Dzhungarian Hamster: Descriere, hrănire și îngrijire Sfaturi

Dzhungarian Hamster: Descriere, hrănire și îngrijire Sfaturi

hamsteri Dzhungarian – aceasta este una dintre cele mai comune rase de yormals drăguț pufos. De multe ori, într-o comoditate de astfel de animale, acestea sunt numite cu afecțiune „Jungariks“, și este adesea ei devenind primii animale de companie de copii mici. Problema este că costul de hamsteri Dzhungarian in magazine zoologice este destul de scăzută și, în plus, rozătoare nu au nevoie de îngrijire de specialitate evenimente.

Chiar și un copil poate face față cu ei.

Dacă vă gândiți la achiziționarea de hamster Jungan, atunci ar trebui să vă familiarizați cu toate caracteristicile și caracteristici ale animalului. În articolul nostru, veți învăța despre modul în care ar trebui să fie păstrate rozătoare, cum să-l scalde hranei pentru animale, și puteți, de asemenea, să vă familiarizați cu recenziile celor care au reușit deja să aibă un animal drăguț pufos în casa lor.

Ce pare?

În primul rând, să ia în considerare descrierea biologică a Khungaric Tip.

hamster Dzhungarian este o rasa de rozătoare, care se distinge prin dimensiuni mici. Deci, lungimea corpului animalului în mod tradițional nu depășește 10 centimetri, iar greutatea animalului este de obicei de aproximativ 50 de grame. piele de hamster este acoperit cu par gros, care poate fi cea mai diversă culoare. Cele mai multe culori populare: gri, negru și maro. Ochii animalului au o formă convexă, de culoare negru-cărbune și sclipici.

În ciuda faptului că această rozătoare este un animal de companie destul de comună și popular, poate locui în sălbăticie. Deci, gama naturală de Dzungarikov sunt de stepă și districte semi-suficiente din Kazahstan, Asia, și chiar Rusia.

În țara noastră, rozătoare în condiții sălbatice pot fi găsite în Siberia și Teritoriul Altai.

În acest sens, este de remarcat faptul că există o diferență externă între aceste hamsteri care trăiesc în condiții naturale, precum și cele care trăiesc în casa. Deci, culorile naturale ale Jungaric este considerat un amestec de flori gri și maro cu o dungă neagră strălucitoare pe partea din spate, care trece de-a lungul coloanei vertebrale. Belly este vopsit într-un ton mai luminos, cum ar fi labe. Această culoare este concepută în primul rând pentru a asigura siguranța unui hamster, deoarece îi permite să mascheze.

În condițiile interne, hamsterii trăiesc, a cărei lână este pictată în mai estetică și plăcută la nuanțele ochiului: Mandarine, Roșu, Bej. Una dintre cele mai rare este considerată o pictură hibridă „perle”, este aproape imposibil să o întâlnești.

Rasa twin pentru hamsterii Dzhungarian este o rasa numita Hamster Campbell. Diferențele față de această specificație sunt în mai multe caracteristici:

 • Rasa Jungan de rozătoare are o lână mai densă, netedă și strălucitoare+
 • Pe corpul dvs. (indiferent de culoarea principală), Dwyngaric are mai multe benzi largi pe laturi și înapoi+
 • Pe fața animalului din vizualizarea Dzungar, puteți găsi un romb clar definit+
 • Rozătoarele Campbell au talie+
 • Animalele lui Campbell sunt mai agresive și mai dificil de a veni la contact cu o persoană (de aceea este mai bine să alegeți Jungarica ca un animal de companie).

Cum să determinați vârsta?

Datorită faptului că hamsterii jungiști sunt destul de mici, iar cu vârsta nu cresc, este foarte dificil să afli cât de mulți ani de fapt. Cu toate acestea, există mai multe modalități de a determina vârsta mai mare sau mai puțin precisă a animalelor pufoase.

 • Cel mai tânăr decât un hamster, cel mai activ stil de viață pe care îl conduce: animalele dorm mai puțin, se mișcă mai mult și, prin urmare, mănâncă mai mult. Animalele vechi, dimpotrivă, preferă să doarmă și să mănânce destul de puțin.
 • Pe urechile vechi, nu există o lână practic, în timp ce urechile tinerilor hamsteri sunt complet acoperite de ea.
 • Animalele tinere transparente și strălucitoare. Cu vârsta, sunt nervoși.
 • hamsteri născuți nu au lână – ele încep să fie acoperite cu păr numai în a 5-a zi de viață. După 2 săptămâni, lână crește complet.
 • Cuplu hamsteri in varsta de 1 la 3 luni (și anume, aceste animale trebuie achiziționate) nu mai mult cântăresc 40-45 grame.

Recomandări pentru îngrijire

Rozătoarele ale rasei Dzungar sunt destul de non-condicable în îngrijire și sunt mulțumiți de condițiile de conținut numai de bază. Prin urmare, cu astfel de rozătoare, chiar și unul care nu a avut niciodată un animal de companie poseda vreodată, ei vor aduce cu ușurință până școlarul de clase de juniori.

Dacă urmați toate recomandările oferite de specialiști, precum și pentru a asculta sfatul medicilor veterinari, atunci puteți să vă păstrați cu ușurință Jungaric acasă.

Nutriție

În ceea ce privește nutriția rozătorului a rasei Dzungar, foarte non-dependent. Deci, în natură, în funcție de dieta lor face o varietate de culturi de cereale. Din aceasta și ar trebui să fie respins, având grijă rozătoarelor, care locuiește la tine acasa. În general, se crede că cea mai bună opțiune va fi o varietate Amestecuri de cereale, care sunt vândute în magazine zoologice. Și este important să se acorde prioritate acestor amestecuri și combinații care sunt destinate Pentru pitic Khomiakov.

În plus față de astfel de amestecuri, animalele pot fi hrănite și alte produse alimentare. De exemplu, Jungarians poate fi dat Legume, fructe si legume, precum și carne de pui fiert si branza de vaci degresata. O varietate de produse pot fi achiziționate ca o delicatesă în magazinele de animale de companie.

De asemenea, este important de remarcat faptul că hamsteri hrănesc destul de des și o mulțime.

Acest lucru se datorează metabolismului rapid în aceste animale. Este în valoare de vedere acest factor și atunci când cumpără furaje:

 • Un număr suficient de hrană pentru rozătoare ar trebui să fie achiziționate, astfel încât să nu rămână foame+
 • Încercați să cumpere doar că hrana pentru animale, care este eliberat de către producători de renume și este de înaltă calitate, deoarece hrana proastă poate provoca un număr mare de boli.

  Printre alte lucruri, Este important să se acorde o atenție la starea de hamster cavității orale. Pentru a face rozătoare din dinți, cumpara periodic pietre minerale speciale pentru el.

  Jucării

  Celula în care rozătoare conține, în nici un caz nu ar trebui să fie gol. Acesta trebuie să fie echipate cu elemente necesare pentru hamster. Pentru a începe cu, instalați o casă specială. Acesta este un design care va permite animalului să se pensioneze, se simtă în siguranță. Preferați dimensiunea caselor (aproximativ 10 cm lungime). Alegeți case fără ferestre și acele modele care nu au nici un fund.

  În plus, o roată de rulare este util pentru animale de companie. În sălbăticie, hamsterii Dzhungarian rulează câțiva kilometri pe zi. De aceea, menținerea sănătății animalului la nivel adecvat, are nevoie de o mișcare permanentă și un stil de viață activ.

  Perfect pentru dimensiunea Jungarică a roții de rulare este de aproximativ 16-18 centimetri în diametru. Nu cumpărați roți de rulare cu bara transversală. De asemenea, atunci când alegeți acest element, asigurați-vă că fiabilitatea suprafeței. Dacă este posibil, roata ar trebui să fie acoperită cu o rețea mică, datorită căreia nu va fi blocată picioarele dvs. de animalul dvs. pufos.

  În plus, puteți cumpăra sau pune în mod independent diverse labirinturi sau tuneluri pentru celulă.

  Ca divertisment, precum și pentru a putea Deplasați rozătoare într-un loc sigur în timpul curățării celulelor, pot fi achiziționate Mingi speciale de mers pe jos. Acest dispozitiv va asigura mișcarea sigură a unui hamster în jurul camerei sau apartamentului: În primul rând, hamsterul în sine va fi în siguranță, deoarece nu pentru a observa mingea de mers pe jos este destul de dificilă (dacă a scăpat fără o minge, atunci va fi destul de greu de greu prinde-l în apartament), dar în al doilea rând, animalul nu va fi capabil să gâu obiecte de uz casnic, fire și t. D.

  Celulă

  Este important să vă amintiți că fiecare Jungarik are nevoie de propria celulă separată, deci nu este necesar să se conțină mai multe hamsteri într-una. Acest lucru se datorează faptului că, chiar și în sălbăticie, aceste rozătoare nu sunt colectate în grupuri, dar trăiesc separat.

  În ciuda faptului că dimensiunea animalelor din această rasă este destul de mică, ar trebui să selectați o celulă care va avea cele mai mari dimensiuni posibile. Deci, opțiunea optimă este celula cu dimensiuni de 50×30 centimetri.

  Astăzi, pe piețele, în supermarket-uri, precum și în magazine specializate zoologice, puteți detecta un număr mare de celule moderne și neobișnuite. Una dintre cele mai recente tendințe de moda sunt celule care au mai multe etaje (niveluri). Pentru jungarians nu ar trebui să fie alese astfel de celule. Este mai bine să acorde prioritate la ceea ce ei au un design mai tradiționale.

  Atunci când alegeți o celulă, printre altele, este important să se acorde o atenție la fiabilitatea. Deci, expertii recomanda sa cumpere nu acele celule care sunt echipate cu un design grilaj și un palet de plastic, Iar cei care sunt închise și dotate cu inserții din plastic (așa-numitele „dune“).

  După ce ați cumpărat o cușcă, ar trebui să se toarnă un strat de umplutură special pentru hamsteri, care pot fi achiziționate în orice magazin pentru animale de companie. Este cel mai bine pentru a da preferință speciilor de porumb sau celuloză. De asemenea, va fi utilă plasarea unei cantități mici de prosoape de hârtie uscată sau serveții – în viitor vor deveni materiale de construcție pentru a crea un hamster al cuibului.

  Este important să vă amintiți că celula în sine trebuie să stea într-un loc destul de liniștit. Razele de soare drepte nu ar trebui să fie afectate de ea, precum și orice schițe sau vânt.

  Baie

  Hamsterii Dzhungarian sunt foarte sensibili la starea mediului. De aceea ar trebui să fie păstrate curate și să monitorizeze cu atenție condițiile igienice în care trăiește animalul.

  Imediat merită să spunem asta Spălați jungarii în apă extrem de nedorit. Lucrul este că animalele pufoase sunt foarte sensibile la regimul de temperatură, inclusiv temperatura apei. Chiar și o inconsecvență de temperatură minoră (literalmente în 1 sau 2 grade) poate afecta negativ sănătatea animalului.

  În ciuda faptului că procedurile de apă sunt contraindicate, de curățare hamster este încă necesară. Pentru început, trebuie remarcat faptul că, fiind de natura curata, hamsterii se curăță blana lor. Prin urmare, Ai nevoie să se angajeze doar o curățare de celule regulate. Ar trebui să se facă o dată pe săptămână, folosind apă și produse de curățare fără miros – de exemplu, săpunul economic este adecvat.

  Cu toate acestea, există situații în care murdar pentru animale de companie a fost destul de colorate și nu pot face față poluării. În astfel de cazuri, el trebuie să asiste.

  Pentru a face acest lucru, puteți utiliza, special destinat pentru curățarea steril și nisip cu atenție și dezinfectate (acesta este cumpărat în magazinele de animale de companie, și apoi supus procedurii de quartzing). A doua opțiune, care este potrivit pentru punerea în aplicare a procedurilor de igienă în ceea ce privește Junegarica este utilizarea de discuri de bumbac și șervețele umede. Dar, în ciuda faptului că astfel de proceduri sunt practic inofensive pentru hamster, acestea nu ar trebui să aibă loc zilnic.

  După cum știți, cel mai bun tratament este prevenirea. De aceea, este important să se mențină o celulă de hamster cu puritate constantă. Îndepărtați resturile de alimente, fecale și alți contaminanți în timp util.

  Sfaturi utile: medici veterinari raportează că, în cazul unui miros neplăcut, se spală de hamster este complet opțională.

  Faptul este că animalele ei înșiși nu fac nici arome. Dacă simți mirosuri străine, atunci, cel mai probabil, va trebui să acorde o atenție la starea igienică a celulei rozătoare.

  Reproducere

  Pentru început, este în valoare de a spune că rozătoarele ale rasei Dzungar sunt bine multiplica în captivitate la domiciliu. Acesta este motivul pentru care sunt de multe ori aleg crescătorii de rozătoare.

  Se crede că pentru reproducere, mustul de sex feminin și masculin să fie menținut constant în aceeași celulă, dar nu este destul de adevărat. Medicii veterinari si crescatori cu experienta recomanda combinarea tuturor cu variante de animale numai pentru perioada de trecere. Acesta trebuie să fie făcut pentru a se evita agresiunile reciproce cu privire la separarea teritoriului celulei.

  Procesul de asociere poate fi efectuată pe 1 sau 2 luni de viața animalului. Dacă este posibil, ar trebui să fie așteptat chiar și până la 3 luni – deci femela, care a dat naștere la copii, va fi în măsură să ia pe deplin grijă de tânărul său.

  De multe ori procedura de împerechere are loc pe timp de noapte, Și da naștere la femele în 17-21 zi de sarcina. La o dată lumina poate apărea de la 2 la 9 copii. In timpul sarcinii, o atenție deosebită trebuie acordată nutriția femeilor – aceasta va dura mai mult de verdeață, fructe și legume în dieta.

  Important: Nu luați pe mâinile hamsteri nou-născuți. În caz contrar, femela le poate refuza – hrănire opri și atentă.

  Fapte interesante

  În legătură cu mare prevalenta de hamsteri Dzhungarian, poate părea că se cunosc multe despre aceste animale, și că acestea sunt examinate pe deplin de oamenii de știință. Cu toate acestea, faptele referitoare la rozătoare din aceasta rasa, care sunt puțin cunoscute publicului larg.

  • In salbaticie, hamsteri Dzhungarian nu vii de turme, ci de unul.
  • Pentru a supraviețui, Jungariki se construiesc găuri, care posedă cel puțin 5 intrări și mai multe ramuri.
  • Acest tip de hamsteri este foarte mobil. Privind pentru hrana pentru o zi de animale pot rula câțiva kilometri.
  • animalele sale de nume au fost primite în onoarea provinciei Nord-Vest din China – Dzungaria.

  Recenzii

  În general, este de remarcat faptul că oaspeții proprietarii Jungarians sunt foarte ambigue: unele sunt în totalitate încântați de achiziționarea acestui animal, alții, dimpotrivă, regret achiziționarea erupții cutanate și nemulțumirea cu aceasta rasa.

  Printre comentariile negative pot fi găsite un număr destul de mare de plângeri cu privire la faptul că Animalele sunt în mod constant cântă, în special în întuneric, din cauza noaptea vieții animalelor. Această caracteristică de comportament poate perturba somnul, precum și visul copiilor tăi.

  A doua categorie mare de comentarii negative ne informează că animalul, precum și fructele sale mijloace de existență, au un miros destul de rezistent și neplăcut. Chiar și cu curățarea regulată și sistematică, aceasta se poate manifesta că el are un impact negativ asupra stării de gospodării (gazdele hamsteri raport care capul poate fi tălpi de miros).

  Rozătoarele ale rasei Dzungar sunt destul de activi și prospill, așa Ele nu ar trebui să fie eliberat din celulă. În caz contrar, ei vor fugi și să se ascundă în așa fel încât mai târziu, nu le puteți găsi.

  Ca o cale de ieșire din această situație o, mulți sunt oferite pentru a cumpăra o lesa pentru rozătoare.

  Cu toate acestea, există o mare varietate de feedback pozitiv. În primul rând, există aspectul estetic atractiv. Mulți oameni care au fost anterior frică de rozătoare se încadrează literalmente în dragoste cu jungarians mici pufoase. Părinții remarcat faptul că astfel de hamsteri poate fi un prieten bun pentru copilul dumneavoastră, care a cerut mult timp pentru a face un animal de companie. Ei învață un copil în fața justiției. Bun răspunde despre jungarics și crescătorii – hamsteri sunt organizate destul de rapid și intens (că, pentru o persoană obișnuită poate deveni un minus).

  Astfel, am fost convinși că hamsteri Dzhungarian – animale de companie foarte ambigue, care posedă atât pozitive, cât și caracteristici negative. La procurarea rozătoarelor, este important să ne amintim că acum sunteți responsabil pentru ea, așa că, dacă ai fi făcut cu siguranță un animal de companie, vă rugăm să verificați funcțiile comportamentale în avans, și să învețe, de asemenea, regulile de menținere și care pleacă.

  Mai precis, veți îndeplini instrucțiunile specialiștilor, cu atât mai pozitivă va fi experiența cu hamster.

  Toate argumentele pro și contra conținutului aspectului de hamster Dzhungarian în clipul video de mai jos.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: