucite atunci când înotați, se mișcă inegal, sau arată prea lent, motivul ar trebui să fie căutat cât mai repede posibil.

  Printre problemele cele mai evidente, stres și condiții nefavorabile pot fi distinse.

  Manifestările nervozității sunt observate, de obicei, la:

  • O densitate prea mare a populației de acvariu+
  • Prezența vecini agresivi+
  • Un singur conținut+
  • plante insuficiente.

  Cherry Barbus are nevoie de o companie de genul asta, în plus, rămânând fără părtășie, se pot îmbolnăvi, pentru a arăta o activitate fizică redusă.

  Motivul pentru oprimarea nervos poate fi o iluminare prea luminată în rezervoarele slabe de plantare verde. Dacă adăposturile nu sunt suficiente, peștii pot prezenta stres sever.

  La cumpărarea barbusurilor de cireșe, mulți acvaristici sunt dezamăgiți de culoarea lor. Peștele rămân decoltate, nu câștigă luminozitate. Este posibilă corectarea problemei numai cu condiții bune pentru conținut, nutriție abundentă și diversă, lipsa factorilor de stres. Este important să vă amintiți că femeile de acest tip de Puntius au fost inițial pictate mai puțin luminoase. Stimularea dezvoltării și a saturației culorii la bărbați ajută regulile speciale de hrană.

  Barbus este sensibil la prezența azotului și amoniacului, la duritatea apei. Dacă animalul de companie reduce în mod explicit nivelul activității sale, devine lent, merită efectuarea testelor de picurare a mediului în care conține.

  Nu este nevoie să neglijați regulile de îngrijire – înlocuirea apei ar trebui să aibă loc săptămânal cel puțin în cantitatea de 1/5 din lichidul total.

  Commonarea plantelor – Normă pentru Barbusele Cherry. Un astfel de comportament nu indică hrănirea proastă. Doar în natură peștele merge la fel. Să mănânce, costă să planteze plante fine și cu ajutorul copiilor cu frunziș mare, creați umbra necesară.

  Cu probleme de sănătate mai grave, merită mai atent examinate condițiile create pentru viața Barbusului Cherry. Dacă este necesar, peștele poate fi izolat, traduce în modul de conținut de carantină.

  Despre cum să realizăm reproducerea de la Cherry Bombus, uitați-vă în continuare.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: